Şimdi Ara

Hristiyan ve Yahudiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce cennete girebilir mi gerçek Hristiyan ve Yahudiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Misal senin evine kimin girip girmeyeceğine kim karar veriyor, sen mi karar veriyorsun yoksa başkası mı? Tabiki sen karar veriyorsun.

Cennete de kimin gireceğine veya girmeyeceğine benzer şekilde sahibi kimse O karar veriyor.

Cennet öyle girsem de olur girmesem de denecek bir yer değil.

Bir kere girenin asla çıkmak istemeyeceği bir yer.

Dünyada aldığınız bütün zevkler cennetekilerin sadece yansıması, benzeri veya numunesidir.

Dünyada yer içerken, gezip tozarken, cinselliğinizi yaşarken vs aldığınız tüm zevkler cennettekilerin binde biri bile değildir.

Orası tam bir zevkü safa yeri. Ben istemiyorum, yeter artık doydum denmeyecek bir yer.

Misal bıkma hissi, kibirlenme hissi, haset etme çekememe, yorulma, sıkılma, sinirlenme gibi duygular orda yok.

Çünkü cennetlikler cennete girmezden önce pürü pak olarak yıkanıp tüm kötülüklerden arınarak oraya girecekler.

İman etmeyen hiçkimse asla cennete giremez.

İman etmek de İslam dinini kalben ve dil ile kabul edip ona göre yaşamaya çalışmak demek.

Ampülü buldum, elektriği buldum, interneti icat ettim, raptiyeyi icat ettim, marsa roket fırlattım, insanlara çok acayip faydalarım oldu diyenler tabiki cennete giremez. Bu kişilere sadece azaplarında hafifletme yapılır.

Genel kaide budur.

Bana göre onun da girmesi lazım, şunun da girmesi lazım demek başta verdiğim örnekteki gibi senin evine sarı çizmeli mehmet ağanın girmesine komşun rüstem ağanın karar vermesi gibi bişey.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Diğer hocam alt mesajda gayet güzel bir şekilde anlatmış feto dediğimiz örgütün zaten yapmaya çalıştığı şey buydu adıda dinler arası dialog Allaha inansın Peygamber efendimizi kötülemesin cennete girer diyordu kendi dizilerinde olsun dergilerinde olsun bunu işliyordu amacı buydu zaten. Sonunda ne olduğuda ortaya çıktı zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Mülk Allah’ındır. Mülkün sahibi O'dur. Allahü teâlâ, Cennete girmek için, sadece imanlı olma şartını koymuştur. Suç ve günah işlese de, iman kaydı bulunan mümin Cennete gider. İman kaydı bulunmayan kâfir de, yararlı işler yapsa da Cehenneme gider.

Allahü teala iman etmeyen kafirlerin cehennemde sonsuz yanacaklarını bildiriyor. Buna rağmen kafirler o kadar çok rahatlar ki hiçbir şey umurlarında bile değil.

Halbuki hayatlarında görmediği ve tanımadıkları bir insan "yangın var, kaçın! " dese, hiçbiri bir saniye düşünmez bu adam yalan atıyor diye ve anında o binayı boşaltırlardı.

Halbuki hayatında hiç yalan söylememiş Muhammed Aleyhisselam cehennemde sonsuz azap var diye bildiriyor ama buna hiç kıymet vermiyorlar ve yukarda örnek verdiğim tanımadıkları adam kadar bile güvenmiyorlar.. Bu muazzam büyük suçun cezası dünyada verilmiyor, ahırette verilecek.

Dünyada, insanlar bile kendi dünya nizamlarında suç işleyenleri, laf dinlemeyenleri bile cezalandırırken, bu büyük suç işleyen kafirlerin cennetle ödüllendirileceği düşüncesi kadar saçma ve mantıksız bir düşünce olamaz.

Eğer ki kastın Hazret-i İsa zamanındaki iman etmiş kimseler hakiki müminler ise evet onlar da cennete girecektir ama şimdiki hıristiyanlar ve yahudilerin hepsi kafirdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 2 Aralık 2025; 20:36:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuran Müslümanı Olmak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.