Hocam zahmet edip cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Ben Mitsubishi ya da Bosch marka bir ürün tercih edeyim o zaman. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2626. sayfa)

-
-
İlginiz için çok teşekkür ederim. Listem 3 e indi,
Midea Xtreme Save 12.900 tl
Bosch 12.800 tl
LG DualCool 9.600 tl
Midea ve Boch aynı ücret, 13 bine çıkınca Midea alınır tamam.
Yanlız LG de anladığım kadarıya kötü değil ama fiyatı 3 binden fazla düşük. Bu fiyat farkı kalite ve sağlamlık mı yoksa özellik-ekonomik tüketim vs mi ?
yani evde senede 3 ay soğutma için kullanacağımdan aradaki farka değer mi ? (genelde pahalı ürün alırım, uzun süre kullanırım, ucuz ürün parayı boşa harcamaktır bence. klimalarda böyle mi ?)
EDIT: şimdi Bosch sepette %10 indirime girmiş. fiyatlar;
Midea Xtreme Save 12.900 tl
Bosch 11.500 tl
LG DualCool 9.600 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 2 Ağustos 2022; 17:55:3 > -
güzel konu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Son bir soru daha soracağım. "Midea, xtreme eco, 12000 btu" için görüşünüz nedir?
-
Merhabalar, 26 m2, en üst kat, öğleden sonra hep güneş alan bi cephe, ısı yalıtımın olmadığı salon için Kaira DTXR35E 12bin btu modeli yeterli olur mu, yoksa Kaira nın 18binlik modeline mi yönelmeliyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Dun bayilere gittim fikir almak icin, LG ve Samsung oncelikli (WiFi/telefondan kontrol onem arz ediyor) LG UV Artcool modeli varmis, hem Samsung hem LG o modeli ovduler, 18000 BTU olan modeli 16 bin TL Hepsiburada'da bu model hakkinda dusunceleriniz nedir? Eger saglamsa, elektrigi az tuketip iyi sogutuyorsa ve sessizse bir problem yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDeathwing -- 1 Ağustos 2022; 19:24:40 > -
Srk45zsp-w R32 gazlı 15.000 btu mitshubishi klima nasildir ? Sigma confort 18000 yerine tercih edilir mi diyatlari ayni.
35 m2 işyerimde hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak olan 24000btu civarı hangi klimayı tercih etmeliyim?
bosch 3000i
midea extreme save
mitsubishi-heavy SRK63ZR-W (r32)
-
İyi günler Mersin'de yaşıyorum birinci kat kuzey cephe 14.5 metrekare yatak odasına klima almak istiyorum odam küçük midea xtreme save modelini araştırdım çok beğendim. Şimdi 12 BTU olanı mi almalıyım yoksa 9btu olanımi almalıyım.ikisinin arasındaki fiyat farkı 500 TL. İkisinin teknik özellik brosurune baktım seer değerleri 12000 BTU da 7 ,9000btu da 7.4 tür.hangisini almak daha mantıklı hangisi daha az elektrik harcar. Klima5505 abim fikrini alabilirmiyim
@klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tapella6233 -- 2 Ağustos 2022; 11:52:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalıtım yoksa güneye bakıyorsanız ve son kat beton çatıda yoksa 18 lik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cevabınız için teşekkürler.
Açıkcası 15bin tl civarı bir bütçe belirledik diyebiliriz. Multi durumunda yukarı revize ederek çözüm üretmek isteriz.
Tekli olarak Lg Dual Core dan daha iyi verim alabileceğimi klima önerinizide 1,2,3 şeklinde küçük bir sıralama ile paylaşırsanız çok sevinirim.
Multi Split klima biraz maliyeti düşük tutarak 2 odalı bir opsiyon elde edebilmek için düşündüğümüz birşey. 2. bir klimayı ünitesi ile birlikte almaya müsait olmadığımızdan acaba biraz farkla 2. bir oda içinde çözüm üretebilirmiyiz diye düşündük sadece. Oda geçişlerinde birini kapatır diğeri aktif ederiz gibi düz bir mantık kurduk açıkcası. Nadir zamanlarda 2si bir çalışır.
Salon 27m2 civarı hemen bitişiğinde yatak odası var ve oda 16 m2 dire belki biraz fazlası. Multi split de nasıl bir yol izleyebiliriz.
Tasarruflu ve iyi verim alabileceğimiz önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizmozy -- 2 Ağustos 2022; 11:42:46 >
-
hocam merhaba bi düzeltme yapalım Mitsubishi Heavy markasıda japon dur çin değildir merkezi tokyonun minato semtindedir klima haricinde ağır sanayi tekonolji büyük firmasıdır
-
Herkese iyi günler iyi forumlar sayfalarca mesaj okudum kafam biraz karıştı bu yüzden kusuruma bakmayın kendimde sormak istedim.
45m2 salon için ısıtma+soğutma olarak kullanabileceğim 20bin lira bütçeyle alabileceğim klima modelleri nelerdir,
Ben LG Dual S3-W18KL2BA (2021 üretimiymiş) modelinin 18.000 btu olanını düşünmüştüm ama size de sormak istedim
.Klima sadece akşam 7 ve gece 2 saatleri arasında kullanılacaktır,Bursa’da yaşıyorum evde yalıtım var ,teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PawnageFactoR -- 2 Ağustos 2022; 10:54:46 >
Merhabalar , katlanır camla kaplı kış bahçemize 24.000 btu klima bakmaktayız. bütçemiz 20 bin tl ye kadar olup bizi üzmeyecek problem çıkarmayacak bir model aramaktayız. düşüncemizde olan samsung premium 24.000 btu klimayı 17 bin türk lirasına bıraktılar fakat genede bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
ek : S24ETK DUALCOOL Duvar Tipi Inverter 24000 Btu A++ Enerji Split Klima BEYAZ bu klima ile samsung premium arasında kaldık sizce nasıldır ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badsay -- 2 Ağustos 2022; 12:16:20 > -
Merhabalar konuyu 20-30 sayfa okudum kafam iyice karıştı :) 25 m2 oturma odası 10 m2 koridor ve koridorun sonunda tekrar 25m2 oda için 2 adet klima almak istiyorum binada yalıtım yok sessiz az enerji kullanan klima almal istiyorum teknik olarak hiç bir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz
Merhaba arkadaşlar.. Forumdaki uzun okumalar sonrası 23 mt2 salonum için Kaira DTXR35E de karar kıldım.. Konuda emeği geçen vaktinden ayırıp bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlara ve bilhassa @klima5505 hocamıza teşekkürü borç bilirim.. Ben kilimamı Hepsiburada %10 luk indirimle birlikte temmuz 23 te 8500 tl ye aldım.. 31 temmuz yani dün itibariyle servis klimamı getirip kurdu.. Vakumlama konusunda 10 dk vakum yaptılar.. Dünden beri klimamı kullanıyorum gerçekten çok keyifli oldu bu sıcaklarda.. Fakat sabah klimayı açtığımda dış üniteden çok ses geldiğini fark ettim. Fark etmemek imkansız dış ünite sesini içeriden duyuyorum.. Kurulum yapan arkadaşları arayıp durumu söyledim.. Video çekip göndermemi istediler. Muhtemelen kompresörü arızalıymış değişim isteyeceğim.. Bu işlerde biraz şanssızım sanırım.. Yaptığım internet alışverişlerinde pc, telefon, beyaz eşya vb. illa ki bi sıkıntı yaşıyorum.. Ama sonradan da diyorum en azından internet üzerinden aldığımda 14 gün iade hakkım var..
-
Güncelleme yapayım.. Servis tekrar geldi biraz önce.. Sesin dış ünitedeki gaz borularının üniteye değip titreşim yapmasından kaynaklı olduğunu tespit etti.. Klimanın dış ünitesini açıp içindeki boruları biraz esnetip yerine taktı şuan için ses kesildi.. sıfır cihazın içinin açılıp sökülmesi pek hoş olmadı ama şuan için problem giderildi..
-
Merhabalar 40m2 alan için sadece ısıtma için kullanilacak klima önerir misiniz ? Elektrik tüketimi öncelikli. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. (Arcelik pro smart modeli 12lik yeterli olur mu bu konu hakkındada yardımcı olur musunuz ?)
40 m2 nerede ? Kaçınçı kat hangi bölge yalıtım bilgisi cam alan bilgisi vermeden kimse size doğru cevap veremez. Elektrik tüketimi öncelikliyse arçelik değil daikin ya da mitsubishi elektrik modellerinden olmalı tercihiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kış bahçesi zemin katta mı ? Yoksa çatı katı mı ? Isıtma yapmakta istiyorsanız yerden ısı verebilen, döşeme tipi klimalardan öneririm. Kış bahçelerinde ısı kaybı aşırı fazladır evin bir odası gibi kesinlikle düşünmeyin, üst kapatması nasıl, haraketli pargolemi cam mı ? Hangi şehir hangi cephe kaç m2? Bu bilgileri verirseniz hocamız daha net bilgi verecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X