< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3242. sayfa)
1 Mobil
-
-
Selamlar. Nem alma modunda çoğu cihazda sıcaklık ayarı sabittir. Ortamın sıcaklığı yerine nemine odaklanıldığı için bu şekildedir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Bu doğrudur. Bosch'un 3000i ve 4000i serisi daha üstündür. Yani tüm modelleri eşit değil. Ama 2000U için bu geçerlidir.
Bosch'un bu serilerine Bosch Homecomfort servisleri bakar.
Listede servisi bölgenizde yoksa tavsiye etmiyorum.
Bu linkten Klima kısmını , şehir ve ilçenizi seçerek bakınız. Ilçenizde servisi yoksa alternatifler daha iyi olur,komşu ilceden vs. yönledirme yaparsalar her servis talebinde yol ücreti eklenebilir mesafeye göre.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bosch un servisi var gözüküyor.
İstanbul Beylikdüzünde oturuyorum.
İhtiyacım 18.000btu. Sizin tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır.
Arçelik-- Servis ve parça sorunu olmaz diye tavsiye ediyorlar.
Kaira nın wi fi oluşu hosuma gidiyor fakat 3-5 sene sonra cihaz bozulursa ne olur? parça durumu nedir biraz düşündürüyor.
Bosch bu saydıklarıma göre mantıklı gibi geliyor.
tanıdık bir klimacıda g.köre markalarından uzak dur diyor.
Sizden de bir tavsiye isterim hocam
-
-
Eyvah hocam 30 dakika vakum yaptırdım diye kendimi avutuyordum, öylece mutluydum ben şimdi gerçeği öğrenince keyfim kaçtı :(
Makine kapatıldıktan sonra vakum hattı söküldü ve sonrasında gaz sisteme verildi. Bu demekki çekilen hava olduğu gibi içeriye girdi :(
Bu aslında vakum yapılmasından daha önemli bir durum değil mi? Neden üreticiler ek aparat yerine sistemi direkt böyle vanalı üretmiyorlar? Sibop öncesinde bir vana olsa da hortum sökülmeden önce o kapatılsa içerisi ile dışarısının bağlantısı kesilse daha iyi değil mi?
Sizin anlattığınız olaya dikkat eden servis hiç yoktur. O zaman tüm vakumlar geçersiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 18 Ağustos 2025; 15:35:11 > -
Gaza hiç dokunmadıklarına emin misiniz? Hortum sökülürken tss lama geldi mi sizde?
Vakum yapılınca içeride negatif basınç oluşur. Hortumu sökerken siboba bastıran iğne geri çekilmeye başlar ve siboba sabitlenen hortum gevşer. O esnada yeteri kadar hızlı olunmazsa sibop itili iken sızıntı başlar.
Onu engellemek için ince vana mutlaka açılarak sisteme gaz salınır. Böylelikle içerideki basınç nötr veya pozitif hale gelerek dışarıdan içeri girişi engeller. Servis elemanlarının neredeyse hepsi bunu yaparlar normalde ki olması gereken de budur.
Solenoid vana bulunmayan vakum pompalarında elektrik kesilirse vakum boşa gider. O yüzden check valf veya solenoid vana gerekir. Check valf de direnç oluşturduğu için solenoid vanalı vakum pompaları daha iyidir.
Pompaya elektrik verince vana da elektrikle açılır vakum başlar.
Elektrik kesilince veya pompa kapatılınca solenoid vana da hemen kapanır akışı keser. Yoksa vakum edilen hava geri girer manometre ibresi de yükselir.
Benzer şekilde aparat yoksa gaz hafif açılmadan hortum sökülecek olursa ve hızlı davranılmazsa az veya çok hava maalesef sisteme girer. Bunu servis elemanı olan neredeyse herkes bilir ve uygular normalde ama istisnalar ne yazık ki burada da bulunuyor.
Tss tarzı bir şey duymadıysanız hava girmemiştir.
Aslında vanalı yapılsa daha güzel ama işte bu tarz ufak cihazlara üreticiler maliyet odaklı yaklaşıp ilave malzeme koymak istemiyor. Vana konusunda en kaliteli markalar olan Sanhua ve DunAn gibi markalarda bile maalesef böyle bir çözüm yok. Kilolarca gaz bulunduran çoğu VRF sistemlerin 7/8 , 1¼ gibi büyük büyük boru çapları bağlanan vanaları bile aynı.
Sadece soğutma gruplarında vanalı kompresörler var onlarda da vanalar kompresör giriş ve çıkışında bulunuyor,gazı boşaltmadan kompresör değiştirebilmek için.
Ancak Amerika'da kullanılan Furnace tarzı klimalardan VRF ' lere , oradan mini split klimalara kadar split klimaların varlığından bi yana bu konuda ek aparat haricinde vana için bir arge olmadı maalesef. Sibop yerine alyan anahtar ile açılıp kapatılan ek bir vana bile olsa bu iş için yeterli olurdu.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hatırladığım kadarıyla vakum kapatıldıktan sonra hortum 1-2 sn içerisinde çekildi ve sonra gaz verildi. Hortum sökülürken tıslama geldi. Gaz sisteme verilirken de tıslama sesi geldi.
-
Hortum sökülmeden önce hiç alyan anahtar alıp vanalara müdahale etmediler mii?
Vanaların tapaları kapalı mıydı?
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim sizi uzun zamandır takip ediyorum.
Salonda aux üretimi baymak 12.000 btu klima kullanıyorum 11 yıllık memnunuz.
eşimin hamileliği vesileyisiyle komple evi soğutalım dedik 26.000 tl ye 18.000 btu aux üretimi simfer klima aldık.
Marka bilinmese de salondaki baymak aux üretimi ve memnunuz diye etken oldu , bu yüzden simfer de aux üretimi diye güvenip aldık.Geçtiğimiz ay hepsiburada visa kart indirimi ile güzel fırsat yakaladık 26.000 tl 18.000 klima için çok uygundu.
Montaj yapıldı gelen arkadaş gerçekten bilgiliydi hazır bakır set yerine gerçek bakır 7 metre boru kullanıldı , güzelce yarım saatten fazla vakum yapıldı , gidiş dönüş vanasına pens gibi hassas aletler ile ölçülerek ilave gaz verildi.
Ancak klimadan memnun kalmadık soğutma performansı kötü.
Hatta şöyle bir gariplik var fan hızı düştükçe dış ünite kompresör frekansı da düşüyor üfleme ısısı 14 dereceleri buluyor.ama auto veya yüksek fan hızında 9 derecelere kadar düşüyor üfleme ısısı.
Duyduğuma göre TCL klimalarında algoritması bu şekildeymiş.Yani gece uyurken klima soğutsun derseniz yüksek fan hızında kafa şişiriyor :)
değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim hocam.
-
Yok hocam kapalıydı sonradan açtılar. Demekki ben vakumsuz klima kullanıyormuşum :)
-
Hocam immergas thor 12.000 btu 21.980 TL / 6 ay ile aldım , baya bir inceledim Midea Üretimi ama kırpılmış cihazlarından değil gibi, dış ünite 23,7 Kg Seer 7,0 Sec 5,5 ve İç ünite 8,7 KG . Bilginiz varmı
-
teşekkürler
dün akşam uzun araştırmalar sonucunda kaira plus dtxr50kp a++ 18.000 btu siparişi verdim trendyoldan 36bin tlye.
inş. pişman etmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
iyi fikir aslında siparişi iptal edip birkaç gün takip edebilirim.
legandra yı iade alacaklar 1 2 güne hocam . sökülecek
şimdi tekrar size yazma ihtiyacı duyuyorum ..
legendera yerine bir kaç altarnetif belirledim .fiyatları çok yakınlar hangisini almak daha mantıklı olur
1 mitsubishi heavy SRK25ZSX-WF-SET
2 daikin zeta plus
3.midea all easy pro
3 gree airy biraz saçma ama yinede teknik detayları çok güçlü
sizin başka öneriniz olurmu bunlar dışında legendera dan sonra alınacak
sessiz , uzun ömür , ve performsns ve kullanışlılık ve wifi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 18 Ağustos 2025; 22:46:34 > -
Merhaba herhangi bir reklam amacı gütmeden tecrübemi yazmak istiyorum. Tercih yaparken aklınızda bulunsun diye.
Midea all easy pro 24.000 btu klimayı Ocak 2025’te 80.000/7 taksitle aldım. Yaz gelmeden hallettim ki biliyorum başıma geleceği. Müthiş sıcak ve nemli bir yerde yaşıyorum.
Neyse 1 aydır ilk kez tüm ay boyunca klimayı çalıştırdım. Ev 85 m2 ve tüm odaların kapısı açık kaldı. Hatta 2 odada nem çok düşmesin diye pencereler üsten açıktı. Bu mesajı da klimalı odada hafiften üşüyerek yazıyorum.
Klima ortalama 25 derecede, ev havalandırılırken 26 derecede, güneş bizim eve dönünce 23-24 derece arası çalıştı. 7/24 kapanmadı.
Gelen fatura: 2600 tl.
Bence bedava. Sıcaktan balkona bile çıkılmayan bir bölgede havası sauna etkili bir bölgede bu konfor için gerçekten bedava. İşte esas reklam da bu değil mi zaten? Bakin memnunum ve kendi kendime size yardımcı olmak için tecrübe paylaşıyorum. Teşekkürler midea.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
23-24 derecede üşümüyormusunuz? Ben 26 derece altında üşüyorum. Bence 26 da sabit tutsanız en az 500 tl daha az yakar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Klimanın inceden bir soğuğu olsun istiyorum hocam yoksa gece otomatik zamanlayıcı yaptım uyurken 25 derece iki saat sonra 25,5 yine iki saat sonra 26 ile uyuyorum.
Anladım teşekkürler
gerçi sıcaklığı da alıyor nem al modunda
EKLEME hocam pardon bir sorum daha olacak çünkü baktım su tahliye borusu altına koyduğum damacanayla iş olmayacak 4 5 saat civarı nem alda kullandım 5 litre doldu bu yüzden hortumu uzatıp balkon giderine takacağım da size sorayım dedim bu hortumlar standart genişlikte mi zira alt linkteki ek aparatı olur mu? satıcı 15.67 mm hortuma uyumlu demiş artı bu ek aparatının T gibi olanları da var onlar neden öyle acaba?
trendyol.com
Unico Klima Su Tahliye Hortum Ekleme Aparatı Drenaj Hortum Nipel 5/8'' - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/unico/klima-su-tahliye-hortum-ekleme-aparati-drenaj-hortum-nipel-5-8-p-81255676
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Ağustos 2025; 11:24:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
![Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f96%2f1b%2f08%2f961b08166e86f8cb4748dcf729d60122.jpeg&t=161946961&width=480&text=1)
![Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f0b%2fe6%2fcd%2f0be6cd2dcdf8d05ba86feffbe5367c3f.jpeg&t=161946961&width=480&text=1)
![Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2fc3%2f6f%2fee%2fc36fee6a73df44c0a25dafeac0ff0367.jpeg&t=161948310&width=480&text=1)
![Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fcdn.dsmcdn.com%2fty1542%2fproduct%2fmedia%2fimages%2fty1543%2fprod%2fQC%2f20240914%2f07%2f1c61b12e-2c71-34e7-85ca-2b492a921757%2f1_org_zoom.jpg&width=-1&text=0&t=0)
Hızlı