Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2628. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.903.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26262627262826292630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. Kesinlikle 18000 Btu tercih etmelisiniz.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xDeathwing kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Şahsen tavsiye ederim. Bakır kondanserli,soğutma ağırlıklı uygulamalar için uygun olan. Özellik bakımından da gayet zengin bir cihaz. Görsel açıdan da farklı,renkli. Şahsen ses seviyesinden de memnun kalacağınızı düşünüyorum. Max. fan hızında sesi bir miktar duyuluyor ister istemez ama yine de rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Bu biraz göreceli olduğu için net,nokta atışı konuşamıyorum. Ama fikrimce memnun kalırsınız. :)

Saygılarımla....

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Merhaba. ZSP giriş sınıfı bir cihaz. Sırf marka diye bence bu cihaza bu parayı vermek yerine Sigma Comfort tercih ediniz. Ama ısıtma amaçlı kullanım olacaksa sadece ikisi arasında ZSP'yi tercih ediniz

Saygılarımla...

• ts1967 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

M.Heavy Diamond

Midea Xtreme Save

Bosch 3000i şeklinde tercih sırası izlemenizi tavsiye ederim. Diamond üst segment bir cihazdır. Hem de yeni nesil olana bakmışsınız. Bütçeniz yeterli ise direkt alın derim.

Saygılarımla...

• tapella6233 T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.

0,4 SEER değerinin pratikte (faturada vs.) etkisini görme ihtimaliniz çok çok düşük. Kuruşu kuruşuna hesap yapmanız lazım ki o zaman da hesap yaptığınıza değmeyecek bir fark çıkabilir.

Isıtma amaçlı kullanacaksanız 12000 tercih etmeniz daha doğru olur. Kuzey cephe olduğu için için Güneş ışığından faydalanma/etkilenme durumu asgari seviyededir.

Isıtma için 12000 daha iyi olur. Sadece soğutma olacaksa 9000 yeterlidir. 12000 de fazla gelmez. Yani 500 lirayı kâr sayarsanız bence hiç 500 fazla verip 12000 almayın. Ama bu beni hiç etkilemez derseniz 12000 tercih edebilirsiniz. 12000 de fazla gelmeyecektir. Zaten çoğu cihazda 9 ile 12 neredeyse aynı.

Özetlersek,

Isıtma olacaksa direkt 12000

Sadece soğutma ise 9000 olur. 500 lira daha vermek benim için hiç sorun olmaz derseniz yine 12000 tercih ediniz.

Aradaki 0,4'lük verim kaybı da dediğim gibi pratiğe yansıma yapsa bile kayda değer miktarda olmaz.

Sadece SEER değerini ele aldığınıza göre buradan tahminimle soğutma amaçlı kullanacaksınız. Bu durumda bahsettiğim gibi fiyata göre karar veriniz. 9000 alsanız keşke 12000 alsaydım asla demezsiniz. 12000 alırsanız da pişman olmazsınız

Saygılarımla...

• gizmozy G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Öncelikle Multi Split klima aksine iki ayrı klimadan daha pahalı olacaktır. Dış ünite gücünü küçük seçerek iki iç üniteyi eş zamanlı kullanmayacağınızı düşünürsek bu durumda da en iyimser düşünce ile fiyatlar kafa kafaya gelecektir. Bunun en temel sebepleri ise dış ünitenin daha pahalı olması ve çoğu markada malzeme + işçiliğin ücretli olmasıdır.

Dış ünite gücü küçük seçilirse iki iç ünite yine aynı anda çalışabilir ancak toplam kapasite dış ünitenin kapasitesi kadar olacaktır.

Örneğin 18+9 kapasite seçtiğinizde 27000 Btu iç ünite kapasitesi elde edilirken dış ünite 24000 veya kombinasyonu mümkün ise 18000 seçilirse iç ünitelerin toplam ihtiyacı 27000 olsa da toplam kapasite 24000 veya 18000 olur.

18000 dış ve 16+10 iç şeklinde 16000 Btu salona 10000 Btu yatak odasına şeklinde bir seçenek sunabilirim.

toshibacim
    Toshiba Klima 1 Oda + 1 Salon Multi İnverter A++ Duvar Tipi Klima Paketi (YENİ SERİ R32 İÇ + DIŞ)
    https://www.toshibacim.com/-1-oda---1-salon-toshiba-multi-inverter-klima-paketi

Ancak dediğim gibi dış ünite küçük ve buna rağmen bir klimaya 15k ayırsanız 15x2 = 30.000 TL iki ayrı klima demektir. Multi de aynı fiyata geliyor. Üstelik ayrı ayrı alırsanız kapasite kaybınız da olmuyor.

Dış üniteyi eşit güçte seçerseniz kampanya fiyatının dışına çıktığınız için fiyat tabiri caizse uçuyor.

Ayrıca özellikle küçük iç ünite çalışırken dış ünitenin fazla gelip mecburen dur-kalk şeklinde çalışması gibi bir sorun meydana gelebiliyor.

Tabi bu Toshiba örneği.

Alternatif olarak daha makul markaların multi sistemlerini düşünebilirsiniz.

Mesela Sigma düşünürseniz 24000TL + işçilik + malzeme şeklinde fiyat çıkabilir.

Yine 18000 dış ünite için söylüyorum.

Karara varmanıza yardımcı olacak bir özet çıkarmak gerekirse ;

Bütçenize uygun olacak şekilde 18000 için "tekli,monosplit olarak"

Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim. Bu cihaza bir bakın derim. LG Dual Cool'dan daha iyi olan seçenek budur. Sonrasında LG Dual Cool tercih edebilirsiniz.

Daha üst cihazlarda fiyatlar daha da yükselmektedir.

Yine de eklemek isterim,en azından fikir olsun.

Dual Cool ve 3000i'nin üstüne

2.olarak Midea Xtreme Save

1.Olarak Midea All Easy Pro

Daha da üstün olarak Mitsubishi Electric Enviro,Mitsubishi Heavy ZS-W (
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set)

Daikin Shira Plus şeklinde orta ve üst segment cihazları örneklendirebiliriz.

Bütçe aralığınızdan çok uzaklaşmadan Bosch 3000i serisini düşünün derim.

Multi için ise,

Toshiba'yi değerlendirebilirsiniz.

Ayrıyetten ısıtma amaçlı kullanımınız olmayacaksa Sigma markasına bakmanızı tavsiye ederim.
    LG'nin de multilerini değerlendirebilir veya Arçelik'den fiyat alabilirsiniz. Multilerde işçilik ve malzeme ayrı fiyatlandırıldığı için bayilerle görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü multi sistemlerde keşif olmazda olmazdır. Keşif ekibi size fiyat çıkarabilir. Tabi her markayı ayrı ayrı çagırmanız gerekmez. Bir marka boru metrajı vb. detaylar hakkında bilgi verse bu verilerle başka markalardan da teklif alabilirsiniz.

Düzenleme : Link düzeltildi

Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 4 Ağustos 2022; 15:19:58 >

• bahoo8484 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Evet ; söz konusu mesajımda zaten,

"İkisi de gayet kaliteli ve tercih edilebilir markalardır. Mitsubishi Electric gerçek Japon'dur,Heavy Çin firmasıdır vb. binbir türlü asılsız iddia ne yazık ki internet ortamında dolaşmaktadır."

İfadesiyle Çin markası olduğu iddiasının asılsız olduğunu belirttim.

Saygılarımla...

• PawnageFactoR kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Rica ederim,tabiî ki yardıma ihtiyacınız olduğu noktada sorabilirsiniz,kusurunuz yok.

Yalıtım vb. uygulamaların olması güzel olsa da 45m² alana maalesef 18000 yetmez. Çalışma süresi uzun olsa da sarfiyat yüksek olabilir.

24000 tercih etmeniz daha sağlıklı olur. 35-38m² civarı alana kadar 18000 kurtarırdı. Bütçeniz kısıtlı ise çare yok tabii ancak diğer türlü 24000 garanti olur.

Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Bölgenizde servis ağı var yaygın ise rahatça tercih edebilirsiniz.

ESA1324A100 kodludur. ESA12 kodlu olanlar R410A gazlı bir önceki nesil cihazlardır. ESA13 ile başlayanı tavsiye ediyorum.

Alternatif olarak yine Dual Cool ama 24000 olanını düşünmenizi tavsiye ederim. Fiyatı itibariyle bütçenizi aşmadığını görüyorum. 18000'den tabii daha pahalı olur ama dediğim gibi daha iyi olur.

Saygılarımla...

• badsay kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Şahsen Samsung'tan uzak durmanızı tavsiye ederim. Genel olarak servislerinin memnuniyet oranı düşük. Ayrıca ürünü yorumlayacak olursam Samsung yeni yeni bakır kondanser kullanmaya geri döndü.

Samsung dış ünitenin petekleri (kondanseri) alüminyum borudan yapılıyordu. Bu cihazlar da tel maşa cihazlar idi. Çünkü alüminyum çok kısa sürede kaçak vererek arızalara sebep olabiliyor. Samsung dediğim gibi bakıra yeni yeni dönmeye başladı. Size de hangisi denk gelir bilemiyorum. En başta bu bir risk. Hadi kondanser bakır oldu diyelim. Yine de Samsung'un klimada daha fazla yol katetmesi lazım. Kendi ürettiklerinden böyle sorunlar olduğunu biliyor ki bazı modellerini kendisi klima ürettiği halde gitti Midea'ya ürettirdi. Sonra baktı müşteriler bundan memnun. Ben de bakır kullanayım,başka çare kalmadı dedi.
    LG de bir zamanlar alüminyum kullanma hatasına düştü. O zamanlar da onu tavsiye etmedim. Ama Dual serileri bakır. Ben bu bağlamda LG'yi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• alperalper07 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. İki klima olacaksa bu klimaların odalara konması uygun olur. Ara katta mı oturuyorsunuz? Çatı katında veya son katta mı?

Ara kat ise 12000 Btu iki adet klima uygundur. Klima başına kaç TL bütçe ayırmayı düşünüyorsunuz? Isıtma konumunda kullanacak mısınız,sadece soğutma mı olacak?

Saygılarımla...

• Klima almak isteyip de kararsız kalanlara ve araştırma sürecinde olanlara yardımcı olması için tecrübemi aktarayım;

Başka bir odamda yaklaşık 10 yıldır Toshiba 13.000 BTU kullanıyorum ve çok memnunum ancak malum ekonomik koşullar nedeniyle toshiba ve segmentini tercih etmek istemediğinden büyük odam için daha uygun fiyatlı klima arayışına girmiştim.

Uzun araştırmalarım neticesinde klimayı aldım, yaklaşık 1 aya yakın süredir kullanmaktayım.

24 metrekare oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanım için 12.000 BTU ve 18.000 BTU arasında kararsız kalmıştım, sorup soruşturdum ısıtma için de kullanacağım için 18.000 BTU almamın en garanti yol olduğuna kanaat getirdim. Demirdöküm - Arçelik - Baymak'ın modelleri arasında kalmıştım, en nihayetinde Baymak 18.000 BTU Elegant Plus aldım. Piyasada o zaman 13.000 - 14.000 TL bandındaydı ben indirimlerle beraber 12.500 TL'ye aldım. bayram öncesi yoğunluğu olmasına rağmen servisi gelip hemen klimayı montaj yaptılar. 4 metre bakır boru kutu içinden çıkıyor, malum bakır borunun metresi 300 TL. ayrıca bu klimayı tercih etmemdeki sebep 5 yıl garantili olmasıydı. mevsim itibariyle soğutma için kullanıyorum, şöyle söyleyeyim 27 derecede bile üşütüyor. pervane sistemi sadece yukarı aşağı değil, sağa ve sola dönen pervane sistemi de mevcut, böylece odanın her yerine ulaşıyor. kumandası işlevsel, kullanımı kolay, iç ünitenin tasarımı şık klima iç ünite sessiz, motorunun ise çok sessiz olduğunu söyleyemem. normalde ses dikkat çekmiyor ancak doğal olarak gece sessizliğinde motor sesini yakınlardaysanız duyuyorsunuz. A++ enerji seviyesinde bir ürün fakat ben elektrik tüketimini yeni fatura gelmediği için karşılaştıramadım. sonuç olarak memnunum.

• dudaeva D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.

Midea üretim cihazlarda bu durum maalesef meydana gelebiliyor. 6 seneyi aşkın zaman önce de birebir aynı boru değmesi sorunu ile karşılaşmıştım. Buna biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Dış ünitenin tasarımı bile o süre zarfında değişti,yenilendi. Hâlâ bu boru kısmına dikkat edemediler.

Bence cihazın açılmasını hiç sorun etmeyin. En azından sıfır cihazın parçası vs. değişmedi.

Özellikle yabancılar iç üniteyi monte ederken ön panel vs. ne varsa söküp cihazı monte ediyorlar. Sonra cihazı taktıktan sonra geri topluyorlar. Sizinki dış ünite ama gelen elemanlar düzgünce söküp düzgünce topladılarsa inanın hiç sökülmemiş cihazdan farkı yoktur. Tahminimce düşüncelerinizi anlayabiliyorum. Cihazla oynanmış gibi düşünüyorsunuz ancak zaten 1-2 yıl içerisinde henüz yine yeni olan bir cihaz da olsa kapsamlı bir bakım hizmeti aldığınızda yine içi dışı sökülecek.

Saygılarımla...

• S.kar S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 12000 Bru yeterli olmaz. İçten ve dıştan mükemmel ötesi bir yalıtım olmalı ki o zaman belki olabilir.

Eğer taş yünü,cam yünü vb. malzeme ile mantolama yapıldı ise 18000 yeterli olur. Yalıtım hiç yoksa veya kalitesiz ise 18000 de olmaz,24000 gerekir.

Arçelik yerine LG UV Artcool serisine bakmanızı tavsiye ederim. Ama 18000'den aşağı olmamalıdır.

Saygılarımla...

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam.

Dayrelax'ın aslında tüm serileri değil , Infini serisi daha üstündür.

Hem özelliği daha fazladır. Hem de SEER (sezonsal soğutmadaki verimi) daha yüksektir.

Bu nedenle İnfini daha üst bir modeldir.

Saygılarımla...

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Pular ile Aphro'nun verim değerleri,dolayısıyla segmentleri aynı. Pular'da farklı olarak Wi-Fi kontrol özelliği var. Bu özellik bana lazım değil derseniz Aphro tercih edebilirsiniz. Yoksa Pular daha mantıklı olur.

Eğer ısıtma amaçlı da kullanacaksanız bu cihazları tavsiye etmem. Çünkü henüz çözülememiş olan yazılım sorunları var. İklimsa da Sigma cihazlarının yeni versiyonlarını Gree yerine Haier'e yaptırdı. Yaptırmasa daha iyiydi,o ayrı konu.

Eğer aradaki farka bütçeniz yetiyorsa,ben bu farkı zorlanmadan ödeyebilirim diyorsanız Daikin alın. Tabi Sensira da giriş sınıfı cihaz ama materyal kalitesi farkı var. Shira Eco'ya yükselince bu fark daha belirgin oluyor.

Ama derseniz ki bütçem olsa bile bu kadar farkı vermek beni düşündürüyor ; bu durumda ısıtmada kullanmayacağınızı varsayarak Gree'yi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Merhaba. Ücretsiz keşifte aralarında pek fark olmaz. Ama benim tavsiyem mesela Alarko-Carrier'den hizmet alabilirsiniz. İsleri direkt iklimlendirme ve soğutma olduğu için daha sağlıklı yorum yaparlar. Tabi bunu derken Arçelik servisi de keşif için klimaya alakası olmayan birini yollar demiyorum.

Binanızda sağlam bir yalıtım varsa 18000 yeterlidir. Yalıtımsız bina ise 24000 tercih etmeniz gerekir. 24000 40m² için fazla gelmez. Güvenli tarafta kalmak için direkt 24000 tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun.

Servisle görüşüp süreci öğrenecekler. Ama siz bu hafta da geçsin,zaten hafta içi iki gün kaldı. Mümkünse pazartesi bir kez daha arayarak iletişime geçin. Yoksa rehavete kapılıp nasılsa müşteri ardını aramayı bıraktı diyerek savsaklayabiliyorlar.

Saygılarımla...

• nebrion kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Mutfak olduğu için 12000 tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Ocak yandığı zaman vs. kapasite ihtiyacı artar.

Sadece soğutma olacaksa,

Sigma INVDMT Comfort serisini tavsiye ederim.
    Kaira DTXR35E tercih edilebilir.
    LG Dual Cool serisi tercih edilebilir.

Bu sıralamaya göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• dejavu177 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Eviniz hayırlı olsun.

Geçiş dönemlerinde ısıtma da yapabilecek şekilde LG Dual Cool serisini tavsiye edebilirim. Soğutma verimi de yüksektir,memnun edecektir.

Alternatif olarak Arçelik 18325 de tercih edilebilir ama önceliği LG'ye verin.

Alternatif olarak Kaira DTXR50E cihazı tavsiye edebilirim. Bu cihaz ısıtmaya daha müsaittir.

Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise E.C.A Syplos ESA1318A100 seriyi tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• ahcaner kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Toshiba iyi bir marka,kalitelidir. Arıza çıkarma riski genel olarak düşüktür. Yani kronik sorunları olan bir marka değil.

Eşzamanlı kullanım olmadığı için özellikle küçük iç ünite çalıştığında dış ünite dur-kalk yapabilir. Çünkü minimum kapasiteleri yakın olsa da eşit değil. Yani küçük iç ünite tek başına çalışırken ihtiyaç duyduğu minimum kapasite,dış ünitenin inebileceği minimum kapasitenin de altında ise dış ünite mecburen durur. Bunun cihaza zararı olmaz ancak dur-kalk yapması sarfiyatı bir miktar artırır ve konfor bir miktar azalır.
    Almışken iptal etmeyin. Saç baş yolduracak bir olay değil. Sadece dış ünite dur kalk yapma ihtiyacı duyarsa dediğim durumlar bir miktar meydana gelebilir.

Genel anlamda memnun kalacağınızı düşünüyorum. Deyim yerindeyse akarı kokarı olmayan iyi bir cihaz grubu tercih etmişsiniz.

Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 26262627262826292630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.