Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
432
Cevap
6
Favori
7.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Yobaz ve sünni müslüman bir ailede büyüdüm. 2-3 yıl öncesine kadar kendimi müslüman zannederdim. Ta ki birgün birisi bana gerçek İslam'ı anlatana kadar. Konuyu uzatmayacağım. Gerçek İslam'ı ilk öğrendiğim zamanlar fazla sorgulamıyordum malum üniversite sınavı aile baskısı vs. mevzulardan dolayı. Son 1 senedir yaptığımız her şeyi sorgulamaya başladım. Üstelik bu sorgulama işini tek başıma değil samimi olduğumuz iki çocukluk arkadaşımla birlikte yapmaya başladık.

    Her şeyden önce neye inandığımız bilmemiz gerekirdi. Yani mantıken din buradan başlar değil mi? İlk önce Allah'ın varlığını ispatlamamız lazımdı. Yani bir düşünceye veya herhangi bir şeye inanıyorsan bunu kendine ispatlaman lazım. İman iddiadır, amel iddianın ispatıdır. İspatsız iddia olmaz. Kuran okumaya başladık, yani meal. Ama bir sürü meal vardı ve farklı hocalar farklı çeviriler yapmıştı bunu gördük. Ondan sonra ayetleri ele alıp tüm meallere bakıp sonradan altında yatan mesajı anlamaya çalıştık. Bu meal konusunda da son derece objektif davranan insanlar olduğunu gördük. Edip Yüksel gibi.

    Evet Edip Yüksel gayet bilgili bir adam ve hikayesi de oldukça ilginç. Bu adamı dinlemeye başladık ve bugüne kadar gerçekten saçma sapan şeylere inandığımızı, bunları yaptığımızı gördük. En başta bu 19 mucizesini öğrenince insan zaten Allah'a inanmaktan kendini alıkoyamıyor. Orada birkaç çelişki olduğunu görüyorsunuz ancak araştırmaya devam ettiğinizde neyin ne olduğu gayet güzel bir şekilde kafanıza oturuyor. Bu adamı araştırmaya başladık. Adam eskiden fazlasıyla yobaz bir insanmış hatta müritmiş. Babası da cemaatin baş hocalarından falan filan. Neyse, Reşad Halife denen adam Edip Yüksel'e bazı sorular sormuş. Edip Yüksel soruları cevaplayamamış ve sorgulamaya başlamış. Reşad Halife ile mektuplaşmaya devam etmiş ve sonunda gerçek İslam'ın yolunu bulmuş. Ailesine bunu sürekli anlatmak istemiş fakat babası onu mürted (dinden dönen) ilan ederek oğlunun ölüm emrini vermiş. Bu olaylardan sonra Edip Yüksel ABD ye kaçmış ve Reşad Halife'nin öğrencisi olmuş. O günden beri de insanları gerçek İslam'a davet ederek insanlara gerçek İslam'ı öğretmeye çalışan biri olduğunu gördük. Şimdi Amerika Arizona'da bir yüksek öğrenim kurumunda yarı zamanlı olarak felsefe hocalığı yaptığını öğrendik. Birkaç ünü, şanı duyulmuş ateistlerle de tartışmalarının olduğunu gördük (David Silverman, Richard Dawkins, Carl Sagan gibi insanlar, youtube da tartışmaların videoları var).

    Neyse konumuza dönelim, bu adamın anlattıklarını dinlemeye ve okumaya başladık ve gerçek İslam'ın ne kadar muhteşem bir düzen olduğu sonucuna vardık. Evet Allah'a inandık, iman ettik. Artık Kuran'dan başka bir kaynağa da inanmıyoruz. Hadislere inanmıyoruz. Çünkü kesinliği belli bile değil. Zaten peygamberimiz de kendisine vahyedilenden başka hiçbir şey söyleyemez İslam hakkında. Bu da Kuran'ın içinde yazıyor. Diyeceğim o ki; bir şeye inanmadan ya da bir şeyi reddetmeden önce mevzunun en derinine inip araştırın. Biz şimdi bilinçlendik ve eskiden cahil olduğumuzu gördük. Dileyen aklını kullanır ve bunları uygular. Biz şimdi namazımızı Türkçe kılıyoruz. Niye kılmayalım? Allah Türkçe bilmiyor mu? Hem ben ne dediğimi anlarım hem de huşu içinde ibadetini yaparım. Hem namazda içimden geldiği gibi dua ederim. Neden etmeyeyim, illa kalıplaşmış birkaç duayı papağan gibi sürekli okuyayım mı? Namazın amacı Allah'ı anmak ve ona secde etmek ya da sıkıntılarından ona sığınmak değil mi? Yanlışsam yanlış deyin. Mantıklı olun. Allah 140 ya da 150 kusur ayette "Düşün" diyor. Her şeyi düşünün, her şeyi sorgulayın. Tabi bunu yaptığınızı görenler size "Kafir" , "Bunca yıldır herkes yanlış bir sen mi doğrusun?", "Alimlerden iyi mi biliyorsun", "Senin ilmin ne ki?", "Sünnet, hadis düşmanı" diyecek, dışlanacaksınız, aldırmayın doğru yolda ilerlemeye devam edin. Unutmayın hakikatın tarafında olanlar daima azınlıkta kalmışlardır ve peygamberler daima çoğunluğa karşı bayrak açmış adamlardır. Benden tüm insanlığa verebileceğim en büyük tavsiye budur. Dileyen aklını kullanır benim söyleyeceklerim bu kadar.

    İkna olmadınız mı? Ya da kafanıza takılan bir şey mi oldu? Ya da bazı açıklamalar sizi tatmin etmedi mi? Arayın, araştırın, sorun. Bu arada Edip Yüksel her akşam YouNow da canlı yayına çıkıyor herkesle görüşüyor soru soran herkese cevap veriyor bilginiz olsun. Ulaşılması basit bir adam yani bir sorunuz olduğunda sorabilirsiniz.

    Unutmayın; bir tartışmada galip gelen taraf her zaman mantıktır.

    Sağlıcakla kalın. Nice uyanabilen insanlara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 15 Eylül 2016; 4:03:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Nacizane tavsiyem Tevrat ı oku . Ondan sonra dönüp Kuranı bir daha oku . Saçmalama derecesinin sandığından çok daha fazla olduğunu göreceksin .

    adam ne yazmış bu ne anlamış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Nacizane tavsiyem Tevrat ı oku . Ondan sonra dönüp Kuranı bir daha oku . Saçmalama derecesinin sandığından çok daha fazla olduğunu göreceksin .

    Ben gayet memnunum halimden hocam. Bu iş bi duvar değil yani o duvardan atlamakla bitecek bir şey değil. Sorgulamak bitmez. Bu iş sonu olmayan bir merdiven gibi, sürekli bi basamak atlıyorsun, bi seviye kastediyorsun ama bitmiyor sürekli daha yüksek seviyeye çıkıyorsun. Bu arada 19 mucizesini Tevrat hocaları ve İncil hocaları da doğruluyor videosu da YouTube da var. 19 mucizesi videosunu izleyin tavsiyem. Biz bu sorgulama işine ateist olmaya çalışarak başladık. Evet denedik. İnanmamayı gerçekten denedik ama bunca delil varken inanmamak hiç de etik değil. 19 mucizesi ve bunca düzen, hiçbir şey bir rastlantı değil her şey bir düzen içerisinde dönüp duruyor ve bunun da bir sonu var her şeyin olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 15 Eylül 2016; 4:16:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Yarın mutlaka bakacağım . Dinlere ve kutsal kitaplara ilgin varsa Tevrat ı mutlaka okumalısın tavsiyemin sebebi bu , inancını sorgulamak gibi bir niyetim yok:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Yarın mutlaka bakacağım . Dinlere ve kutsal kitaplara ilgin varsa Tevrat ı mutlaka okumalısın tavsiyemin sebebi bu , inancını sorgulamak gibi bir niyetim yok:)

    Hoşgörülü ve anlayışlı davranışınız için çok teşekkür ederim hocam :) Okumak muhakkak iyidir evet ona sözüm yok ben Kuran okuyorum bizim arkadaş okuyor arada Tevrat ve İncil merak ettiği şeylere bakıyor :) Bende okurum bir gün aklıma düşerse :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edip Yüksel' in çevirilerinde hata olduğunu kendisi de kabul ediyor. Videolarında görebilirsin. Ayrıca 19 sisteminin matematiksel olarak yanlış olduğunu kanıtlayan 3 saatlik video var youtube da. Sırf sistemi tutsun diye Kuran'dan ayet çıkaran insanlara nasıl inanırsınız? Reşad Halife'ye resul diyen adama vahiy almıştır diyen adama nasıl inanırsınız? Kuranda Allah'a ve Resul'e itaat edin derken siz hala nasıl sadece Kuran dersiniz? Kuran ve peygamberin sünneti varken. Tevbe Suresi 29. ayette Allahın ve Resulünün haram kıldığını ifadesi varken nasıl bu kadar cahilce davranırsınız? Peki sadece Kuran diyen Edip Yüksel tıpkı eski günlerindeki gibi Hanefi mezhebine göre tekbir alıp namaz kılıyor buna ne diyeceksiniz? Nerden tutsan elinde kalıyor. Pkk savunucusu ve peygamberimizi sadece bir postacı gibi gören adamın izinde gitmek istiyorsanız buyurun gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frknG8

    Edip Yüksel' in çevirilerinde hata olduğunu kendisi de kabul ediyor. Videolarında görebilirsin. Ayrıca 19 sisteminin matematiksel olarak yanlış olduğunu kanıtlayan 3 saatlik video var youtube da. Sırf sistemi tutsun diye Kuran'dan ayet çıkaran insanlara nasıl inanırsınız? Reşad Halife'ye resul diyen adama vahiy almıştır diyen adama nasıl inanırsınız? Kuranda Allah'a ve Resul'e itaat edin derken siz hala nasıl sadece Kuran dersiniz? Kuran ve peygamberin sünneti varken. Tevbe Suresi 29. ayette Allahın ve Resulünün haram kıldığını ifadesi varken nasıl bu kadar cahilce davranırsınız? Peki sadece Kuran diyen Edip Yüksel tıpkı eski günlerindeki gibi Hanefi mezhebine göre tekbir alıp namaz kılıyor buna ne diyeceksiniz? Nerden tutsan elinde kalıyor. Pkk savunucusu ve peygamberimizi sadece bir postacı gibi gören adamın izinde gitmek istiyorsanız buyurun gidin.

    Birincisi insan gibi konuşun hocam, saldırır gibi değil. İkincisi mesajın hepsini okumamışsın bu belli çünkü oraya orada birkaç çelişki var ve araştırınca bunların da açıklamasını anlayıp kafanda oturtuyorsun diye yazdım.

    3 saatlik video dediğin Dr. Halis Aydemir itiraz etmek üzere Edip Yüksel e gidiyor ve hesabın tutmadığı tek şeyin Vahid kelimesi olduğunu gösteriyor orada Edip Yüksel ona Vahid kelimesinin eski mushaflarda elif ile yazıldığını ve 19 mucizesine uyduğunu belirtiyor lakin Halis Aydemir bunu kabullenmiyor. Bunun üzerine Edip Yüksel farklı farklı müzelerden aldığı mushafları videoya alıyor ve Vahid kelimesinin elif ile yazıldığını gösteriyor ve böylece Kuran 19 mucizesini korumaya devam ediyor. Ondan sonra kimse Kuran ayet falan çıkarmıyor. Şii müslümanlar da Tevbe suresinin son 2 ayetinin aslında hadis olduğunu ve sonradan eklendiğini söylüyor. Sen dersen ki ben hanefiyim mezhepler yok bunu zaten herkes biliyorda herkes kabullenemiyor nedense. Neyse siz değil misiniz Şii de olsan Hanefi de olsan herhangi bir mezhebe uyan bir müslüman olduğun sürece cennete gidilebilir diyen. E o zaman siz direk Kuran la çelişiyorsunuz o zaman bi mezhepte kanı akan adam namaz kılabiliyor ama diğer mezhep de kılamıyor. Bu nasıl iş, bu nasıl çelişki, bu nasıl saçmalık bunu bana bi anlat?

    Bide buna ek olarak o kadar hesap yanlış yani hepsi tesadüf öyle mi? Her şey 19 a bölünüyor yapılan tüm hesaplar buna uyuyor ve 19 bi asal sayı biraz matematik bilgin varsa bunun ne kadar imkansız bişey olduğunu ve bu kadar büyük bi düzeni ancak Allah ın kendi kitabı için yaptığını kabul edemiyorsun niye anlamış değilim. Videoyu izle o kadar hesap tutuyor ve ispatları da var, üstelik bu Kuran a avantaj olan bişey ve sen bunu kabullenmiyorsun ya da senin şeylerin kabullenmiyor diye sen de kabullenmiyorsun mürit kardeşim.


    Reşad Halife ye vahiy almıştır diye nerde diyor bana bir delil getir bunu da merak ediyorum. Ayrıca birazcık bilgi edin kardeşim resul demek haberci demektir, dedi mi bilmiyorum ama o adam onu dogru yola soktu ve bi haberci demesi ona normaldir. S.a.v da Allah ın selamı onun üzerine olsun demektir mesela bu cümle de herhangi biri için kullanılabilir. Ya da radyallahu anh (r.a) Allah ondan razı olsun demektir bu da yine herhangi biri için söylenebilir bi sıkıntı yoktur. Sadece düşün diye boşuna demiyor Kuran.

    Bu arada Hz. Muhammed e itaat edilmez o söylediğinle şu an müşrik oldun farkındasın değil mi yalnızca Allah a itaat edilir bunu da bil. Sadece Kuran diyeceğiz tabi ya ne diyeceğiz? Allah peygamberinden Kuran ile öğüt vermesini (Kaf suresi/45) ve yine Kuran ile hükmetmesini (Maide/49) ve yine Kuran ile uyarmasını (Enbiya/45) istedi. Başka bir kitap ile değil Kuran ile...

    Allah kitabı göndermiş kardeşim düzen bu demiş uyan uyar uymayan uymaz demiş. Ve ilk mesajda söylediğim gibi peygamber din hakkında kendisine vahyedilenden başka hiçbir şey söyleyemez ve bir hüküm koyamaz hükmü yalnızca Allah koyar. Ey Muhammed de ki; ben yalnızca bana vahyedilene uyarım(Yunus/15) hadi ayetleri de yalanla da görelim :)

    Arapça bilen adam namazı Arapça kılar kardeşim adam ne dediğini biliyor çünkü bunu bi düşün. Ben Arapça bilmiyorum be dediğimi bilmeden namaz mı kılayım. Allah Türkçe bilmiyor mu? Arapça kutsal bi dil mi üstünlük yalnızca takva iledir sen bunu bilmiyor musun? Ağır yobazlık var üstünde hala duygularından arınamamışsın ama inşallah en kısa zamanda doğru yolu bulursun. Bu arada Edip Yüksel PKK savunucusu falan değil adam bizim devletimize terörist diyor ve gayet de haklı bu devlet hiç uğruna kaç milyon tane şehit verdi yalan mı çık da söyle. Yukardakiler de hiç istifini bozmuyor ne güzel yaşıyorlar onlara giren çıkan yok. Nedense bu bombalar hiç malum parti mitinglerinde patlamıyor halbuki orada patlatsa adam daha çok cana kıyar yani cana kıymak isteyen adam bunların da açıklamasını yap bana yapabilirsen tabi

    Peygamber bir postacı değil ve kimse de ona bu muameleyi yapmıyor. Ona postacı değil elçi deniyor ve peygamberimiz de senin benim gibi bir insan ona tapamazsın sadece izinden gidebilirsin. De ki; ben fani bir elçiden başka neyim ki? (Kuran:17.93)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Edip yuksel din konusunda cok bilgili biri. Fakat dini cok sorgulamis ve kafasi oldukca karismis. Zaten islam dini sorgulama dinden cikarsin diye kesin emir veriyor. Cunku sorgulayinca gercege gidecegini muhammed de biliyordu

    Edip yuksel'in Bazi videolari cok hosuma gidiyor. Yorumlari muazzam. Buna ragmen hala inanmak istiyor. Ben agnostik oldugunu dusunuyorum. 19 mevzusu ise bence palavra. Dincilerin oldurdugu bir adam vardi. Onun sistemiydi yanlis hatirlamiyorsam.

    Son soz ayetleri turkce mealen okumaya devam et. islam'in ve kuran'in yahudi inanc ve geleneklerinin aynisi veya bir kademe gelismisi oldugunu goreceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edip Yüksel bence de bilgili birisi ve hikayesi de cidden ilgi çekici. Ama ben tevbe suresinin son 2 ayetinin atılmasını çok saçma buluyorum. Allah kuranı koruyacağının sözünü vermiş, ama 20. Yy daki Reşad Halife gelene kadar Kuran ekleme yapılmış bir kitapmış yani? Burda büyük bir sıkıntı var. Tamam 19 u kabul edin bir şey demiyorum ama ayet atılmamalı bence. Bir de hadisler konusunda bu kadar katı davranılmamalı diye düşünüyorum. Ben de hadisleri dini kaynak olarak kabul etmiyorum ancak, tarih kitaplarına bile itibar ederken hadis kitaplarındaki tarihsel bilgilere komple yüz çevirmemek lazım. Bence Kuran ile çelişmeyen ve dini hüküm koymayan hadisler kabul edilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ateist adaylarının son durağı edip yükseldir. islamcılar arasında en mantıklı din adamı olarak islamdan soğumuş insanlar ona yönelir. ama merak etme bu da geçici, zamanla verdiği cevaplar tatmin etmeyecek ve ateist olacaksın. yalnız ateist olunca kitap okumaya başlamazsan islamcıların seviyesinde bir ateist olursun
  • Dini, kendi vicdanıyla karıştırmış ve ılımlı İslamcı olmuş başka bir arkadaş. Şu an din diye kusursuz ve iyi gördüklerin senin vicdanın dostum. Zamanla o kabuk da kalkacak tırmalamaya devam edersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece vahid kelimesinin hatalı olduğunu söylemiyor. Belli ki izlememişsiniz. İsm kelimesindeki sıkıntıyı da açıklıyor. Şii misiniz yani siz? Onlar saymıyormuş bilmem neymiş. Siz mi karar veriyorsunuz ayet olup olmadığına? Edip Yüksel'i demekki tam araştırmamışsınız. Youtube daki videolarına göz atın hem Edip Yüksel'in hem Reşad Halife'nin. O zaman görürsün nasıl kendini peygamber ilan ediyor Reşad Halife. Nisa Suresi 59.ayeti de mi çıkardınız haberim yok? Resule itaat emredilmişken siz nasıl yok öyle bir şey dersiniz? Ben Arapça namaz kılmasına bir şey demedim. Eskiden olduğu gibi Hanefi mezhebinin uyguladığı ritüellerle kıldığını söyledim. Siz cidden iyi araştırmamışsınız yolunda gittiğiniz insanı. Araştırsaydınız bilirdiniz Peygamberimize postacı dediğini ve bunun utanılacak bir şey olmadığını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

    Edip yuksel din konusunda cok bilgili biri. Fakat dini cok sorgulamis ve kafasi oldukca karismis. Zaten islam dini sorgulama dinden cikarsin diye kesin emir veriyor. Cunku sorgulayinca gercege gidecegini muhammed de biliyordu

    Edip yuksel'in Bazi videolari cok hosuma gidiyor. Yorumlari muazzam. Buna ragmen hala inanmak istiyor. Ben agnostik oldugunu dusunuyorum. 19 mevzusu ise bence palavra. Dincilerin oldurdugu bir adam vardi. Onun sistemiydi yanlis hatirlamiyorsam.

    Son soz ayetleri turkce mealen okumaya devam et. islam'in ve kuran'in yahudi inanc ve geleneklerinin aynisi veya bir kademe gelismisi oldugunu goreceksin.

    Hocam mesajda da yazdım 140-150 küsür yerde düşün diyen bir din ne demek sorgulama diye kesin emir veriyor lütfen mesajlarımı okumadan cevap vermeyin, yapmayın. Kuran ne evrimle. Ne big bang teorisiyle çelişmez. Aynı şekilde demokrasiyle de çelişmez hatta demokrasi Kuran ın içindedir. Allah bizim yönetim sistemimize karışmaz, bunu insanların kendi belirlenmesini istemiştir.

    19 mevzusu palavra değil hocam iyi araştırın bu arada. Ya bunca sayı tesadüf mü bunu bana bi açıklayın yani 1400 yıl evvel yazılmış bir kitapta, hemde kitapta; Üzerinde 19 vardır (Müddessir Suresi 30. Ayet) dediğini bile bile nasıl buna itiraz edilebilen bir beyin oluşuyor merak ediyorum. Üstüne bundan etkilenen Yahudi hahamı yani bir Tevrat hocası da farkediyor ki bu 19 kodu Tevrat ta da mevcut.

    "41:53 ayetinde haber verilen ufuklardaki işaretlerden birisini de son zamanlarda farkettik. 19 sisteminin bir benzerine 11. yüzyılda yaşayan bir Yahudi hahamı, Tevrat’ın dualarından birisinde şahit olmuş ve bununla enteresan tesbitlerde bulunmuştur."

    Türkçe mealen okumak gerçekten son derece herkesin yapması gereken bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuran muslumani diyorlar ama daha Kurani bile okumamislardir. Kaniti ise Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine davranislarina ve hukumlerine uyun ayetlerini bilmiyorlar. Bu mu muslumanlik ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Edip Yüksel bence de bilgili birisi ve hikayesi de cidden ilgi çekici. Ama ben tevbe suresinin son 2 ayetinin atılmasını çok saçma buluyorum. Allah kuranı koruyacağının sözünü vermiş, ama 20. Yy daki Reşad Halife gelene kadar Kuran ekleme yapılmış bir kitapmış yani? Burda büyük bir sıkıntı var. Tamam 19 u kabul edin bir şey demiyorum ama ayet atılmamalı bence. Bir de hadisler konusunda bu kadar katı davranılmamalı diye düşünüyorum. Ben de hadisleri dini kaynak olarak kabul etmiyorum ancak, tarih kitaplarına bile itibar ederken hadis kitaplarındaki tarihsel bilgilere komple yüz çevirmemek lazım. Bence Kuran ile çelişmeyen ve dini hüküm koymayan hadisler kabul edilebilir.

    Reşad Halife gelene kadar değil hocam. Reşad Halife bunu farkedene kadar. Ve zaten o farketmeden önce de Şii ler son 2 ayetin ekleme olduğunu yıllardır söylüyor yani 19 dan sonra söylemiyorlar bunu.

    Kuran Mucizesine “19 Efsanesi” Diyenler

    İnkilap Yayınları tarafından yayımlanan “19 efsanesi” isimli kitaba değinmek istiyorum. Mahmut Toptaş, Hikmet Zeyveli, Orhan Kuntman ve Sadrettin Yüksel imzalarıyla yayımlanan bu kitap cehalet, yalan ve iftiralarla doludur. 19 mucizesinin amacını tasvir eden 74:31-56 ayetleri, İnkılab yayınevi başta olmak üzere bu büyük mucizeye karşı savaş açan ekibin durumunu ve bu tartışmanın sonunda nelerin gerçekleşeceğini bildiriyor.

    “Onlardan bir grup var ki seni dinlerler. Fakat, kalpleri üzerine (Kuran’ı) anlamalarına engel olacak örtüler, kulaklarına da ağırlık koyarız. Her bir mucizeyi görseler de ona inanmazlar. Bundan ötürü sana geldiklerinde seninle tartışırlar ve inkarcılar, “Bu ancak bir EFSANEdir” derler.”‘”Kendilerini ondan uzaklaştıkları gibi başkasını da ondan uzaklaştırırlar. Böylece farkında olmadan kendilerini mahfederler.” (6:25,26). Ayrıca 27:82-84

    Bakın Kuran a uyan her hadis kabul edilebilir eyvallah bi sıkıntı yok. Ama bunu söylediğimiz zaman insan başka bir hadise de inanıyor hadistir bakalım diyor. Buhari denen adam 810 yılında doğmuş. Peygamberimiz 632 de vefat etmiş. Peygamberimizin vefatından 178 yıl sonra doğmuş bu adam. Büyüdü etti desen 200 yıl sonra. Biz daha şimdinin imkanlarıyla 50-100 sene öncesine kesin diyemiyoruz. Yani o yıllarda o adamın o kadar katı ve kesin aktarmasına imkan yok. Bu sadece söylediklerimden biri. Zaten Buhari nin hadislerine bakan bi insan dinden soğur yemin ederim iğrenç iğrenç şeyler söylüyor açın bakın isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İslam'dan soğumuş değil. Ben sorguladım ve doğru yolu buldum. İslam muhteşem bir düzendir. Kuran okuyan herkes bunu görebilir. İslam daki düzeni okuyup da görünce insan ne kadar harika bir ince ve düşünceli bir din olduğunu görebiliyor. İnanın bana herkes sadece Kuran a uysa kendine onu baz alarak yaşasa böyle bir sistemde aç kalan kimse olmaz. Öyle ayetler var ki okuduktan sonra bu dünyayı ne kadar güzel yapar diyorsunuz. Ben neden bu sisteme inanmayayım? Bu adamın söylediğim gibi Carl Sagan, David Silverman, Richard Dawkins gibi insanlarla tartışmaları var bi gidin okuyun ve ondan sonra karar verin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uA-kktc kullanıcısına yanıt
    Tevratı okudum, Kuran'ı kısmen. Tevratta kızının tecavüzüne uğrayan peygamber babalar, alkolik peygamberler, kıskanç olduğunu direkt söyleyen, kendi kavmi dışındakilere apaçık düşman olan bir Tanrı var. "saçmalama derecesi"nin kıstası nedir anlamadım ama Kuran çok daha tutarlı, kesinlikle ahlaklı ve net bir kitap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Editlemeyedim diğer mesajı. Edip Yüksel in Dawkins ile tartışması yok, Carl Sagan ile tartışması galip olduğu anlamına da gelmiyor. EY her fırsatta "Kuranın tek mucizesi 19, onu da ben anlattım" diyen biri. Filozoflara tapmasına rağmen peygamber olduğuna inandığı Reşat Halife den neden sadece 1-2 yerde bahsettiğini "aklederseniz" ne demek istediğimi anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Hocam şii leri doğru mu kabul ediyoruz da onların görüşünü doğru kabul edelim? Zaten mezhepçiliğe karşı bir akım bu. Şiilerin ne dediği bizi ilgilendirmez. Ki her türlü Allah kuranı koruyacağını bildirdiğine göre ve Kurana ayet eklenmesi Kuranı deforme etmek olduğuna göre Tevbe suresinin son iki ayeti Kurana sonradan eklenmemiştir. Bak sen şu an elinin altındaki internetle YouTube la envai çeşit kuran meali ile Tevbe suresinin son iki ayetini reddediyorsun. 800 yılında yaşamış bir Müslüman düşün. Bu adam nasıl anlayacak Tevbe suresinin son iki ayetini? Bu adamın neyin ne olduğunu anlamasına imkan yok. E o zaman Allah Kitabını koruyamamış demek oluyor bu. Zira sizin iddia ettiğiniz şey şudur, Allah Kuranı 19 ile koruduğundan hangi ayetin yanlış olduğunu anlayabiliyoruz. E 800 yılındaki adam ne bilecek bu ayetler doğru mu yanlış mı?
    Buhariyi biliyorum hocam. Arada açıp okuyorum ya da internette hadisini görünce açıp teyit ediyorum. Zaten neyin ne olduğu belli Buhariye iman etmenin bir anlamı yok. Ama Buharinin naklettiği bütün hadisler yanlış mıdır? Hayır. Peki Kuranla çelişmeyen her hadisin doğru olduğu kesin mi? O da hayır. Ama Kuranla çelişmeyen bir hadisi doğru olarak kabul etmekte bir sıkıntı var mı? Bence yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vTeck

    İslam'dan soğumuş değil. Ben sorguladım ve doğru yolu buldum. İslam muhteşem bir düzendir. Kuran okuyan herkes bunu görebilir. İslam daki düzeni okuyup da görünce insan ne kadar harika bir ince ve düşünceli bir din olduğunu görebiliyor. İnanın bana herkes sadece Kuran a uysa kendine onu baz alarak yaşasa böyle bir sistemde aç kalan kimse olmaz. Öyle ayetler var ki okuduktan sonra bu dünyayı ne kadar güzel yapar diyorsunuz. Ben neden bu sisteme inanmayayım? Bu adamın söylediğim gibi Carl Sagan, David Silverman, Richard Dawkins gibi insanlarla tartışmaları var bi gidin okuyun ve ondan sonra karar verin

    3 kez okumama rağmen gördüğünüzü görememişim. Belki yardımcı olursunuz bana da. İslam'ın kadına olan bakış açısını yorumlar mısın? Savaş ahlakını? Köleliği? Hiç bir bilimsel arguman içermeyişini? Peygamber sayılarının, Kur'an'dan çıkan yaratılıştan bu yana geçen süreyle örtünmeyişini? Bugün senin de zihinsel hastalıklar olarak yorumlayacağın Peygamber anılarının, mucize olarak yorumlanmasını?

    Peki İslamı sünnetten ayırdığında ibadetler başta olmak üzere her temelin yarım kaldığını? Temel ibadetleri anlatamayan bir kitabın, kendisini eksiksiz ilan etmesini? Tanrı üslubunun egoizm, faşizm, sadizm gibi dillerle yazıldığını? Kendine inanmayan iri bireylerin gözlerine erimiş demir dökeceğini belirtmesini?

    Kur'an'da ki ırkçılığa ne demeli? Açık açık zamanında Yahudileri kayırdığını söyleyen Tanrının artık Arapları, Yahudilere karşı kayıracağını apaçık ilan etmesini?

    Peki Tanrının Arap coğrafyasında bulunmayan meyve ve hayvanlar hakkında bilgi vermeden, kitabının evrensel ve zaman ötesi ilan edilmesini?

    Şunu samimiyetle söylüyorum bundan 4-5 ay öncesine kadar, bana bu soruları soranlara verecek cevaplarımı bana vereceksin. Şunu da samimiyetle söylüyorum sormaya devam ettikçe, ılımlı İslam düzeninin, çağa ayak uydurmaya çalışan din tacirleri tarafından güncellenen sahtekarlıklardan ibaret olduğunun farkına varacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.