Merhaba arkadaşlar, 1.5 hafta önce ufak bir kaza yaptım daha önce karşılıklı bir kaza yapmamıştım deneyimli değilim deneyimli olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Yolun kenarında metro inşaatının yanında durdum motoru kapattım arkadaşımı indirdim, sonrasında motoru çalıştırdım debriyajdan ayağımı kaldırdım belki 1 mt ilerleyemedim bile, bana göre hızla dönmekte olan bir arabayla çarpıştık kaza tutanağını ve fotoğrafları paylaşıyorum. O esnada karşı taraf helalleşelim gidelim dedi sonrasında tutanak tutalım dedi, tamam dedim tramer olmasın kaskom sigortam bozulmasın diye dedim ki abi eğer kusurlu çıkarsam ben kendim yaptırırım sen işleme sokma oda benim istediğim yerde yaptırırsın ikitelli sanayide bildiğim bir yer var sürekli oraya gidiyorum vs dedi. Ben yıllardır şoförüm tecrübelerime göre hata senin eksper seni kusurlu bulacak istiyorsan yaptır tutanak tutmayalım vs dedi. Bende ben öyle düşünmüyorum eksper baksın belki yarı yarıya verir belki seni kusurlu bulur eğer ben kusurlu çıkarsam yaptırırım zaten dedim. İftara yakındı karşılıklı poliçe ruhsat ehliyet fotoğraflarımızı atıp ayrıldık. Ailemde oluşan bazı sağlık problemleri yüzünden olayın üstüne düşmedim eksper sonucunu bekledim 1.5 hafta sonra dün karşı taraf aradı beni '' kardeşim ben şehir dışındaydım x yerdeki servise gittim hep oraya giderim oraya gösterdim, kapıyı çekecekler halledecekler 1500-2000 lira civarı tutar masrafı, karşı taraf suçlu zaten istiyorsan işleme sokalım vs dediler bana bende yok ben anlaşırım karşı tarafla dedim'' dedi. Yani karşı taraf dedi ki 1500 lira ver fazlasını ben öderim o şekilde halledelim dedi. Şimdi sizce ne yapayım kusurlu ben mi görünüyorum ödeyeyim mi yoksa işleme sok kusur durumuna göre konuşalım mı diyeyim adama. B aracı benim. ![]() Araç A Ben dönüşümü tamamlamak üzereyken duran bir araç hareket edip bana çarptı. Araç B (BENİM) Duruyor haldeyken hareket haline geçtiğim anda A aracı dönerken bana çarptı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabırla okuyup düşüncelerini belirtenlere çok teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hürkuş2 -- 30 Nisan 2021; 14:50:59 > |
Küçük bir kaza yaptım sizce kim suçlu? SS li

-
-
Her türlü tutanağı işleme sokun, tam kusur çıksa bile 1500 cepten ödeyeceğinize seneye 300-500 fazla sigorta ödersiniz. Büyük ihtimalle hatanın bir kısmını karşıya verirler, verdikleri oranda siz de karşı sigortadan onarım bedeli alırsınız, üstünü de cepten verip kaskoyu devreye sokmadan halledersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54
Her türlü tutanağı işleme sokun, tam kusur çıksa bile 1500 cepten ödeyeceğinize seneye 300-500 fazla sigorta ödersiniz. Büyük ihtimalle hatanın bir kısmını karşıya verirler, verdikleri oranda siz de karşı sigortadan onarım bedeli alırsınız, üstünü de cepten verip kaskoyu devreye sokmadan halledersiniz.Hocam yani diyorsun ki sen kusurlu çıkarsın, peki işleme soksak karşı sigortadan onarım bedelini ben mi alacam benim sigorta şirketimi bir de kaskoyu devreye sokmadan ben nasıl üstünü cepten verip hallederim? Bu işleri hiç bilmiyorum detaylı anlatırsanız çok sevinirim. Bana tramer işler mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hürkuş2 -- 30 Nisan 2021; 15:4:25 > -
sen park halinden yola çıkıyorsun, yolu kontrol etmeden çıkmış oluyorsun sanırım. adam yolunda gidiyor, sağdan soldan yola çıkanları beklemek zorunda değil diye biliyorum, kenardan yola çıkan bekler trafiği. en azından kusurun çoğu sende görünür bu açıdan bakarsak.
-
Hocam henüz yola çıkmamıştım yani 1 mt dahi ilerleyemeden gerçekleşti kaza
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam öncelikle geçmiş olsun, yazmayı unutmuşum.
ama duran araca çarpsa bile dönüş yapılan yere park ettiği için ceza yiyen var duran araç olarak, geçenlerde konusu açılmıştı. sizin araç hareket halinde olduğu için suçlu çıkarsınız, onun geçişini bekleyip yola sonra çıkmanız gerekirdi, az gittiniz veya çok gittiniz önemi kalmıyor pek. ben öyle biliyorum.
-
Geçmiş olsun.
Araç B'nin kusurları:
Yolu kontrol etmeden harekete geçmek
Köşe başında durmak
Anlayışlı birine denk gelmişsiniz. Sözünü tutarsa 1500 tl bir şey değil ve ucuz olan yol bence. Ama sözünde durmayıp kaçtı diye rapor tutma ihtimali de olabilir.
-
İşlemleri resmi olarak tutanak üzerinden yürütmeniz sizin için daha iyi olur. İşleme koyun, suç kimdeyse, hak kiminse o alsın. Sonra acaba ben mi haklıydım diye düşünür, üzülürsünüz.
-
Kasko başka sigorta başka.
Karşı araç için sigorta devreye girecek, kusur oranında ödeme yapacak. Yani karşıda 2000 hasar varsa ve %75 kusur sizdeyse sizin sigorta karşı tarafa 1500 ödeyecek. Bu kısımda sizlik birsey yok.
Kendi aracınızda 1000 hasar varsa ve yine %75 kusur diyelim, 250 karşı sigortadan alırsınız. Kalan 750 için kaskoyu devreye sokup para ödemezsiniz veya 750 cepten ödenir, kasko kısmında hasarsızlık bozulmaz.
Bu tip yandan çarpmalarda ön taraftan çarpan suçlu oluyor diye biliyorum.
Sizin durumunuzda aracın ön tarafından çarpan siz olduğunuz için %100 kusur sizde çıkabilir. Öndeki araç dönüşünü neredeyse tamamlamış.
-
Öncelikle geçmiş olsun. Siz hiç hareket etmemişken olsaydı kaza o zaman karşı taraf kusurlu denilebilirdi. Ama mevcut durumda kusurlu siz görünüyorsunuz. Vurma noktasından da anlaşılacağı üzere siz hiç hareket etmeseydiniz karşı taraf dönüşünü tamamlayacaktı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54Kasko başka sigorta başka.
Karşı araç için sigorta devreye girecek, kusur oranında ödeme yapacak. Yani karşıda 2000 hasar varsa ve %75 kusur sizdeyse sizin sigorta karşı tarafa 1500 ödeyecek. Bu kısımda sizlik birsey yok.
Kendi aracınızda 1000 hasar varsa ve yine %75 kusur diyelim, 250 karşı sigortadan alırsınız. Kalan 750 için kaskoyu devreye sokup para ödemezsiniz veya 750 cepten ödenir, kasko kısmında hasarsızlık bozulmaz.
Yani hocam özetle tutanak işleme koyulsun kusur durumuna göre hareket etmek daha mantıklı diyorsun.
Ya da 1500 tl ödeyip kendi hasarımla baş başa mı kalayım? Böyle küçük bir kaza için kasko devreye sokmak mantıklımı daha mı zararlı çıkarım ya da tramer işlermi aracıma bu noktada kararsızım
-
Geçmiş olsun rabbim kaza bela vermesin. Özellikle cana gelecek, bir hayat söndürecek. Bunlar ufak tefek şeyler. Verin işleme koysunlar. Cebinizden vermeyin. -
Vosvos asli hatalı görünüyor. Sağ şeritten sağa dönülür.
Açıktan gelip Reno'nun önüne kırmış gibi.
Eğer arka tampon bölgesinden olsaydı kusur Reno'nun olurdu.
Yazıyı okumadım kusura bakma, fotolar yeterli.
Far ayaklarında sıkıntı yok ise direk RS servise götürün, yetkili serviste aynısını yapacağını düşünüyorum. Yine kaskodan yapılır. Daha ucuza mal olur , daha hızlı yapılır. Araç 1 yaşında değilse tamir verirler. Tamponda benim gördüğüm birşey yok.
Araştırıp sormakta fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 30 Nisan 2021; 16:32:24 >
Hocam hatalı siz olursunuz muhtemelen hatta diğer bir ihtimal bile olmayacaktır. Sizin yerinizde olsam adamla muhatap olmaz kaskoya bırakın neyse o olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: kıng365
Geçmiş olsun rabbim kaza bela vermesin. Özellikle cana gelecek, bir hayat söndürecek. Bunlar ufak tefek şeyler. Verin işleme koysunlar. Cebinizden vermeyin.Hocam satıcam arabayı tramer işlesin istemiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy
Vosvos asli hatalı görünüyor. Sağ şeritten sağa dönülür.
Açıktan gelip Reno'nun önüne kırmış gibi.
Eğer arka tampon bölgesinden olsaydı kusur Reno'nun olurdu.
Yazıyı okumadım kusura bakma, fotolar yeterli.
Far ayaklarında sıkıntı yok ise direk RS servise götürün, yetkili serviste aynısını yapacağını düşünüyorum. Yine kaskodan yapılır. Daha ucuza mal olur , daha hızlı yapılır. Araç 1 yaşında değilse tamir verirler. Tamponda benim gördüğüm birşey yok.
Araştırıp sormakta fayda var.hocam emin misiniz herkes benim suçlu olduğumu söylüyor bende tramer temiz kalsın istiyorum araç 1.5 yaşında
-
Bu kazanın aynısı bizim başımıza geldi, bize de sizin gibi birisi biz dönüşümüzü bitirmek üzereyken durduğu yerden (sokağın köşesinde duraklamıştı) harekete geçerek aynı yerden çarpmıştı. Burada kabahatli sizsiniz. Sonuçta eğer siz önce harekete geçmiş olsanız arabanın önüne yakın bir yerine çarpardınız ya da o size çarpardı. Böyle arkasına yakın bir yerine çarpmazdınız. Belli ki o dönmeye başladıktan sonra siz harekete geçmişsiniz. Karşı taraf kamera kaydı falan bulursa %100 kusuru siz alırsınız ama bizim durumdaki gibi olursa yani kanıt olmazsa %50 dağıtırlar kusuru.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 30 Nisan 2021; 17:6:34 > -
harekete geçmeden önce aynaya bakmadınız mı hocam? eğer dönüşte olan araç sinyal vermediyse bunu raporda yazsaydınız şansınız olurdu biraz hatanın bir kısmını karşı tarafa vermek için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KaZAaRaharekete geçmeden önce aynaya bakmadınız mı hocam? eğer dönüşte olan araç sinyal vermediyse bunu raporda yazsaydınız şansınız olurdu biraz hatanın bir kısmını karşı tarafa vermek için.
hocam şöyle çalıştırdım debriyajdan ayağımı çektim gerçekleşti olay yani aslında ben burda birazda hızlı girmesine bağlıyorum farketmememi sinyal konusuna gelirsek muhtemelen sinyal vermiyordu gören kameralarda var bana bir faydası olacaksa kameradan bakayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hürkuş2 -- 30 Nisan 2021; 17:23:27 >
En Beğenilen Yanıtlar

Öncelikle geçmiş olsun. Siz hiç hareket etmemişken olsaydı kaza o zaman karşı taraf kusurlu denilebilirdi. Ama mevcut durumda kusurlu siz görünüyorsunuz. Vurma noktasından da anlaşılacağı üzere siz hiç hareket etmeseydiniz karşı taraf dönüşünü tamamlayacaktı.
|
Her türlü tutanağı işleme sokun, tam kusur çıksa bile 1500 cepten ödeyeceğinize seneye 300-500 fazla sigorta ödersiniz. Büyük ihtimalle hatanın bir kısmını karşıya verirler, verdikleri oranda siz de karşı sigortadan onarım bedeli alırsınız, üstünü de cepten verip kaskoyu devreye sokmadan halledersiniz.
|
Benzer içerikler
- tampon boyama fiyat
- ticari aracı hususiye çevirme
- skoda scala paket sıralaması
- olimpia cam yorum
- otomobil yangın tüpü kaç kg olmalı
- xiaomi su7
- tesla satış tarihleri
- yeni c5 aircross
- 2025 en çok satan arabalar
- chery fiyat listesi 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X