Xiaomi Router 5GHZ Ping Sorunu
Arkadaşlar, TPLINK Router kullanıyordum. Fakat Airpods kulaklık 2.4 GHZ bandında çalıştığı için Wifi ile çakışma yapıyordu ve kulaklığı bağladığım anda internet hızım düşüyordu. Bu sebepten ötürü Xiaomi Dual Band router aldım, 5Ghz ile bağlanıp kulaklığı bağlıyorum internet hızında düşüş olmuyor. Fakat garip bir sorunum var, 2.4ghz’de PUBG oynarken pingim 60-70, 5Ghz bandına bağlanıp oyuna girdiğimde pingim 100’ün altına inmiyor. Ne gariptir ki 5Ghz bandında ping düşeceğine tam tersine yükseliyor. Sizde sorun ne olabilir ?
Turk Telekom VDSL 20 Megabit kullanıyorum, internetimden gayet memnunum. 2.4 GHZ’de ping çok güzel, 5GHZ’ye bağladığımda ping daha da düşeceğine 100’e fırlıyor ve hiç düşmüyor.
Arkadaşlar benim bir sorunum var kafayı yemek üzereyim. Evimde TPLINK, çift antenli bir router var. 2 sene önce almıştım sorunsuz bir şekilde kullanıyordum evin her yerinde çekiyordu. Bugün öğlenden beri router mutfakta çekmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Sıfırladım tekrar kurdum olmadı. Evet işin garip yani şu ki, evin 10 metre odasında ki odadan çekiyor, 20 metre ileride ki bahçe kapısından çekiyor, tuvalette bile çekiyor ama 5 m uzağında ki mutfakta çekmiyor.
Mutfağa adım atar atmaz internet kesiliyor. Başka router aldım denedim yine aynı. Koridora kurdum router’i, mutfakla arası 2 metre. Mutfağa geçtiğim anda internet kesiliyor. Sanki mutfakta jammer var gibi. Üst kata çıkıyorum, kör nokta odaya gidiyorum orda bile internet var, ama 2 metre ileride ki mutfakta internet yok.
Deli olmak üzereyim, hayatımda böyle birşey görmedim.
TÜRK TELEKOM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN
Evimde fiber alt yapısı olmadığı için ADSL kullanıyordum, paketim 16 Megabit. Fakat en fazla 10 megabit indirme, 0.7 megabit yükleme alabiliyordum. Gece 12’de VDSL’e geçmek için başvuruda bulundum müşteri hizmetlerinden. Beni +5 tl farkla 20 Megabit VDSL internete geçirdiler. Saat şuan 3:00. Tam 3 saatte VDSL’e geçişim tamamlandı. Gerçekten Allah razı olsun. İnternet kendine geldi.
|
|
|
|
P20 Lite Telefon Yamuldu
|
Arcelik 12320 vs 12325 Farkı ?
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.571
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 47.858 (Bu ay: 815)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 621 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası