Şimdi Ara

Küçük bir kaza yaptım sizce kim suçlu? SS li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.351
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir taraf açıkca kusurunu kabul etmedikçe tutanakta ne yazıldığının bir önemi yok. Zira kimin doğru söylediğini bilemezler o yüzden sadece görsel kanıtlara göre karar veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 30 Nisan 2021; 17:25:28 >
  • Çok kompleks düşünüyor konuya yorum yapanlar. Eksperler bu şekilde düşünmez.

Volkswagen aracı sağa dönerken en sağ şeritten dönmeliydi. Ortadaki şeritten dönüp, sağ şeritteki bir araca çarpıyor adam. Vw şoförü suçlu bulunacaktır. Olayın diğer detayları önemsiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt

Ama ben duruyodum hocam mecbur ortadan geliyor.

Adam sağ şeritte durmuş kontağı bile kapatmış. Bu durumda sağa dönmesi gereken kişi ne yapmalı? Megane’ın içinden mi geçmeli?
  • Scutigeromorpha kullanıcısına yanıt
    Duran arabaya çarpmışsa yine suçlu? Argümana bakar mısınız haha :) Dönerken duran arabaya çarpınca duran araç suçluymuş hahahahahahaha

• Hürkuş2 kullanıcısına yanıt

Tramer zaten kayıt oluşturur. Bunun hasar kusur oranı ile ne alakası var anlamadım.

Gelelim konuyla, iki aks arasında hasar oluşmuş olması genelde çarpanı kusurlu kılar.

Siz orada park/duraklama halinde misiniz ? O zaman bunu taraflardan biri beyan etti ise iş değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 30 Nisan 2021; 18:49:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun.

bu konularda kimse oturup kazayı tartışmıyor herkes neticeye varan cevabı duymak istiyor. Yani özetle çarpak sensin sen suçlusun mantığı işliyor bizim ülkede maalesef.

kaza fotoğrafı zaten elinde var ufak bir kaza olduğu belli. Tramere işlese ne olur ki bunu görüp almayacak adam sıfır araç baksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 30 Nisan 2021; 18:53:37 >
  • Yaklaşık 1 mt hareket etmişimdir

• Sen park halinde iken yola çıkmışsan sen suçlusun , ama ikinizde yan yana ilerlerken önüne kırmış ise o suçlu

• Geçmiş olsun.

Burada kusur sizde görünüyor. Hareket etmeden yolun müsaitlik durumunu kontrol etmeniz gerekirdi. Dönenen araca yandan dokunmuşsunuz. Zaten tutanakta da durur vaziyetten harekete başladığınızı yazmışsınız. Bu durumda kusur %100 size verilecektir.

2000TL'lik işlemi ben olsam trafik sigortasından yaptırırım. Altı üstü sigorta + kaskoda size 200 TL'ye mal olur seneye.

Sigorta poliçeleri bu gibi durumlar için var.

Allah beterinden korusun.

• Arabayı gördüğüm kadarıyla park yapılamayacak bir yere park etmişsiniz. Hatta yola biri park etmesin diye koni bile koymuşlar. Park yerinden kalkarken trafiği de kontrol etmemişsiniz. Hatta o kadar etmemişsiniz ki koskoca arabayı çarpana kadar görmemişsiniz. Ön çamurluk filan olsa neyse de koca araba geçmiş. Allahtan yaya değilmiş.

Bu kadar rastgele araç kullanıp birde “ben suçlu muyum” diye soruyorsunuz.

Yazık olmuş karşı tarafa.

Meslek nedir? Genelde toplu taşıma şöförleri bu tarz kazaları yapıyor.

Ya kardeş reno park durumunda dururken vw sağa dönebilmek için renoyu sollayıp sağa kırmış tam bu anda da reno aracı çalıştırıp ilerlemiş sonuç olarak vw’nin arkasından vurmuş renoda. Olay burada anlatılana göre böyle olmuş.

burda benim aklıma iki soru geliyor reno park halindeyim diye dörtlüleri yakıyor muydu ve motoru çalıştırdıktan sonra sol ayna ve önüne bakmadan neden harekete geçti?

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Güzel açıklamışsınız.

Eksperler olayları çok basite indirgiyor. Anlatılana göre konu sahibi hatalı ama eksper gözüyle bakınca herkesin hatalo çıkma ihtimali var. :)

Olay yeri bakırköy meydan metro durağının yapıldığı yer buarada orda inşaatın önüne araç park etmek yasak duba koymuşlar zaten bu yüzden reno suçlu baştan kaybediyor park yerini yanlış seçtiği için.

• A aracı kesinlikle suçlu

• Sağ şeritten sağa dönülür doğru ancak konuyu açan arkadaş sağ şeriti indirme yaparken işgal etmiş. Yani dönecek kişiye öncelik vermesi gerekiyordu. Suçlu konuyu açan arkadaş malesef.

Kasko, sigorta işletilmeyecekse neden yapılır hiç anlamam. Araçta kayıt çıkacak evet ancak fotoğrafları çektikten sonra satacağınız zaman yetkili serviste yapılmış bir işlem her zaman + bana kalırsa.

• suclu sızsınız malesef. siz durur vazıyetten harekete gecmıssınız. dıger arac (sınyalını verdıyse tabı) saga donus yaparken sız vurmussunuz. dıger aracın artık kontrolu dısında sız vuruyorsunuz.

• Öncelikle sokak başlarına dönüşten 4 mt geriye kadar park edemezsiniz. Aracınız çekilebilir. Aracınız bekleme halindeyken dörtlü yakmanız lazım. Yanmıyorsa araba durmuş olarak algılanır. Hareket etmeden önce sol aynadan araba gelip gelmediğini kontrol etmeli, adaç yoksa evet araç yoksa sinyal vererek hareket etmelisiniz.

Diğer araçta düz geliyorkan sağa dönmek istediğinde sağa sinyal vermek zorunda vermediyse onda da kusur var.

Kusurun çoğu sizde diyebiliriz. Siz hareket halinde düz giderken solunuzdan gelip ani bir hareketle sokağa girmek isteseydi hatalı o diyebilirim.

Görüşlerim bu yönde.

Geçmiş olsun.

• Arabaya arkadan vurmuşun ilerideki pembe halk otobüsü hatalı

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Geçmiş olsun.

Burada kusur sizde görünüyor. Hareket etmeden yolun müsaitlik durumunu kontrol etmeniz gerekirdi. Dönenen araca yandan dokunmuşsunuz. Zaten tutanakta da durur vaziyetten harekete başladığınızı yazmışsınız. Bu durumda kusur %100 size verilecektir.

2000TL'lik işlemi ben olsam trafik sigortasından yaptırırım. Altı üstü sigorta + kaskoda size 200 TL'ye mal olur seneye.

Sigorta poliçeleri bu gibi durumlar için var.

Allah beterinden korusun.

Tramerde çarpışma yazacak o yüzden kararsız kaldım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.