https://www.hepsiburada.com/samsung-wind-free-premium-ar12bxfcmwk-sk-12000-btu-a-duvar-tipi-klima-pm-HBC00001XJKCP Mitsubishi Heavy SRK35ZSP-W(S) Silver Serisi A++ Enerji Fiyatı https://www.hepsiburada.com/mitsubishi-heavy-srk35zsp-w-s-silver-serisi-a-enerji-sinifi-12-000-btu-h-inverter-klima-p-HBV00000TIY3H?magaza=KlimafastArasında kaldım hangisini önerirsiniz fiyat çok önemli değil. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2800. sayfa)

-
-
Herkese Merhaba. Fırsat buldukça tavsiye mesajlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Şikâyet kısmına gelecek olursam,her markanın her modelinde şikayet olduğu gibi memnuniyet de söz konusu olabiliyor. Şikayetler tabii ki doğrudur,yerindedir,gerçekten sorun yaşanmıştır. Ama işin kötü tarafı tavsiye konusunda tavsiye isteyip klima alan forumdaşlarımızın çok az bir kısmı geri bildirimde bulunuyor. Memnun kalınmayan bir durum olunca mutlaka foruma cihaz ile ilgili dönüş yapılıyor ama cihazdan memnun kalan kullanıcıların belki %10'u geri dönüş yapıp bu cihazı aldım,memnun kaldım diye yorum yazıyor. Geriye kalan %90'lık kısım klimayı alıp memnun kaldıysa tavsiye konusuyla olan bütün bağını koparıyor. Ben teşekkür beklemiyorum,daha doğrusu memnun kalan teşekkür etmiyor gibisinden bir serzenişte bulunmuyorum. Ancak memnun kalan kullanıcıların bahsettiğim çoğunlukta olan kısmı ne yazık ki cihazdan elde ettiği memnuniyeti belirtmiyor. Bu nedenle şikayetler çok yoğun,memnuniyetler çok az görünüyor. Bu nedenle kullanıcılar klimalarını satın aldıktan sonra tercih ettikleri marka modeli,servis sürecini ve tespit ettiği artı eksi yönleri paylaşırsa kullanıcı gözünden elde edilen tecrübeler zenginleşir ve diğer forumdaşlarımız faydalanmış olur.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bende bakınca evet dranaj hortumunu az daha uzun bırakmak lazımdı sanki şuan birşey yapılabilinir mi bilmiyorum servise desem burun kivirir gelmemek için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ben 3 gün önce yorum yazmıştım ancak sizi etiketlememiştim.
Aynı mesajımı kopyalıyorum.
Herkese selamlar.
Arçelik 12325 12000 BTU klima aldığımı daha önce yazmıştım. Elektrik bağlantısı için ilk günlerde bağlayacak biri bulamadığım için fiş ile çalıştırdım. (Güvenlik açısından tavsiye etmiyorum.)
Dün de birini bulamayınca iş başa düştü diyerek bağlantıyı kendim yaptım. En yakın buattan 3x2.5 ttr kablo ile kendim çektim. Siemens 16A B tipi sigorta bağladım. Kablo kanalı ile gözüken kısımlar kapatılacak.
Dış üniteyi balkona taktırmıştım. Takılan yer tuğla olduğu için 2 adet saplama ile sabitlendi. Saplamaların taşıma kapasitesi yüksek olsa da tuğlaya güvenmediğim için 2 adet 1.5 metre 6 mm galvanizli zincir aldım. M10 civata ve güvenlik kancası ile fotoğraflarda görüldüğü gibi balkon demirlerine sabitledim. Bunu yapmamdaki amaç herhangi bir durumda düşmesini önleyip, birinin zarar görmesini engellemek.
(Alüminyum boru uzunluğu 3 metre gidiş 3 metre geliş toplam 6 metre. 3x2.5 ttr kablo 5+6 metre toplam 11 metre).
Son olarak klimadan memnunum. İç ünite ve dış ünite sessiz. Soğutması güzel. Tavsiye ederim. Yardım eden konusu sahibi arkadaşımıza teşekkür ederim.
Sorusu olan varsa cevaplarım.
Ekleme: Servis işini düzgün yaptı. 15 dakika vakum yapıldı.
Mesaj sayfası:
Çektiğim resimler mevcut, alacak arkadaşlar baksın derim
https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyeleri-ana-konu--3306812-2797#156457199
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 2 Ağustos 2023; 20:41:17 >
-
Ev kendimin hocam. Dediğiniz gibi yapacağım. Teşekkür ederim.
-
Servisden servise fark var işte. Marka politikası gereği vakum vb belli standartlar var. Fakat geri kalanı da ustalık ve ilgi alaka farkı. Bana gelenlerde kusursuza yakın montaj yaptılar.
Kablolar için yüzük ve kablo yüzüğü sıkma pensesi verdim onlarla uyguladılar. Hazır tesisattı. Dış üniteye besleme 3x2,5 ttr ile enerji verdiler.
Tesisat 18 lik ve üstü için ebatlarda bakır boru idi. 12bin btu model için rekorlarla boru ebatında geçiş yaptılar. Küçük bir verim kaybı olacağını söylediler. İyiki en yakın klima olan yatak odasında bu boru çapı problemi yaşadığımız için mesafe kısalığından çok problem olmaz dediler.
İç ünite boru ağzını ilk açarken basınçlı hava poflama sesi dinlediler.
Vakumlamayı tesisat uzunluğu 18 küsür metre olan salon için 40 dakika uzunluğu 7 küsür metre olan için 25 dakika vakum yaptılar. Kaçak var mı diyede vakum sonrası kompresörü kapatıp bağlantıyı sökmeden 7 8 dakika ibre takip ettiler manometrede.
(kablo kanalını ben taktım. Ama kablo kanalını takacağımı söyledim dış boruların estetik bantlamasını yaparken yamuk yumuk yapmadılar. 50x100 kablo kanalına sığacak şekilde yassı yaptılar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 3 Ağustos 2023; 1:19:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben servis işini biliyordur diye pek karismadim ama üç uniteyi kapının üstünden az yukarı bağlayın dedim sonra montajı yaptığında farkettim 3-4 cm daha aşağıda olabilirdi ama su gideri biraz aşağı olduğu için mi artık . eleman Kapı üstü olduğu için biraz yukarıda olsun girişi kapatmasin gibi konuştu hava akışi performans kaybı olurmu bilmiyorum . İç ünite altından yere kadar 220 cm boşluk var. İç ünite üzerinden tavana kadar 15 cm boşluk var. Şuan kafama takılan bir bu birde dış ünite atık su borularinin düz durmasi uçları aşağı bakmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yine iyi. Benim attığın resimlerde hazır tesisat olduğu için klima aşağı konumlandı malesef.
Gider borusu içinde kafanıza takılacak son şey olsun. Damla damla su alıcak oradan. Ucu yere paralel diye biraz pislik tutar o kadar. Tıkayacak boyutlara gelmesi için çok işlek cadde, çok toz kalkması yada brnim yaşadığım mardindeki gibi her yerin çöl olması ve bunlara ek 8 10 yıl geçmesi gerekir.
Yinede en nefret ettiğim şey. Aşağıdan geçenler olmayacak mı. Kafalarına su damlar? En güzeli bie kroşe ile dış cephe duvarına ağzı yere bakacak şekilde sabitlemek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim balkonum çok küçüktü 2 sandalye bile sığmıyor.
Yere kurdular balkonda ve balkon şuanda iptal gibi bir şey...Bende şuanda fiyat alıyorum 2 metre ek boru alıp başka yere aldıracağım bu üniteyi...
Geniş ve çok fazla kullanmadığınız bir balkon ise kurdurun ama onun dışında çok önermem.Soğutucu modunda aşırı ısı yayıyor.Isıtıcı modda da buz kesiyor dış ünitenin olduğu yer...
-
Dış ünite ayaklarının 1cm geride ve ileride olması bir sorun teşkil etmez ama genelde konsol ayak kizaklarinin son kısmına klima ayaklarının monte edilmesi daha dengeli bir şekilde montaj yapılmasını sağlar.Borulari , drenaj hortumunu dekoratif bantla bantlarken dengeli bir şekilde
hızalanip bantlanmamis o yüzden burgulu simetrik olmayan bir görüntü oluşturmuş ayrıca boru rekor bağlantısına kadar bütün bir halde gidilip sonradan iki parçaya ayrılmasaymis daha estetik bir görüntü olurdu.Ic ve dış ünite drenaj hortumlarınin t parçayla birleştirilip tek bir hortum olarak dışarı çıkarılması hem
drenaj suyunun daha iiyi akması acisindan hemde görüntü olarak daha iyi olurdu .Suyun aktığı yerinde kimseyi rahatsız etmeyecek bir yer olması gerekir.Pancurun açılan delik yerinede bir plastik manson konulması gerekirdi. Bence en büyük hata topraklamada yapılmış bu şekilde topraklama yapılmaz klimanizin elektronik kartı zarar görebilir bence buna hemen müdahale edilip bu şekilde çalıştırmamaniz gerekir bir kart arızasında sorumlu siz olursunuz.Benim klima montaji öncesi servis ayrı hat istedi ve klimayı devreye almadı devreye almadan öncede voltaj ölçümü yaptı Dış ünite borularınada dekoratif kablo kanalı dosendi Bu benim klima montaj fotoğraflarıyla kıyaslama yapabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipotonüs -- 3 Ağustos 2023; 15:18:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizi asıl rahatsız edecek konu topraklama olmadan elektrik bağlantısının yapılması olmasi gerekir drenaj hortumu, iç ünite montajında büyütülecek bir sorun yok
arkadaşlar selam,
aşağıdaki 3 klima arasında kaldım ? sizce hangisi?
LG S12ETK DUALCOOL Duvar Tipi Inverter 12000 Btu A++ Enerji Beyaz Split Klima
-
Klimanın suyunun damladigi yer su sayaclarinin üzeri geçiş yerine denk gelmiyor geçiş yeri olsaydı aşağı indirtirdim yatak odasınin öyle baglatmistim.
Arızalı klima satıp değişim yapmayan sonra da parayı zorla iade edip ölü taklidi yapan, telefonları bile açmayan Daikin Türkiye...
Kazandık ama ne fayda? Üstünden mevsimler geçti. Gittim Arçelik taktırdım bile. Çok da memnunum.
6 ay sonra karar çıktı. İnat değil mi alacağım o klimayı. Hiç kullanmadığım odaya taktıracağım gerekirse.
-
Hocam merhabalar
İskenderun da kullanılmak üzere 15-16m2 salon için bir klima bakıyoruz.
Malum nemli ve sıcak bir bölge. Bu sebeple soğutma performansı sorunsuz, etkili ve çok sesli çalışmayan bir cihaz arıyoruz.
Araştırmalar sonucu aşağıdaki cihazları buldum.
Bu yada bunlardan bağımsız her türlü önerinize açığım.
Kurulum bizim için önemli. İşi bilen, sağlam teslim ve kurulum yapacak bir servis olursa gözümüz arkada kalmaz.
9000 ve 12000 kararsızlığımız mevcut.
Modeller ve güncel fiyatları
Beko Ekolojik 31225 A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 15.900 seer 6.6
Samsung AR35 Silver AR12TXHQASI/SK A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 15.200 seer 6.1
Bosch Climate 3000i A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Split Klima 17.300 seer 7
LG Dualcool Plus PC12SQ 12000 BTU A++ Inverter 17.000 seer 6.6
Arçelik Ekolojik 12325 A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 17.000 seer 6.6
Fujiplus Sakura Serisi A++ 12000 BTU 16.000 seer 6.1 (bu model gerçekten 38db midir?)
Vestel BUZZ INVERTER 092 9000 BTU WIFI Klima 16.300 seer 6.6
Viessmann (Montaj Dahil) WS2035MDH1 12.000 Btu A++ İnverter Klima 15.600 seer ?
LG Dual Cool S3-W12JA2AA 12.000 Btu/h A++ Sınıfı R32 Gazlı Inverter Split Klima (S12ETK) 16.400 seer 6.6
Kaira DTXR35E 12000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima (Montaj Dahil) 16.700 seer 6.1
Midea Xtreme Eco AG2Eco-12NXD0-I 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 16.000 seer 7
Seer olarak Bosch ve Midea 7 değeri ile öne çıkıyor. Mesela 6.6 ile 7 arasındaki değer kayda değer bir fark oluşturur mu?
Soğutmayı önemsediğimiz için 6 ile 7 arasındaki en yüksek olanı mı seçmek gerek yoksa birbirine yakındır diyebilir miyiz?
Son olarak salona ek bir odaya daha klima takmak istesek bu modellerden hangisi tek dış üniteye çift klima desteği verir multi klima olarak?
Buradaki çoğu modeli daha önce alıcılar daha uyguna almışlar. Bana şuanki fiyatları biraz yüksek geliyor açıkçası. O sebeple bir alt fiyat bareminden benzer işi görecek önerileriniz de olursa değerlendirmek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 6 Ağustos 2023; 12:56:25 >
-
Helal olsun hocam, tebrik ederim. Ancak türkiyede ticari davalar ve tüketici davaları mağdur tarafın kazanması mümkün değil. Birincisi kusurlu olan tarafa ceza verilmiyor. İkincisi ise mağdur taraf davayı kazansa bile enflasyondan dolayı kaybetmiş oluyor... Klima ve benzeri ürünlerde önce ihtiyacını giderip sonra tekrar hakkını arayabiliyorsun sizin yaptığınız gibi, ama bir otomobil ya da pahalı bir üründe problem yaşadığınızda üçüncü dünya ülkesinde olduğunun farkına varıyorsun :(
-
@klima5505 hocam 35 m2 çok güneş alan bir oda için 18.000 btu mu yoksa 24.000 btu mu önerirsiniz? (bölge: iç anadolu)
-
dün itibariyle carrier premium 12.000 btu klimamı kurdurdum.. dünya varmış aylar sonra adam akıllı uyku uyudum.. uyku modu yerine auto modda 27 dereceye sabitledim klima inanılmaz sessiz dış ünite yattığım oda camının hemen dışında o da çok sessiz çalışıyor.. şimdilik tek sorunum klimayı wi-fi moduna alamadım bugün müşteri hizmetleriyle görüşüp bu problemi de çözeceğime inanıyorum..
-
@klima5505 in hakkı ödenmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X