Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3238. sayfa)

-
-
Bizimki de solda. Yine videolarda sağ tarafta olan da vardı o yüzden sordum. Bir sakıncası olacağını düşünmüyorum ben yıkayıp kuruladım. Şu an çalışıyor bir sıkıntı yok.
Hayırlı olsun cihazınız bu arada. Biz 3 senedir yazları seyrek kullandık. Bu yaz neredeyse hergün kullandık gayet memnunuz. Alacak olsam yine gree marka alırım. Vakti zamanında araştırıp almıştım.
-
İç ünitenin durmamasi normal yani peki kompresör duruyordur arada demi onu fark edemiyoruz
Dün visa kampanyasında 12 btu alacaktım ama 1000tl düşmesi gerekirken düşmedi alamadim
Airfel önerilmiş çoğunlukta hb.da
Kaira ile Baymak bakir boru mu kullaniyor?
Kaira Airfelin wifilisi deniyor fark yokmuş doğru mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gree klima üreticisi markası sanirim ben de onu düşünmüştüm ama klima profesöru denilen kişi elektrik sarfiyatınin cok olduğunu söyledi greede kararsız kaldım
Airfel düşük fatura konusunda öne çıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kaira plusta airfele ek olarak +wifi + sağ sol kanat yönlendirme mevcut.
-
9000 btu fairy değerlerini attım size odam fazla ısınmıyor yalıtım sıfır elektriği iyi kullandığını düşünüyorum
Cihazda turbo modda en fazla 1000 w gördüm sonra kademe kademe gün içerisinde 300-500 de takılıyor gün batınca 200-150 arasında geziyor
12lik cihaz bir tık fazla yakacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 14 Ağustos 2025; 23:44:32 > -
Alışveriş sitelerindeki yorumları değil forumları dikkate alın oradakilerin çoğu klima nedir nasıl çalışır bildikleri bile şüpheli
Dış ünite durduğu zaman iç ünite fanı döner sadece bu da koku yapar
Eğer benim gibi klimayı akıllı prize bağlarsan ne zaman durduğunu tüketim 30 50w civarına düştüğünde anlarsın ya da dış üniteye dokunarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 14 Ağustos 2025; 23:51:14 > -
Beyler , ben itiraz ettim bugun ,vakumlama 3 dk yapildi diye. Hiç içime sinmiyor performansida yetersiz buldum sogutmada ,
Tekrar yeni 0 dis ünite degisimi yapilirsa , sifirdan
Ve bu sefer duzgun vakum yapilirsa 30 dk ve üstu
Baska bir sorun yasarmiyim olumsuz ?
0 cihaza yeni dis ünite degisimi yapmak baska bir sorun yaratirmi ? Herhangibi baska bir soruna neden olurmu, dis ünite degisimi yapmak hatami olur, mevcut sistemi bozup , ? Ne dersiniz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir zararı yok zaten sadece dış ünite dört ayağından sökülüp yandaki boruları sökülüyor. Yenisini takıp boruları sıkıyorlar o kadar. Çok basit bir işlem. Ben geçen gün yaptırdım. Ama bir anlamı olmadı ses yine aynen devam ediyor :D
-
Bu ses için dış ünite değişimi talep etmiştim, geçen gün yeni dış ünite geldi taktılar. Cihaz en düşük devre gelince yine aynı ses devam ediyor. Yüksek kapasite çalışırken su akış sesi yok.
Ya bu tüm seriler böyle çalışıyor ya da hepsi bozuk anlamadım. Boşuna değiştirdik gibi oldu.
-
30 dakika vakum mu? Klima borusu kısa ise 3 dakika yeterli olabilir. İlk Arçelik 12325 klimanın kısaydı 3 ya da 4 dakika sürmüştü. İkinci Arçelik 12325'in biraz daha borusu uzundu 5 dakika sürmüştü.
-
Kisa degil ki 7 metre yaklasik borulama ve 3 kere köşe dönüşü var, 3,5 dakika yetmez ki , ve 18.000 btu klima , adam gibi yapilmasi lazim, acele macele dinlemem artik kusura bakmasin kimse ,bu saaten sonra ,düzgün yapilmasi lazim. ilk sefer boşluğuma geldi nasil olduysa baktim. adam çıkardı hemen vakumu tamam deyip
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 15 Ağustos 2025; 12:5:1 >
Asil soru şu;standart 4mt boru kullanican gaz,7 mt de kullanicak gaz eklemeye yeterli gelicek mi.? Belkide gaz yetersiz sogutma yapmiyordur.? Yada diş ünite güneşe mağruz kaliyordur.
benim klimada standart olan 5 mt boru ... 1.5mt si ek 6.5 mt olarak kullanıldı . motor normal bir yerde güneş normal seviyede güneş altında değil aşırı . balkonun yan trafında yangın merdiveni yanında. direk ön cephede güneşe maruz kalmıyor .
bana göre 2 nedeni olabilir ,vakumlama ya düzgün olmadı ki bu yüksek ihtimal yada dış ünitedeki gaz 7 metrede yetersiz tam 7 değil 6.80 gibi birşey aslında ama düz hesap 7 diyelim
dış ünite ve güneş mevzusu ile alakası yok bence
-
-
Manometre - basınca düştüyse vakum tamam demektir. Bunun dakikası yok aslında.
-
İyi değerleri var.Fiyatta 3-4k fazla olsada 12 btu için temiz sağlam özelikli klima gibi duruyor hayirli olsun
Peki oda neden sogumuyor sizce hocam, soguk ufliyor ama oda pek sogumuyor , 16derecedede calistiridm full modda ama pek bir faydasi yok sadece klima cevresi soguyor, oda yine pek sogumuyor
35 m2 18000 btu klima
Sirkette gree var 24 derecede çalistigi halde biz üsutuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 15 Ağustos 2025; 17:30:4 >
TCL klimalar güzel gerçekten ama günlerce kurulum bekleyenler var ben de pazartesiden beri bekliyorum hala aranıp randevu almadım. kendim kurdursam garanti dışı kalır mı bilmiyorum
edit: bu mesajı yazar yazmaz arandım kuruluma geliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiraeth35 -- 15 Ağustos 2025; 20:19:24 >
hocam siz o dış üniteyi değiştirtmeden içiniz rahat etmeyecek belli oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X