Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (7 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil
5 sn
65.107
Cevap
959
Favori
4.969.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32483249325032513252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Acaba bu vakkum olayının standart bir dakikası var mı ya da kaç dakika yaptırmalıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • Merhaba arkadaşlar
    MSZ-AY50VG 75.800 TL 18.000BTU
    MSZ-HR50VF 63.810 TL 18000BTU
    16 Bin BTU Mitsubishi Electric Klima için MSZ-HARE42VF 54270 tl fiyat aldım

Daikin için de 18.000 btu shira eco modeli fiyat 79.700 tl aldım . 30 metrekare salon için alacağım

Hangisini almalıyım? Mitsubishi electric ve daikin den başka herhangi bir marka klima almayı planlamıyorum

Multi sistem için görüşmemde de biz borular için duvarı kırar içinden geçiririz boruları dediler ,ama kapama işi bizim ilgilendirmiyor , duvar ustası kapayacak dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmtyc -- 30 Ağustos 2025; 9:59:53 >

İki markada kaliteli,ama 30m2 16 btu soguturmu yada 18 btu.? Onun araştirmasina girmen daha sağlikli..

Mesela bendeki montajda : tam hatırlamamakla birlikte 10-15 dk ya sürdü ya sürmedi.Belki 10 dk bile sürmemiştir diyebilirim.Ama çok uzun sürmediğini hatırlıyorum.

Bu vakum süresi farklılıkları; klima markalarına göre mi değişkenlik gösteriyor , Btu’ya göre mi farklılık gösteriyor, yoksa montajda kullanılan bakır boru uzunluğu ile mi alakalı işin o anlamdaki teknik boyutunu bilemem.

Belki de bazı arkadaşların dediği gibi ; vakumlamada kullanılan cihaz teknolojisi yeni bir teknolojiye sahiptir ve bu süreyi haliyle kısaltıyordur.Yani servis belki de daha yeni sistem bir vakumlama cihazı kullanıyordur ve bu süreyi kullandığı vakum cihazı yüzünden kısa tutabiliyordur.

Haliyle bu tarz detayları bilmeden ve konuya hakim olmadan gelen servise " Vakum süresini kısa tutuyorsunuz, daha fazla beklemeniz gerekli " diyemeyiz ki.Doğru bir yaklaşım değil bu.

Dolayısıyla ; evet, klima montajı esnasında vakumlama kesinlikle yapılmalı ama “ Vakumlama en az bu kadar süre yapılmalı “ diye kesin birşey söylemek yada belli bir sürede diretmek , yanlış bir yaklaşım bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Ağustos 2025; 19:41:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi düşünüyorum ama başka teknik bir döküman referans gösterip paylaşan olmadı. Dokümandaki 30 dk diye geçen ifadede özellikle minimum kelimesini aradım ama yoktu.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 30 Ağustos 2025; 17:27:59 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Vakum yapılsa ne olacak ki. Geçen klima055 ile yazıştık konuda vakumlar yapılsa bile vakumu bitirirken çektikleri havayı içeri veriyorlar. O bile boşuna yapılıyor. Yukarılarda bunu konuşmuştuk. Ekstra küçük bir aparat kullanılması gerekirken onu bile kullanmıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kaira da en az 15 dk yada vakum cihazı belli bir deyere gelene kadar yazıyor.

Benim klimada yaklaşık 10 dk sürdü. vakum bitiminde usta olan, yanındaki elemana ibrenin hangi konuma gelince işlemi bitirmesi gerektiğini anlatıyordu.

bende de cevabınızı foruma girince bir ay gecikmeli olarak gördüm

her zamanki gibi cevapsız bırakmamışsınız
    teşekkürler
    cevaplarınız tahmin ettiğim gibi
    3.madde gayet açıklayıcı

konudaki yazılarınızı ilgiyle okumaktayım
    bilgilerinizden istifade etmek paha biçilmez
    iyi ki varsınız

hürmetler saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam benim zor kirlenir o zaman çünkü dış ünite kapalı balkonda ev en üst 4. kat aşırı sıcak olmadıkça gündüz de açmam ne dersin?Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]  bir de kafama takıldı mobil uygulama varken kumandayı pek kullanmıyorum durdukça bozulmaz dimi?Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Birde yukarıda paylaşılan görsele takıldım su gider borusu dış üniteye takılmış bende o boşta ve içerdeki üniteden boru geliyor bunun sebebi ne acep? Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

BU BENDE BOŞTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Eylül 2025; 5:38:21 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Sende beya kötü bir şey olunca hemen Arçelik Beko lg diyorsunKlima Tavsiyeleri [ANA KONU]  korkutma yeni aldık daha BekoKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]  al işte bak Samsung muşKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Yazın soğutma yaparken iç ünitede su oluşur; kışın, ısıtma yaparkende dış ünitede su oluşur. Genelde klimalar soğutma maksatlı kullanıldığı için servislerde önem vermiyor, dış ünitenin bu tahliye borusunu takmadan gidiyorlar...

Kumanda durduğu yerde bozulmaz; yeterki kaliteli pil takılmış olsun. Kullanılmadığında kalitesiz pillerin akıtma yapma ihtimali var.

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • Benim dış üniteye pipo takılmış ama hortum çekilmemiş hortumu klimanın kutusunda buldum

Kışın bu damlattığı zaman donma riski var mı? Boruyu çekmesem olur mu?

Evet donup sık defrosta neden olabiliyor. Aktığı yer sıkıntı olmayacaksa takmaya gerek yok.

Bu tahliyenin iç üniteyle alakası yok. Bu dış ünite serpantinlerindeki yoğuşma kaynaklı su buharının tahliyesi ve eğer dış ünite yağmur vb alan üstü açık bir yerdeyse içine girecek suyun tahliyesi için var. Servisler bunu genelde takmıyor ve veya hacılıyorlar. Arkadaşın dediği gibi aktığı yer sıkıntı değilse takma veya tak ama gırtlak boru takma. Maksat kaybolmasın diye orada dursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 1 Eylül 2025; 12:13:9 >
  • 18lik 5 kw lık soğutma kapasitesi olan bir klima 8‐10 saatlik çalısma süresince butun kapılar açık dış ortam sıcaklığı 32 derece iç ortam sıcakliğı 27 derece nem seviyeside 68 lerde olan bir ortamda hiçbir ayar yapmadan direk soğutma modunda 16 dereceye ayarlı bir şekilde kaç watt tüketim yapması normal kabul edilir dostlar bir haftadir takip ediyorum klilma 500wh üzerine çıkmıyor evide soğutmuyor 1 derece ya düşuyor ya düsmüyor sabit duruyor nemde de 2‐3 lük bir düşüş oluyor burdaki sorun ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 1 Eylül 2025; 13:51:37 >
  • Burak** kullanıcısına yanıt

Bu inverter sistemine akıl sır erdiremedim ben. Yeni yeni icatlar duyuyoruz. Aslında sizin senaryoda cihazın 2 kw civarlarında Allah ne verdiyse yardırması gerekirken sanki oda soğuk gibi 500 wattlarda takılması normal değil.

Cihaz marka modeli nedir?

Şimdi sizin için 12 lik kairayı denemek için 17 yaptım. Ondan önce 3+1 70 M2 26 ya ayarlıydı ortam 24.5 tu. 17 yapınca 450 wattan önce 650 lere çıktı ilk 10 DK. Sonra 750 lere çıktı sonraki 10. DK 850 lere vardı, gitgide artıyor watt şuan. Sizin yazılım kaynaklı da olabilir veya bir sorun da olabilir söylemek güç. Ama 8-10 saatte tüm evi soğutmak normal değil sürekli çalışmalı eğer öyle bir istek varsa. Eco mod veya uyku modu vs açık olmadığından emin olun. Veya windfree rüzgarsız özelliğini şuan kullanırken deniyorsaniz bu mümkün olmayabilir kısıtlama olabilir bu modda.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.