Şimdi Ara

linea yol bilgisayarı yakıt tüketimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz değerli forumdaşlara linea nın yol bilgisayarı hakkında söylenen asılsız bilgiler doğrultusunda böyle bir konu açma gereği duydum.

Aracım 2013 model 1.3 euro5 motor 95 hp 35 bin km de.

2014 şubat ayında 21 bin km de iken ilk sahibinden aldım.

Gelelim asıl konuya.
    Her yakıt alışımda mutlaka doldururum depoyu.30tl lik 50 tl lik parça parça almam ve her doldurduğumda km yi sıfırlar ölçüm yaparım.

15 gün kadar önce yine pompa atana kadar doldurdum ve km yi sıfırladım.
    Dün ışık yandı.Bi süre sonra istasyona gittim ve yine pompa atana kadar doldurdum.

Kısaca hesap yapayım.
    37.41lt mazot almışım ve 623.6km yol yapmışım.yani
    37.41:623.6=5.9

Sonuç;yol bilgisayarı ile pompa ölçümü %100 doğru.bu güne kadar en fazla 0.1 lt kadar bi sapma gördüm

linea nın yol bilgisayarı 1-2 lt düşük gösteriyor diyen vatandaşlara selam olsun.

linea yol bilgisayarı yakıt tüketimi hk. linea yol bilgisayarı yakıt tüketimi hk. linea yol bilgisayarı yakıt tüketimi hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 8 Nisan 2016; 8:04:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: overhead

2011 euro4 multijet motor punto sahibiyim.ben de arkadaş gibi sürekli dolduruyorum,parça parça almam.yol bilgisayarı ile pompa arasında bi fark yok.
    vay be adamlar egeada gösterge tasarımında 20 sene geriye gitmişler, lineanınki en azından yuvarlıklı yapıdan dolayı sportif izlenimi bile veriyor.
  • Hocam şehir içi mi şehirler arası mı kullandınız aracı ? 19 kuruş yakması baya güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam şehir içi mi şehirler arası mı kullandınız aracı ? 19 kuruş yakması baya güzel
    1-2lt fark olmaz, maksimum olacağı 01-03lt kadardır.
  • quote:

Hocam şehir içi mi şehirler arası mı kullandınız aracı ? 19 kuruş yakması baya güzel

şehir içi de denilebilir karma tüketim de.
    Ağırlıklı olarak Pendik-maltepe-samandıra güzergahında kullanıldı.
    Kullanım güzergahına bakarsak şehir içi.ortalama hıza bakarsak karma tüketim ki ortalama hız ise 31 km görünüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

şehir içi de denilebilir karma tüketim de.
    Ağırlıklı olarak Pendik-maltepe-samandıra güzergahında kullanıldı.
    Kullanım güzergahına bakarsak şehir içi.ortalama hıza bakarsak karma tüketim ki ortalama hız ise 31 km görünüyordu.

Alıntıları Göster
    Doblo aracımda yol bilgisayarı hep 0.5 ile 1 litre arasında fazla gösteriyor. Sürekli pompa ölçümü yapıyorum hepsindede sonuç aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Doblo aracımda yol bilgisayarı hep 0.5 ile 1 litre arasında fazla gösteriyor. Sürekli pompa ölçümü yapıyorum hepsindede sonuç aynı.

Pompa attıktan sonra doldurmaya devam ediyor musunuz?

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    yaktığını neden inkar etsin tüm arabalar yaktıklarını çok düşük sapmalarla gösterir. ortalama 4 litre ile geziyorum diyenlere selam olsun bence. 5.9 ortalama tamamen gerçek kullanıcı ortalaması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Uzun Yol Yakıt Tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

En son doldurdugumda pompa attı. Baktım yakıt tam tepedeydi. Zorlasam belki 2 tl lik anca alırdı.
  • Aracim 2014 1.3 multijet 95 lik.
    Uzun yol araci.
    Onun haricinde ise gidis gelis 20 km lik yolum var her gun. Onda da trafik olmuyor desem yeridir.
    Bugun trip a ya bakayim dedim
    4.6 lt. gosteriyor.
    Arac 34 binde bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arveladze011 -- 8 Nisan 2016; 18:20:52 >
  • 2011 euro4 multijet motor punto sahibiyim.ben de arkadaş gibi sürekli dolduruyorum,parça parça almam.yol bilgisayarı ile pompa arasında bi fark yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şehir içinde 1 günlük 1.3 linea kullanma deneyimim oldu aldığımda sıfırladım sakin kullanımda 5.9 litrenin altına düşürememiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nonstop92 -- 8 Nisan 2016; 18:25:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: overhead

2011 euro4 multijet motor punto sahibiyim.ben de arkadaş gibi sürekli dolduruyorum,parça parça almam.yol bilgisayarı ile pompa arasında bi fark yok.
    vay be adamlar egeada gösterge tasarımında 20 sene geriye gitmişler, lineanınki en azından yuvarlıklı yapıdan dolayı sportif izlenimi bile veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

yaktığını neden inkar etsin tüm arabalar yaktıklarını çok düşük sapmalarla gösterir. ortalama 4 litre ile geziyorum diyenlere selam olsun bence. 5.9 ortalama tamamen gerçek kullanıcı ortalaması.

İnkar ediyor demedim.bazı vatandaşların 1-2 lt fark var demelerine istinaden dedim.
    Evet ggerçek kullanıcı verileri diyebiliriz.yazın 6-6.5 kışın ise 6.5-7.2 arası değişiyor.

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    araba yaktığını neden inkar etsin dedim :D düşünce konuşması yok yalan söylemez :D ölçümler genelde doğrudur. siz beni yanlış anladınız :D 6-7 arası gerçek yakıt tüketimidir dizellerde.
  • Aracın veya kullanıcının inkar değil. Yol bilgisayarı depo ile kapak arasındaki yakıtı hesaplayamadığı için 0,5 1 litre farklılık gösterebilir. Kimi pompacı pompa attığı yerde bırakırken kimisi kapağa kadar dolduruyor. Bir eksik bir fazla olunca ister istemez sapma olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 8 Nisan 2016; 22:21:41 >
  • quote:

quote:

quote:

En son doldurdugumda pompa attı. Baktım yakıt tam tepedeydi. Zorlasam belki 2 tl lik anca alırdı.

Her yakıt aldığınızda pompa atana kadar doldurun.2. Deponuzda gerçek verileri elde edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nonstop92

Hocam şehir içinde 1 günlük 1.3 linea kullanma deneyimim oldu aldığımda sıfırladım sakin kullanımda 5.9 litrenin altına düşürememiştim.

Araca alışmak da gerekiyor hocam.
    Alışkın olduğunuz bi araç olsa aynı güzergahta emin olun en az yarım litre daha az yakardınız.

• Aracım 1.6 multijet linea 2009 model aracı 4 senedir kullanıyorum bende sizin gibi depoyu her seferinde fullerim tespitlerime göre yol bilgisayarına göre yaklaşık %10 fazla yakıyor yani araç 5.1 litre gösterse 5.7 litre yakıyor. Depoyu genelde pompa attıktan sonra biraz daha doldururum bir dahaki sefer pompa atana kadar doldurup deneyeceğim bakalım . Bu arada aracınız ışık yandıktan sonra fullediğinizde kaç litre mazot alıyor ve yol bilgisayarında gidilebilecek mesafe/menzil kaç km gösteriyor? benim aracım ışık yanar yanmaz mazot alırsam 35 ila 36 litre arası mazot alıyor menzil ise genelde 1090 km civarı gösterir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Her yakıt aldığınızda pompa atana kadar doldurun.2. Deponuzda gerçek verileri elde edersiniz.

Tamam işte pompa atana kadar doldurdum yine yanlış

• O değilde konudaki herkes depo fullüyormuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.