Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2802. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.984
Cevap
960
Favori
4.905.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28002801280228032804
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazurek kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi heavy iklimsa ve form klima ilgileniyor kurulumlarıyla.
    Lakin şu şekilde bir fark var. Aynı klima iklimsada r410 gazlı, form klimada r32 gazlı. Daha güncel ve ekonomik olan r32 daha mantıklı diye düşünüyorum.

form group - mitsubishi heavy industries
    İletişim
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/iletisim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• speedycihan kullanıcısına yanıt
    Bende iki adet noviro var. Dediğiniz gibi ömrümde gördüğüm en kötü iç ünite tasarımı. Rezil ötesi ucube birşey.

• speedycihan kullanıcısına yanıt

Mitsubishi Electric piyasadaki en kaliteli klimadır. Tasarim olarak kotu gozukuyorlar hatta kumandalari bile senelerdir ayni basitliktedir giris modelleri ama uzun omurluluk acisindan en iyi urunlerdir.

Electric urunleri bakir boru metrajina bagli kapasite dusumu en azdir ve dis hava calisma araligi olarak ve dis hava kosullarina bagli kapasite dusumunde de gercekten databooktaki degerlerini verir. Diger firmalarin aksine cok daha seffaftir verdigi degerler.

• Arthur_Morgan kullanıcısına yanıt

mitsubishi'nin hangi segmentleri var? sıralama şu şekilde mi?

mitsubishi electric > mitsubishi heavy> mitsubishi

düz mitsubishi'ler türkiye'de manisa'da üretiliyorlar sanırım? Onlar nasıl ?

• Merhaba arkadaşlar. 12000btu mitsubishi electric marka klimam var. Soracağım soruda markadan ziyade btu önemli sanırım. Yaklaşık 30 metre kare salonum var. Kapısı açık oturuyorum,uzun süre çalışınca en azından diğer odaların sıcaklığı kırılıyor. Bu eve kurulumu yapan arkadaş gazı biraz eksik kaldı demişti tüp bitmişti. 12 btu salona yetersiz olduğu için üstüne gitmedim sanırım doğru soğutuyor diye düşündüm. Şimdi aklıma takıldı termostat cihazının kontrol ünitesinin (derecesi düzgün çalışıyor) doğru ölçüyor bunu klimanın 2 metre karşısına koydum, 23 derece ayarlı iken 23.5 derece gösteriyor. Salonun ortasına koyunca ise 25.5 derece oluyor. Salon kapısı açık. Fan orta ayarda çalışıyor. Sizce bu normal mi yoksa gazı eksik midir? Gaz bastırmaya gerek var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadyr -- 6 Ağustos 2023; 23:25:53 >
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Düz mitsubishi diye bir şey yok.
    Mitsubishi Electric ve mitsubishi heavy var.

Türkiyede de üretilen mitsubishi Electric. Türkiye pazarındaki çoğu modeli türkiyede üretilenlerden satılıyor.

Zamanında mitsubishi çatısı altındaki iki firma bunlar. İkisi de kaliteli cihazlar. Mitsubishi electric klima konusunda daha fazla argeye sahip ve bu işin üzerinde daha çok emeği olan bir firma.
    Japonyada mitsubishi adını kullanma hakkı mitsubishi electricde. Mitsubishi Heavy japonya pazarında Beavers-Seasons adıyla satış yapıyor.

İkisi de çok kaliteli firmalar. Hangisini alırsanız alın düzgün kurulduğu müddetçe memnun kalırsınız.

Gerek mitsubishi Electric çalışanlarının/bayilerinin, gerek mitsubishi heavy çalışanlarının/bayilerinin yok o gerçek mitsubishi değil yok o fason gibi birbirini karalama çalışmaları hat safhada. Hangisine gitseniz diğerini karalar. Bunlara itibar etmeyin.

• Kadyr K kullanıcısına yanıt

30 m^2 için 15000-18000 BTU klima daha iyi olurdu. Bunun dışında ölçüm değerleriniz normal çünkü salonun ortasında ve ileriye doğru gittikçe sıcaklık artacaktır. Normal.

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt

Aslında tasarımı fena değil 9 lugunu aldim bende biraz kaba sadece . Fakat dikkat ettiğimde kaba olmasının sebebi iç fan tarafinin geniş bırakılması olduğunu gördüm . Diğer klimalarda iç ünite fan yuvası çok geniş değil bunda epey geniş amaç daha iyi hava akisimi anlamadım ama biraz daha ince olsaymis klima performans anlamında iyi bir klima gibi görünüyor şimdilik . Şimdilik diyorum çünkü bu klima 3 ay kadar olmus çıkalı en az 2 - 3 seneye kendini kanıtlar sorun anlamında uzun kullanım sonrası. Mitsubishi 10 yıl garanti veriyor cihazlara

• cato16 kullanıcısına yanıt

evet eski eve göre alınmıştı klima buraya küçük kaldı. o zaman hiç gaz macerasına girmeyeyim. boşuna paramız gidecek.

• Merhaba arkadaşlar. Bursa Gemlik ovada bulunan Evimin krokisini çizmeye çalıştım. Çizimleri orantısizliga bakmayın kabaca çizdim. Fakat olculer doğru. Pencere genişlik ve yuksekliklerinide çizdim. Eski bina 3 katlı ve evim arakat. Davarlarda kirisler ve kolonlar hariç içeriden 3 cm strofor uygulaması var. Antre Daire giriş kapısının üzerine montajlanacak klima tum bolumlere etki eder mi acaba? Zira küçük bir ev tavan yüksekliği 265cm. Gu ey cephesi yazın 09:00-16:00 arası güneş alıyor. Degerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 7 Ağustos 2023; 12:54:27 >

• Merhaba,

Klimanın tahliye hortumu (yanılıyorsam düzeltin) dış ünitenin yanından binanın yanına doğru akıyor. herhangi bir su giderine bağlamak mümkün görünmediği için hortumun ağzını duvara temas ettirerek duvardan aşağı süzülmesini ve insanların dikkatini çekip rahatsız etmemesini istiyorum. Bu hortum için duvara sabitleyici bağlamak mümkün mü? Nasıl bir aparat işimi görür

• RockStar. kullanıcısına yanıt
    Merhaba, genelde 7 nolu kroşe kullanılıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni aldığım eve klima alacağım oturma odası 16 m2 ev inşaat halinde sıvalar yapılmış ama taşınmadan sıva altı montaj yaptırım istedim. dış üniteyi koyacak tek yer oturma odasından çıkılan balkonumuz. Balkona kurulursa balkon yazın sıcağına ekstra motor sıcağı ve sesi rahatsız eder mi? En iyi çözüm nasıl olur yardımcı olabilir misiniz?

• Uygun fiyatlı klima arayan varsa BİM'de Kumtel 12000 BTU var. R32 gazlı. 10.150 TL Peşin fiyatına 9 taksit.
  • Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç soru soracağım.

1-) Antalya Serikte klima kurduran servisinden memnun olduğunuz firma var mı?

2-) Eve minimum 2 klimayı almayı düşünüyoruz. Hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak, sizce ayrı ayrı odalara klimamı almalıyım yoksa multi split klima mı almalıyım?

3-) Kullanıp memnun olduğunuz 9000 12000 18000lik klimaları yazabilir misiniz?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gezendelili -- 8 Ağustos 2023; 1:32:35 >
  • kaira klimam dün kuruldu. geçen senede aynı klimayı almıştım. öbür klima buz gibi hava üflüyor sanki bu daha sıcak üflüyor. Aynı marka model olmasına rağmen fark olabilir mi ?

vakum yapıldı montajda. geçen seneki klimada aşırı su çıkıyor. bu klima çok çok az su atmış. acaba klimada sorun mu var ?

birde wifi ye kendim bağladım. montaj esnasında. program telefonumda yüklüydü zaten. geçen seneki klimanın yanına bu cihazıda ekledim. Klimanın AP modunu açmadan bağladım cihazı. kontrol edebildim. Servis elemanı şok oldu nasıl bağladın diye. Sonra programda bağlı olan iki cihazda silindi aynı günün akşamı. şimdi tekrarda bağlayamıyorum. wifi şifresi yanlış diyor. anlamadım ben bu işi.

Edit: klima üzerindeki 17-30 aralığı termostat derecesi mi yoksa klimanın soğutma kapasitesi mi ? yani kısaca, klima 17 de iken yada 30 da iken aynı soğukluktaki havayımı odaya veriyor ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 8 Ağustos 2023; 10:24:15 >
  • Kalitesi nasıl? Antalyada ısıtma ve soğutmada iş görür mü?

• SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt

Memnun musunuz novironun performansından ?

Hare, noviro vs daikin sensira arasında kaldık, tavsiyeye ihtiyacım var.

• Merhabalar hocam Hatay’da ikamet ediyorum.Yazları çok aşırı sıcak buralar.Yatak odasına soğutma amaçlı klima tavsiyesi istiyorum.Amacım soğutma performansı,elektrik tüketim konusunda verimlilik. Oturma odasında ki klimam Sigma Plus 18btu.3 senedir sıkıntısız kullanıyorum.Ama fp oranı daha yüksek bi ürün içinde öneri alabilirim. Yatak odası olduğu için Wi-Fi özelliği çok önceliğim değil olsa da olur.Bu ürünlerden hangisi en iyi fp ürünüdür sizce?

Bosch B1ZMI09628- Fiyat 22K vade farksız 18 taksit(bayi)

Bosch ASX12VW30N-Fiyat 20K 6 ay vade (internet)

LG DualCool Plus- Fiyat 18.5 K vade farksız 18 taksit(BAYİ)

Sigma Plus SGM12INVDHB -Fiyat 17.6K 9 taksit vade farkıyla 19 K (internet)

Arifel LTXM35N -Fiyat 14.4 K(internet)

Samsung Wind Free Plus stok olmadığı için fiyat vs yazmadım.

Bütçem 15-20 K arası ama bu fiyata şu kesinlikle pişman etmez dediğiniz bi model olursa onuda düşünebilirim.

Benim gönlüm açıkçası Sigma’dan yana ama LG’nin hemen montaj ve taksit avantajlı olması çok iyi geliyor.

Şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk_cocugu31 -- 9 Ağustos 2023; 21:30:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 28002801280228032804
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.