Şimdi Ara

Bu kazada kim suçlu ve neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen gün başımdan geçen bir olay hakkında sormak istiyorum size. Resimde de görüldüğü üzere ben B aracı sürücüsüyüm. Aranızda belki bilenleriniz vardır. Etiler Akmerkez'e doğru giden Adnan Saygun caddesi üzerinde gerçekleşti kaza. Adnan Saygun caddesi 3 şeritli. 2 şerit sağ istikamete doğru yol alıyor ve en üstteki şerit de sol tarafa doğru gidiyor. Ticari bir taksi olan A aracı beni görerek yol vermek için duruyor. Ben yavaş bir şekilde hareket ederek taksinin önüne geliyorum. Sağ tarafa doğru yönelen diğer caddede henüz bana yakın bir araç gözükmüyor. Sol tarafa yönelen şeritten gelen var mı diye bakıyorum ve orası da müsait gözüküyor. Yavaş bir şekilde hareket ederek düz bir şekilde sola dönmek için doğru bir açı yakalarken sağa doğru akan trafikte C aracının olduğu şerit üstünden hızla bir araç önümden geçiyor. Ben o sırada çok ağır ve güvenli bir biçimde ilerliyordum. Fakat hızla geçtiği için sol taraf, yani sürücü tarafına vurmuyor. Araç benim sağ ön tampona vuruyor. Çarpan aracın hızının ben 60-70 belki daha fazla olduğunu düşünüyorum verdiği zarardan ve duramayacak hızda olmasından dolayı (belki de beni görmedi bile görse durabilirdi). Ayrıca hiç bir şekilde yavaşlama göstermedi. Fren yapmadan vurdu. 7-8 metre ileride duran ışıklara da bu hızda gidiyordu. Bu yol biraz karışık bir yol. Benim çıktığım sokağa o cadde üstünden giriş çıkış var. Aynı benim caddeye çıktığım gibi, hem sağ yöne hem de sol yöne hareket eden araçlarda bu sokağa girebiliyor. Bura da o sokağa giriş çıkış için ne bir ışık koymuşlar ne de bir tabela var. Sonuca gelecek olursam ben bu aracın plakasını alamadım çünkü kaza gerçekleştikten sonra ters yollara gidiyorduk. O ileride bir yerde durmuş. Ben de ileride bir yerde hasara bakmak için durdum. Bugün polise ifade vermeye gittim. İki tarafta birbirinden şikayetçi oldu. Mahkemeye gidilecek gibi duruyor. Gerçi ben zaman sıkışıklığımdan ve arabaya ihtiyacım olduğundan dolayı arabamı tamire vermiştim ve bugün aldım. Çok da bir masraf çıkmadı. 450 TL civarında. Yani böyle bir şey için mahkeme olacak şimdi. Burada hata sizce kimde ? Yapılan yanlışlar neler ? Kim haklı çıkar ? Mahkemeye gitmeden çözmenin yolu olur mu? Bunları sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

http://g1303.hizliresim.com/17/6/kt0g8.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazzak01 -- 6 Mart 2013; 13:59:34 >

• Aşırı hız asli kusurdıur. Geçtiğimiz senelerde asli kusur kapsamına alınmıştır. Ne var ki aşırı sürati kolay kolay ispatlayamazsınız. Ancak ifadenizde tutarlı olabilirsiniz. Kavşağa çıkanlar kontrol yaparken mesafelere dikkat etmelidirler. 30 metre (beş-altı otomobil boyu) şehir içinde önemli bir mesafedir. Bu mesafe öğrenilmeli, sürüşte 30 metre görüş mesafesi he zaman korunmalı, 30 metre içindeki yayalara ve geçiş hakkı olan kavşaktakliere yol verilmeli, dönüşlere yaklaşırken 30 metre önce sinyal verilmelidir. Sürücü beklenmedik durumlarda 30 metre içinde karar verip durabilmelidir. Bu halde azami süratin 50 km/s olduğu şehir içindeki bir kavşakta

1. Manevraya başladığınızda görünür mesafede yoktu ise

2. En az 30 metre vardı ise

manevra hakkınızı kullanabilrsiniz. Bu mesafelerle size yol vermelidir. Buna rağmen temas oldu ise bu karşı tarafın ya aşırı süratli veya dikkatsiz olduğnu gösterir. Azami hızın 50 olduğu yolda daha az mesafe vardı ise siz hatalısınız.

§ Resmi görüntüleyemedim.

Bu kazada kim suçlu ve neden

• Ben sokaktan çıkıp caddeye girdiğim zaman sağ giden ilk şerit üstünde duruyordum. Okuduğum kurallara göre her zaman kontrolsüz kavşaklarda araçlar sağındaki araca yol vermelidir yazıyor. İkimizde cadde üstündeyiz o zaman direk olarak ben haklı sayılmaz mıyım burada? Demek istediğim o cadde üstündeki sağ giden bir şeritteki kişi bana yol verdi ben geçtim o sırada cadde üstündeyim sağa giden 2. şeritteki adam gelip bana çarpıyor daha sola dönmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazzak01 -- 6 Mart 2013; 15:38:05 >
  • Kusurlu sizsiniz bu durumda. Mahkemeye gidileceğini sanmam. Bir tutanak tutun aranızda, C aracının sahibi sizin sigorta şirketinizden onarım masraflarını karşılar. Anlaşamıyorsanız polisten rica edin, biz anlaşamıyoruz diye polis zabıt tutsun. Ama yok ben haklıyım, kusurlu olduğumu kabul etmem diyorsanız bunu yine tutanakta belirtin. Ama dediğim gibi sizin kusursuz çıkma ihtimaliniz 0'a oldukça yakın. Geçmiş olsun.
  • Diger surucunun hizli gitmesi gorus acimda olmamasi zaten benim cadde ustunde manevraya baslamis olmam vs... bunlarin benim acindan hic bir artisi yok mu diyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tali yoldan anayola çıkıyorsunuz, hatalısınız, taksicinin iyi niyeti kazaya sebebiyet vermiş
  • Tali yoldan çıktığınız için siz kusurlusunuz.
    Şöyle düşünün, ana yolda şeridinde giden bir arabaya tali yoldan gelip çarpıyorsunuz.

Sizi anlıyorum, adam yavaş gelse idi kaza olmayacaktı diye düşünüyorsunuz. Ama ne yazık ki bu kazada siz kusurlu çıkarsınız.

Aynı kazanın benzerini 1996 yılında yaşadım. Ben sol şeritteyim, sağ şeritteki araba tali yola girecek, tali yoldan çıkacak ve sola dönecek (yani bizim yolumuzu kesip geçecek) taksiye yol vermiş. Tali yoldan çıkan taksi benim arabaya sağ arka çamurluktan çarptı. Polis geldi, tutanak tutuldu ve karşı taraf 8 de 8 kusurlu bulundu. Polisden önce gelen taksiciler meslektaşlarını korumaya çalıştılar, benim hızlı olduğumu iddia ettiler, ki hızım normaldı. Ama karar değişmedi.

Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 7 Mart 2013; 11:35:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    9 ay önce açıldı
    SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazzak01

Diger surucunun hizli gitmesi gorus acimda olmamasi zaten benim cadde ustunde manevraya baslamis olmam vs... bunlarin benim acindan hic bir artisi yok mu diyorsunuz ?

yani bildigim kadarıyla bu ıste ya haklısın ya haksızsın dıye bı durum yok yuzde olayı var çok zorlasan taksıcının hızını da kanıtlasan yüzde yüz haklı çıkamazsın çok çok taksıcınınde trafık cezası yemesını saglarsınız yıne yüzde 90 filan hatalı olursunuz diye dusunuyorum
  • Arkadaşlar bu iş mahkemeye giderse ve kaybetmem durumunda ne tür bir ceza alırım. Normalde tutanak tutulduğunda sigorta şirketleri ödüyor fakat bu durumda sanırım ekstra harcamalarda çıkacaktır. Benim kendi cebimden mi ödemem lazım yoksa yine de sigortam karşı tarafın hasarını öder mi?
  • Muhtemelen kontrolsüz yola çıktı diyecektir sizin için , işiniz zor ve ağır ağır yola'da çıkmaz çok iyi bir şey değil

Eminseniz yolun boş olduğundan hemen şerit değiştirmeniz daha iyi gibime geliyor , yoksa geçene kadar böyle yoldan araba gelip vurabilir
  • Biraz okudum tali yoldan anayola çıkış kurallarını. Tali yoldan gelen araç hangi koşullarda geçiş üstünlüğüne sahip olabilir? Acil durum yoksa örneğin benim olduğum durumdaki gibi.
  • Tali yoldan gelen araç olduğunuz için yol vermek zorundasınız aksi bir tabela veya ışık yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazzak01

Biraz okudum tali yoldan anayola çıkış kurallarını. Tali yoldan gelen araç hangi koşullarda geçiş üstünlüğüne sahip olabilir? Acil durum yoksa örneğin benim olduğum durumdaki gibi.

Arkadaşım kusurlu sensin.Fazla kurcalamana gerek yok.Sen taksiciyi bile yol senin hakkınmışta oda bu yüzden sana yol vermiş sanıyorsun.Çarpan aracıda dikkat etmemiş ve görememişsin.
  • Arkadaşlar maalesef nedense hatalıysak hatalıyız diyemiyoruz. Her hasarda karşı tarafı suçlayacak bir açık muhakkak buluyoruz. Kaza çok normal bir durumdur. 1 tonluk bir aracı kontrol etmeye çalışıyoruz kazalar olması kadar doğal bir olay yok. Allah ölümlü yaralanmalı kaza vermesin. Biraz şükür etmeyi öğrenelim. Bu hasarda yüzde bir milyon kusurlusunuz. Ne olursa olsun mahkemeye gitseniz de kusursuz çıkma ihtimaliniz sıfır. Anladığım kadarıyla bu kazada yaralanma ölüm kalım yok. E daha ne? Maddi hasar nedir ki her an hepimizin başına gelebilir. Allah böyle trafik kazası sebebiyle herhangi birinin canına küçük ya da büyük zarar verme kaderini kimseye yaşatmasın.
  • Siz aranızda tutanak tutun olayı aynen buraya yazdığınız gibi tutanağa yazın sonuçta kimin sigorta şirketi büyükse basıp alacaktır.. Mahkeme masrafıyla felan uğraşmamış olursunuz karşı tarafta sigortadan veya kaskosundan hasarını karşılar devam edersiniz. Makemeye giderseniz haklı olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz de kanılayamayabilirsiniz de bu durumda en mantıklısı aranızda tutanak tumak ayrıca iş mahkemeye giderse ve katbederseniz karşı tarafın avukatı birde sizde değer kaybı davası açtıracaktır mutlaka cebinizden para ödemek zorunda kalırsınız..

Yazdığınız kazanın aynısını ben yaşadım tek fark ben anayolda gidiyordum karşı taraf tali yoldan fırlayıp bana yandan çarptı ve suçlu çıktım.. O yüzden siz tutanağı doldurup yollayın sigorta şirketiniz büyüklerden biriyse haklı çıkma ihtimaliniz çok yüksek ...

Not : Öbür tarafta ödetirler ama söyliyim. Ben şahsen her gün ilk işim sigorta şirketine ve bana çarpıp kabul etmeyen adama bela okuyarak başlıyorum güne

• Hocam şirketlerin büyüklüğüyle pek alakası yok bu kusurlu kusursuz çıkma işinin. Sizin kazanızın tutanağını görmedim tabi bilmiyorum ama şöyle örnek vereyim, park halinde adamın aracına çarpıyorlar ve sürücüsü bile olmayan park halindeki aracı yeri geliyor kusurlu çıkarıyorlar. Yani sehven yapılan yanlışlar da çok oluyor. Ama dediğiniz örneği de görmedim desem yalan olur. Bu tamamen şirketlerin kendi aralarındaki anlaşma diyebilirim. TRAMER denen yerde oluyor bitiyor olaylar. Ama genel olarak şirketlerin büyüklükleriyle kusurlar belli oluyor dersek biraz yanlış genelleme yapmış olabiliriz. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Tali yoldan gelen araç olduğunuz için yol vermek zorundasınız aksi bir tabela veya ışık yoksa

trafik polisi arkadaş sana öğretmedimi kim suçlu kim suçsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bingbang86

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Tali yoldan gelen araç olduğunuz için yol vermek zorundasınız aksi bir tabela veya ışık yoksa

trafik polisi arkadaş sana öğretmedimi kim suçlu kim suçsuz

Anlamadım ?
  • kesin suçlusun çünkü tali yol e ısıkta yok kimse yol vermezse geçemezsin taksici vermiş ama c aracı vermemiş suçlu insanlık olarak onda çünkü nerdeyse yolu %80 gitmişsin işte ama sonuçta tali yol herzaman tali yoldur kanun gereği suçlusun hız hiç önemli değil bu durum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

Hocam şirketlerin büyüklüğüyle pek alakası yok bu kusurlu kusursuz çıkma işinin. Sizin kazanızın tutanağını görmedim tabi bilmiyorum ama şöyle örnek vereyim, park halinde adamın aracına çarpıyorlar ve sürücüsü bile olmayan park halindeki aracı yeri geliyor kusurlu çıkarıyorlar. Yani sehven yapılan yanlışlar da çok oluyor. Ama dediğiniz örneği de görmedim desem yalan olur. Bu tamamen şirketlerin kendi aralarındaki anlaşma diyebilirim. TRAMER denen yerde oluyor bitiyor olaylar. Ama genel olarak şirketlerin büyüklükleriyle kusurlar belli oluyor dersek biraz yanlış genelleme yapmış olabiliriz. Geçmiş olsun.

Siz sigorta experisiniz böyle diyorsunuz benim sigorta yaptırdığım firmanın experi ise aynen yukarıda yazdıklarımı söyledi bana ki bu ilk defa başıma gelmiyor daha öncede ayn firmayla mahkeme zoruyla 1 senede alabilmiştim paramı bir tanesinden yarısını alabildim biri ise hiç ödemedi hala uğraşıyorum. Siz varsayımsal konuşuyorsunuz ben yaşadıklarımı anlattım o yüzden genellemelerimin kusuruna bakmayın lütfen.. Mallaesef teoride siz haklısınız ama pratikte işler benim dediğim gibi yürüyor..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.