Şimdi Ara

Küçük esnaftan alışverişi bitirdim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
31.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bişey diyeyim mi. Sabah poğaça simit değil farklı bişey alayım dedim pastaneden içinde 2 domates 1 ufak peynirli sandviç tarzı bişey aldım 5.5 lira verdim :D öğle yemeğini pas geçtim malesef akşama yiycez bugün
  • Benim bildiğim kartlı alışverişlerde işyeri sahibinden %5 %3 gibi komisyon kesilir
    Dolayısıyla fişsiz sattığı 15 tl'lik sigaradan, kar alabilmesi için üstüne %5'lik ekleme yapıyor.

    işte örneğin, 100 liralıksa 115 lira keser.

    bazıları bunu açık açık söyler.
    bazıları "yasak" "geçerli değil" der.

    büyük işletmelere bu çok dokunmaz ama bakkalcı abilere dokunuyor galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ajarn

    Kusura bakma ama Cebinde paran yok hala daha sigara içiyorsun.

    Saçma sapan konuşmayın. Hesabımda para var adam hesap kartından çekmiyor. Kimse nakit taşımak zorunda değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Allah yardımcın olsun zo iş
    Not: eski bakkal

    Alıntıları Göster
    Amin hocam sağolun biliyorsunuz kimlerle uğraşıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migrosla tanışın konforun tadına varın . Geçen migrosta yanlışlıkla elimdeki cam şişe sütü düşürdüm kırıldı parasını ödemek istedim rica ederiz buyrun yenisini alın dediler. Aldığım ürünü koşulsuz şartsız fişini gösterdiğim takdirde değiştirebiliyorum. Bir diğer mevzu da bu küçük esnafta kim fiş kesiyor acaba? Bir fiş isteyin bakalım ananıza mı sövüyolar bacınıza mı ? Ne vergi verdikleri var ne birşey. Başka bir olay daha anlatayım babam yaşlı biri telefoncudan kap almaya gitmiş. Bildiğiniz düz telefon arkasına takılan plastiklerden, 10 lira bile etmeyecek şeye 45 lira para istemişler. Küsüratlı atıyo ki şerefsiz bir de inanılsın diye. Bu insanlara acımaktan vazgeçin internetten ve büyük mağazalardan alışveriş etmeye bakın ki herkes kendine çeki düzen versin. Yoksa bunları hakediyoruz.
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Şokta 330 ml tenekeler 2 liraya satılıyor. 200ml pet şiseliler var 1 lira. Frukonun 450 ml pet şişe var 1 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yerel marketler veriyor hocam bunları bilginiz varm ı ?
  • bizim bir bakkal vardı bütün parayla gidersen asla para üstü vermezdi,bozuk yok başka bişeyler al derdi lazım değil dersen tamam ben sonra babana üstünü veririm derdi ama para bitene kadar harcatırdı
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Ankara’da yunus market, akyurt, gimsa gibi yerel zincirlerden alıyorum hep. İstanbuldasınız herhalde oraları bilmiyorum maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman kendinizi komisyon ödenmeyecek şekilde ayarlamaniz gerekir. Bir miktar ek sermaye ile sorun çözülür muhtemelen. Bu kadar sıkıntıya da girmezsiniz. Eğer bu sorunu cozemiyorsaniz da ufak tefek dezavantajları görmezden gelmenizi tavsiye ederim. Fiyattan daha çok önem verdiğim bir konu varsa o da alışveriş yaptığım yerin davranışlarıdır. Kart uzattığım zaman benden ek komisyon isteyen bir işletme ile bir daha alışveriş falan yapmam. Ufak tefek hesaplar yüzünden müşteri kaybetmiş olur. Forumda da onlarca kişi benimle aynı fikirde. Küçük meblağlar yüzünden müşteri ve kazanç kaybediyorsunuz yani.



    Düğün alışverişleri sırasında kına gecesi için 10 takım civarı kaşık almıştık bir yerden. Alırken uyuz olmuştum zaten herife ama yanımda hanım var diye sadece laf soktum saçma tavırlarına karşılık olarak. Aradan çok geçmeden yanlış hatırlamıyorsam 4 takım daha kaşık almak için aynı dükkanı tercih edelim dedik. Adam farklı fiyat cekmesin mi... Tepem attı resmen. Neymiş, önceden yaptığım alışveriş onu ilgilendirmezmiş. 4 takım fiyatı farklı, 10 takım fiyatı farklıymış. Ek olarak küp, kına örtüsü vs de alacaktık. Kaşıklara farklı fiyat çekince almayacağımı söyledim. Hala pişkin pişkin " diğerleri de mi kalıyor?" diyor Hepsini bıraktım çıktım. 4 liraya gözünü diktiği için belki yüzlerce liradan oldu. O saçma sapan hareketleri yapmasaydı belki bütün alışverişleri ordan yapacaktık.



    Bunun gibi bir sürü olay yaşıyoruz. Küçük meblağlara göz diken, konuşmayı bilmeyen, doğru düzgün ürün çeşidi sunmayan ve bunun gibi daha bir çok davranış sergileyen küçük esnaf benim için tarihe karıştı. Bir defa çizdiğim bir yerden de bir daha alışveriş falan yapmam.



    Geçen gün bir misafirim ev hediyesi getirdi. Rengini değiştirmek istedim ve aldığı dükkana gittim. "Fiyat farkı varmış yahu..." dedi ve hemen sonrasında "Neyse almayalım fiyat farkını, satarken bilgi vermedik." dedi ve yanlış hatırlamıyorsam 20 liralık fiyat farkını almadan değişimi yaptı. Bundan sonra yapacağım alışverişlerde tercih edeceğim ilk dükkan burası olur Şimdi bu adam 20 lirasından vazgeçti ama düzenli bir müşteri kazandı. Zaman içerisinde 20 liradan fazlası girecek cebine.



    Son olarak buyuk dükkanları gömme muhabbetinize değinmek istiyorum. Süpermarket alışverişlerimi zorunda kalmadıkça küçük esnaftan yapmıyorum. Yapmam için de hiçbir sebep göremiyorum. Hatta bırak küçük esnafı, küçük süpermarketten bile yapmıyorum. Kayseri'de yaşıyorum ve gross marketi tercih ediyorum. Sebeplerini hemen sıralayayım:



    -Muazzam bir sirkülasyon var. Her ürün taze oluyor bu sebepten dolayı.

    -En ucuz fiyat nerdeyse her zaman burda oluyor. Ekmeğin 90 kuruş ve 1 lira arası değiştiği dönemde ekmeği dahi en uygun fiyata, 75 kuruşa satıyorlardı. Küçük esnafımız acımadan 1 lirayı geçiriyordu.

    -En fazla çeşit burada var. İki katlı ve oturum alanı çok geniş. Aradığım her şeyi bulabiliyorum nerdeyse.

    -Cok geniş, ferah ve muazzam bir düzen var.



    Gross market onlarca kasiyer, güvenlik görevlisi, depo sorumlusu vs çalıştırıp; koskoca dükkana dünyanın kirasını verdiği halde en ucuz fiyatı ve diğer avantajları sunuyorken niye küçük esnafı tercih edeyim? Borc meselesine gelince; gross marketle herhangi bir küçük esnaf veya küçük süpermarket arasında en az %10 fiyat farkı vardır. Kendimden hesaplayacak olursam en az 50 lira demek aylık. Küçük esnaftan borç isteyeceğime aylık 50 lira kenara atar, başım sıkıştığında harcarım. Konudaki diğer argümanların da geçerlilik payı yok. Cenazeme geliyorsa beni tanıdığı için gelir, küçük esnaf olduğu için değil. Düğünüme gelip altın takiyorsa beni "yakından" tanıdığı için gelir, küçük esnaf olduğu için değil. Bu devirde kimse çok yakın olmadığı birine altın falan takmaz. Boşa acıtasyon yapmaya gerek yok. Herkes parasının karşılığında mal ve hizmet satın alıyor. En iyi mal ve en iyi hizmet kim tarafından sağlanıyorsa o tercih edilir. Nasıl ki ben yakınımdaki onlarca esnafı ve süpermarketi es geçip 5 km uzaktaki gross markete gidiyorsam, herkes de en iyi muamele gördüğü, en iyi malı alabildiği, en uygun fiyatlı olan marketi seçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de esnaftan alışveriş pek yapmam.
    Marketlerde ise sıra oluyor.
  • Ben de geçen karpuz almıştım, ve bildiginiz çürük çıkmıştı. Daha sonra adama güvenerek karpuzu direkt çöpe atıp markete gittim. Durumu anlattım ve adam sesini çıkarmadı bile. İnsan olsa sürekli müşterisi olduğu bir insana yeni karpuz verirdi. İnsanlar 10 TL nin bile köpeği olmuş. Ben de artık 101 ve bimden alışveriş yapıorum.
  • Küçük işletmeler temelde vergisini, sgk sını düzenli ödeyen tek derdi evine ekmek götürmek bu sırada da emeklilik peşinde koşan kitle. Her sektör de olduğu gibi bu sektörde de işini hakkıyla yapmayan vardır.



    İş orta ve büyük ölçekli şirketlere (art niyetli) gelince işçiyi en çok sömüren, vergi ödememek için kırk türlü yol bulan ve devletin sürekli desteklemelerine rağmen bunları yapmaya devam eden şirketler.



    1000 tane bakkalın 1 ayda vatandaşı/devleti kazıkladığı (hadi abartıp kaba bir tabir kullanalım) kurumsal dediğiniz o firmaların biri 1 günde yapıyor.



    Bunu da boşverin. Herkes kendi çalıştığı sektöre baksın ne pislikler dönüyor. Bakkallara gelene kadar neler var neler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    İsmimi yazmak yerine Zodiac yazdım. Anlamış olmalısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elLbufFer

    A101 de sigarami satiliyormus?? Konu sahibine birde destek verilmiş . Ya kardeş sigara nakit alınıyor küçük esnaf dediğin zaten bütçesi düşük sonuçta bir türlü tezgahını cevirmek zorunda . Ha 25 kuruş 50 kuruş fazla alabilirdi orası ona kalmış . Ama bu konuda küçük esnafa gitmemek biraz yabanice olmuş .
    Anodalu yakasında tüm a101lerde var, yanlız her marka değil dovidoff grubu sadece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

    İsmimi yazmak yerine Zodiac yazdım. Anlamış olmalısın
    latifede bulundum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakkalım ben. Bakkal. Erdal bakkal..
  • azalarak yok olsunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Güvendiğim bir tanıdık bu durumu yalanladı ve 700 liralık ticarette tek kuruş fark almadı benden. Eğer karttan çekilen parayı hemen hesaba isterse bankanın ücret aldığını, eğer hemen hesaba istemezse tek kuruş fark ödemediğini söyledi. İsterse nakit getirebileceğimi söylememe rağmen gerek yok diyip 700 lirayı karttan çekti. En ucuz fiyatı veren de bu tanıdığımdı.
    Bende tam bunu yazacaktım hocam. Adam kredi kartı ile yapılan işlemi açlıktan hemen hesabında görmek istediğinden bu şekilde hem kendini hem müşteriyi tokatlamayı dükkana pos koymak sanıyor.
  • Ben berbere bile gitmiyorum yıllardır evde makina var 1 numaraya vuruyorum harika oluyor. Kafa yapımda uygun yakışıyor üstelik büyük rahatlık yaz aylarında özellikle. Bu modeli korumak için normalde 2-3 haftada 1 berbere gitmem lazım ve ben istanbuldayım yıkamayla 18 liradan aşağıya kesen yer bulamadım. Ettiğim karı siz hesap edin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.