< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2801. sayfa)

-
-
-
Hocam merhaba.
Tavsiyen üzerine samsung wind-free premium plus 18000 ar18txcaawk model klima aldım.
Vakumlama işlemi bu cihazlar için de yapılıyor mu, servisi arayıp sorduğumda böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler. (Maalesef ki montaj için de yoğunluğu bahane ederek 1 ay sonraya gün verdiler.😮💨)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba salı günü hem topraklamayi yaptiricam elekturikciye . Hemde klimanın atık su borusunu ya duzelttiricem yada aşağı hortum cektirecegim . Elektirigi aldığımız buat lambanın mis o yüzden yok toprak hattı aynı buattan Toprak hattı yada 2.5 Luk kablo ile üç kablo çekip bağlaticam. Klimaci ne kadar sorun olmaz desede ilerde bir arızada hemen kullanıcı hatası AA bak topraklama yok sizde diyebilirler . Aslında ben bilseydim o buatta toprak yok klima bağlanmadan önce cektirirdim hattı .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar. Bütçe 25 bine kadar. Btu 18 olacak. Havayı sağa sola dağıtma özelliği mutlaka olmalı ve sessiz çalışmalı. Yedek parçası bulunan bir cihaz olmalı en önemlisi. Ne onerirsiniz? @klima5505
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen hafta cuma günü samsung online üzerinden aldığım samsung windfree premium plus 18.000 btu montajını bugün servis tamamladı. Burayı okuduğumda çok sıkıntı yaşayacakmışım gibi gelmesine rağmen süreç çok hızlı ve istediğim gibi oldu. Klimanın sesi ve soğutma performansından çok memnun kaldım. Dış ünite balkonda yere konuldu haliyle çok hava sirkülasyonunun olduğu bir yerde değil çünkü bel hizasının baya üstünde bir cam balkonumuz var. Servis konum sorun olmaz demesine rağmen tam emin olamadım, yükseğe ve klima hava çıkışının bina dış cephesine bakacak şekilde konumlandırılması şart mıdır ? Veya tavandan sarkacak şekilde bir aparat ile tavana sabitlense böyle bir aparat piyasada mevcut mudur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoNsE -- 4 Ağustos 2023; 23:18:33 >
18btu yeter.
-
Mitsubishi Electric servisinin boyle bir şey yapmasi zaten akilalmaz birşey size gelen servis bana hiç güven vermedi elektrik bağlantılarını kendilerimi yaptı? Tecrubeli bir servis olsa montaj daha iyi olurdu drenaj hortumunu t bağlantıya neden birleştirilipte tek bir hortum olarak dışarı verilmemiş anlamadim
Elektirigi kendileri bağladı . Salı gününe elektirik topraklamayi yaptiricam . Klimaciyida çağırdım hortum işini hallettiricem . Ben Mitsubishi servisi tecrubelidir diye fazla sıkmadım ama adamlar iç üniteyi bile çok yukarı monte etmiş onlar gittikten sonra kapağı açıp filtreye bakmak istedim kapak Kartonpiyere deyiyordu. Biraz spatula ile Kartonpiyeri yonttum onun hesabını yapıp montaj yapması gerekirdi şuan klima üst tarafinda 15 cm boşluk var .
Lg uv artcool 12000
Bu klimanın arçelikte veya bekoda tam karşılığı olan klima varmı.
Edit: benim asıl merak ettiğim lg uv artcool gerçekten hava temizleme cihazlarının yaptığını yapıyormu yoksa bütün klimalardaki nem alma özelliği o işi yapmıyormu zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 5 Ağustos 2023; 19:9:10 >
Merhaba, evimizin salonuna klima taktırmayı düşünüyorum. Klima kapasitesi, marka model olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Montaj için kısa sürede gelebilen bildiğiniz servisler varsa bilgi verebilirsiniz. Çünkü klimayı alıp neredeyse 2 - 3 hafta montaj için servis bekleyen vatandaşlar var sanırım.
Klimayı öncelikli olarak soğutma için kullanacağız. Isıtma özelliğinin bir önemi yok bizim için
Eşimle beraber 2 kişi yaşıyoruz
İstanbul, Ümraniye, Mehmet Akif Mahallesi
30 metrekare, 2.5m tavan yüksekliği
2 adet pencere ve 1 adet fransız balkon.(Pencereler batıya fransız balkon güneye bakıyor)
Salon konum olarak binanın köşesinde kalıyor
Güney ve Batı Cephelerinden öğleden sonra güneş döner dönmez akşama kadar güneş alıyor(Öyle ki saat 12 den sonra odayı terketmek gerekiyor şuandaki mevcut sıcaklarda)
Herhangi bir panjur vs taktırma olanağımız yok
7 katlı binanın 3. katında oturuyoruz
Binada yerden ısıtma mevcut. Dış cephe yalıtımları mevcut.
Odada 4 tane led ampul ve 1 tane led tv den başka odayı ısıtacak bir cihaz yok.
(Tüm camlar açık halde şuanda dijital termometrem 31.3C gösteriyor)
Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W(S) 15.000btu soğutma kapasiteli 25-30bin TL arası fiyatı var. Soğutma olarak yeterli olur mu? Yoksa bu fiyat bandına çıkana kadar aynı işi yapabilecek başka bir modele yöneleyim mi?
18.000btu olarak aşağıdakiler denk geldi;
Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Inverter Premium Serisi 18.000 Btu/h A++ Enerji Sınıfı Klima (Düz 40bin TL)
Mitsubishi Electic MSZ-AY50VG (bu da 40bin TL)
Mitsubishi Heavy ve Electric ayrı firmalarmış. Yeni öğrendim. Piyasada yaygın olan Heavy Ind. olan marka sanırım. Siz ne dersiniz fikir/tavsiye alabilir miyim
@klima5505 Hocam sizin de tavsiyelerinizi duymak isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 5 Ağustos 2023; 17:47:27 >
-
3 yıl önce lg prestige klima almıştım. Bugün kurulum yaptırmak istedim, garantisi bitmiş, kurulum ücretli olur dediler, klimayı alırken kurulum ücretini ödemiyor muyuz zaten, ayrıca klimada montaj kiti de çıkmıyor, servis sağlıyor, kit olsaydı ücretini verir kurdururdum, hem kurulumdan hem de montaj kitinden olduk.
Merhabalar klima almak istiyorum odam 20-25 m2 civari baymak bakiyordum kart sorunu var diye okudum bende airfel kaira arcelik klima arasinda kaldim hangisini tercih etmem gerektigi konusunda fikir beyanlariniza ihtiyacim var wifi ile isim olacagini sanmiyorum wifi ozelligi icin sunu tercih et gibi bir dusunceniz olmasin o sebeple bu arada cihazi yazin sogutma icin kullanmak istiyorum evde coluk cocuk sicaklarda rahat etsin diye isitmayi kullanacagimi dusunmuyorum simdiden tesekkur ederim hocam sizlerinde destegini bekliyorum 12000 btu ortalama 15-17 bin butcem var @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawruaslan -- 6 Ağustos 2023; 9:26:14 >
1 aydır klima alamadım.
Saolsun daikin'in rezil müşteri hizmetleri yüzünden keşif ekibinin gelmesi 13 günü buldu.
Bu sürede 11 bin tl zam yaptılar.
Diğer markalar da zam yapınca eldeki para çöp oldu.
şimdi üzerine biraz daha koymam gerek ancak daikin falan düşünmüyorum.
Arçelikten bu klimayı buldum.
24465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima
arçelik
24465 HP Ultra Hijyen Plus Inverter Klima | Split Klima | Isıtma Soğutma ve Enerji | Arçelikhttps://www.arcelik.com.tr/split-klima/24465-hp-klima40 metre kare salon için (kapıları açarak diğer odalara da gönderebiliriz)
24 bin BTU luk bir klima bakıyorum.
Panasonic baktım, ancak 24 binlik olan 67 bin tl den başlıyor.
Daikin de 59 bin tl idi, yüzde 40 indirimle alacaktım, ancak 71bin tl ye çıkınca vazgeçtim.
25-35 bin tl arasında seer değeri çok kötü olmayan ne önerirsiniz?
@klima5505
-
Merhaba Eca ECOTECH modeli hangi firma üretiyor. bilgi rica edebilirmiyim. teşekkürler
-
Merhaba, İstanbulda sitede son katta oturuyorum. Evim kuzey cephe. saat 4 den sonra güneş batana kadar güneş alıyor ev ve 29 dereceleri görüyor. 23m2 odam için klima tavsiyelerinize ihtiyacım var. 15 bin tl yi geçmeyecek şekilde ve dış ünitenin balkonda olacağında dolayı da olabildiğince küçük ünitesi olan bir model olursa süper olur.
Hepsiburadada Baymak var, 9bin btu ve 14 bin tl. Daewoo var 12bin btu, 12800 tl. Hangisini almaka daha mantıklı yada başka önereceğiniz modeller var mıdır? şimdiden teşekkür ederim. @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalsolucan01 -- 6 Ağustos 2023; 0:34:6 > -
Ben Heavy alacağım sanırım. Electic uçmuş 12 lik klimaya saçmasapan fiyat çekiyorlar bugün bayiye gittim noviromu nedir iç ünitesi bir şeyey de benzemiyor ucuz çin klimaları gibi bişi 28500 dedi herif. Bu arada ayın 14'ünde zam gelecek dediler.
-
Ben aman aman fiyat farkı göremedim heavy ve electric arasında. Electricteki noviro, hare ve enviro modellerini baz alarak söylüyorum. Aynı btu değerlerindeki klimaları hemen hemen aynı fiyattalar. Tabi kalite, performans anlamında ne farkeder bilmiyorum. Onu sormuştum zaten mesajımda. Electric'e karar verirsem 1 hafta için getirip kuracaklar.
Heavy de aynı hızda servis var mı bilmiyorum. Ya da hangi firma mitsubishi heavy nin servisliğini yapıyor bilmiyorum.
Kaira'yı da bayaa met ediyorlar diye okudum fiyat/performans olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 6 Ağustos 2023; 1:25:47 > -
Electric bir kere doğru dürüst internet sitelerinde yok o yüzden pahalı bence ama Heavy silver serisi 22000 civarı heryer satıyor. İklimsa servisi olması gerek bunların.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bölge: İç Anadolu
Alan: 30m2 salon
Bütçe: en fazla 25-28 bin TL
Duvar gnş.: 1000mm
Kaç BTU olması gerektiği konusunda arada kaldık, 18000 öncelikli olacak şekilde Samsung, LG ve Mitsubishi’leri araştırıyoruz.
Bu şartları karşılayacak, sorunsuz ve F/P açısından uygun hangi ürünler mevcuttur acaba? Şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X