Şimdi Ara

Küçük esnaftan alışverişi bitirdim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
31.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün ihtiyacimi a101 bim şok migrostan alirim mahalle bakkalinla işim olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batsin hepsi beter olsunlar nerde bi cakallik var hep bunlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 lira sigaradan 7 lira vergi alanlara gık yok, vay efendim esnaf zarar etmek istemediği için malını satmıyor adamlar tutmuş başlık açmış esnafla işim bitti diye. Arkadaş sen yarın git o a101 bim yahut muadillerinden veresiye bir mal iste de göreyim. Onuda geçtim 25 kuruş paran az çıksın herkezin gözü önünde o malı sana kasadan geçiriyormu gör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurfe -- 29 Ağustos 2018; 16:37:3 >
  • sigara içmiyorum o 7 liralık vergiyi vermiyorum suriyelilerin karnını doyurmaya niyetim yok
  • küçük esnafın kendi çapında küçük çakallıkları işte.
    çok iyi yapmışsın dostum alışverişi keserek, 3 kuruş fazla kazanmak için kaybettiği itibar ve müdavim müşteri onun umurunda olmayacak tabi ama olsun.
  • HeavenLife H kullanıcısına yanıt
    Öğrencilik zamanımda bakkalın birinde kolideki yumurtalardan küçük poşete 5-6 tane koyuyordum. Koyarken tekini düşürüp kırdım. Öderken kırdığım yumurtanın parasını da ödemek istedim adam dükkanda kırıldığı için sigorta kapsamında dedi :) parayı almadı hem de yeri temizledi. Taşınana kadar ordan alışveriş yaptım. Herif bir yumurtayla tavlamıştı beni. böyleleri de çıkıyor arada ama çoğu işi bilmiyor. Kurnazlıkla kısa vadede küçük kar için uzun vadede kendi bacaklarına sıkıyorlar. Kurnazlığı bir yaparsın iki yaparsın. Sürdürülebilir birşey değil. Turist kazıklayan esnaf da aynı şekilde. Yahudiler ticarette başarılı denir hep. Ticaret yapması inanılmaz zeka ve beceri isteyen birşey olduğu için değil karşı tarafa verdikleri güven yüzünden bu böyle. Yeri gelir gerekirse güveni sarsmamak için zarar bile edersin. Ülke olarak da şu sıralar güven problemiz var. Şirketler borsada iki yıllık karının altında işlem görüyor. Ama alan yok. Para kaçıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de anlatayım o zaman bizim buradaki bakkalın çakallığını:

    Normalde girdiğinde bakkala kendin gidip ayranı dolaptan alıyorsun. Bir gün girdim adam kalktı ayağa sen dur dedi dolaptan ayran getirdi verdi. Eve bir geldim şişmiş ayran, tarihinin son günü. Neyse dedim geri filan götürmedim ama içmedim de tabi



    Yine birkaç gün belki 1-2 hafta sonra gittim aynı olay yaşandı tarihi geçmiş ayranı bu sefer vermiş. Bu sefer geri götürdüm, bakkal kalablıktı o hamle yapamadan dolaba yöneldim ve bir sürü yeni ayran gördüm.

    Aldım birini götürdüm adama dedim bunun tarihi geçmiş bunla değiştireceğim

    Sanki haberi yokmuş gibi taktı gözlüğünü tarihlerine bakıyor, elimdekini aldı ona da bakıyor aa bunların ikisi de aynı dedi aldı ayranları, hani bütün ayranların tarihi geçmiş bilerek tarihi geçmiş olanı vermemiş ayağına yatıyor. Neyse paramı verdi.

    1 senedir de uğramıyorum oraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

    Sigara ictigim zamanlar da bazen nakitim olmazdi. Mecbur kyk harclik avansdan alirdim veya kredi kartiyla. Her küçük market 50 kurus fark alirdi. Hicbir büyük markette böyle bir sey yok. 1 tl ye kart geciyor adamlar.
    Aslında bende bakkaldan alışveriş yapmam ama şunu belirteyim linç edip etmemeniz bakkalı beni bağlamaz ama yasal olarak kredi kartı ile alışveriş yapılamayacak ürünler listesi var gerçekte buna marketler uyuyor mu hayır uymuyor bu noktaya kadar sorun yok ama küçük esnaf için kevaşe gözü ile baktığı için devlet sonuç sorun yaşayıp buraya yazan kişinin düştüğü saçma durumu çıkartıyor. Örneğin vatan bilgisayarın bimler A101' lerin falan kotaları bellidir her yıl fix belli X kotaları ve hedefleri vardır bu kota karşılığında tonla destek alıyorlar normalde küçük esnafa verilse ama yurt dışındaki gibi belli bir metre kare alan ve tüm ekipmanları tam olacak o kotalı firmaların bile yapamayacağı satışları yapabilmeleri mümkün. Bu konuda küçük esnaftan çok neden destek yerine köstek olunduğu sorulmalı devlete. bu saydığım imtiyazlar olsa bu seferde komisyoncular aracılar çakallar çıkar ülkemizde kesinlikle bu ülke adam olamaz boşuna konuşuyoruz. Bu arada bankalar küçük esnafa ağır kota yaptırımları koymaktalar bu neden ile her ay kazan kazanma haracı var maalesef bu haracın kaldırılması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParaMounT99229 -- 29 Ağustos 2018; 17:19:14 >




  • 50 kuruşluk su mu kaldı ki en az 1 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yalancılar bide. hep en iyi mal onlardadır.
  • Bazısı var iyi , bazısı var kötü şans meselesi , kimisi de iyi olmasına rağmen moron a bağladıkları zamanlar oluyor :)

    Mesala bizim mahalle de çok fazla bakkal , küçük market ve bütün büyük marketler de var , ben çocuktum bakkalara girdiğim zaman tanıdığım için de makara yapardım :) küçük esnaf bir market var büyük market gibi iş yapıyor :) ama tüm bakkalar buraya ayar oluyor ve sallıyor yok o şöyle de , yok o böyle de aslında e diyorum sen kutu kolayı 2.5 tl den veriosun o 1.90 tl den veriyor ne si kötü ? deyince ya o bizden daha çok alıyor , daha çok sattığı için onu yapabilir , ama biz az alıyoruz , bu fiyat dan satıyoruz , ana cadde de olan sizlersiniz o sokak arasın da millet evine giderken ilk önce sizlerin önünüzden geçiyor bakarak , yani ilk size uğraya bilir fakat sizler adamın özel hayatı ile ilgili sallıyorsunuz :) kesin dedim siz haklısınız ..

    Mesala cogun da 25 kuruş 50 kuruş 1 tl eksik oldugun da getir ama diyolar :) Ama o özel hayatıyla salladıkları , adama gidince 25 kuruş eksik diyosun , ya nedemek olurmu öleşey önemli degil diyor.

    Yakın tarih de girdik :D ticket kart vardı paramız yok sigara alcaz o bakkalar vermedi , gittim o semt marketine kasiyer de veremiyoruz malesef dedi , tam o abiyi gördüm ticket kart var sigara alamıyorum dedim olurmu ya dedi aldı kartı çektirdi kasiyere sigarayı verdi !

    Bizim dükkanın önünden geçer yazın toplanmışız arkadaşlarla sıcaktan bunalmışız makarasına bi soguk kola olsa da içsek diye seslenirim , adam alır 2 litre kolayı jest yapar ! Güya bu adamın özel hayatı karanlıkmış , iyi bir insan degilmiş :) Mümkünse digerleri iyi insanlar olsun , çok iyi esnaflar olsun , bırakın böyleleri kötü olsun :)

    Geçen ki birşey yaşadım katil olacaktım , sigara alıcam bir büfe gördüm , kısa marlboro light verirmisin dedim , kamil oturuyor tv izliyor , kalktı 2ci defa dedim kısa marlboro light verirmisin diye söyledim , tuttu kısa marlboro verdi , light ını istedim ben dedim , o esna da çıkardım 50 tl verdim ! O sırada bi kadın oda başka bi sigara istedi , derken bu verdigim 50 tl min para üstünü verdi :) Ama sigarayı vermedi bekliyorum ee dedim hacı sigaram nerde ? Verdim ya ben diyor :) kısa marlboro verdin ben 3 defa light ını istedim , aldın yerine koydun paramı da altın para üstümü verdin , ama sigaramı vermedin dedim , ben de de şans var ben bir yere girsem arkamdan 50 kişi gelir sıra olurlar , ben sigaramı istiyorum bu hala diyor sigara sende , dedim sen gerizekalımısın gel ara dedim sigara bende yoksa ne olacak diyorum , ne olacak diye cevap veriyor , öle cevap alınca sinirlendim saldırmamak üstüne kendimi telkin ediyorum , sabır çekiyorum , insanlar bakıyor , 5 dakika geçti dedi bu kameraya bakıcam dedim aç bak ama kamera da vermedigin çıkarsa , ben ozaman sana diyecegimi bilirim , dedim bak ben senden ne alacagım görürsün dedim , bu atarlı giderli bakıcam görüşcez diyor insanlar bakıyor falan açtı bu kamerayı dangalak , bakıyor falan kamera herkesi çekmiş benden önce ki :) benden sonra ki :) ama benim görüntü yok , kamera çekmemiş dedi yalan :) patronu geldi , o sırada bu döndü birden ya işte ben kaçtane insanla ugraşıyorum , akıl mı kaldı , kolay sen gel ugraş diyor :) Dedim hacım sen kafadan rahatsızsın harbiden bak , bu senin işin beni ilgilendirmez , banane bana ne anlatıyorsun dedimm , o sırada argo sözler söylemeye başladım , adam dan sinirimi çıkarmam lazım çünki , patronu dedi kusura bakma , falan yanlışlık oldu , dedim abi bu malla işin zor kasan da açık bile çıkar allah yardımcın olsun dedim , ordan adam başka konular açtı sinirimi aldı :) yoluma devam ettim ...




  • Sigarayı acilen bırakmalısın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt
    Bende bankacı yakını ve aynı zamanda esnaf olarak cevap verme gereği duydum.
    Banka ile ertesi gün hesabına geçecek şekilde çalışırsan yüzde 3'ten başlayan komisyon,
    min 28 gün vadeli çalışırsan kampanya dönemine göre yüzde sıfır veya maks. yüzde 3 komisyon ödersin.
    Bırakınız bu mağduruz ayaklarını milleti ayakta söğüşlüyorsunuz.
    5 kuruşluk kesinti için 50 kuruşluk haksız kazanç elde ediyorsunuz.
  • Bizim buraya da Antep baklavacısı açılmıştı, bi deneyelim iyiyse sürekli alırız diye girdim. Yarım kilo istedim tabi 500gr gelme imkanı yok 1 tane eksilse az gelecek 1 tane koysa fazla gelecek. 550gr falan tuttu, adam o 50gr ın parasını aldı üstüne bi sürü bozuk para verdi.
    Baklavası da iyi değildi zaten sinek avlıyor şimdi nereye kadar dayanacak göreceğiz.

    Sürekli aldığım yer hiç bu hesaplara girmez ordan devam ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imfatalty

    Bende bankacı yakını ve aynı zamanda esnaf olarak cevap verme gereği duydum.
    Banka ile ertesi gün hesabına geçecek şekilde çalışırsan yüzde 3'ten başlayan komisyon,
    min 28 gün vadeli çalışırsan kampanya dönemine göre yüzde sıfır veya maks. yüzde 3 komisyon ödersin.
    Bırakınız bu mağduruz ayaklarını milleti ayakta söğüşlüyorsunuz.
    5 kuruşluk kesinti için 50 kuruşluk haksız kazanç elde ediyorsunuz.
    Küçük kazançlı satışlarda gözünüze ufak görünen o %3 ler maalesef çok büyük rakam banka savunuculuğunu bırakın ayrıca faizler arttı eşek yüküyle vade farkı ödeniyor her şeye kazara hesap işletim ücreti konusunda çarmığa gerdiler bankaları da kurtulduk yoksa kan emici vampir tefeciden bile betersiniz resmen kırım kenesi gibisiniz. o 28 gün muhabbetinizi de bilmiyor değiliz o sürede parayı işletiyorsunuz kazandığınız her kuruş haram zıkkım olsun tüm bankalara kimse kimsenin parasını tefeye koyamaz ve işletemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParaMounT99229 -- 29 Ağustos 2018; 18:27:51 >




  • ParaMounT99229 P kullanıcısına yanıt
    Bakıyorum da "10 lirada 50 / 60 kuruş komisyon kesiyorlar" jargonunuzun alenen yalan olduğu ortaya çıkınca çirkinleşmişsiniz.
    Tarzınız bu olduğu için bu ve bunun gibi konular açılıyor zaten.
    Hergün kan kaybetmeye devam edeceksiniz bu kafa ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt
    Bende bir kasiyer olarak cevap veriyorum ertesi gün para hesabına geçmesini istiyorsan banka kredi kartına %1.50 max komisyon keser bu 10tl de yaklaşık 15kuruş , eğer kesinti olmasın istiyorsanız banka 40gün sonra kesinti olmadan yatırır.

    edit : %1,50 komisyonlu banka yapıkredi, denizbank %0,89 kesiyor daha uygun bankalarda var daha pahalı komisyon alanlarda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 29 Ağustos 2018; 18:33:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: souledge

    Anodalu yakasında tüm a101lerde var, yanlız her marka değil dovidoff grubu sadece

    Alıntıları Göster
    İyi yiyorsa gidin ağlayin neden tüm modeller yok diye . Kurumsallara laf yok küçük esnafa var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    cebinde 10 lira yoksa bence dışarıda çıkma hele sigara hiç içme. İlk mesajı dikkatli oku kredi kartı diyor banka kartı değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısın dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.