|
| _____________________________ |

2 Mobil
|
| _____________________________ |
|
Çöp demeyelim de, zira biliyorsunuz her üretim bir istihdamdır ve o ürünlerin de kullanıcısı var forumumuzda, kendilerine saygısızlık oluyor bu şekilde yanlış anlamayınız.
Gariban vatandaş 5 inci sınıf da olsa 10 uncu sınıf da olsa bir mal alıyor, gücü ona yetmiş, bizim bu şekilde nitelendirmemiz hoş olmuyor malum. Alm de kaçıncı kalite kullanıp bakırda kaçıncı kalite veya hangi kesit kullandıklarını bilmiyoruz aslında en büyük handikap bu. Sahada sadece isim dönüyor ama detay yok, insanlar da haklı kardeşim ben bir araba almaya kalkınca arabayı inceliyorum kalkıp da radyatörünü kimin imal edip imalatta hangi madeni kullanıp o madenin cevherinin hangi topraklardan çıktığını araştırmıyorum ki. Ben zaten hangi marka olursa olsun firmaların hiç birisine bu anlamda güvenmediğim için hep kendimi garantiye almaya çalışıyorum. Uzun garanti, Ev/İş yri sigortası, UPS güç kaynağı. Gerisi artık Allah'ın takdiri |
|
Forumdaki Faaliyetlerim Hakkında Duyuru
13 yıl boyunca (2010 yılından beri) karşılıksız hizmet vermiş olduğum bu forumda,çokça kullanıcının ürün tercihine vesile oldum. O yıldan bu ana dek güvenerek tavsiyelerime önem verip tercihini bu yönde değerlendiren forumdaşlarımın hepsine teşekkürü borç bilirim. Tavsiyelerimden memnun kalmayan ve sorun yaşayan forumdaşlarım için de iade vb. süreçlerde mümkün mertebe her zaman yardımda bulunmaya çalıştım. Onlara da anlayışı için teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla forumda birçok kullanıcı ile temasta bulundum ve bu dostane ortamda bulunmaktan mutluluk duydum. Son yıllarda artan yoğunluğuma rağmen zamanımdan ayırıp forumda bilgi paylaşımı sağlamaya devam etmek için elimden geleni yaptım. Amaç sadece bilgi paylaşımı yapmak iken türlü ithamlara,suçlamalara ve haksız eleştirilere zaman zaman maruz kaldığım halde yine yardımcı olmaya çalıştım.
Yazmış olduğum mesajlar perde arkasında saatlerimi almaktadır. Yazımı,düzenlemesi vb. işlemleri ile birlikte. Üstelik her gün foruma giriş yapamadığım için biriken mesajlara bir günde cevap vererek kimsenin ikinci kez beklememesi için elimden geleni yaptım. Üzülerek söylemeliyim ki 13 yıllık serüvenimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Devam etmek isterdim ancak artık kendimden taviz vermeye başladığım için bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Karşılıksız olarak bunca senedir yardımcı olmaya çalıştım ve bunun artık nihayete erdirilmesi benim için şart oldu. Yine sahip olduğum bilgileri bana kazandıran çalışmalarıma,sektörel faaliyetlerime devam edeceğim. Ancak forumdaki faaliyetlerimi sonlandırma kararı almış bulunuyorum.
Buna istinaden 26 Ağustos 2023 Cumartesi Günü'ne kadar forumda faaliyetlerimi sürdürüp yardımcı olmamın ardından son mesajım ile sizlere veda etmiş olacağım. Bu vedamın amacı bu hizmeti karşılıksız olarak veriyor olmam değildir. Böyle düşünülmesini asla istemiyorum. Çünkü böyle bir gerekçem olsaydı bu kadar yıl bu hizmeti vermezdim. Çeşitli sebeplerden,yoğunluklarımdan ve perde arkasında gerçekleşen rekabetin (markaların değil,şahısların rekabetinin) nahoş boyutlara ulaşmasından,kullanıcıların tavsiye üzerine bilgi alıp tercihini yaptıktan ve tercihinden memnun kaldıktan sonra ürün hakkında izlenimlerini aktarıp diğer kullanıcılara da faydalı olacak izlenimler paylaşmaması ve bunu yapan kullanıcıların bir arıza vb. aksi durum olunca ancak o zaman foruma uğrayıp yardım talep etmesi ve yardım sonucunda sorunu çözülünce yine bir geri bildirimde bulunma zahmetine girmeden ortadan kaybolması (bu tavrı sergilemeyen forumdaşlarım üzerine alınmasın) , karşılık beklemediğim halde (teşekkür vb. beklentim olmadığı halde) , nötr durumda olmam (kayıp ve kazancımın olmaması) gerektiği halde vermiş olduğum emeğe rağmen manevi olarak (maddi olarak zaten alış-verişim yok) zarar etmem,maddi manevi beklenti (kâr amacı) içerisine girmemiş olmama karşın manevi olarak mevcut sıkıntı ve yoğunluklarıma ek olarak bahsetmiş olduğum gibi zar zor vakit ayırıp verdiğim çabalarımın çoğunun tek taraflı kalmasının vermiş olduğu zaiyat sebebiyle bu kararı almış bulunuyorum. Bu forum üzerinden veya diğer forumlardan tavsiye isteklerinizi aktarabileceğiniz diğer kişilerden yardım alabileceğinizi umuyor ve düşünüyorum. Herkese teşekkür ediyorum,sevgi ve saygılarımla durumu sizlere bildiriyorum.
Vakum işlemi başta olmak üzere klima ile alakalı,iklimlendirme ile alakalı açmış olduğum konulara bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/iklimlendirme-odakli-diger-konular--154053705#154053705 Esenlikler diliyorum. Saygılarımla... |
bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir. eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın. örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor. onun için bu üçü en kalite marka. ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin. |
|
eger bunlardan alırsan yaz-kış problemin olmaz. Diğerlerine gelince AZ PARA=AZ HİZMET .Yazın problem değil ama kışın ısıtmıyorlar. arızaları cabası. Zaten gir şikatvar sitesine anlarsın. Evet bunlar biraz pahalı ama geçen seneler nazaran fiaytlar iyi. Al bitane bunlardan bak keyfine. Sonradan ucuz alıp kafayı yeme. Parayı sokaktan bulmuyoruz. Ben Fujı elektirik almıştım arkadaşım vardıda. Ama dediğim gibi bu on markanın kalitesi aynı sadece fabrikaraları ve servisleri farklı. benden sana tavsiye........... |
|
Herkese Merhaba. Fırsat buldukça tavsiye mesajlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Şikâyet kısmına gelecek olursam,her markanın her modelinde şikayet olduğu gibi memnuniyet de söz konusu olabiliyor. Şikayetler tabii ki doğrudur,yerindedir,gerçekten sorun yaşanmıştır. Ama işin kötü tarafı tavsiye konusunda tavsiye isteyip klima alan forumdaşlarımızın çok az bir kısmı geri bildirimde bulunuyor. Memnun kalınmayan bir durum olunca mutlaka foruma cihaz ile ilgili dönüş yapılıyor ama cihazdan memnun kalan kullanıcıların belki %10'u geri dönüş yapıp bu cihazı aldım,memnun kaldım diye yorum yazıyor. Geriye kalan %90'lık kısım klimayı alıp memnun kaldıysa tavsiye konusuyla olan bütün bağını koparıyor. Ben teşekkür beklemiyorum,daha doğrusu memnun kalan teşekkür etmiyor gibisinden bir serzenişte bulunmuyorum. Ancak memnun kalan kullanıcıların bahsettiğim çoğunlukta olan kısmı ne yazık ki cihazdan elde ettiği memnuniyeti belirtmiyor. Bu nedenle şikayetler çok yoğun,memnuniyetler çok az görünüyor. Bu nedenle kullanıcılar klimalarını satın aldıktan sonra tercih ettikleri marka modeli,servis sürecini ve tespit ettiği artı eksi yönleri paylaşırsa kullanıcı gözünden elde edilen tecrübeler zenginleşir ve diğer forumdaşlarımız faydalanmış olur.
Saygılarımla... |
|
Teşekkür ederim hocam. Konu aslında 2005 yılında başka bir kullanıcı tarafından açıldı. Ben ise 2010'da üye oldum. Başlık altında faaliyet gösterdiğim için DH Adminleri konuyu tarafıma aktardılar. Bütçeniz yeterli olursa Mitsubishi ve Daikin ile çalışmanız daha iyi olur. Arçelik de kendi başına iyi bir tercih olacaktır. Multi sistemlerde alüminyum boru kullanma durumları yok. Cihaz olarak da memnun edecektir. Ama öncelik Mitsubishi ve Daikin gibi markaların olur. Vakum işlemi, Klimanın iç ve dış üniteleri monte edilir. İç-Dış ünite arasında borular çekilir ve ünitelere bağlanır. Yani borulama ve boruların iç-dış ünitelere bağlantısı bittikten sonra,dış üniteye boruların bağlandığı noktada alyan anahtar ile açılan vanalar açılmadan önce yapılır. Sizin multi cihaz kurulumunuz olacağı için ek bir detay daha bulunmaktadır. Klimanın iç ve dış ünitesi yerlerine monte edildi. Sonrasında boruları bağlandı diyelim. Aşağıdaki fotoğrafta örneğini görebileceğiniz üzere dış ünitenin boru bağlantı noktasında iki adet vanası bulunur. Bu vanalar alttaki kalın vanada olduğu gibi kör tapa ile kapalıdır. Kör tapa sökülünce üstte işaretlediğim,alyan anahtar ile açılıp kapatılabilen vanalar karşımıza çıkar. Alyan anahtar takıp bu vanaları açmaya bağladığınızda adeta bir çeşmeyi açıp su akıtmaya başlar gibi bu vananın açılması ile dış ünitede depolu olan gaz sisteme,yani aradaki tesisatı oluşturan borulara ve iç ünitenin borularına salınmış olur. Vakum işlemi yukarıda bahsettiğim gazı açma işlemi yapılmadan önce yapılır. Yani boru bağlantıları tamamlanır. Sonrasında yine aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere kalın borunun diğer çıkışına bir hortum bağlanır ve buradan vakum yapılır. Vakum işlemi bittikten sonra alyan anahtar ile gaz açılır ve sistem devreye alınır. Eğer vakum yapılmadan alyan anahtar takılır ve vanalar açılırsa geçmiş olsun,vakumsuz montaj yapılmış olur. Yani gazı sisteme salmadan vakum yapılır ki gaz salınınca borunun içinde sadece gaz olsun,başka bir şey boruda kalmamış olsun. (Detaylı bilgi için : https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723 ) ![]() Multi Split cihazlarda daha derin bir detay vardır. Multi cihazların vana yapısı iki tiptir. 1-Master Valve (Ana Vana) bulunan cihazlar. 2-Master Valve bulunmayan cihazlar. Eğer multi klimanız master valve içeriyorsa vanaları şu şekilde olacaktır ; Sarı oklarla işaretlediğim iki vana,ana vanadır (master valve) Master valve bulunduran multi cihazlarda iç ünite çıkışlarında ayrıca vana bulunmaz. Yukarıdaki görselin aksine aşağıdaki görselde 2 tane büyük vana bulunurken iç ünitelerden gelen boruların bağlandığı çıkışlarda vana bulunmaz. Master Valve (Ana Vana) bulunduran cihazlarda ana vanaya hortum bağlanarak tüm sistem tek kalemde vakumlanmış olur. ![]() Eğer Master Valve bulundurmayan bir klima ise ; Bu durumda aşağıdaki görselde görmüş olduğunuz gibi her iç üniteye giden çıkışta ayrı ayrı vana bulunur. Bu sistemlerde master valve bulunmadığı için her çıkışın ayrı ayrı vakumlanması gerekir. Yani alttaki gibi master valve bulundurmayan cihazlarda iç üniteye giden boruların bağlandığı vanalardan birinden vakum yapılması sadece o iç ünitenin hattını vakumlamış olur. Diğerleri de ayrı ayrı vakumlanmalıdır. Ki Kuzey Amerika gibi ülkeler haricinde kullanılan cihazlar aşağıdaki gibidir. Dolayısıyla 3 tane iç ünite olacaksa üçüne giden vanalara sırasıyla vakum pompası bağlanıp üçü de ayrı ayrı vakumlanmalıdır. ![]() Saygılarımla.... |
|
Y az geldi sıcakladık diye sipariş ettik seni
E ylüle kadar gelmeyecek gibisin sen hani T eknoloji bizim işimiz wind freemiz var dedin E kiplerimizle hizmetlimizle bizim gibisi yok dedin R isk almayın biz burdayız dedin S ana güvenen aklımıza (burası bip) Samsung A ğzımız açık bir tarafımızdan soluyoruz M illete baya baya rezil oluyoruz S en nasıl bir firmasın ki her personelin farklı konuşuyor U tanmanda yokmuş senin be Koreli N olurdu o siparişi verdiğim güne gitseydim G eri almasaydım hiç seni |
Klima Tavsiyeleri
Yaz aylarında serin, kış aylarında sıcak bir ortam yaratmak için en iyi klimayı arıyorsan, doğru yerdesin. İşte sana yardımcı olacak en iyi klima önerileri:
Klima Tavsiye 2023
Klima Önerileri
En İyi Klima Yorumları
Daewoo Klima Yorumları
Klima Tavsiyesi 2023
Klima Özellikleri
Umarız bu klima önerileri, ihtiyacın olan mükemmel klimayı bulmana yardımcı olur. Rahat ve keyifli bir iç mekan ortamı yaratmak için en iyi klimayı seç!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 2 Temmuz 2005, 19:05:42 > |
|
|
� Beşiktaş JK � ÇARŞI Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
|
|
|
|
AMD 64 ATHLON 3000+VENİCE (LBBLE 0516 EPBW) s939@2520mhz EPOX9NDA3J 2*512= 1024 MB HYNİX CL2.5@cl 2 80+20GBHDD CDRW ATİ rodeon 256 mb hıs 9600xt FEEL HURRICANE 550W CREATIVE 7+1 ORITE 1.3 MP WEBCAM HP PSC1315 ALL IN ONE
kıck - boks forever |
|
|
|
"Under your command i will obey..." "My mind is one with my soul..." "I am near, yet so far away...""Through the eternal flame, i travel..." || PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n || |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 26 Temmuz 2005, 15:58:20 > |
|
|
|
|
|||ASUS K8N|||AMD Sempron 2600+@3400+(2.1 Ghz)|||3*256 Mb Twinmos Cl 2.5 Pc 3200@420 Mhz 2-3-3-8 1.5V|||Lg 52X32X52 CD-RW|||2*40 Gb Samsung SATA 7200 Rpm@ 2Mb Raid 0|||128 Mb 256 Bit Leadtek 6800 LE 300/700@375/880 8/6 Vp|||HP 71 17'CRT|||A4 Tech WOP 49 Optik|||A4 Tech KB-21|||HP DESKJET 5150|||QUAKE P4 KASA|||FSP 300 WATT|||1.44 Flopy|||Pegasus Web-Cam|||Zyxel 630 C Usb Adsl Modem@512K|||
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 4 Temmuz 2005, 11:32:46 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 4 Temmuz 2005, 15:56:29 > |
|
|