Şimdi Ara

LASTİK ÖMRÜ VE UZMAN GÖRÜŞLERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
32.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gençken bende takıntılıydım, lasitkleri ömürleri bitmeden değiştiriyordum, artık bunlara inanmıyorum. Şu an kullandığım lastikler aracı sıfır alırken üzerinde geldi. Şu an 140 bin (6 yıl) yapmış bulunmaktayım ve halen aynı lastikleri kullanıyorum, kullanmaya da devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lastik,Yağ,balata ve diskler,polen filtresi bunlarda asla ucuza kaçmamaya çalışırım.Polen filtreside soluduğunuz havanın kalitesini etkiler.Benim için önemlidir buda mesela.Özellikle bu ülkenin hava kalitesini düşündüğünüzde

• Beyler merhaba. Benim aracın lastikler fabrikasyon Bridgestone Ecopia 185 65 R15. Yaklaşık 6.5 yaşında bu lastikler. Ama az km yaptım. 36 bin km de. Son 1 yıldır aşırı uğultu ve yol sesi geliyor. Lastik hamurunun uzun süre yatan veya park halindeki araçta da bozulması durumu ile mi ilgili yoksa bu lastikler daha gider mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Haziran 2020; 16:52:41 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    bence o lastikler 1-2 yıl daha gider, tabi fotoğraf olsa dah net yorum yapılabilir.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

bence o lastikler 1-2 yıl daha gider, tabi fotoğraf olsa dah net yorum yapılabilir.
    Fotoğraf iletmeye çalışırım hocam.

En büyük şikayetim lastiğin çok sertleşmiş olması ve içeri inanılmaz yol ve uğultu sesi alması. Yani rulman/bilya değilse lastik kalıyor. Dediğim gibi yaşlı bir lastik aslında, dışarıda ve güneşe maruz kalmış, renklerde çatlama emareleri var. Ama yol tutuşunda sorun yok. Sadece uğultu sesi fazlalaştı hocam.

Lassa Greenways düşünüyorum ama tam karar da veremedim ses konusunda biraz fazla hassas olduğum için.

Görüşlerinize açığım.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Haziran 2020; 16:52:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Lassa Greenways kullanmıştım, herhangi bir olumsuz yanını görmedim. Genelde hem kendim hem de eşe dosta çok sık araç aldığım için 36 bin km yapmış 6.5 yıllık bir lastiğin değişimi geldiğini düşünmüyorum sadece. Ben olsam değiştirmem. Sahip olduğum araçların geneli B sınıfı, Kore,japon, talyan, Fransız üretimi ve eski araçlar olduğu ile yalıtım konusunda lastiği ayırt edebilecek kadar sessiz araçlar olmadığı için ses konusunda net yorum yapamam. Bir defasında Continental'in o döneme göre en yeni ve iyi lastiğini almıştım, sessizlik ve yol tutuşta vay be dediğimi iyi hatırlıyorum. Onun dışında Michelin kullandığımda da yine sessiz ve güvenli gelmişti . TAbi bu lastikler bütçe olarak en tepede yer aldığı için her zaman kolaylıkla alınabilecek lastik değil. Birkaç defa Hankook aldım, sessizlik ve yol tutuş-frenleme olarak baya iyilerdi, fiyat olarak da üst segmentin bir altındaydı. Bir alt model klasmanında yer alan Kumho ve Lassa aldığımda sessizlik olarak biraz daha kötü olduğunu söyleyebilrim yine de.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Lassa Greenways kullanmıştım, herhangi bir olumsuz yanını görmedim. Genelde hem kendim hem de eşe dosta çok sık araç aldığım için 36 bin km yapmış 6.5 yıllık bir lastiğin değişimi geldiğini düşünmüyorum sadece. Ben olsam değiştirmem. Sahip olduğum araçların geneli B sınıfı, Kore,japon, talyan, Fransız üretimi ve eski araçlar olduğu ile yalıtım konusunda lastiği ayırt edebilecek kadar sessiz araçlar olmadığı için ses konusunda net yorum yapamam. Bir defasında Continental'in o döneme göre en yeni ve iyi lastiğini almıştım, sessizlik ve yol tutuşta vay be dediğimi iyi hatırlıyorum. Onun dışında Michelin kullandığımda da yine sessiz ve güvenli gelmişti . TAbi bu lastikler bütçe olarak en tepede yer aldığı için her zaman kolaylıkla alınabilecek lastik değil. Birkaç defa Hankook aldım, sessizlik ve yol tutuş-frenleme olarak baya iyilerdi, fiyat olarak da üst segmentin bir altındaydı. Bir alt model klasmanında yer alan Kumho ve Lassa aldığımda sessizlik olarak biraz daha kötü olduğunu söyleyebilrim yine de.
    Görüş bildirdiğiniz için teşekkür ederim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler merhaba. Benim aracın lastikler fabrikasyon Bridgestone Ecopia 185 65 R15. Yaklaşık 6.5 yaşında bu lastikler. Ama az km yaptım. 36 bin km de. Son 1 yıldır aşırı uğultu ve yol sesi geliyor. Lastik hamurunun uzun süre yatan veya park halindeki araçta da bozulması durumu ile mi ilgili yoksa bu lastikler daha gider mi?
    Hamur özelliğini yitirmiştir muhtemelen. Ani bir frende geç durma bir kazaya sebep olsa lastik parasının kaç katı masraf açar. Sizin ebat için fiyatlar da uygun, değişmenizi öneririm.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.