Yarbay
03 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 174 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar, TPLINK Router kullanıyordum. Fakat Airpods kulaklık 2.4 GHZ bandında çalıştığı için Wifi ile çakışma yapıyordu ve kulaklığı bağladığım anda internet hızım düşüyordu. Bu sebepten ötürü Xiaomi Dual Band router aldım, 5Ghz ile bağlanıp kulaklığı bağlıyorum internet hızında düşüş olmuyor. Fakat garip bir sorunum var, 2.4ghz’de PUBG oynarken pingim 60-70, 5Ghz bandına bağlanıp oyuna girdiğimde pingim 100’ün altına inmiyor. Ne gariptir ki 5Ghz bandında ping düşeceğine tam tersine yükseliyor. Sizde sorun ne olabilir ?

Turk Telekom VDSL 20 Megabit kullanıyorum, internetimden gayet memnunum. 2.4 GHZ’de ping çok güzel, 5GHZ’ye bağladığımda ping daha da düşeceğine 100’e fırlıyor ve hiç düşmüyor.

Arkadaşlar benim bir sorunum var kafayı yemek üzereyim. Evimde TPLINK, çift antenli bir router var. 2 sene önce almıştım sorunsuz bir şekilde kullanıyordum evin her yerinde çekiyordu. Bugün öğlenden beri router mutfakta çekmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Sıfırladım tekrar kurdum olmadı. Evet işin garip yani şu ki, evin 10 metre odasında ki odadan çekiyor, 20 metre ileride ki bahçe kapısından çekiyor, tuvalette bile çekiyor ama 5 m uzağında ki mutfakta çekmiyor.

Mutfağa adım atar atmaz internet kesiliyor. Başka router aldım denedim yine aynı. Koridora kurdum router’i, mutfakla arası 2 metre. Mutfağa geçtiğim anda internet kesiliyor. Sanki mutfakta jammer var gibi. Üst kata çıkıyorum, kör nokta odaya gidiyorum orda bile internet var, ama 2 metre ileride ki mutfakta internet yok.

Deli olmak üzereyim, hayatımda böyle birşey görmedim.

Evimde fiber alt yapısı olmadığı için ADSL kullanıyordum, paketim 16 Megabit. Fakat en fazla 10 megabit indirme, 0.7 megabit yükleme alabiliyordum. Gece 12’de VDSL’e geçmek için başvuruda bulundum müşteri hizmetlerinden. Beni +5 tl farkla 20 Megabit VDSL internete geçirdiler. Saat şuan 3:00. Tam 3 saatte VDSL’e geçişim tamamlandı. Gerçekten Allah razı olsun. İnternet kendine geldi.

Şu yana yana 1.6 TDI arayanlar, 250 NM tork patladığı zaman aracın uçtuğunu zanneden dizelciler. 1.0 TSI 115 HP daha performanslı diyince topa tutanlar buyursun.

Bu iki aracı reel’de de bizzat denedik, zorla da olsa az farkla da olsa 1.0 TSI alıyor 1.6 TDI aracı.

Dünyaca ünlü zeperfs sitesinin verileri.

Leon 1.0 TSI 115 HP manuel - 1.6 TDI 115 HP manuel.

Şimdi size soruyorum, herkes 1.6 TDI alırken performans konusu aklına gelmiyor, 1.0 TSI alırken neden çeker mi acaba diyor ?
Arkadaşlar cihazım 11 Pro Max, 1080P 60FPS çözünürlük aktif iken kayıt başlamadan önce telefoto kameraya aldığımda görüntü donmaya başlıyor ve fps bayağı düşüyor.

Bunu sadece telefoto kamerada yapıyor, düşük ışıkta ve gündüz ışığında denedim durum aynı.

Müşteri temsilcisi ile görüştüm servise yönlendirdi fakat evden çıkmıyorum.

Videoyu aşağı ekledim, lütfen 60 FPS izleyin. Videoda çok belli olmayabilir ama gerçekte kasım kasım kasılıyor akıcılık gidiyor resmen donuyor. Bunun için konu açılırmı diyenler olursa da şunu söyleyeyim. Bu cihaza 12.000₺ para verdim ben, insan en ufak sorun görmek istemiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=QRX9mgeSiIE&feature=youtu.be
Arkadaşlar soru basit;

Passat 1.4 TSI 122 HP 6 İleri Manuel 2012

Elentra 1.6 CRDI 128 HP 6 İleri Otomatik Vites 2014

3-4 kilometrelik bir düz yol kapışmasında hangisi alır ?

Benim oyum Passattan yana ama Elentranın hem beygiri hemde torku daha fazla.

Sizce ?
Arkadaşlar eşime Kuzey Irak’tan 8 Plus getirttim. Cihaz sıfır kapalı kutu geldi. Bugün kutuyu açtım hiçbir sorun sıkıntı yok. Fakat kutudan kulaklık dönüştürücüsü çıkmadı.
Kulaklık XS kulaklığı gibi paketin arkası dümdüz. Dönüştürücü takılan yer yok.
Aşağıda bir haber paylaşıyorum. Xs modelleri çıktıktan sonra 8 modellerine de dönüştürücü koymamaya başlamış Apple. Acaba bundna dolayı mı ? Telefon 01/2019 üretimi.
Arkadaşlar yurtdışından sıfır Iphone 8 aldım. 10 gün oldu tam. Bugün farkettim pil ömrü %99’a düşmüş. Bu normal olamaz bence. Mesela bir arkadaşımda 6 var. 4 ay önce sıfır aldı pil ömrü hala %100.

Günde 2 kere şarj ediyorum PUBG oynadığımdan dolayı.

Bazen şarj tam bitmeden takıyorum, bazen de tam dolmadan çekiyorum. Oyuna girerken de parlaklığı full yapıp giriyorum. Bunlarla bir alakası var mıdır ?
Eşimin çok severek ve titizlikle kullandığı P20 Lite telefonu ses kısma yükseltme tuşlarının oradan yamuldu.

Böyle birşey nasıl olabiliyor anlamış değiliz.

Cihazın 16 AY garantisi mevcut. Turkcell den alınma.

Yapılacak birşey varmıdır? Yardımınızı bekliyorum
Arkadaslar bundan 1 hafta önce oturma odama Arcelik 12325 Ekolojik Inverter A++ klima taktirdim.

Yanliz aklima takılan birsey oldu.

Kuzenimin evinde 12320 modeli takili, PO'da yani turbo modunda calistirdiginda anlik guc olarak 1.0 kw cekiyor. Benim 12325 ise PO da anlik gostergede 1.2kw cekiyor.

Bu farkin sebebi nedir ? 12320 ile 325 arasinda ki fark nedir ?

Benim klimamin ustunde EkolijikInterver yaziyor, 12320 de ise sadece inverter yaziyor.

Bilen bir arkadasimiz bilgilendirir ise sevinirim.

0.2 kw az bir fark degil. 10 saatte 2 kw fark demek, 1 ayda 60 kw fark yapar oda yapar 25 30 tl.
Arcelik 12320 vs 12325 Farkı ?
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Mercedes
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.556
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 38.761 (Bu ay: 433)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 605 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.