Şimdi Ara

Bugün kaza yaptım suçlu kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar sonucu açıklamayı unutmuşum. Sigorta %50 karşıladı yani ikimizde kusurlu sayıldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-447B15DDF -- 16 Ekim 2013; 12:12:58 >

• Orta şeritten mi sola dönüyordunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymnpmk

Arkadaşlar bugün Ankara, Eryamanda bir kontrollü kavşakta kaza yaptım. Olayı özetlersem ben sinyalimi yaktım yeşil ışıgın yanmasını bekliyordum. Işık yanınca ilerlerdim ve kavşaktan dönerken sol ön tarafıma aynı yerden gelip düz istikamete gitmekte olan araç çarptı. Anlaşamadık polis çağırdık ancak polis pek de sen suçlusun ya da değilsin demedi. Alttada kaba bir taslak çizdim. 1 Nolu araç benim 2 nolu karşı taraf ancak o benim arkamda beklemiyordu. Onu belirtiyim sonradan geldi sanırsam. Benim hasarım tampon + sol çamurluk, onun ki ise sağ kapı, çamurluk, kaput. Sizce suç bende mi ondamı? Araç benim değil hasar ufak sahibine söylemeden halletmek istiyorum.

I (2) ı I
    _____________I (1) ı I_________________

ı
    (2) v O
    (1) ->

_____________I ı I__________________
    I ı I

painttee çizip anlatsanız daha iyi olur hiç birşey anlamadım

edit:skytoch da olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

Orta şeritten mi sola dönüyordunuz.

Evet göbek dar old. en sol şeritten direk orta şerite geçiş oluyor sol boşta kaldı. Adamda solumdan çarptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

Orijinalden alıntı: slymnpmk

Arkadaşlar bugün Ankara, Eryamanda bir kontrollü kavşakta kaza yaptım. Olayı özetlersem ben sinyalimi yaktım yeşil ışıgın yanmasını bekliyordum. Işık yanınca ilerlerdim ve kavşaktan dönerken sol ön tarafıma aynı yerden gelip düz istikamete gitmekte olan araç çarptı. Anlaşamadık polis çağırdık ancak polis pek de sen suçlusun ya da değilsin demedi. Alttada kaba bir taslak çizdim. 1 Nolu araç benim 2 nolu karşı taraf ancak o benim arkamda beklemiyordu. Onu belirtiyim sonradan geldi sanırsam. Benim hasarım tampon + sol çamurluk, onun ki ise sağ kapı, çamurluk, kaput. Sizce suç bende mi ondamı? Araç benim değil hasar ufak sahibine söylemeden halletmek istiyorum.

I (2) ı I
    _____________I (1) ı I_________________

ı
    (2) v O
    (1) ->

_____________I ı I__________________
    I ı I

painttee çizip anlatsanız daha iyi olur hiç birşey anlamadım

edit:skytoch da olabilir

Sonradan fark ettim yaptım paint çizimi

• sağ şeritten sola dönmeye çalıştıysan hata sende
  • İkiniz de hatalısınız. Sizin soldan, onun ortadan gitmesi gerekirdi. Kavşak iki şerit olsa da durum böyledir. Her zaman dönecek araç dönüş şeridinde olmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

sağ şeritten sola dönmeye çalıştıysan hata sende

Sağ şeritten değil ancak orta şeritten döndüm. Raporda da polis çizimi yaptı hani konuda bahsi geçmedi en sağ diye raporda sadece aracın solunun benle çarpıştığı yazıldı.
  • ikinizde de eşit derece hata var. Sen yanlış şeritten dönmeye çalışmışsın o da dönüş şeridinden düz gitmeye çalışmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İkiniz de hatalısınız. Sizin soldan, onun ortadan gitmesi gerekirdi. Kavşak iki şerit olsa da durum böyledir. Her zaman dönecek araç dönüş şeridinde olmalıdır.

Peki ben bunu servise götürsem yapmadan hasarı eksperler incelese acaba öyle bir durum varmı? Suçlu oysa sigorta ödeyecek ancak suçlu bensem paramla yaptırsam?
  • araç solunuzda olduğundan yol vermeniz lazımdı bence hatalı dönüşten size yazarlar
  • Böyle durumlarda %50 dağıtıyorlar. Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eryaman'da hangi kavşak
  • Bence sahibine söyleyin, satarken boyasız der ve bu bölgeler boyalı çıkarsa mahçup olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

eryaman'da hangi kavşak

3. etapda tınaztepe, ağrı dağı caddesi, bozöyük caddesisinin kesiştiği kavşak
  • Sen buraya ben mi suçluyum o mu diyene kadar ilk önce bence bir arabanın sahibine gidip söyle ayıp yaptığın. Milletin hakkına girme.
  • sola dönecek kişi en solda olmalı, orta şeritteki düz devam etmeli.

orta şeritteki araç sola dönemez ama ; sol şeritteki ,orta şeritteki araç sola dönemeyeceği için, düz devam edebilir.

umarım anlatabilmişimdir.

( sol şerittekinin düz devam edememesi durumu sadece sol için özel cep yapılması durumunda olur. )

yasal cercevede tanım nasıl bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sSPAM.

Sen buraya ben mi suçluyum o mu diyene kadar ilk önce bence bir arabanın sahibine gidip söyle ayıp yaptığın. Milletin hakkına girme.

Hocam olayı yanlış anlatmışım adama söyleceğim ama suç bendeyse diyorum gidiyim parayı ben veriyim yaptırıyım ama suç bende değilse derim sahibine kusura bakma felan gider sigortasına yaptırtırız. Olayım bu yani söyleyeceğim sahibine. Şimdi ben yaptırıyım dersem kabul etmeyecek birisi. Olsun cana gelmemiş diyecek bende mahçup olmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

sola dönecek kişi en solda olmalı, orta şeritteki düz devam etmeli.

orta şeritteki araç sola dönemez ama ; sol şeritteki ,orta şeritteki araç sola dönemeyeceği için, düz devam edebilir.

umarım anlatabilmişimdir.

( sol şerittekinin düz devam edememesi durumu sadece sol için özel cep yapılması durumunda olur. )

yasal cercevede tanım nasıl bilmiyorum.

Anladımda açıkladığım gibi geldiğim yol zaten direk kavşağın orta şeridine geçiyor. Ben daha önceden sinyalimi yakmışım ışıklarda sol taraftan aracımı kaldırdım ancak yol genişlediği için orta şeride geçiyor aracım oda o arada peydah olup bana çarpıyor. Hani suç benim mi daha bilmiyorum ancak bu gidişle yarı yarıya ödeyeceğim.

• paintte çizene kadar google mapsten(uydu) ss koyarsanız daha açıklayıcı olur. en azından kavşak nasıl o anlaşılır.

geçmiş olsun bu arada.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.