Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu kadar ucuz şeylerle gelmeyin artık valla ya.
    Kuranı okumamışız da ayet bilmiyormuşuz. Bak sen.
    Yapacağın şey internette 15-20 dk araştırmak şu dediğin ayetleri. Zor bir şey değil yani. Kim ne demiş neye nasıl cevap vermiş bilmeden birilerini eleştirmek çok anlamsız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Vay canına tamamıyla ifşa olduk.
    Bu kadar ucuz şeylerle gelmeyin artık valla ya.
    Kuranı okumamışız da ayet bilmiyormuşuz. Bak sen.
    Yapacağın şey internette 15-20 dk araştırmak şu dediğin ayetleri. Zor bir şey değil yani. Kim ne demiş neye nasıl cevap vermiş bilmeden birilerini eleştirmek çok anlamsız.

Dalga mi geciyorsunuz yahu ? Kurani Kerimi acip iyice okuyun. Okumussaniz gormussunuzdur. Demekki okumamissiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

İslam'dan soğumuş değil. Ben sorguladım ve doğru yolu buldum. İslam muhteşem bir düzendir. Kuran okuyan herkes bunu görebilir. İslam daki düzeni okuyup da görünce insan ne kadar harika bir ince ve düşünceli bir din olduğunu görebiliyor. İnanın bana herkes sadece Kuran a uysa kendine onu baz alarak yaşasa böyle bir sistemde aç kalan kimse olmaz. Öyle ayetler var ki okuduktan sonra bu dünyayı ne kadar güzel yapar diyorsunuz. Ben neden bu sisteme inanmayayım? Bu adamın söylediğim gibi Carl Sagan, David Silverman, Richard Dawkins gibi insanlarla tartışmaları var bi gidin okuyun ve ondan sonra karar verin

bu bir süreç. olayları akışına bırakıp zamanın neler getirdiğini göreceksin yeter ki salt mantığı savun
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknG8

Sadece vahid kelimesinin hatalı olduğunu söylemiyor. Belli ki izlememişsiniz. İsm kelimesindeki sıkıntıyı da açıklıyor. Şii misiniz yani siz? Onlar saymıyormuş bilmem neymiş. Siz mi karar veriyorsunuz ayet olup olmadığına? Edip Yüksel'i demekki tam araştırmamışsınız. Youtube daki videolarına göz atın hem Edip Yüksel'in hem Reşad Halife'nin. O zaman görürsün nasıl kendini peygamber ilan ediyor Reşad Halife. Nisa Suresi 59.ayeti de mi çıkardınız haberim yok? Resule itaat emredilmişken siz nasıl yok öyle bir şey dersiniz? Ben Arapça namaz kılmasına bir şey demedim. Eskiden olduğu gibi Hanefi mezhebinin uyguladığı ritüellerle kıldığını söyledim. Siz cidden iyi araştırmamışsınız yolunda gittiğiniz insanı. Araştırsaydınız bilirdiniz Peygamberimize postacı dediğini ve bunun utanılacak bir şey olmadığını.

Öncelikle mesaja şu ayetlerle başlıyorum

Kalk ve uyar(74:2)

Kahrolası ne biçim ölçü biçti! (74.19)

Üzerinde on dokuz vardır (74:30)

Sayıların az bir kısmı (%5’i) 19’a tam bölünür (19’un tam katıdır).
    Geri kalan tüm sayılar ya 7’nin tam katıdır, ya da 19 ve 7’nin tamkatları olacak iki parçaya ayrılabilir.
    19’un geride bıraktıklarını 7 ile içeriye alma çabaları olasılıksal açıdan hiçbirşey ifade etmez.

Allah kendisi zaten söyledikleriyle Halis Aydemir e cevap veriyor

Zaten kanıtlandı artık Edip Yüksel in 19 ile ilgili son videosunu izle

Ya kardeşim bak itaat etmekle yolundan gitmeyi karıştırma gerçekten ciddi söylüyorum bu seni müşrik yapar lütfen düzgün okuyun şu Kuran'ı yalnızca Allah'a itaat edin ve ona boyun eğin.

Sana burda oturup Edip Yüksel i savunacak değilim ben burda Kuran'ı savunuyorum haklı olarak. Ama şunu bil ki postacı demiş olsa bile haberci, postacı, elçi (resul haberci demek bu arada) bunların arasındaki farkı bana anlat. Demin de yazdım mesaj da. Peygamberimiz Allah ın ona vahiy ettiklerinden başka tek kelime edemez din hakkında ama siz peygamberimize iftira etmeye devam edin

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Kuran muslumani diyorlar ama daha Kurani bile okumamislardir. Kaniti ise Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine davranislarina ve hukumlerine uyun ayetlerini bilmiyorlar. Bu mu muslumanlik ?

Sözlerini, davranışlarını ve hükümlerini bana delil ile getirin o zaman inanmazsam o da benim sapkınlığım olsun. Bunları söylemeden önce seninle aynı fikirde olan arkadaşa verdiğim cevapları bi okuyun.

Allah peygamberinden Kuran ile öğüt vermesini (Kaf suresi/45) ve yine Kuran ile hükmetmesini (Maide/49) ve yine Kuran ile uyarmasını (Enbiya/45) istedi. Başka bir kitap ile değil Kuran ile...

Ey Muhammed de ki; ben fani bir elçiden başka neyim ki? (Yunus/15)

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Editlemeyedim diğer mesajı. Edip Yüksel in Dawkins ile tartışması yok, Carl Sagan ile tartışması galip olduğu anlamına da gelmiyor. EY her fırsatta "Kuranın tek mucizesi 19, onu da ben anlattım" diyen biri. Filozoflara tapmasına rağmen peygamber olduğuna inandığı Reşat Halife den neden sadece 1-2 yerde bahsettiğini "aklederseniz" ne demek istediğimi anlarsınız.

Bakın hocam ben buraya Edip Yüksel i savunmaya gelmedim ben buraya kalıplaşmış ve hurafeleşmiş aykırı İslam anlayışını yıkmak ve insanları doğru yola yönlendirmek için açtım bu konuyu. Bana Edip Yüksel'i kötüleyip durmayın. Bu adamın Kuran a objektif ve nesnel yaklaşımı olsun, ayetleri tüm yönden değerlendirmesi olsun benim hoşuma gitti dinledim hak verdim. Yarın bigün o da yanlış bi yola sapabilir kendine bi tarikat kurabilir ve açıkçası bundan bana ne? Herkesin dini ve inanışı kendine. Edip Yüksel gibi Caner Taslaman, Mehmet Okuyan, Emre Dorman gibi insanlar var onlar da dinlenir. Onların yanlışı da şu habertürk gibi kanallarda çıkıyorlar gayet rahat. Yani habertürk e a haber e çıkmak için biraz devletin lehine konuşmak gerek. Bu adamlar da müthiş yorumluyor Kuran'ı ama yanlış yerde savunuyorlar. Bugün Kuran ı okuyan bilen bi insan biraz da tarihi araştırdıysa görür bilir devletin ne halde olduğunu ve neden böyle olduğunu, daha da önemlisi bu halde olmaması gerektiğini. Yani burda kimse dört dörtlük değil. Herkesin bir kusuru vardır ama bi adam şu konuda yanlış yaptı diye de diğer bütün doğrularını çöpe atacak değiliz. Ya da bir konuda doğru söyledi diye diğer konudaki yorumlarını da onaylayacak değiliz. Bir düşüncenin ardına insanlar katması onu dogru yapmaz. İlk mesajda da yazdım tartışma her zaman olur ama galip gelen taraf her zaman mantıktır.

• Gerçekten yazdıkların ilgi çekici bir süredir ben de arafraydım huşu ile iabdet edemiyordu kafamda sorular var dı. Yazın beni araştırmaya itti. Bakıcam tekrar özellikle de türkçe namaz kılma konusuna.

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

quote:

İslam'dan soğumuş değil. Ben sorguladım ve doğru yolu buldum. İslam muhteşem bir düzendir. Kuran okuyan herkes bunu görebilir. İslam daki düzeni okuyup da görünce insan ne kadar harika bir ince ve düşünceli bir din olduğunu görebiliyor. İnanın bana herkes sadece Kuran a uysa kendine onu baz alarak yaşasa böyle bir sistemde aç kalan kimse olmaz. Öyle ayetler var ki okuduktan sonra bu dünyayı ne kadar güzel yapar diyorsunuz. Ben neden bu sisteme inanmayayım? Bu adamın söylediğim gibi Carl Sagan, David Silverman, Richard Dawkins gibi insanlarla tartışmaları var bi gidin okuyun ve ondan sonra karar verin

bu bir süreç. olayları akışına bırakıp zamanın neler getirdiğini göreceksin yeter ki salt mantığı savun

Hocam bakın bu iş sonu olmayan bir merdiven. Bu iş bi duvar değil yani o duvardan atlamakla bitecek bir şey değil. Sorgulamak bitmez. Bu iş sonu olmayan bir merdiven gibi sürekli yeni bir soru çıkar karşına ve onu sorgularsın onun cevabını bulunca bir basamak daha çıkmış olursun yani bir seviye daha katedersin. Ama bu bitmez. Seviyeni sürekli yükseltirsin ama aklında her zaman bir soru işareti vardır. Zaten bunun olması gerekli. Çünkü biz Allah'ı tamamen anlayamayız. Bazı ayetler vardır zaten okumuşsunuzdur "siz anlayamazsınız, siz bilmezsiniz" tarzı şeyler söyler. Bunun olması gerekli zaten Allah da bunu istiyor hani sürekli düşünelim sorgulayalım ve peşinden gidelim.

Hayat inanan ve salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur.

-Aliya İzzetbegoviç

• quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

3 kez okumama rağmen gördüğünüzü görememişim. Belki yardımcı olursunuz bana da. İslam'ın kadına olan bakış açısını yorumlar mısın? Savaş ahlakını? Köleliği? Hiç bir bilimsel arguman içermeyişini? Peygamber sayılarının, Kur'an'dan çıkan yaratılıştan bu yana geçen süreyle örtünmeyişini? Bugün senin de zihinsel hastalıklar olarak yorumlayacağın Peygamber anılarının, mucize olarak yorumlanmasını?

Peki İslamı sünnetten ayırdığında ibadetler başta olmak üzere her temelin yarım kaldığını? Temel ibadetleri anlatamayan bir kitabın, kendisini eksiksiz ilan etmesini? Tanrı üslubunun egoizm, faşizm, sadizm gibi dillerle yazıldığını? Kendine inanmayan iri bireylerin gözlerine erimiş demir dökeceğini belirtmesini?

Kur'an'da ki ırkçılığa ne demeli? Açık açık zamanında Yahudileri kayırdığını söyleyen Tanrının artık Arapları, Yahudilere karşı kayıracağını apaçık ilan etmesini?

Peki Tanrının Arap coğrafyasında bulunmayan meyve ve hayvanlar hakkında bilgi vermeden, kitabının evrensel ve zaman ötesi ilan edilmesini?

Şunu samimiyetle söylüyorum bundan 4-5 ay öncesine kadar, bana bu soruları soranlara verecek cevaplarımı bana vereceksin. Şunu da samimiyetle söylüyorum sormaya devam ettikçe, ılımlı İslam düzeninin, çağa ayak uydurmaya çalışan din tacirleri tarafından güncellenen sahtekarlıklardan ibaret olduğunun farkına varacaksın.

İslam da, yani daha doğrusu Kuran da anlatılan kadın; hükümdardır (Neml/23), Savaşçıdır (Tevbe/44), yönetime müdahildir (Mumtehine/12). Hacı hocaların şeyhlerin tarikatların kadına bakış açısından size bahsetmiyorum bile. Kadın ve erkek Kuran da eşittir buna emin olun. Miras konusunu söyleyebilirsiniz bana neden kadına bir erkeğe iki vs. diye. Önceki mesajlarımda onu da açıkladım. Her şeyden önce bunu Allah emir etmiyor tavsiye veriyor bu konuda bunu böyle yapın diye, yani mecbur değiliz istediğimiz gibi dağıtabiliriz malımızı. Bunu neden böyle tavsiye ediyor diye sorarsan sadece şu sebep yeter; Allah Kuran da temel ihtiyaçları sağlama görevini erkeklere vermiştir. Evi barınacak yeri erkek ayarlar, arabayı erkek ayarlar, eve ekmeği yemeği erkek sağlar. Bu sorumluluklar Kuran da erkeğe verilmiştir. Kadına da evlatlara bakması, evi çekip çevirmesi verilmiştir ki bu gayet normaldir, doğaldır. Kadınlar erkeklere göre çok daha duygusallardır, her şeyden önce annedir kadınlar. Duygularına göre hareket ederler. Bir çocuğa annenin yaklaşımıyla babanın yaklaşımı bir değildir. Anne, babadan çok daha içten ve samimi yaklaşır evladına. Ve erkeklerden çok daha fazla zevk sahibidir kadınlar.

Ahzab/50 ye gelelim. Hz. Muhammed e evlenme hakkı verilmiştir, Arap coğrafyasındaki siyasi ilişkilerden kaynaklı bir durum. Muhammed as'ın yaptığı tüm evliliklerin bir sebebi var

-Hatice ile evlenmesi ; İslamın güç kazanması.
    -Aişe ile 19 yaşında evlenmesi ; evlilik çağını göstermek.
    -Zeynep ile evlenmesi ; Evlatlık hükümleri
    -Cariyeleri ile evlenmesi ; Cariyeliği bitirmek

Bunun dışındaki evlilikleri de ; siyasi evliliklerdir.

Ki 63 yaşında vefat etti, 55 yaşına kadar tek eşliydi. Şehvet için evlense 55'e kadar beklemezdi.

Kendi isteğiyle, severek yaptığı 2 evlilik vardır ; Hatice ve Aişe.

Kuran'ı sünnetten ayırınca hiçbir şey yarım kalmıyor hocam. Namaz Kuran da yok diyorlar. Ne demek yok? Namazın farzları diye bir şey var en başından. Farzları yapmamız gereken şeyler değil mi? Kurban ve oruç kavramı da bizim bildiğimiz gibi değil. Kurban sadece hayvan kesmek değildir. Oradaki amaç hediyedir. Yani hayvan kesmeyip de herhangi yoksul bir aileye yardım da yapılabilir. Oruç da Allah rızası için kendini yeme içme gibi ibadetlerden kesmek. Hani yemek ve su en temel ihtiyaç. Biz senin için en temel ihtiyaçlarımızı terk ediyoruz diyoruz Rabbimize. Herhangi bir şeyin orucu tutulabilir. Mesela birisi çok fitne yayan bi adamdır, konuşmamanın orucunu tutar. Akşama kadar oruç tutar, konuşmaz. Bu şekilde daha detaylı anlatımlar var. Yani aslında ibadeti yapmaktaki mantığı kavramak gerek. Yoksa ezbere ibadet etmek, ibadet etmek değildir.

Irkçılık derken? Az önce açtım meal programını Yahudi yazdım çıkan ayetleri sıra sıra okudum sadece Nisa 160 ı gördüm orda da kimseyi kayırmıyor kimseye laf da söylemiyor hangi ayetlerden söz ettiğinizi söylerseniz sevinirim.

Arap coğrafyasında bulunmayan hayvanlar ve meyveler derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Yani Kuran da direk hayvan ve meyve olarak genel bir anlatış biçimi var. Yani sadece onlardan bahsediyor diyorsunuz ya gösterin de araştıralım gözümüzden kaçmış olabilir.

Bu arada bana biri şunu açıklasın hani diyorsunuz ya bu uydurma bir kitap, insanları düzene sokmak için yazıldı vs. gibi. Madem öyle o zaman Kuran da neden 140-150 küsür ayette "Düşün" diyor? Yani bunca güzel düzeni yazan adam insanların düşününce aydınlanacağını akıl edemeyecek kadar aptal mıdır?

Sizin dediğiniz de bu kapıya çıkıyor. Hani sadece Arap coğrafyasındaki hayvanları meyveleri yazmışlar dediğiniz yerde de aynı mantığa çıkıyorsunuz. Ki öyle bir ayet var mı merak ediyorum bakındım ama bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 16 Eylül 2016; 13:39:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Kuran muslumani diyorlar ama daha Kurani bile okumamislardir. Kaniti ise Peygamberin (Aleyhi Salatu ve Selam) sozlerine davranislarina ve hukumlerine uyun ayetlerini bilmiyorlar. Bu mu muslumanlik ?

Sözlerini, davranışlarını ve hükümlerini bana delil ile getirin o zaman inanmazsam o da benim sapkınlığım olsun. Bunları söylemeden önce seninle aynı fikirde olan arkadaşa verdiğim cevapları bi okuyun.

Allah peygamberinden Kuran ile öğüt vermesini (Kaf suresi/45) ve yine Kuran ile hükmetmesini (Maide/49) ve yine Kuran ile uyarmasını (Enbiya/45) istedi. Başka bir kitap ile değil Kuran ile...

Ey Muhammed de ki; ben fani bir elçiden başka neyim ki? (Yunus/15)

Ayet dogru bir sey demiyorum. Zaten baska kitap ile ogut vermediki.

Hic mi gormediniz bu ayeti ? Sadece bu degil. Boyle hadisler daha var.

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

• günümüz islam alayışı hurafe şirk ve bidat üzerine kuruludur. sistemin aksaklıklarını anlamaya başladığın zaman önce hadis ve rivayetleri kurcalarsın. bunların birçoğunun uydurmasyon olduğunu akla ve bilme aykırı olduğunu düşünürsün. hatta hadis ve rivayetleri peygambere hakaret noktasında algılar ve birçoğunu reddedersin. akabinde ve detayında olay mezheplere gelir.

onlarında bazı siyasi ve toplumsal kamplaşma ve ayrışma amacıyla gerçeğe dayanmayan zengini güçlüyü din adamlarını ve kurulu düzenin devamını esas alarak oluşturulduğunu görürsün.

örneğin bir çiftçi malının 10 da 1 ini zekat olarak verirken altın ve gümüş sahipleri ise 40 ta 1 ini zekat verir.(yersen tabi)

son olarak elinde sadece kuran kalır. ve kuran ile yaşamaya başlarsın. kuranı didik didik edersin. gün gelir içinde bulunduğun (hayali çember) senin baskılarına dayanamz ve patlar. ondan sonra gerçeklere hoşgeldiniz.....

ondan sonra ver elini karl marx charles darwin albert einstein dostoyevski voltaire rönesans ve reform hareketleri... vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: neczer

günümüz islam alayışı hurafe şirk ve bidat üzerine kuruludur. sistemin aksaklıklarını anlamaya başladığın zaman önce hadis ve rivayetleri kurcalarsın. bunların birçoğunun uydurmasyon olduğunu akla ve bilme aykırı olduğunu düşünürsün. hatta hadis ve rivayetleri peygambere hakaret noktasında algılar ve birçoğunu reddedersin. akabinde ve detayında olay mezheplere gelir.

onlarında bazı siyasi ve toplumsal kamplaşma ve ayrışma amacıyla gerçeğe dayanmayan zengini güçlüyü din adamlarını ve kurulu düzenin devamını esas alarak oluşturulduğunu görürsün.

örneğin bir çiftçi malının 10 da 1 ini zekat olarak verirken altın ve gümüş sahipleri ise 40 ta 1 ini zekat verir.(yersen tabi)

son olarak elinde sadece kuran kalır. ve kuran ile yaşamaya başlarsın. kuranı didik didik edersin. gün gelir içinde bulunduğun (hayali çember) senin baskılarına dayanamz ve patlar. ondan sonra gerçeklere hoşgeldiniz.....

ondan sonra ver elini karl marx charles darwin albert einstein dostoyevski voltaire rönesans ve reform hareketleri... vs vs

İnanın ateist olmayı deniyor ama yapamıyoruz çünkü biyerde tıkanıp kalıyor insan. Araştırın dibine kadar. Bunca adamlarla tartışmaları var diyorum açın bakın

Bu mesaja eklenen görseller:

Kuran Müslümanı Olmak Kuran Müslümanı Olmak Kuran Müslümanı Olmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 15 Eylül 2016; 16:53:58 >

• Merak ettiğim bir şey var

Namazın Kuran'da nasıl kılınacağı anlatılmıyor Kuranda yazan hariç Peygamber Efendiminiz dediklerinin kesinliğinede inanmıyorsun neye göre kılıyorsun hanefi başka şafi başka kılıyor

• namazın nasıl kılınacağı konusunu bana ayet ve hadislerle kimse ispat edemez. bu bir gelenektir ve kuralları uydurmadır.

buharinin kitabında yanlış hatırlamıyorsam şöyle iki rivayet vardı. düşünün ikisi de aynı kitapta ve alt alta. şöyle diyordu bir rivayette.

falanca kişiden rivayetle '' vallahi biz hz peygamberin fatihadan önce besmele çektiğini duymadık''
    diğer rivayet '' hiçbir zaman hz peygamber besmele çekmeden namaza başlamamıştır''

hanefiler besmele çeker malikiler ise çekmez.hadi gel şimdi namaz kıl.

bana hiçbir allahın kulu namazın nasıl kılınacağını tek tek sırayla kaynak göstererek anlatamaz.

örneğin namaz kılan bir kişi fatihadan sonra kuranda geçen miras paylaşımı ile ilgili ayetleri okuyabilir mi ? ne saçma. kime söylüyosun nereye söylüyosun.

namaz dediğimiz şey ta ilkel insandan bu yana varolan birşeydir ve neredeyse her dinde kültürde bulunur. islamın büyüyüp devlet dini hale gelmesi bazı şeyleri sistematikleştirme çabaları konulan kuralların ilahiliği manasında delil oluşturmaz.

• vTeck kullanıcısına yanıt
    40 yaşına geldiğini düşün. o vakit annenin ve babanın senin karşına geçip biz senin annen ve baban değiliz dediğini düşün. psikolojin nasıl olurdu ? keşke söylemeseydiniz dersin değil mi ? işte senin sürekli bi yerde tıkanmanın sebebi yüzleşememe korkusudur.
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Yalan yanlış yazmışsınız. Putlaştırmaya gerek yok, ayrıca çok itici biri. Kuran'ı objektif değerlendirdiği yok, adamın Kuran anlayışı 21. yy batı ahlakıyla aynı. Çok net olan cihat ayetlerini "tamamına bakmak lazım" diyerek gereksiz yumuşatıyor mesela. Müslüman olmanın şartı "la ilahe illallah"tır diyip agnostik ve deist olan oğulları içim müslüman diyebiliyor. Şirk ile suçladığı din hocalarına etmediği hakaret yok. Cumhurbaşkanını Abd 'ye güreşmek için çağırıyor," ama tek geleceksin " diyor. "tartışmalarında" sıkıştığı zaman "ben bundan kesinlikle eminim, yüzde yüz doğrudur" gibi inandırıcılığı artırmayan ifadelere başvuruyor. Bu Eyyorlamam bu kadar.

• islamın ve kuranın her tarafı hatalıdır.bu hataları bir çocuk bile farkedebilir. lakin bir tek görmek istemeyenler göremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

Merak ettiğim bir şey var

Namazın Kuran'da nasıl kılınacağı anlatılmıyor Kuranda yazan hariç Peygamber Efendiminiz dediklerinin kesinliğinede inanmıyorsun neye göre kılıyorsun hanefi başka şafi başka kılıyor

Nasıl anlatılmaz hocam? Namazın farzları diye bir şey yok mudur? Kuran da namaz yazar, nasıl kılınacağı da yazar. İşte mezhep ile ayrıştırdılar böldüler bölüştürdüler müslümanları. Sadece Kuran a uymak gerekiyor. Allah bize sadece "Müslüman" dedi ve biz kendimizi "Sünni, Şii, Hanefi, Şafi vs." diyerek ayırdık. Aynı şekilde Allah Kuran da insanlar der, iman edenler der ama biz kendimizi türk laz kürt alevi diye ayırırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: neczer

40 yaşına geldiğini düşün. o vakit annenin ve babanın senin karşına geçip biz senin annen ve baban değiliz dediğini düşün. psikolojin nasıl olurdu ? keşke söylemeseydiniz dersin değil mi ? işte senin sürekli bi yerde tıkanmanın sebebi yüzleşememe korkusudur.

Öncelikle yukarıda arkadaşa yanlış bilgi verdin namaz vardır Kuran da her şeyden önce namazın farzları diye bir şey vardır bunu da mı bilmiyorsun anlamıyorum. Neyse sürekli bir yerde tıkanmamın nedeni bu değil :) Olamaz da benim ailem hala sünni müslüman hergün tartışma İçerisindeyiz hala gerçekleri kabullenmiyorlar. Eğer ateist olacak olsam çok rahat bir şekilde bunu zaten beyan ederim kimseden sakınmam. Çok yakın arkadaşlarımı kaybettim ben. Kimlerle muhabbetim kesildi benim sırf bu görüşlerime ters düşüp benle iletişimi kesti kardeşim dediğim insanlar. Yani sen içini ferah tut ben bugün beni bir düşünce ateistliğe itse ben içim rahat ateist olurum.

Ama sen hala benim dediğimi anlamadın hocam. Ben sana bu iş sonu olmayan bi merdiven gibi diyorum. Hani aklındaki soru işaretleri hiç son bulmamalı zaten. Zaten bütün soru işaretlerin cevap bulsa bi anlamı kalmaz, araştırmazsın. Bu muydu yani bu kadar mıydı düşüncelerine girersin bi sonu olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Yalan yanlış yazmışsınız. Putlaştırmaya gerek yok, ayrıca çok itici biri. Kuran'ı objektif değerlendirdiği yok, adamın Kuran anlayışı 21. yy batı ahlakıyla aynı. Çok net olan cihat ayetlerini "tamamına bakmak lazım" diyerek gereksiz yumuşatıyor mesela. Müslüman olmanın şartı "la ilahe illallah"tır diyip agnostik ve deist olan oğulları içim müslüman diyebiliyor. Şirk ile suçladığı din hocalarına etmediği hakaret yok. Cumhurbaşkanını Abd 'ye güreşmek için çağırıyor," ama tek geleceksin " diyor. "tartışmalarında" sıkıştığı zaman "ben bundan kesinlikle eminim, yüzde yüz doğrudur" gibi inandırıcılığı artırmayan ifadelere başvuruyor. Bu Eyyorlamam bu kadar.

Yalan yanlış yazmışsınız derken? Mesajımda sizi rahatsız eden şey ne oldu? Hangi çok net olan cihat ayetlerini kardeşim? Sen bakara suresinde "Onları gördüğünüz yerde öldürün" aletinden söz ediyorsun. Evet var öyle bir ayet. Hiç önündeki başındaki ayete baktın mı? Neden söylüyor ve kimlere söylüyor bunu. Bakmadın. Çünkü baksan göreceksin bir antlaşma vardı ortada ve antlaşmaya uymadılar mekkeli müşrikler. Araştırmadan ya da dinlemeden iftira etmek ne kadar kolay değil mi. İşte yobaz dediğimiz insanlar da böyle oluyor işte
    Kimseyi de putlaştırmıyorum ayrıca demin yazdım lakin okumadınız galiba. O adam yanlış bir yöne sapabilir ama ben doğru olan düşüncelerini çöpe atmam, yararlanmaya bakarım. Adamın yaptığı ironi konuşmalarından anlamamışsın ayrıca zaten cumhurbaşkanına takık bir adam, takık olmakta da haklı bu arada. Ben bundan kesinlikle eminim diye dediği yeri bana yollar mısın merak ettim izlememiş olabilirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.