< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2590. sayfa)

-
-
Merhabalar hocam.
Shira Eco 12000 Btu yetersiz kalır.
3000i için de 3000TL fark vermeyin derim. Hazır uygun almışken bu durumda Kaira uygun bir tercih olur. 3000i güzel bir seri ama 3000TL farka hem de bir alt kapasite için bence gerek yoktur.
Mevcut cihazınızın memnun edeceğini ve verimli çalışacağını düşünmekteyim. 7000 Btu kapasiteye inebilmektedir. Bu yönüyle sarfiyattan yana sorun yaşamayacağınızı düşünmekteyim.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Rica ederim. Toshiba'nın modeli nedir?
Saygılarımla...
Merhaba. Kaira'dan cihaz olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum. Daikin'in alt markası olduğu için servisi Daikin'dir. Servis yönünden de yaygın bir ağa sahip olduğu için sorun yaşamazsınız.
Daikin kendi adıyla uygun fiyat bandında ürün üretmediği için alternatif olarak bu yola başvuruyor. Yeni bir marka ortaya çıkarıp bu marka üzerinden kendi modellerine nazaran daha uygun fiyatlı ürünler sunarak piyasadaki rekabetin tüm fiyat mertebelerine dahil olabilmeyi amaçlıyor.
Kaira Daikin'in alt markası olup Midea markası tarafından üretilir. Fiyatına göre iyi izlenim verecek,kendi segmentinde iyi bir cihazdır.
Düzenleme : 35-40m² arası için 24000 Btu uygundur.
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 2 Haziran 2022; 15:45:40 >
Selamlar. Rica ederim. Çalışma süresini uzatarak diğer alanlarda faydasını yine görebilirsiniz. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...
Selamlar hocam. 18000 Btu'dan aşağısı maalesef asla yeterli olmaz. O sıcaklarda 18000 anca yeterli olur :)
Max. bütçeniz nedir?
Saygılarımla...
Hocam peki sadece soğutma düşünürsek Kaira almak ile Mitsubishi almak arasında ömür ve kalite anlamında sorun yaşar mıyız? Daikin iyi bir marka malum ancak Kaira ilk defa duyuyorum. Genel olarak yorumlar iyi servis hizmeti de montaj dahil Daikin tarafından veriliyormuş sanırım. Mitsubishiye göre belirttiğiniz DTXR modeli arasında kalite farkı varsa da denk bir model var mı önerebileceğiniz yoksa Mitsubishi'den şaşma mı dersiniz kalite açısından.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler
Aşağıdaki cihazı inceliyordum bu durumda bu cihaz da alternatif olarak uygun mudur
-
Teşekkürler hocam, telefonlar arayıp gerekli görüşmeyi yaptım, az önce keşif ekibinden birisi geldi inceledi, 5. kat ve çatı katı olduğu için vinç gerekebileceğini söyledi, sanırım yarın veya hafta başında halletmiş olacağım.
-
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar oda için düşünüyorum. Bana en azından 1 sene gidebilcek klima önerir misiniz. Çok ucuz olsun. Mobil falan farketmez. Odam 16 m2 falan. Seneye bozulsa da olur bu seneyi kurtaralım yeter.
-
Merhaba,
6 katlı binada 2. kat, bütçe olarak geçen sene 3,5k civarlarına klimalar vardı ancak sımdı baktım 10k olmus resmen, 10k yı geçmeyecek ve enerji verimliliği anlamında bizi üzmeyecek olmasını tercih ederim,
Bu arada hafta içi çalıştığımızdan akşam 6 - 11 arası çalıştırmayı düşünüyorum, birde yalıtım cok kuvvetli değil maalesef.
teşekkür ederim.
-
Merhabalar;
2018 yılında aldığım Bosch klimam "EC" hatası veriyor. Sanırım gaz problemi var. Tahmini kaç lira olur bu gaz bastırma işleminin ücreti. Yetkili servise mi yaptırmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Hocam sıfır klimaya 5 metre sonrası bakır borunun metresine metre+işçilik 350 lira dendi. Sıfır klimada 5 metreden sonra metre başına işçilik diye birşey mi var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 2 Haziran 2022; 18:14:49 >
Ustat, bir sorum daha olacak acaba kule tipi serinletici size bir nebze serinlik sağlar mı? Tavsiye edermisiniz?
Teşekkürler
cevaplar için çok teşekkür ederim hocam bir sorum daha olucak elektrik bağlantısı için nasıl bir yol izlemem gerekiyor şu an klima elime ulaştı montaj için randevu alıcaktım ama elektrik konusunu bilmiyorum elektrik işini onlar hallediyormu yoksa elektrikçi çağırıp önden onumu halledeyim ?
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 2 Haziran 2022; 18:49:24 > -
arkadaşlar merhaba benımde ufak bır sorum olucaktı. Evim istanbul 1+1 55 metrekare açık mutfak tüm gün güneş alıyor yere kadar cam var. 24000 veya 18000 btu'luk hangi klimayı tercih etmeliyim ? Birde bütçe konusunda sorun yok ise önerdiğiniz en iyi marka nedir acaba?
Genelde baktıgım zaman aşağıdaki üç klimada kaldım ama samsung için olumsuz yorumlarınız var. Samsung ve daikin en çok sevdiğim yanı göz sayesinde size doğru üflememesi benim için önemli bir özellik
Daikin Shira Plus 18000 BTU/h FTXM50R
Mitsubishi Kirigamine Zen MSZ-EF 18bin btu
shop.samsung.com
WindFree Klima Elite PM 1.0 Duvar Tipi Split Klima AR24AXAAAWK/SK | Samsung TRhttps://shop.samsung.com/tr/windfree-tm-elite-pm-1-0-duvar-tipi-split-klima/?integration_kapasite_kapasitesogutmabtusaat=17061%20Btu%2FsaBirde Lg nin şu modelını buldum yeni çıkmış sanırım
lg türkiye
LG A++ UV Artcool Serisi 18K Btu Split Klima DUAL Inverter Kompresör | LG Türkiyehttps://www.lg.com/tr/klima/lg-ac18bh
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XII.Nicksiz -- 3 Haziran 2022; 9:39:6 >
-
Merhaba,
çatı dublexinin üst katında bulunan 32m2 salonuna klima taktırmak istiyoruz. Ev istanbulda ve kuzey batı cepheye bakıyor. Salonun yarısı güvercinlik tipi tavanı var(ahşap taval değil, beton tavan), yani tavanı az da olsa alçalıyor, hacim olarak aşağı yukarı 28m2'ye denk diyebiliriz. Salonun kapısı yok, koridora bağlanıyor, koridorun üzerinde alt kata inen merdiven var (kapısız) ve alt katta da koridor var. üst kat salon+koridor+merdiven yaklaşık 40m2, alt kat koridorla birlikte yaklaşık 45m2 lik bir alan kapısız olarak birbirine bağlı. klimayı koridora doğru değil tam tersine üfleyecek şekilde yaptıracak olursak, kaç btu'luk bir klima bize salonu soğutmada verim verir?
- bina yeni, yalıtımı güzel, alt kat gayet serin ama üst kat çatı katı olması sebebiyle sıcak oluyor bayağı.
- ısıtmada kullanmayacağız çok büyük ihtimal, soğutma için istiyoruz.
kapısız koridora merdivene ve alt kata çok fazla soğuk hava kaçar mı? bu durum salondaki soğutma verimini düşürür mü? kaç btu verim verir?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
-
15k civari dusunuyorum hocam max butce olarak. Almisken uzun omurlu olsun diyorum fiyatlar ucuk yapacak bi sey yok.
Dun mitsubishi electric bayisine gittim 16000btu onerdi fiyat olarakta son 16 bin tl yapariz dedi. Yalniz nette bakiniyorum ama mitsu electric fiyatlarina ulasamiyorum hep heavy cikiyor ayrica gercekten 16000 btu opsiyonu var mi bilemedim arada kaldim.
Ayni sekilde gree bayisine gittim fairy serisi icin 11k fiyat 12000btu icin 16k fiyat 18000btu icin fiyat aldim.
Daikin ise 14.5k fiyat verdi 14000btu icin.
Sizce ne yapmali ? Ayrica mitsubishi electric fiyat listesine nasil ulasabiliriz bi ben mi bulamadim nette yoksa satislari mi yok internet uzeri anlamadim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X