Binbaşı
15 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
21 üye
Görüntülenme
Toplam: 528 (Bu ay: 6)
Gönderileri

Merhaba,

Foruma girip, popüler sekmesine tıkladığımda beklenmedik bir hata oluştu diyor. Benden başka yaşayan var mı?

Herkese selamlar.

Uzun süredir gözlemlediğim bir durum var. Ses sistemlerine meraklı bir insanım. Çeşitli markaları alırım, denerim, satarım. Son bir iki yıla kadar da farklı markaların sistemlerini bulabiliyordum. Ancak şu an bakıldığı zaman piyasada Logitech dışında bir marka kalmamış gözüküyor. Hatta bu markanın bazı ürünlerini bile bulamıyorsunuz. Creative, Microlab, Edifier vs. gibi iyi markalar da Türkiye pazarında artık yoklar.

Logitech'in ses tarzı bana uymuyor. Bas ağırlıklı ve tiz sesler neredeyse yok. Elimde ikinci el aldığım Edifier S530DW modeli var. Sıfır Microlab FC530U modeli var. (X-for Tx-24 tweeter ekledim.) Bozulan ve tamir ettirdiğim Microlab M910 var. Bunlar güzel modeller, ses karakteristiği hoşuma giden sistemler. Elimde bunlar olmasa alabileceğim bir ses sistemi yok.

Bu durum ne zamana kadar böyle gidecek... Bir tek ben bu durumdan şikayetçi değilimdir diye düşünüyorum.

Herkese merhaba,

Msi mag vampiric 100r kasamı sessizleştirmek ve soğutma performansını artırmak adına değişiklikler, eklemeler yaptım. İşlemci soğutucum iyi olduğu için burada asıl amaç ekran kartı sıcaklığını düşürmek. Furmark'ta değiştirmeden önce ve sonra 15 dakikalık test yaptım. Sonuçları paylaşacağım.

Sistem özellikleri:

Anakart: ASUS Tuf B450-Pro Gaming

İşlemci: AMD Ryzen 1600AF

İşlemci soğutucu:Cooler Master Hyper 212 Spectrum 

Bellek: Corsair 2x8 GB 2400 MHZ

Ekran Kartı: MSI MSI GEFORCE RTX 3050 VENTUS 2X 

Depolama: Samsung 860 EVO 500 GB, Samsung 850 EVO 250 GB, Western Digital 2 TB

Kasa: MSI MAG VAMPIRIC 100R 

Kasamın özellikleri:

https://www.msi.com/PC-Case/MAG-VAMPIRIC-100R

Önde 120 mm ledsiz fan ve arkada 120 mm rgb fan ile geliyor. Öndeki led ile arkadaki fan senkronize çalışıyor, bu yüzden arkadaki egzos fanını görüntü açısından değiştirmedim.

Öndeki fanı söktüm. Yerine ön tarafa iki adet Be Quiet PURE WINGS2 BL083 14 cm kasa fanlarını taktım. Fanın linki aşağıda. (Gittigidiyor'dan ikisini 300 TL'ye aldım.)

https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-be-quiet-bl083-pure-wings-2-140mm-4-pin-pwm-kasa-tahliye-fani-fiyati,732988696.html

Üst tarafa ikinci ol olarak satın aldığım Noctua NF-P12 PWM 120 mm iki adet fanı taktım. (İkisi 350 TL)

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4974

Anakartımda yeteri kadar fan yuvası olmadığı için Alfais 4337 10 Port Fan Çoklayıcı kullandım. CPU fanını kartın kırmızı girişe takıyorsunuz. Kartın 2 pinli girişini anakartın CPU_fan girişine takıyorsunuz. Diğer fanları da istediğiniz 4 pin girişine takabilirsiniz. Ben öndeki fanları anakarta, üstteki fanları ve cpu fanını da fan çoklayıcı da taktım. Fakat şöyle bir durum var, fan çoklayıcı pwm görevini yerine getiriyor ama fan hızlarını göstermiyor bilginiz olsun. (Not: Aldığınız fanların PWM desteği olduğuna dikkat edin.)

Kasada standart olarak gelen fanlarla yaptığım Furmark ekran kartı 15 dakika yük testinde ekran kartı 68 derece, anakart 29 derece, işlemci 28 dereceye çıktı.

Fanları değiştirdikten sonra ise ekran kartı 66 derece, anakart 27 derece, işlemci 26 derece olarak ölçüldü.

Fark ekran kartı için iki derece ancak asıl fark seste ortaya çıkıyor. Ekran kartı fanı fan değişimden önce % 66 ile dönerken şimdi % 48 ile dönüyor. Öndeki fanlar önceki fana göre üç kat hava üflerken, iki kat sessiz çalışıyor. Yaptığım oyun testlerinde ise sistem oldukça serin ve sessiz durumda. Hava akımı sesi dışında fan sesi gelmiyor. Şu an sonuçtan oldukça memnunum.

Elimde Noctua NF-P14 Flex yani sabit hızda dönen fan var. Bunu kasaya koyabileceğim bir yer kalmadı. Kasadaki cam yerine, 4 mm şeffaf akrilikten bükümlü bir ürün yaptıracağım. Büküm de fanın kalınlığı kadar olacak. (25 mm) Bunu da tam ekran kartını üstüne hava üfleyecek şekilde denk getireceğim. Bunu da yaptıktan sonra paylaşacağım. Bu tamamen fantezi bir şey olacak.

Umarım faydalı olmuştur. Sorusu olan varsa cevaplarım.

Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Mobil cihaz
Sony
Operatör
Vodafone
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Steam
cato16
TV
LG
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.531
İkinci El Bölümü Mesajları: 175
Konularının görüntülenme sayısı: 9.859 (Bu ay: 304)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.576 (Bu hafta: 8)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.