Şimdi Ara

LPG li araç yüksek devirde benzin tüketir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fb ta şöyle bir yazı paylaşmış bir arkadaşımız, bu konuyu hiç bilmiyordum mesela, LPG ye geçtikten sonra sadece LPG tüketir olarak biliyordum, sizlerin görüşleri nelerdir?

    "Arkadaşlar lpg için bilgilendirme amaçlıdır...

    Lpg süper harika gidiyor, yokuslarda bayılma yapmıyor, lpg ile 190 yaptım, km de şu kadar kuruş yaktı, gibi paylaşımlar görüyorum. Burada bilmeniz gereken arac lpg ye gectikten sonra sadece belli bir devire kadar lpg ile gider, bu devir lpg markasina gore degismekle beraber ortalama 3000d/dk. dır. Bu devri geçtikten sonra lpg beyni ve araç beyni ortaklaşa çalışarak devrine göre lpg nin yanında benzine yakmaya başlar, örnek 3000 devre kadar tamamen lpg kullanan araç 3200 devirde %90 lpg %10 benzin harcar, 4000 devirde %70 lpg %30 benzin harcar, yani devir yükseldikçe benzin karışımı artar. Bunun amacı lpg enjektorleri güç isteyen durumda yani yüksek devirlerde aracı besleme konusunda yetersiz kalır ve bu enjektorleri ve lpg kitini bi nevi koruma ve kollama amaçlıdır, bu durumu bilmeyen arkadaşlar 190 km surat çıktım lpg canavar gibi maşallah gibi yorumlar yaparlar, aslında araç o hızda yari yariya lpg benzin karışımiyla yol alır, sizde sadece lpg yakarak bu süratleri ve yaptığınızı sanırsiniz, ve doğal olarak km de kaç kuruş yaktı hesabı yaparken yanilirsiniz, aracınızıa takılan lpg beyninine ayar yaptırarak bu benzine geçme devrini değiştirebilirsiniz, mesela 3000 devirde lpg ile benzin yakmaya başlarken, siz bunu 4000 devir yada 4500 devirde benzin yakmaya başlasın olarak ayarlayabilirsiniz, tabi bu durumda ani hizlanmalarda ve sollamalarda aracın daha geç toplayacagini hesaba katmanız gerekir. Bu ayarlamayi ben kendi adıma tavsiye etmiyorum. Aslında daha anlatacak gizli kalan yanlış bilinen o kadar şey var ki lpg ile alakali onlarada ilerleyen günlerde değineceğim. Saygılar hepinize."







  • Evet, LPG'nin yazılımına bağlı olarak belirli bir devirden sonra LPG'ye ilave olarak benzin de püskürtebilir.
  • Evet , bu durumu hiçbir bilgim olmadığı halde keşfetmiştim. Bir ara sık sık uzun yol yapardık, uzun yolda vakit kaybetmemek adına genelde 3500 -4000 devirde sürerdim araçları. Bir müddet sonra benzinin olması gerektiğinden fazla tükendiğini gözlemledim, bunu bir sorun olarak gördüm uzun süre. Ancak yavaş olarak gerçekleştirdiğim uzun yol seyehatlarinde benzin ibresinin pek oynamadığını gördüm. Daha sonra anladım ki fazla basınca benzin gidiyormuş
  • Çoğu LPG kitinde böyle bir ayar var. "5000 devir üstünde LPG ile benzin de püskürt" gibi ayar yapılabiliyor.
  • Doğru bir paylaşım. Ben de imzamdaki ve daha önceki araçlarımda deneyimledim bu durumu. Bunu öğrendiğimde, mesela yüksek hızda seyrederken yavaşlamam gerekti, tekrar eski hızıma dönerken -eğer acelem yoksa- yüksek devir çevirmeden genelde 2500 deviri geçmeden hızlanıyorum. Evet sıkı bir LPG'ci olduğum doğrudur :))
  • Bu ayarlanabiliyor ama candan mühendislik buna karşı bence de mantıklı bir hareket değil işi ne kadar karmaşık hale getirsen o kadar sorun çıkma ihtimali artar.

    zamanında özellikle astra için soğutmalı lpg falan çıkardılar yine subap eritti değişen bir şey olmadı

    Benim araç yüksek devir de de lpg ile gidiyor düşük devir de de arabasını o kadar düşünen biri yüksek hızlarda benzinli kullanır , lpg ekonomi için lpg ile 180-200 gitmenin hiç bir mantığı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 8 Temmuz 2020; 17:34:24 >
  • Yüksek devir isteyen benzine alarak problemi çözebilir,lpg ile devir çevirmek tamamen motora zarar.Yeni nesil lpg kitlerinde yüksek devirde ilave olarak benzin püskürtmesi doğru bir hareket,ancak eski nesil sırf lpg ile çalışan araçlar için dediğim gibi devir çevirmek direk motorun ömründen yemek demek.

    Edit:Yüksek devirden kasıt,4000 devirden sonrası için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 8 Temmuz 2020; 18:17:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 Leonda hız 140 tan sonra araba tekleyip tamamen benzine geçiyordu 5. viteste büyük ihtimal 4k veya 4.5k devirden sonraya denk geliyor. Tüp markası landirenzoydu
  • lpg o kadar yüksek oktavlı bir ısı veriyorki silindir contası yanmıştı aldığım aracın..

    ayar tutmaz,yok tankı yok raporu sızdırmazlığı

    oraya giremez buraya park edemez..

    çekişten düşen kağnı aracı gibi..

    çabuk biter uzun yolda kuyruk olursun almak için

    basınç tutmaz alamazsın

    yemin etmedim ama diğer hepsi tamam

    benim yakıtım ya benzin ya dizel yada elektrik..

    LPG asla değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.