Şimdi Ara

Doğmadan önce neydik ? Biz kimiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şuan bu vücudu kontrol ediyorum.Ama ben kimim bunu bilmiyorum.1997 dünyaya gelen bu vucutta gözünü açan neden bendim aslında ben kimim veya yumurtadan doğan civciv in vücudunu kontrol eden kim ? Bu beni düşündürüyor.Bu vucut yokken ben nerdeydim ben bir hiçliksem neden şuan varım ? Bir kaplan veya kartal olarakta gözümüzü açabilirdik ama işte doğmadan önce yoksak neden bu vucutlar için seçildik ? 1997 ye kadar dünya dönüyor ve insanlar yaşıyordu bebekler doğuyordu her gün ama bir gün geldi bir bebekte gözünü açan ben oldum.Aslında ben kimim ?neden oluştum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Beyin denen organin urettigi bir savunma mekanizmasisin. Vucudun islevletinin surdurulebilmesi icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bilirsin doğum öncesi hayattdan bahseder..dini metinler ..bir takım yaşanmışlıklardan...ruhlar alemi bezmi elest ..felan duymuşsundur dimi..

hatta meşhur ateist argümanda öyle denir..

efem dini kaynaklar..doğum öncesi hayata dair vurgu yapıyor...

ee iyide neden hatırlamıyoruz...

madem hatırlamıyoruz..yaşanmadı ..doğum öncesi yokluktur ...doğal olarak ölüm sonrasıda aynıdır..der çıkar..

son derece mantıklı bir önerme dimi..

iyide kardeşim..doğum öncesi hayatta fiziki biyolojik vucudumuz varmıydı..yoktu..adı üzerinde ruhlar alemi..

peki yaşadığımız bu alemde hatırlamaya yarayan araç olan organımız ne ?

beyin..

peki doğum öncesinde beyin varmıydı..yoktu..beyin biyolojik vucuda ait bir araç..

neden ruhlar aleminde sende var olmayan bir araç ile o alemde yaşanmış olan şeyleri hatırlamaya çalışıyor..doğal olarak hatırlamayınca yok sayıyorsun..

işte bu şeytanın mantık maskesi altında insana attığı en büyük kazıklardan biridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

doğum öncesine vurgu yapılarak son derece şeytani bi aldatmaca işletilir hazır konusu açılmışken yazıvereyim

bilirsin doğum öncesi hayattdan bahseder..dini metinler ..bir takım yaşanmışlıklardan...ruhlar alemi bezmi elest ..felan duymuşsundur dimi..

hatta meşhur ateist argümanda öyle denir..

efem dini kaynaklar..doğum öncesi hayata dair vurgu yapıyor...

ee iyide neden hatırlamıyoruz...

madem hatırlamıyoruz..yaşanmadı ..doğum öncesi yokluktur ...doğal olarak ölüm sonrasıda aynıdır..der çıkar..

son derece mantıklı bir önerme dimi..

iyide kardeşim..doğum öncesi hayatta fiziki biyolojik vucudumuz varmıydı..yoktu..adı üzerinde ruhlar alemi..

peki yaşadığımız bu alemde hatırlamaya yarayan araç olan organımız ne ?

beyin..

peki doğum öncesinde beyin varmıydı..yoktu..beyin biyolojik vucuda ait bir araç..

neden ruhlar aleminde sende var olmayan bir araç ile o alemde yaşanmış olan şeyleri hatırlamaya çalışıyor..doğal olarak hatırlamayınca yok sayıyorsun..

işte bu şeytanın mantık maskesi altında insana attığı en büyük kazıklardan biridir.

Mantıklı, müslümanken benimde cevabım buydu. Çünkü hafıza beyinde olduğu için hatırlanmaz. Ancak bu mantığa göre öldükten sonrada hatırlamamamız lazım. Nasıl oluyorda,mahşer günü hatırlıyoruz?

Ve beynimizden başka bir şeyimiz varsa,ruh gibi meselâ, onun varlığına kanıtınız nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    ayetler var ayetler

Sorgulamak istiyorsanız mümkün mertebe islamı veya katı bir öğretiyi savunanlardan uzaklaşmalı ve tartışmaya girmemeli.

zihin kelimesi biraz soyut kalıyor. buna akıl diyerek başlayalım. aklı, insanların sosyal çevresinden sezgi ve diğer iletişim olanaklarıyla edindikleri ve kendi dilleriyle okuyarak öğrendikleri bilgi ve deneyimlerini kendi hayvansal dürtülerinden bağımsız olarak kullanıp çevresindeki tepkilere verdiği yanıt, tutum olarak yorumlayabiliriz. Bu tanıma da "insanı hayvandan ayıran beyinsel yetenek" cümlesini bizim aklı nasıl gördüğümüzü yansıttığından ekleriz. bebeklerin sosyal kavrama ve düşünme yetenekleri (akıl) olmadıklarından (varsa da yetesiz kalacaktır) kendi hayvani dürtüleriyle hareket ederler: hayvandırlar.

Sosyal iletişim açısından dilin, kültürü yansıtan bir öğe; kültür ise toplumun geçmişte sosyal çevresinde oluşmuş arketiplerden doğan bir kavram olması nedeniyle herhangi bir dilde düşünmek, o dili oluşturmuş toplumdaki insanlar gibi düşünmek anlamına gelecektir. yabancı biri için de bir dilde düşünmek dediğiniz gibi o kültürü yaşamaktan geçecektir.

Ruh, tanımı itibariyle soyut kavramdır insanın özünü temsil eder. Ruh beyinde elektriksel sinyaller göndermez bilimsel olarak baktığımızda ki zaten soyut bir şeyin bu manada fiziksel bir temas kurması mmkün değildir. kuantum fiziği terimini olur olmadık herkes kullandığı için popüler kültürün bir parçası olarak kendi gerçeğinden gayrı çöp bilimi diyebiliriz. çünkü bize olur olmadık gözlemlenemeyen hipotezler üretmeye iteceği için somut verilerle yapılan bir tartışmada yeri olmamalıdır.

Biz neyiz diye soruyorsunuz. Biz, çocuklukta sosyal çevreden edindiğimiz karakterin; genlerden aldığımız huyun; her türlü eğitimden edindimiz bilgilerin bize açtığı ufukların; ve de beynimizin çalışma şeklinin toplamıyız (Bu saydığım değişkenlere yeni faktörler de eklenebilir).

Hepsini topladığımızda düşünen, aklı olan biz, prefrontal korteks denilen "beyin kabuğuyuz". Bu sorduğunuz soruyu ortaya atan bu siteye girip meraktan soru soran siz de beyninizin kabuğundasınız, o bölge de beyin çeperinde yer alıyor. diğer beyninizin bölgeleri vucudunuzun hayvani işlevleriyle meşgul olmakla yükümlüler. bizi biz yapan yani diğer insanlardan, hayvanlardan ayıran şey hayvani dürtülerimizi kontrol ederek daha önceden şekillenen akılla kendimize özgü almamızdır. Bir insan ne kadar dürtüsel, beynin iç kısmından gelen sinyale göre davranıyorsa o kadar "biz" duygusundan uzaklaşır; hayvanlaşır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Serebral_korteks

gelişmişlik basamağından insandan aşağı inildikçe hayvanların prefrontal korteksi küçülür ve canlı, ancak kendi hayati işlevlerini sürdürebilecek kapasitede olur; hayvanda "ben" duygusu veya insan tarafından bakılarak saptanabilecek "biz" kavramı gitgide yok olmaya başlar. bir böcekteki "ben" ile bir köpekteki "ben" duygusunun farklılığına bakın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hani biz marjinaldik?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ruhlar alemi yani doğum öncesi hayat sürdüğümüz yer fiziki cismi olan bizim evrenimize ait bir boyut değil ki..aynı şekilde ölüm sonrası başlayan berzah alemide hakeza ..taa ki dirilişe kadar bedenlenme yok ruha ait melekeler devrede diriliş başladığında vucudlanma ve organlarda yerini alacak

ölüm sonrasında devrede olan ruha ait melekeler halen iş görür durumda olacak..anlama hatırlama işi kamilen devam edecek beyin sadece bu dünya hayatında ruh kalb ve nefs ekseninde iş gören içiçe geçmiş yapının bi parçası ..birlikte iş görüyor olmaları beynin tek başına ve mutlak tek araç olduğu anlamına gelmez

ruhunda radar veya hard disk diyebileceğimiz araçları var ..ruhun varlığına delil arıyorsanız atıl durumda bırakılmış kenara atılmış letaifleri çalıştırmakla işe başlarsanız size kesin veriler sunacaktır ..

ayrıca

ölüm anında ve sonrasında her şeyi mutlak manada kavrama -hatırlama -idrak etme başlıyor ayrıca

Hele can boğaza gelip dayandığında, ki o sırada siz (sadece) bakıp-durursunuz. Biz ona sizden daha yakınız; ancak görmezsiniz. (Vakıa Suresi, 83-85)

(Ölüm korkusundan) Ayaklar birbirine dolaştığında; O gün sevk, yalnızca Rabbinedir. (Kıyamet Suresi, 29)

Artık gerçekten, kendisi de bir ayrılık olduğunu anlamıştır. (Kıyamet Suresi, 28)

Ki melekler, güzellikle canlarını aldıklarında: "Selam size" derler. Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin. (Nahl Suresi, 32)

Onları, o en büyük korku hüzne kaptırmaz ve: "İşte bu sizin gününüzdür, size va'dedilmişti" diye melekler onları karşılayacaklardır. (Enbiya Suresi, 103)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

ruhlar alemi yani doğum öncesi hayat sürdüğümüz yer fiziki cismi olan bizim evrenimize ait bir boyut değil ki..aynı şekilde ölüm sonrası başlayan berzah alemide hakeza ..taa ki dirilişe kadar bedenlenme yok ruha ait melekeler devrede diriliş başladığında vucudlanma ve organlarda yerini alacak

ölüm sonrasında devrede olan ruha ait melekeler halen iş görür durumda olacak..anlama hatırlama işi kamilen devam edecek beyin sadece bu dünya hayatında ruh kalb ve nefs ekseninde iş gören içiçe geçmiş yapının bi parçası ..birlikte iş görüyor olmaları beynin tek başına ve mutlak tek araç olduğu anlamına gelmez

ruhunda radar veya hard disk diyebileceğimiz araçları var ..ruhun varlığına delil arıyorsanız atıl durumda bırakılmış kenara atılmış letaifleri çalıştırmakla işe başlarsanız size kesin veriler sunacaktır ..

ayrıca

ölüm anında ve sonrasında her şeyi mutlak manada kavrama -hatırlama -idrak etme başlıyor ayrıca

Hele can boğaza gelip dayandığında, ki o sırada siz (sadece) bakıp-durursunuz. Biz ona sizden daha yakınız; ancak görmezsiniz. (Vakıa Suresi, 83-85)

(Ölüm korkusundan) Ayaklar birbirine dolaştığında; O gün sevk, yalnızca Rabbinedir. (Kıyamet Suresi, 29)

Artık gerçekten, kendisi de bir ayrılık olduğunu anlamıştır. (Kıyamet Suresi, 28)

Ki melekler, güzellikle canlarını aldıklarında: "Selam size" derler. Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin. (Nahl Suresi, 32)

Onları, o en büyük korku hüzne kaptırmaz ve: "İşte bu sizin gününüzdür, size va'dedilmişti" diye melekler onları karşılayacaklardır. (Enbiya Suresi, 103)

Bu bildiklerini nerden biliyorsun? Ben hiç bir kanıt göremiyorum? "Ayetler var ayetler" mi diyorsun?

Letaiflerden kastınız, sır,hafi,ruh,galb ve nefis mi? bir eski murabıt olarak, onlar ile de ruha dair hiç bilgi elde edemedim. Bana daha çok kendini kandırmak gibi geldi.

evet onlar tecrübe etmeden nereden bilebilirsin ..en başta işin ehli bir mürşid şart kendi başına o işlere girmek çok tehlikelidir..

şeytanın en çok sevdiği işlerden ilki ümid kestirmek ardı sıra sui zandır ..ümidi örseler yaşanan olumsuzluklar üzerinden sui zanna sebeb olacak zeminler hazırlar

“Ben kulumun benim hakkımdaki zannına göreyimdir.” (Buhari)

zanna çok dikkat et ..şimdiye dek başıma ne kadar kötü iş geldi ise büyük çoğunluğu sui zann sebebiyledir ..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.