Valla ben de diğer modeller hakkında şikayet var mı diye baktım samsung için ne yazıldıysa diğer markalar için de aynıları yazılmış :) ben de sizin gibi @klima5505 tavsiyelerinden yararlanarak aldım umarım sorun çıkarmaz. Bosch modeli iyi duruyor ama ben de servisi çok yaygın değil diye uzak durdum açıkçası. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2798. sayfa)

-
-
Klimada ses sorunu yok bende 15-20 günlük kullanımda bir sıkıntı görmedim. Dış ünite bina kapısının yanına kuruldu geçerken pek ses duymuyorum. Motorun yanında bir akışkan sesini duyuyorum ve normal fan sesi var o kadar. 3-4 metre ileri gidince hiç bir şey duyulmuyor. Üst komşuda sigma var onun sesi baya duyulurken bizimki duyulmuyor pek. İç ünitede keza ses yok bir duvar düz değil diye sol tarafta biraz boşluk kaldı diye arada alt plastik titreme sesi yapıyordu kağıt sıkıştırdım oda gitti
-
Ses sorunu her zaman olmuyor zaten kafasına göre ortaya çıkıyor, çıktığı zamanda çok kötü cızırtılı ses yapıyor. Sizin motor uzakta olduğu için zaten o anlara denk gelmeniz çok zor. Benim motor direkt duvardan balkona çıktığı için dibimde doğrudan sesi hissedebiliyorum. Benim iç ünite plastik titreme sesinin kaynağını çözemedim tam olarak nereye kağıt sıkıştırdınız? Fotoğraf atabilir misiniz? Dünya para verdiğimiz ürüne kâğıt sıkıştırıyoruz orası da ayrı komik vallahi… :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Duvar düz olmadığı için boşluk kalan yere kağıt sıkıştırmış. Bunun ürünle bir ilgisi yok ki.
-
-
Evet sizin probleminiz tamamen farklıymış hocam. Benimki duz duvarda Windfree modunda titreşim yapıyor.
Haklısınız ama bu bakımdan iyi tasarlanmış bir üniteyi braketlerinden elle havada tutsanız bile trim sesi çıkarmaması lazım. Arkadaşda büyük ihtimalle duvar yamuk olduğu için braketin bir tarafı ürünü ekstra kasıyor öne doğru. Boşlukdan dolayı değil yani bir kasıntı durumundan dolayı.
Duvara yapışan tarafta braket altına pul vb koyup öyle vidalamalı o taraftaki braket vidalarını. Bu sayede ürünün tamamı duvardan ayrık görünecek lakin kasıntı olmadığı için ses çıkmayacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Aynı klimanın dualplus olan wifili modeli bende de var hocam. Bizdekini 3 yıldır yazları kullanıyoruz. Geçen hafta bizdeki de sensörden problem çıkarmaya başladı hata vermiyordu ama yanlış çalışıyordu. Odayı soğutmuyor açtıktan 1-2 dakika sonra oda soğumuş gibi rölantiye geçiyor minimum güçte çalışıyordu. Garantisi olmadığı için servis çağırmadım ben tahmin ettiğim üzere iç ünitedeki 3 adet boru sensörünü n11 den alıp kendim değiştirdim.
Sizinkinde talihsizlik olmuş ilk günden arızalanması. Demek ki bunların kronik sorunu sensör. Klima hoşunuza gitti ise sensör basit bir parça. Değiştirmek için sadece klimanın plastik muhafazasını söküp erişebiliyorsunuz servis bunu yaparken klimanıza zarar vermeyecektir.
Ama şimdiki aklım olsaydı bunun yerine gree alırdım sigma plus modelini 6 yıldır kullanıyoruz tık demedi.
-
Merhabalar,
Yanıtınız için teşekkürler. Salonda da aynı modelin 18.000 BTU olan versiyonunu kullanıyoruz iki yıldır. Onda henüz bir problem yaşamadık. Ondan memnun olduğumuz için de odaya 12.000'lik ufak olanı alalım dedim ama işte. Şu anda cihazı kullanabiliyorum ancak sizin de yaşadığınız problemleri yaşıyorum, düzgün çalışmıyor. Eğer cihaz yeni olmasaydı ve garanti dışı olsaydı dediğiniz gibi yapabilirdim. Öylesi daha mantıklı olurdu. Bir daha aynı tür bir problem yaşarsam kesinlikle dediğiniz gibi yapacağım. Sigma markasını klima araştırırken hiç denk gelmedim, burada forum kısmını da aldıktan sonra okudum o yüzden biraz geç kaldım. Garantiden bahsetmişsiniz ancak garantileri 10 yıllık değil mi? Klimanın üzerinde de 10 yıllık yazıyor, onu merak ettim.
-
-
Klima dış ünitesi balkona konulur mu konulursa bi sıkıntı yaşar mıyım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Koyulur. Herkes balkonun dışına veya balkona montaj yaptırıyor zaten.
-
arkadaşlar evime multi split klima bağlatıyorum vestel 18+12 binlik olarak. şimdi her iki klima içinde ben 2 adet drenaj pompası aldım. giderlerin yeri biraz sıkıntılı ve boruların gözükmesindense klima boruları ile birlikte götürerek uygun yerden gidere bağlamayı düşündüm bunlar için hortumu dahil aldım. sorum şu servis geldiğinde bu drenaj pompasını bağlamayı rica etsem bağlar mı? bağlamazsa tahliye hortumları var serum hortumu deniyor onları açtıkları delikten geçirirler mi? eğer yapmayıp geçiririz derlerse kendim halletmeyi düşnüüyorum. daha önce benzer durum başına gelen var mı ? servislerin drenaj pompaları cok pahalı malum 4 bin tl den faan bahsediliyor 2 pompayı 2 bine aldım ben.
-
hocam merhaba.aynı klimayı 9 binliğini geçen ay kurdurdum.hatta aynı sorunla ilgili buraya video attım.özellikle windfree modunda ve en düşük iç ünite fanına alınca böyle sesler geliyordu
samsung servisi geldi.klima ayaklarının vidalarını hiç sıkmamışlar dedi.sıktı ve düzeldi.böyle titreşim sesi yok artık.
ama dış ünite sessiz mi dersin,değil.yani en azından LG ve arçelik beko grubundan sessiz değil.salonumda 3 yıllık 12 lik LG dualplus var.bağ evime 15 lik beko taktırdım.9 luk samsung windfreeden daha sessiz.
Merhaba, sizden bir konuda destek rica edicem, foruma yazınca kaybolmuş. evimde 12binlik tesisat var, 18binlik klima aldım baymak elegant plus modeli. Yetkili servis ile konuştuğumda kaynak yaparız, bin tl ücreti var, performansa zararı olmaz, her gün defalarca yaptığımız işlem dediler, yani özetle klima garanti dışı da kalmayacak. Ne dersiniz bu konuda?
-
Pazartesi günü teknik servis kaydı oluşturdum, videoları gönderdim. Adamlar daha servis kaydı açmayı başaramamış. Bugün aradın ne yaptınız, ne zaman geleceksiniz diye. Belli değil diyor. Samsung kalitesi!!!quote:
Orijinalden alıntı: scorpion3560hocam merhaba.aynı klimayı 9 binliğini geçen ay kurdurdum.hatta aynı sorunla ilgili buraya video attım.özellikle windfree modunda ve en düşük iç ünite fanına alınca böyle sesler geliyordu
samsung servisi geldi.klima ayaklarının vidalarını hiç sıkmamışlar dedi.sıktı ve düzeldi.böyle titreşim sesi yok artık.
ama dış ünite sessiz mi dersin,değil.yani en azından LG ve arçelik beko grubundan sessiz değil.salonumda 3 yıllık 12 lik LG dualplus var.bağ evime 15 lik beko taktırdım.9 luk samsung windfreeden daha sessiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ECA Spylos PRO ESA 1512A100 A++ 12000 BTU
Bu klima nasıldır arçelik 12325 modalinden iyi midir
-
Balkon da dış ünite çok ısı yayıyor. Kapalı ise yani cam balkon varsa sakın yaptırmayın. Açık balkonda bile ısıyı arttırıyor. Aklınızda olsun.
-
Merhaba Arkadaşlar, Baymak 12.000 btu klima aldım , Yeri sebebiyle 1 metre kadar ek bakır boru kullanımı gerekecek , Kaynak işlemi için servis 1250 Boru ücreti 2000 tl kaynak talep ediyor, ücretler normal mi ne dersiniz.
-
hayırlı günler
vestel'de boru montajı kaç metreye kadar ücretsiz bilen var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X