Evet 2-3 kw sürekli güç çeken ısıtıcılarda birşey olmuyor da, ortalama 0.5 kw güç çeken klimalarda mı birşey olacak :D |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3237. sayfa)

-
-
-
-
Kaliteli priz ve fiş seçimi ile o güçte bir değer bence sorun teşkil etmez kablo kalınlığına göre.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektriğin düşmanı diye bize "gevşeklik" ve "sıcaklık" diye öğrettiler hep.
Eskiden bulunmayan malzemeler var şimdilerde, örneğin yanmaz/alev almaz kablo, fiş, priz vb. Güzel bir tesisat ile bu değerler bence de sorun değil.
Aynı modelin Beko olanını kullanıyorum. İç birim ile dış birim arasındaki borular alüminyumdu 2023 yılında taktırırken.
Her iki ünitenin içi de aynı şekilde demişlerdi.
LG olanlarınki bakır boru diye de eklemişlerdi. Ancak iç birim ile dış birim içerisi LG'de nasıldır bilmiyorum.
Fiş akıllı prize bağlı yani sök tak durumu olmuyor ark yapmasının önüne geçiliyor
Sigorta olmaması umarım başıma iş açmaz garanti konusunda vs. daha önce hiç yüksek voltajdan eşyalarıma bir şey olmadı umarım klimaya da olmaz
Yüksek voltaj gelse bu ilk önce sigortayı attırır cihazlara bir zarar vermez diye tahmin ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 14 Ağustos 2025; 12:34:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazı klimalar istisna diyebiliriz bu konuda.
Örneğin bendeki 2024 model Panasonic Etherea klima , elektriği iç üniteden alıyor ve bir kablo ile iç üniteden dış üniteye gidiyor elektrik.
Hatta montaj esnasında bende şaşırmıştım buna , çünkü çağırdığım elektrikçi dış ünitenin takılacağı yere kadar çekmişti elektrik kablosunu.Ama Panasonic klimanın dış ünitesi , iç üniteden besleniyormuş meğer.
Bereket kablo payını uzun bırakmış ki önce iç üniteye çekildi kablo , oradan da ayrı bir kablo ile dış üniteye aktarıldı elektrik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Ağustos 2025; 14:22:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçtiğimiz günlerde yaşadığım kötü montaj deneyimini paylaşmıştım. Daikin bölge müdürlüğü’ne gittim, anlattım. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. Farklı bir servis ve bölge firma yetkilisi birlikte geldiler. İç ünitenin montajı düzenlendi. Gerekli tüm kontroller yapıldı. Büyük firma böyle zamanlarda farkını gösteriyor. İyi forumlar
Sigorta malesef yüksek gerilim koruması yapmaz, yüksek akım koruması yapar.
hocam gördüğüm kadarıyla bilgili birisisiniz yorumunuz var mı benim bu ihtiyacıma dair?
İlk kez klima bağlatınca karıştırmayayım dedim yoksa bağlantıyı biliyorum. Sigortayı zaten Beko getirdi elektrikçi sadece kabloyu getirip bağladı, yani sigorta hediye
eve gelmek mecbur zaten de iyice uçmuş eve gelmeler demek ki
-
Benimkini klimanın arkadan getirmiş yani iç üniteden yarım metre kadar sarkıtmış elektrikçi oradan bağladı şebekeye
-
-
bende de 1 tane var başka forumdaki arkadaşta da 1 tane var yani normal
neden 2 tane yok anlamadım ya filtre satmak için ya da gerek olmadığı için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 14 Ağustos 2025; 21:38:36 > -
Çok kullanmıyoruz klimayı 3 senedir ilk defa filtre temizliği yapayım dedim ondan farkettim. Diğer kapakta da filtre yeri var ama boş. Youtube da birkaç videoya baktım birkaç tanesinde 2 filtrede de var. Sonra kıllandım klimayı alırken içinden mi aldılar diye o yüzden sordum. Gree nin websitesinde gözüküyor temuda da var alsak mı ne yapsak.
-
-
Peki hocam filtre sizde karşıdan bakınca sağda mıydı solda mıydı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Solda duruyor bizimki henüz yıkamadım cihaz 15 günlük
Bu ek filtreyi yıkamamda bir sakınca var mıdır ki?
-
Kompresör kismasi nedir?
Bizde 22 btu klima var en düşük fanda 24 derecede açıyoruz gün boyu hiç dinlemeye almiyor kendini
ic ünite durmaz mi hiç? dis ünite mi beklemeye geciyor? 🙄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X