< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2627. sayfa)

-
-
Hocam selamlar Dayrelax karia ve airfel Den verimli ve üstün yazmışsınız hangi açıdan ben çok bilmiyorum diğer ikisini . Yani ufak da olsa farklar ne olabilir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben Bursa’da yaşıyorum evim 2. Kat fakat üstüm boş çatısız bi şekilde duruyor,evin yalıtımı var salonum 45m2 ve tavandan yere boydan 2 adet pencerem var pencereler yani ev Doğu yönüne doğru bakıyor,klimayı da sadece akşam 7den gece 2ye kadar kullanacağız bir öneriniz olur mu bütçem max 20bin daha aşağısı daha makbul olur.
Herkese merhabalar
Klima arayışındayım aklımda iki marka var ve bütçem kısıtlı Gree ve Daikin arasında gidip geliyorum. Daikin çok methediliyor mitsubishi ile beraber. Şu sıralar da Gree markası çok göze çarpıyor.
Gree Pular 12.000 BTU bunun fiyatı 11K
Daikin Sensira 12.000 btu bunun fiyatı 14K
Aslında aklımda ilk başta pular değil aphro modeli vardı fakat bayide yokmuş maalesef ve bana pular modelini önerdiler. Eğer pular yerine aphro al derseniz internetten getirtme şansım da var.
Fiyatları her iki markanın da kendi bayisinden aldım. Arada 3K'lık bir fiyat farkı var bu fiyat farkına değer derseniz Daikin alacağım ama yok Gree de iyi marka derseniz hemen Pular modelini alıp geçeceğim fazla da kafa yormak istemiyorum açıkçası malum havalar felaket.
Şimdiden yardımınız için teşekkürler
zemin katta izmir urla da sürgü cam üstü ahşap. genellikle soğutma amaçlı kullanılacak aslında kış bahçesi dediğim biraz yanlış oldu
-
Arkadaşlar, ücretsiz keşif olarak hangi firma daha iyi tavsiye verebilir ? Yoksa hepsi aynı mı ? 18ya da 24 binlik klima da emin olamadım. LG bayisi 18binlik 39-40 metrekare için yeterli gelir dedi. Arçelik bayisi 24 daha iyi olur sanki dedi. Keşif yaptırın dediler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cevap basit aslında;
Sadece soğutma için yani yazın kullanacaksanız 18.000 BTU
Kışın’da ısınma amaçlı kullanacaksanız 24.000 BTU
bölgenizde kimin servisi iyiyse, insanlar memnunsa (montaj, arıza vs) ona yönelin. Macera aramayın. Markaların hepsi aynı aşağı yukarı..
Hatalı montaj yapıp yaz ortasında ve kış ortasında sinir hastası olmaya deymez. (ben oldum siz aman aman) Teknik olarak müthiş cihazımın içine etti servis..
-
Bugün müşteri hizmetleri aradı. Klimayı kaldırıp aticam ben bu servisi Daikin'e yakıştıramadım tarzında konuştum. Yaşadıklarımı adamları zorla kata çıkarttığımi anlattım. Araştırıcaz dönüş yapicaz dediler. Nasil araştırılacaksa.
Isıtma için kullanacağınız ve çatıda yalıtım olmaması, ısınan havanın yükselip uçacağından dolayı büyük ve istikrarlı çalışan bir klima almanız daha mantıklı olacaktır. Hocamızın geçmiş yazılarını okuyup orada bahsetmiş olduğu ısıtmada iyi olan klimalardan tercih yapmanız en iyisi olacaktır.
Üstü ahşap ve yalıtım yoksa birde sıcak bir bölgede olduğunuzdan olabildiğince büyük bir klima işinizi görür. Küçükler sadece akşam üstü serinletmeye ve nem almaya yarar.
Mutfakta kullanmak üzere 9000 veya 12000 sessiz bir klima önerisi alabilir miyim, aslında 9000 yeter ama 12000 ile aralarında çok az fiyat farkı var. Teşekkürler şimdi den. Bütçem Max 10000TL
Yeni evime 18.000 btu acil klima ihtiyacim var fakat hic bilgim yok. Ustelik arastirdikca kafam karisti. Cogunlukla yazin kullanilacak isitma icinde kullabilabilir gecis donemlerinde. Ne tavsiye edersiniz. Butcem 15.000 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejavu177 -- 2 Ağustos 2022; 21:35:58 >
Arkadaşlar selamlar,
Toshiba multi (10000 + 16000) ürün aldım, tam ürün modellerini bilmiyorum bir tanıdık bayiden aldım henüz gelmedi, büyük ihtimalle şu ürün:
www.toshibaa.com
Toshiba Multi İnverter Klima Duvar Tipi Klima Paketi 2 Oda (Mini3) A++ (YENİ SERİ R32 İÇ + DIŞ) - Toshiba Klima, Alarko Carrier Klima Yetkili Satış Noktasıhttps://www.toshibaa.com/toshiba-multi-inverter-klima-duvar-tipi-klima-paketi-2-oda-mini3-a-yeni-seri-r32-ic--dis
Nasıldır bu ürünün soğutması? Marka nasıl, arıza çıkarma riski nasıl, servisi nasıl, tavsiye eder misiniz, düşüncelerinizi merak ettim. Hata mı ettik yoksa iyi seçim mi olmuş? Klimadan hiç anlamam.
10binlik olan yaklaşık 14-15 metrelik, 16binlik olanı da yaklaşık 25 metrelik odada kullanacağız. İkisini de aynı anda açacağımız zaman pek olmaz, yılda bir belki.
Şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim oturduğum sitede -2nci katta klimaların dış üniteleri için yerleştirme yeri yapılmış durumda .1/2 ye 1/4 çaplı çekilen iç tesisat hazır olarak durmakta.Ben ikinci katta oturmaktayım.
Dikine yaklaşık 13-14 metre bir boru çıkıyordur.Yaşadığım yer İstanbul ve ben sadece soğutmada kullanmak üzere bir klima arıyorum.Bir yerle görüştüm sadece japon markalarını tavsiye etti diğer markaların moturunun çabuk yıpranacağını söyledi.Acaba bana yılda iki ay ve sadece soğutma maksatlı kullanmak üzere ortalama fiyatlı ve söylenildiği gibi performanslı bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06lord58 -- 3 Ağustos 2022; 18:51:57 > -
Ücretsiz keşif yapan hangi firmalar var dostlar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba.
24000 Btu kapasite tercih etmeniz uygun olacaktır.
E.C.A Syplos R32 ESA1324A100
Viessmann Dynamic
Kaira DTXR71E
Biraz daha artırabilirseniz Bosch 3000i veya Dayrelax İnfini
marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
Rica ederim hocam. Faydalı olmasını dilerim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...
Rica ederim.
Bosch güzel ama Xtreme Save daha da güzel. Bu sayılara çıkınca Midea'ya öncelik vermenizi tavsiye ederim.
Ama aradaki fiyat farkı hala geçerli ise Bosch'u tavsiye ederim. Dediğim gibi Bosch zaten gayet güzel.
LG de tercih edilebilir ama kalite vb. detaylar yönüyle Bosch ve Midea daha iyidir. Kalite ve sessizlik başta olmak üzere bu yönlerden daha iyi,daha tok his verir. LG daha uygun ama bütçeniz el veriyorsa LG'yi daha sonra düşünün derim. Yani 3.sırada tutun bence.
Saygılarımla...
Rica ederim. Bu cihaz da gayet güzel,verimi yüksek ve ses sorunu olmayan bir yapıya sahip. Eğer almayı düşünüyorsanız bu cihaza güvenerek tercih edebilirsiniz.
Saygılarımla....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X