Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2588. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss , NEVERDIES , epokhe_fb Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.937
Cevap
962
Favori
4.900.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 25862587258825892590
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LG'nin verimi bir miktar daha yüksek. Ancak Kaira'nın (Daikin) servisi daha yaygındır. Bu yönüyle Kaira daha avantajlı olabilir.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kunteper kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Buna net bir cevap vermek zor olur. Çünkü biraz spesifik bir konu.

Şöyle ki ;

Eski On-Off mantığı ile çalışan sabit hızlı klimalarda bu çok yanlış bir tercih olurdu. Çünkü cihaz sabit hızlı. Yüksek kapasite tercih etmek sarfiyatı önemli ölçüde artırırdı.

Şimdi ise klimalar inverter. Yani klima çalışma temposunu ihtiyaca göre ayarlayabiliyor.

Arabayla ne kadar hızlı gitmek istiyorsanız o kadar gaz verirsiniz,ona benzer bir mantık. Motor devri artınca hız artar,azalınca hız azalır mantığı gibi. (Vitesi bu teşbihte yok sayalım).

Yani inverter klimaların kompresör ve dış ünite fanı ihtiyaca göre çalışma hızını artırıp azaltabilmektedir. Yani sabit bir kapasitesi yoktur.

7 9 12 18 24 lük dediğimiz kapasiteler neyin nesi derseniz bunlar nominal kapasitelerdir. Yani klima nominal kapasiteye göre seçilir.

Daha fazla uzatmadan sorunuza gelecek olursam ;

12000 yerine 18000 tercih ederseniz eğer seçilen 18000lik klimanın kapasite aralığı geniş ise sarfiyata çok fazla bir etkisi olmaz.

Örneğin A markasının 12000'lik kliması 3000 Btu kapasiteye kadar inebiliyor. Yani yukarıda bahsettiğim gibi kapasitesini ayarlayabilen klimalar olduğu için minimum-nominal-maximum şeklinde 3 aralığı bulunur. Nominal kapasite büyüdükçe minimum kapasite de büyür.

A markasının 12000'lik kliması 3000 Btu'ya inebiliyor diyelim. 18000'lik kliması da 4500 Btu'ya iniyor. O zaman bu markanın 18000'liğini tercih etmek tüketime etki etmez. Ama kapasite büyüyünce fanın gücü de büyür. Dolayısıyla çalışırken oluşturduğu rüzgar sesi mekâna fazla gelebilir. Bu belki rahatsız edebilir. Ayrıca ortamı 12000'den daha hızlı ısıtıp soğutacağı için anî ısı değişimleri mekânda özellikle sıcaklığa karşı hassas insanlar varsa bunalma ve üşüme şeklinde rahatsız edebilir. Bunları yapabilir edebilir diye anlatıyorum çünkü her insanın hissiyatı farklı olur. Bazısı soğuğu çok sever ; "oh,bu tam benlik" der. Bazısı da rahatsız olup odadan çıkar. Tamamen kişisel bir durum.

B markasının da 12000 Btu olanı 3000 Btu'ya inebiliyor diyelim. 18000 Btu olanının da kapasite aralığı dar olabilir. Bu cihaz da en düşük 10000 Btu'ya inebiliyorsa işte burada tüketim yönünden de sıkıntı eklenir. Çünkü mekâna uygun olan kapasite 12000 Btu ve mekânın ısıl ihtiyacı azalınca 3000 Btu'ya inebiliyor. Diğeri 10000 Btu'ya inebiliyor. Mekânın ısıl ihtiyacı 10000 Btu'dan az olunca 10000 Btu'dan aşağı inemeyen 18000 Btu'luk klima mecburen dış üniteyi durdurmak zorunda kalacak. Çünkü daha çalışma aralığı bu kadar,daha aşağı kapasitelere inemez.

12000 Btu klima olsa 3000 Btu'ya kadar inebildiği için durmak zorunda kalmadan kapasitesini ayarlayarak çalışabilir. Ama diğeri aynı mekânda en az 10000 Btu'ya inebildiği için mekânın ihtiyacından daha fazla ısı transferi yapar. Mekânın ihtiyacından fazla,çünkü klima kapasitesi gereğinden büyük. Mekânın ihtiyacından daha fazla ısı transferi de ortamı ayarlanan sıcaklıktan daha fazla soğutması/ısıtması demek. Klima da bunu istemediği için mecburen dış üniteyi durdurur.

Örneğin klimayı soğutmada 25 dereceye ayarladınız. İçerisi 25 derece oldu. Klima kendini kıstı kıstı ama en kısık hali bile ortamın ihtiyacından daha fazla. Bu durumda mekân 25 derecenin (ayarlanan,istenen değerin) altına inmesin diye klima mecburen dış üniteyi durdurur. Dış ünitenin durduğu süre zarfında soğutma olmayacağı için mekân ısınmaya başlar. Yalıtım durumuna göre 25,5 olabilir veya yalıtım kötü ise 26 27 diye çıkabilir. Dış ünite tekrar devreye girince (devreden çıkınca 3 dakikadan önce tekrar devreye giremez) aradaki sıcaklık farkını tolere etmek,toparlamak için yüksek tüketimle çalışır. Sonra yine kendini kısar,yine durur. Bu döngü böyle devam eder ve sarfiyat yükselir.

Bu nedenle kapasite gereğinden büyük seçilecekse mutlaka ve mutlaka alınacak klimanın kapasite aralığı bilinerek seçim yapılmalıdır.

Saygılarımla...

• signec kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Shira Plus serilerinde en günceli FTXM-R kodlu olanıdır. Diğerleri yerine bunu tavsiye ederim.
    Kirigamine Zen ile eşdeğer verimde cihazlardır. Ama Shira Plus serisinde akıllı göz özelliği vardır. Ortamda kimse yokken klimanın kendini düşük tüketim moduna almasını sağlar.

Bu bağlamda FTXM50R birinci,Kirigamine Zen ikinci tavsiyemdir.

Saygılarımla...

• bugra_celebi78 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Ancak fırsat bulunca foruma girebiliyorum maalesef. Boş zamanımda da değil,arada vakit bulunca ancak giriyorum.

Vakum konusuna çok dikkat ediniz,klima için hayatî önem taşımaktadır.

Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...

• nestatn N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam akıllı göz özelliğinin olmadığını bilmiyordum. Tekrar teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Maalesef ben satış yapmıyorum. Yoksa elimden geldiğince yardımcı olmak isterdim.

Balkon duvarına veya yere monte edilebilir. Ancak balkon kapalı ise klima çalışırken camların hepsi açık olmalıdır.

Kaira DTXR (zam gelmeden alırsanız şu anlık fiyatı iyi)

LG Dual Cool

Arçelik Ekolojik

E.C.A Syplos R32

Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise Hantech Elite

Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• signec kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

Saygılarımla...

• Herkese Merhaba. Tavsiye isteklerinin artması sebebi ile klima kullanıcı adayı olan forumdaşlarımızı ilgilendiren vakum işlemi daha çok önem kazanmaktadır.

Normalde montaj prosedürüne göre yapılması zorunlu olan ancak servis elemanlarının keyfi uygulaması sonucu yapılmayan "vakum işlemi" her klima satın alan ve montajını bekleyen klima kullanıcısı olmak üzere olan forumdaşlarımızı ve bireyleri ilgilendirmektedir.

Vakum işlemi nedir,nasıl yapılır vb. sorulara cevap içeren konuyu aşağıdaki yazıya tıklayarak okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.

Vakum Konusunu Okumak için Tıklayınız

Ayrıyetten yaz aylarının gelmesi sonucu klimaya olan ihtiyacımız artmaktadır. Bununla beraber klimalarımızı sağlıklı kullanabilmek adına bakımlarını düzenli olarak yaptırmalıyız. Bakım hizmeti alacağımız firmayı seçerken dikkatli olmalı ve dolandırıcılığa karşı tedbirli davranmalıyız. Söz konusu risklere dair açıklamayı ve bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.

Bakım İşlemine Dair Bilgilendirmeyi Okumak için Tıklayınız

Saygılarımla...

Bu kadar detaylı ve emek harcanmış güzel yazınız için içten teşekkürlerimi sunarım, emeğinize sağlık Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

• Demekki farklar bu yuzden ben acikcasi bu klimadan cok memnunum simdilik, cokta fonksiyonu var. Dikey zaten otomatik ama yatay olan hava akimi da otomatik, hava temizleme, 3-4 farkli eco modu, sessiz mod, kendini temizleme modlari, vs daha sayamadigim bir suru ozellik cok dolu bir klima gercekten. Bizim buralarda dogalgaz pek yaygin degil o yuzden bu klimanin isitmasi da cok onemli bakalim eger kisin iyi performans cikarirsa bu klimadan bir kac tane daha alacagim diger odalarada.

Hocam son bir soru sorayim bu klimanin gazi biter mi :D yabanci forumlarda okuyorum kacak yoksa gaz bitmez diyolar ama emin olamadim. gerci klimada gaz kacak tespit etme sistemi de var kacak varsa uyari veriyormus ama yinede sorayim dedim bu konuyu da.

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

Klimanın gazı bitmez,zamanla azalmaz. Ne yazık ki bunun aksini iddia edip klimacılık yapan ve sektöre uzak olan müşterileri düzenli olarak dolandıran sahtekarlar piyasada yoğun olarak var. Bakım zamanı gelince müşteri çağırdığı zaman "bunun gazı azalmış,bakım yapmışken gazını da tamamlayalım" diyerek müşteriyi dolandırabiliyorlar.

Klima sistemi kapalı bir sistemdir. Yani hermetiktir. Gazın eksilebilmesi için bir kaçak olması gerekir. Kaçak da bir arızadır. Kaçak yoksa klimadaki gaz klimadan ayrılmaz,eksilmez. Çünkü boruların bağlantıları sızdırmaz şekilde yapılır. Gazın çıkıp gideceği bir yer yoktur. Eğer kaçak varsa zaten klimanın soğutma ısıtma performansı azalır. Isıtmada havalar aşırı soğuk değilken bile dış ünite karlanmaya başlar. Bu durumda gaz eksilmiştir,kaçak vardır. Kaçağı bulup arızalı yeri tamir etmeden gaz basmak da işe yaramaz. Çünkü basılan gaz da yine kaçak olan yerden çıkacaktır. Kaçak bulunur,tamir edilir. Sonra vakum yapılıp gaz basılır. Kaçak yoksa da asla gazda eksilme veya bitme olmaz. Yenilenmesi de gerekmez.

Saygılarımla...

• kunteper kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Faydalı olmasını dilerim :)

Saygılarımla...

Anladim hocam tesekkurler bende oyle dusunuyordum sonucta basinc altinda calisiyor nasil kacacak nereye gidecekte bitecek diye dusunuyordum :)) Benim soktugum eski klimanin dikkatimi ceken noktasindan biri ayni dediginiz gibi borusunda karlanma vardi soguturken bile. O an ne anlama geldigini anlayamadim normal sanmistim ama demekki perofrmansi o yuzden dusukmus bir yerde kacak varmis. Neyse o klima tarih oldu, tekrar tesekkurler iyi aksamlar.

teşekkürler üstad.

• Herkese merhabalar. Kaşta DTXR serisinin 18000 lik kliması ile 24000 lik kliması arasında verimlilik açısından çok fark var mıdır acaba? Mersinde oturuyorum. Evin üstünde de başka ev yok, çatı var.

Hocam bu mesaja dayanarak Aydın ilinde yaşayan biri olarak ben de sormak istedim. Belki aynı soru gibi ama 30m2 salon güney batı cephe Aydın ilinde, 2 duvardada büyük cam alanları mevcut. %90 soğutma amaçlı kullanılacak. 24000 btu kaira indirimde iken tercih edilir mi? Yoksa 18000 btu kairanın tekrar indirime girmesini mi beklemeliyim ya da başka bir öneriniz olur mu, şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam merhabalar, 2 oda için 2 ünite tek motor seçeneği olan ürünler tercih edilebilir mi? İki odada gün içinde gram güneş almıyor.

• @klima5505 Üstad Selamun Aleyküm. Yatak odam için ve sadece soğutma amaçlı bir klima arayışındayım. Kaira DTXR35E / Baymak Elegant Plus 12 / Sigma SGM12INVDMG Plus arasında kaldım.

Kaira'nın sitesinde Ptasarım,soğutma kW 3.6 görünüyor. Bu değer Elektik tüketim değerimi aceba ? Baymak ise Soğutma Elektrik Tüketimi kW/h olarak 1,10 görünüyor. Kaira'nın kw/h oranını bulamadım?

Birde sizin önerebileceğiniz başka model var mı bu fiyatlardan düşük veya bu cihazların fiyatında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj halid -- 2 Haziran 2022; 7:54:47 >

Hocam teşekkürer tavsiyeleriniz için.

Peki btu olarak ne önerirsiniz?

Bir de Mitsubishi enviro modeli (yanlış hatırlıyor olabilirim) Türkiyede üretiliyor gibi bir şey okumuştum kalite farkı var mı biliyor musunuz? Bazı markalar iç pazara yerli imalat ürün veriyorlar fiyatı uygun tutmak adına. Bu yedek parça bulunmasını kolaylaştırsa da aynı kalitede üretilip üretilmediğini bilemiyorum. Mitsubishi de durum nedir bilginiz var mı?

• 
Sayfa: önceki 25862587258825892590
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.