Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3236. sayfa)
4 Mobil
-
-
-
Güzel olmuş emeğinize sağlık eski hatlarda değişiklik yapmak kısıtlıyor oluyor buatlar ufak 2 tane kablo geçmiş 1-2 boru anca getirmişler biraz düzelteyim hatlara ayırayım deyince kablolar sığmıyor bu seferde, işin mantığını öğrenince kolay geliyor bende evdeki tüm tesisatı değiştirip sigortaları tek tek ayarlamıştım uğraş ve zaman alıyor ama en azından istediğin gibi oluyor gönlün rahat oluyor. Bu elektrikçilere asla güvenmiyorum vaktinde kaçak atıyor diye arkadan kablolara düz bağlayıp iptal edip gitmişti o günden sonra elektrikçi sokmadık eve.
-
-
Hocam sağ olun. Zahmetli oldu ama deydi.
Bu zamanda düzgün usta bulmak zor, anladığım kadarıyla eski ustaların bazılarıda bu zamana ayak uydurmuş, bana gelen ustada onu sezdim, o yüzden yaptırmadım ona.
Kendimde 1988 den beri birçok farklı sektörde çalıştım, hepimizin cebinde bulunan çipli kimlik kartı projesinde de çalıştım, matbaa, mobilya doğramada da, prefabrik imalatında da, şu an elektronik pcb imalat işindeyim.
Bir usta ile beş dekika konuşsam onun nasıl bir usta olduğunu niyetini anlıyorum artık.
Garanti işi olmasa gider vakum makinesi bulup klimayıda kendim montajlardım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neyi yüksek dediniz sesleri mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır seer dedim yani verimlilik iyi seviyede ama kompresör kendini en düşük kaça kısıyor o soru işareti çünkü aramızda cihazı kullanan yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 13 Ağustos 2025; 23:43:14 > -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >Arkadaşlar daikin daylux mu yoksa tcl’mi?
Tcl’nin dışarıdan temiz hava basma özelliği varmış.
İnternet kafe için alacağım 18’lik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimkini de öyle taksa alçak olacak diye takmadı demek çünkü benzer duvar
dediğin gibi fazla çalışıyor gibi geldi bana da
-
Alt görseldeki bağlantıya 800 tl aldı taş çatlasın kablo 1,5 metre

-
Eee fiş olmaz diyorlar her yerde bilsem bende fişlide ısrar ederdim
-
Fişte olur fark etmez. Sigorta şart değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla koca nette sadece bu konuda fiş diyen gördüm kimse fişli takmıyor
-
Dış ünite ve iç ünitenin ayrı ayrı sigortası mı oluyor, benim evde önceden kalma tesisat var balkonda sigorta var bir tane iç ünite için ayrıca gerekiyor mu, yakında priz de yok iç ünite için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknik olarak klimaya elektrik alınan hatta bir sigortaya sahip zaten. Sigorta genel olarak klimanın elektriğini kesmek için kullanılıyor. Fiş olursa ona da gerek kalmaz.
Klimalar artık elektriği dış üniten alıyor. Dış ünitenin elektriğe bağlanması yeterli.
Saçmalamış. Arçelik dediği ürün alüminyum kullanıyor. Isıtma soğutma sistemlerinin en önemli temel taşı bakırdır.
-
Fişli olması durumunda, eğer klima uzun süre yüksek akım çekerek çalışırsa, priz ile fişin birbirine temas eden metalleri ısınıp farklı genleşme yaptığı durumlar olabiliyor. Bu da bir süre sonra tam temas durumunu bozan bir etkiye sahip olup ark meydana getirme ihtimali var. Bu sebeple doğrudan sigorta panosundan ya da buattan ya da prizin arkasında kabloların sıkıca sarılması daha çok tercih ediliyor.
Eğer sarım gevşek olursa, aynı riskler yine mevcut.
Bu durum eski tip klimalarda bence daha yüksek olasılık barındıran bir risk iken, günümüz inverterli klimalarda daha az olasılığı sahip bence.
Saatlerce kullanılan elektrikli ısıtıcılar ile bir şey olmuyor mesela, kaldı ki onlar yaklaşık 3 kilowatt güç çekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arcelik ekolojik 18325 modelinde bakır mi var. Bilginiz var mı hocam.
Airfel ltxm50n modeli de favorimde. Hangisini tavsiye edersiniz.
18000 lazım.
Cihaz zaten 9000 btu ve en fazla 900 çekiyor 15 dk sonra 500 civarına iniyor benim bilgisyarın hemen hemen 2 misli yani hiçbir şey
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı