Şimdi Ara

LASTİK ÖMRÜ VE UZMAN GÖRÜŞLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
28.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lastiklere bir çok kişi 3-5 sene gibi ömür biçmiş yılda 5.000-10.000 gibi km yapanlar için 3 senede değiştirmek çok anlamsız kişisel görüşüm ise lastik ömrü dışarıdan hasar almadıysa ve sürekli bozuk yollarda kullanılmamışsa 60.000 gibi gidebilir 7-8 senede kullanılabilir fazla takılmayın uzmanların açıklamalarını okuyun....

uzmanlara göre lastik ömrü

www.bridgestone.com.tr
    Lastik Kullanım ve Raf Ömrü Önerileri
    http://www.bridgestone.com.tr/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri

http://www.radikal.com.tr/otomotiv/dogru-saklanan-lastigin-raf-omru-10-yil-1386248/

http://www.lastikpark.com/lastik-raf-ve-kullanim-omru/

• Şahsen 40 bin km'yi gördüğümde sorgusuz sualsiz lastiği değiştiririm, her 10 bin km'de çapraz yaptırırım. Yıl bazında bir şey diyemeyeceğim aynı arabaya çok uzun süre binmiyorum çünkü 4 yılda bir arabayı değiştiririm genelde.

Saçma sapan nerelere ne paralar harcıyoruz, lastik işinin şakası olmaz.

Çelik sibop kullanmanızı da şiddetle öneririm.
  • aldigim araba 4 yaşındaydi ve fabrika cikisli lastigi vardi. 61bin km kullanilmisti. Alir almaz yeni lastik takmistim cok kotuyduler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedhann -- 25 Nisan 2016; 14:57:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedhann

aldigim araba 4 yaşındaydi ve fabrika cikisli lastigi vardi. 61bin km kullanilmisti. Alir almaz yeni lastik takmistim cok kotuyduler.

km olarak ömrü bitmiş
  • Azıcık ilginiz ve bilginiz varsa kullandığınız lastiğin ne durumda olduğunu kestirebiliyorsunuz.

Lastikler güneşte kalmıyor ve kapalı garajda kullaniliyorsa, çatlar ve dış derinliğinde sıkıntı yoksa ve taslasmamissa 5-6 yıl kullanılabilir. Tabi ki limitlerinde ve altında. Zaten kullanmaya başladığınız zamandan itibaren lastiğin durumunu ara ara test edip kontrollerini yaptığınız da lastik size gerekli ipucunu verecektir.

Mesela bunu şu şekilde görme şansım oldu. Kayın pederin passati var.

4 tane Michelin energy saver lastik 4 tane kışlık Michelin alpin 4 var.
    Kisliklarda jantta duruyor 4 tane alüminyum jant aldık, yazliklarda çelik jant var zaten lastikler hiç çıkar tak yapılmadı . her değiştiğinde de rotasyonu yapıldı on arka.
    Güneş görmeyen rutubetsiz ortamda saklandı.

Çabuk bittiğine dair eleştiri alan bir marka Michelin. Bu kış 6. Kışında alpinleri denedim gayet yeterli. Yazlıkları 6. Kez taktik dış derinliği ve performansı da gayet iyiydi.

Sözün özü kullanım durumuna, ortama, özen durumuna ve lastiğin performanına gore insan ayarlamali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Azıcık ilginiz ve bilginiz varsa kullandığınız lastiğin ne durumda olduğunu kestirebiliyorsunuz.

Lastikler güneşte kalmıyor ve kapalı garajda kullaniliyorsa, çatlar ve dış derinliğinde sıkıntı yoksa ve taslasmamissa 5-6 yıl kullanılabilir. Tabi ki limitlerinde ve altında. Zaten kullanmaya başladığınız zamandan itibaren lastiğin durumunu ara ara test edip kontrollerini yaptığınız da lastik size gerekli ipucunu verecektir.

Mesela bunu şu şekilde görme şansım oldu. Kayın pederin passati var.

4 tane Michelin energy saver lastik 4 tane kışlık Michelin alpin 4 var.
    Kisliklarda jantta duruyor 4 tane alüminyum jant aldık, yazliklarda çelik jant var zaten lastikler hiç çıkar tak yapılmadı . her değiştiğinde de rotasyonu yapıldı on arka.
    Güneş görmeyen rutubetsiz ortamda saklandı.

Çabuk bittiğine dair eleştiri alan bir marka Michelin. Bu kış 6. Kışında alpinleri denedim gayet yeterli. Yazlıkları 6. Kez taktik dış derinliği ve performansı da gayet iyiydi.

Sözün özü kullanım durumuna, ortama, özen durumuna ve lastiğin performanına gore insan ayarlamali
    Rafta uygun koşulda belki saklanabilir ama dış ortam koşullarında özetle aracın üstünde aynı lastiğe 8 sene binecek arkadaşlar helva siparişlerini baştan versinlerde virajda savrulup tarlaya uçunca rahmetli nasıl severdi diye sıkıntı olmasın.

İstediği kadar üzerinde diş olsun lastiğin ömrünü belirleyen çok fazla etken vardır. Kullanım yılı, yapılan yol, agresif kullanımda yıpranma, yolda aldığı hasarlar vs.. Üzerinde daha dişi var yeaaaa kısmı hikayedir tutunma özelliğini kaybettiği anda iş biter bu forumda geçen kadar macun reklamlarında bile diş muhabbeti geçmiyor valla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmxksk -- 25 Nisan 2016; 16:21:44 >

• Sıfı aracımın lastikleri km ömrü gelmeden paramparça oldu
    Araç 20 binde lastik değiştik

Bence dış ortamda 4-5 sene kalan lastik bozuluyor

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    50 bin energy saver kullandım kim diyor bitiyor diye duşler 3mm hayli fazla ama yanaklardan çatlamaya başlamiştı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Sıfı aracımın lastikleri km ömrü gelmeden paramparça oldu

aynen katılıyorum ,,, geçenlerde ayakkabı dolabında 3-4 senedir giymediğim bir ayakkabıyı farkettim, dışarı çıkarken onları giydim, indim yürüyorum sanki ayakkabının altına bişey yapışmış gibi bir his oluştu, bir baktım topuk kısmındaki lastik kısmen kopmuş,şöyle bir yoklayınca dokunduğum yer elimde kalıyordu ,,, lastik durduğu yerde evsafını kaybetmiş talaş gibi olmuş , o zaman anladım lastik ve zaman denkleminin ne manaya geldiğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Sıfı aracımın lastikleri km ömrü gelmeden paramparça oldu

aynen katılıyorum ,,, geçenlerde ayakkabı dolabında 3-4 senedir giymediğim bir ayakkabıyı farkettim, dışarı çıkarken onları giydim, indim yürüyorum sanki ayakkabının altına bişey yapışmış gibi bir his oluştu, bir baktım topuk kısmındaki lastik kısmen kopmuş,şöyle bir yoklayınca dokunduğum yer elimde kalıyordu ,,, lastik durduğu yerde evsafını kaybetmiş talaş gibi olmuş , o zaman anladım lastik ve zaman denkleminin ne manaya geldiğini

Alıntıları Göster
    bu soruyu bana sorucaksınız 2 lastik aldık ikisinide 7yıl kullandık okadar berbat hale geldiki anlatılmaz her kalkışta sakin bile kalksanız patinaja düşüyordu artık yokuştu durdumu kalkmak imkansızdı (bridstone-broadway)
    yılda 5-7000 km yapıyoruz yani denildiği gibi zamanla sertleşme doğru 5 yılda bir değişmesi lazım 3 yıl erken 5 yıl normal

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bir çok forumda, lastikcilerden ya kendi kullananlardan duyarsınız bu durumu. Çabuk bitiyor denir genelde.

Ama düzgün kullanınca 6 sene götürdü bakalım
    .

• Şahsen 40 bin km'yi gördüğümde sorgusuz sualsiz lastiği değiştiririm, her 10 bin km'de çapraz yaptırırım. Yıl bazında bir şey diyemeyeceğim aynı arabaya çok uzun süre binmiyorum çünkü 4 yılda bir arabayı değiştiririm genelde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik konusunda bilinen genel bilgiler 5 yıl 50 bin km. Asıl gerçeği ise kullanıcı bilir, tıpkı aynı hastalığın farklı bünyelerde farklı belirtiler vermesi gibi. Aslında hastalık yoktur hasta vardır
    Siz sorun yok deyip km ve yılı geçirmemeye bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Şahsen 40 bin km'yi gördüğümde sorgusuz sualsiz lastiği değiştiririm, her 10 bin km'de çapraz yaptırırım. Yıl bazında bir şey diyemeyeceğim aynı arabaya çok uzun süre binmiyorum çünkü 4 yılda bir arabayı değiştiririm genelde.

Aracımızın üzerinde 2010 yılında aldığımız 2010 çıkışlı Michelin Energy Saver+ lastikler var. 6 yılda herhalde bi 10.000km falan yaptı lastikler. Diş derinliği falan da son derece iyi fakat yanaklarda ufak ufak çatlaklar oluşmaya başlamış, bu yaz hayırlısıyla değişecekler bakalım. Sorduğunuz soruya gelirsek, kullanıma bağlı olarak lastik 10.000km'de de bitebilir 70.000 de götürebilir. Ama süre olarak 5-6 yılı fazla geçirmemek lazım görüşündeyim. Sonuçta dört teker üzerinde can taşıyoruz.

• En kaliteli lastikte olsa. Az km yapılıp çokta düzgün kullanılsa. Bence lastik ömrü maksimum 5 yıldır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Şahsen 40 bin km'yi gördüğümde sorgusuz sualsiz lastiği değiştiririm, her 10 bin km'de çapraz yaptırırım. Yıl bazında bir şey diyemeyeceğim aynı arabaya çok uzun süre binmiyorum çünkü 4 yılda bir arabayı değiştiririm genelde.

Lastikleri capraz yapmak cok tehlikeli diye bir yerde okumustum. Bulursam koyarım buraya. O zamandan beridir de hic degistirmem. Kafama o kadar yer etmisti dogrulugu.

• quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

En kaliteli lastikte olsa. Az km yapılıp çokta düzgün kullanılsa. Bence lastik ömrü maksimum 5 yıldır.
    Bence 3 yıl 30-40.000 km olarak düşünüyorum. İstanbul'un yolları belli zaten. Bu yüzden benim düşüncem böyle. Lastik markası , koşullar , yanlama , zıplama , atlama gibi nedenlerden dolayı değişebilir. Ama benim kullanımıma göre 30.000 km de değişmesi gerekli diye düşünüyorum.
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    üşenmesen bodrumdan sana resimlerini atarımda diş hala var bursa da kullanıldı geneli Artvin uzun yolda
  • Kontrol edilmeli gözle arada bi lastikler
    Verdigi tepkiler de yol gösterir degişim konusunda
    Olumsuz tepkiler vermeye başlayan lastigi değiştirrim lastik şakaya gelmez bilmem kac hızda gidiyoruz yeri gelince.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

Kontrol edilmeli gözle arada bi lastikler
    Verdigi tepkiler de yol gösterir degişim konusunda
    Olumsuz tepkiler vermeye başlayan lastigi değiştirrim lastik şakaya gelmez bilmem kac hızda gidiyoruz yeri gelince.
    isteyen istediği gibi açıklama yapsın raf ömrü 2 yıl kulanım ömrü 3 yıl toplamda 5 yıl. bilimsel çalışma neticesinde ulaşılan bilgi budur ve bu 10 yıl süresini destekleyen başka hiçbir lastik üreticisi yoktur. michelin ceosu belgeselde diyor ki istersek hemen lastik ömrünü 2 katına çıkarabiliriz ama lastik üretmekte tek kriter bu değildir. Ha 50-60 bini ben zaten 2 yılda dolduruyorum. genelde 2 yaz kullanabiliyorum lastiği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

isteyen istediği gibi açıklama yapsın raf ömrü 2 yıl kulanım ömrü 3 yıl toplamda 5 yıl. bilimsel çalışma neticesinde ulaşılan bilgi budur ve bu 10 yıl süresini destekleyen başka hiçbir lastik üreticisi yoktur. michelin ceosu belgeselde diyor ki istersek hemen lastik ömrünü 2 katına çıkarabiliriz ama lastik üretmekte tek kriter bu değildir. Ha 50-60 bini ben zaten 2 yılda dolduruyorum. genelde 2 yaz kullanabiliyorum lastiği.

bence japonlar bilimsel deney yaparak lastik ömrünü saptamışlardır

Lastik ömrü konusunda, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklama şöyledir:

“Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise,gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir.”

michelin de 10 sene olduğunu söylüyor

www.michelin.com.tr
    Ana Sayfa | Lastikler | Michelin Türkiye Resmi Websitesi
    http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/ogrenim-paylasim/neden-michelin/uzun-mesafeler-kat-eden-lastik

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.