Dünyada müslümanlara karşı oynanan oyunlar ve islamın bilinçli olarak kötü gösterilmesi. fakat kuranı okuduğum zaman yapılmış çok doğru tespitler. (ki özellikle toplumların bozulması ve helâk olması hakkındaki ayetler çok mantıklı geliyor.) bütün bunlar beni tekrar müslüman olmaya itiyor. kendimde hedonist bir yaşamın beni ve toplumu ne hale getirdiğini gördüm. ve haramlardan sakınmak bana bu yol doğru olmasa bile bana fayda getirecek bunun farkındayım. fakat gel gelelim öyle hadisler var ki aklım almıyor. sonrada bu hadislerin peygamber öldükten 150-200 yıl sonra yazıldığı gerçeği bir nebze içimi rahatlatıyor. birde namazların ve ibadetlerin anlayamadığım bir dilde yapılması bana saçma geliyor. çünkü kelimelerin zihninde bir anlamı ve yansıması yoksa bir manâsı olmadığını düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 30 Haziran 2024; 3:52:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hadisler olmasa müslüman olacam

-
-
ben namazi turkce kiliyom ha cince kilmissin ha arapca ayni
ha arapcayi iyi biliosan ayri (sade seslendirme degil anlam olarak bilmek)
-
en mantıklısı hocam. ilk cemre demirelden duymuştum o da öyle yapıyor. namaz kılarken içinden geldiği gibi türkçe yada anadilinde dua edeceksin yada meallerini okuyacaksın. çünkü kuranda namazın ritüel olarak tam bahsi geçmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bismillahirrahmanirrahim
“…Resûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.” (el-Haşr, 7)
“Ey îmân edenler! Allâh’a itâat edin ve Peygamber’e itâat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!” (Muhammed, 33)
“(Ey Resûlüm!) De ki: Eğer Allâh’a muhabbet ediyorsanız (O’nu seviyorsanız), bana tâbî olunuz ki Allâh da sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun. Allâh, Gafûr (ve) Rahîm’dir. (Yine ey Resûlüm!) De ki: Allâh’a ve Resûl’e itaat ediniz! Eğer yüz çevirirlerse, muhakkak ki Allâh kafirleri sevmez!” (Âl-i İmrân, 31-32)
Ve nice ayetler varken hadis ve sünneti terk etmek Kurana muhalefet etmek olur.
Kuranda namaz ve birçok emir vardır ama uygulamasını sünnet ve hadisten öğreniriz. Yani Kuranın açıklaması peygamberinizin yaşamıdır.
Hadislerin nerede ve ne için söylendiğine dair yeterli bilgi olmadığı zaman çelişki varmış gibi gelebilir. Bu yüzden hadis ilmi var...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
dostum bence namaz da kılma.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İbadet, emredileni emredildiği şekilde yapmaktır. Kendi kafana göre yapmak değildir. Kendi kafana göre yaptığın sadece yat kalk olur, namaz olmaz!
İbadetlerin Nasıl yapılacağı da bildirilmiştir. Nokta. Artık bunun üzerinde yorum, görüş olmaz. Okuduklarının anlamını bilmek emredilmedi. Çok merak ediyorsan mealleri, hakiki İslam alimlerince yazılmış bir tefsir kitabını alıp okursun. Allahü tealanın dinini değiştirmeye kimsenin gücü yetmez, ancak kendisi değiştirir. Din bir bütündür, ya kabul edersin ya da etmezsin. İnanılması lazım olanlardan bir tanesine bile inanmamak hiç inanmamak demektir.
Mesela 124 binden ziyade peygamber gelmiştir. Bir tanesine bile inanmayan hepsine inanmamış olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 30 Haziran 2024; 7:12:8 > -
Okuduklarinin anlamini bilmek emredilmediyse Kuran neden Araplara anlamadiklari bir dilde indirilmedi?
Namaz Salat yani Dua demektir. Hem dua edeceksin hemde ne dedigini bilmeyeceksin! Bencede insanlar namaz kilarken Turkce dua edebilirler, Arapca dua edilecek yada sadece Ayetler okunacak diye bir farz yok. Namaz Allahla konusmak ise yaratan senin dilinide anlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Senin gibi bu konuları anlamakta zorlananların veyahut bozuk din kitaplarını ve yazıları okuyarak beyinleri yıkanan ve aldatılanların anlaması ve hakikatı öğrenmesi için şu sitede tam da bu konuda bilgiler mevcut:
-
Okudugunu anlamak zorunda degilsin diyen sen, tutmus simdi okudugunu anlamiyorsun diyorsun. Hersey Kuranda mevcut, baska kaynaga gerek yok. Isinize gelmeyince beyniniz yikanmis.
islam hurafelerden temizlenirse güzel bir din. kurân müslümanı olunmalı
Namaz insanin Allahin huzuruna ciktigi ibadettir. Namazda sadece arapca kuran ayetleri okumacak diye birsey yazmiyor kuranda. Allahla konusuyorsun, ona dua ve ibadet ediyorsun, hangi dilde oldugunun onemi varmi? Arapca Namaz Salat demektir, anlamiysa Dua demektir. Bu okudugunu anlamadan ibadet etme durumu bana mantiksiz geliyor.
Madem okudugunu anlamayacaksin, Kuran neden Araplara baska dilde inmemistir? Anlamamak olayi bizemi ozgu? Sorgulayinca kiziyorlar, Kurandan sasmamak gerek.
kuranda aklınızla doğru yolu bulun diyor. bu tarz hurafelerle ve bâtıl şeylerle müslüman alemini geri bıraktılar.
islamı bu tarz hurafelerden temizleyecek bir aydınlanma hareketi kurulmalıdır
Hadis inkarcısı değilim. Ancak bazı şeyleri çarpıtmak, ayetleri cımbızlamak hiç doğru değil. Mesala Haşr 7. ayeti kafanıza göre yorumladığınızı görüyorum. Ayetin başına üç nokta koymak o ayeti cımbızlamaktan başka birşey değildir.
He ayetin neyi anlatmak istediğine gelirsek, o ayet savaş sonrası ganimetlerin taksimini anlatmaktadır. Yani o dönemin müslümanlarına Resûl size (ganimetten) neyi verirse onu alın denmektedir ayette. Hadis ile ilgili yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bilin istedim.
Islamin tumunu bunlardan temizleyemezsin. Muslumanlar binbir parca mezhep ve cemaatlere bolunmusler. O yuzden herkes kendini kurtarsin. Tum insanliga inen bir din herkesi Araplastirmaya calismaz, yaratanda insanlarin konustugu dili anlar. Biz musluman gorunumlu ama Islami anlamayan insanlar topluluguyuz. Sekilcilige burunmusuz. Kimsede birseyi sorgulamiyor, oyle gormus oyle yapiyor.
Hiristiyan yaptigi ibadette ne dedigini anliyor, Yahudi anliyor bir biz anlamiyoruz, anlamak zorunda degilmisiz. Bu okuma ogrenip ne okudugunu anlamamak gibi birsey.
Tek kaynak Kur'an diyen senin gibi aldatılmışlara cevaplar veren konular da aynı şekilde bu sitede mevcut.. Yani senin gibiler "Tek kaynak Kur'an" diyerek bir anda Resullullah'ı " aleyhisselam " aradan çıkarıyorlar, ona tâbiyeti kesiyorlar. Bu dini yayan Resullullah namazı nasıl kıldı, süreleri nasıl okudu o konudan hiç bahsetmiyorlar bile.
Senin gibi Tek kaynak Kur'an diyenler, onu kendi kafalarına göre anlayıp yorumladığı için sapıttılar ve çeşitli fırkalara ayrıldılar.
Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan 72’si, Cehenneme gidecek, yalnız bir fırka kurtulacaktır. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir. [Tirmizi, İbni Mace]
-
Bu ne saldirganlik? Hem Kuran disindan baska kaynaklar veren sensin hemde cesitli firkalara ayrildilar diye soylenen sensin. Ben diyorumki Cemaatmis oymus buymus bunlar beni baglamaz, Kurani esas alirim. Namaz ilk defa Islamla yeryuzune inmediYahudilerde namaz kilar. Namazi dosdogru kilin der Kuranda kilinis sekli bellidir. Daha muslumanlarin namaz sekli bile farkli iken ki demekki hepsi dogru kabul ediliyor sen bunami takildin? Namazda Fatiha suresini okuma sarti vardir ona ek dua edebilirsin kendi dilinde. Kurani yetersiz
gormek asil sorundur. Eger Kuran yeterli olmasaydi oeygamberimiz hadis ve sunnetlerinide yazili kitap haline getirirdi. Islam yeryuzune farkli mezheplerde inmemistir, esas olan Kurandir.
ibn-i mace 824 yılında iranda doğmuş. nereden bilmiş peygamberin nasıl yaşadığını veya bunu söylediğini rüyasında mı görmüş?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 30 Haziran 2024; 19:7:38 >
Mealcilik onun için tehlikelidir. Tefsir okumalısınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bismillahirrahmanirrahim
“…Resûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.” (el-Haşr, 7) “Ey îmân edenler! Allâh’a itâat edin ve Peygamber’e itâat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!” (Muhammed, 33) “(Ey Resûlüm!) De ki: Eğer Allâh’a muhabbet ediyorsanız (O’nu seviyorsanız), bana tâbî olunuz ki Allâh da sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun. Allâh, Gafûr (ve) Rahîm’dir. (Yine ey Resûlüm!) De ki: Allâh’a ve Resûl’e itaat ediniz! Eğer yüz çevirirlerse, muhakkak ki Allâh kafirleri sevmez!” (Âl-i İmrân, 31-32) Ve nice ayetler varken hadis ve sünneti terk etmek Kurana muhalefet etmek olur. Kuranda namaz ve birçok emir vardır ama uygulamasını sünnet ve hadisten öğreniriz. Yani Kuranın açıklaması peygamberinizin yaşamıdır. Hadislerin nerede ve ne için söylendiğine dair yeterli bilgi olmadığı zaman çelişki varmış gibi gelebilir. Bu yüzden hadis ilmi var... |
İbadet, emredileni emredildiği şekilde yapmaktır. Kendi kafana göre yapmak değildir. Kendi kafana göre yaptığın sadece yat kalk olur, namaz olmaz! İbadetlerin Nasıl yapılacağı da bildirilmiştir. Nokta. Artık bunun üzerinde yorum, görüş olmaz. Okuduklarının anlamını bilmek emredilmedi. Çok merak ediyorsan mealleri, hakiki İslam alimlerince yazılmış bir tefsir kitabını alıp okursun. Allahü tealanın dinini değiştirmeye kimsenin gücü yetmez, ancak kendisi değiştirir. Din bir bütündür, ya kabul edersin ya da etmezsin. İnanılması lazım olanlardan bir tanesine bile inanmamak hiç inanmamak demektir. Mesela 124 binden ziyade peygamber gelmiştir. Bir tanesine bile inanmayan hepsine inanmamış olur. |
Benzer içerikler
- bunu çok sık yapmam
- dövmeye hangi kremler sürülür
- yanak içinde oynayan beze
- podyum park"a nasıl gidilir metro
- gizli müşteri is ilanları güvenilir mı
- telegram indirim
- penis nakli
- dc açıldı mı
- google çizim yap
- huawei boykot mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X