< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2592. sayfa)

-
-
Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Hayırlı olsun.
1-Mevcut tesisat gereğinden kalın geldi sanırım. Bu tarz tesisatlarda genellikle buhar hattı kalın çıkıyor. Yani klimanızın kalın borusu 3/8 ise hazır tesisat 1/2 çıkıyor. Bu durumda kaynak gerekebiliyor. Eğer kaynak işçiliği düzgünce yapıldı ise ve klima çalışırken herhangi bir akış sesi ("sssss" şeklinde bir ses) yoksa performans kaybınız da olmayacaktır. Boru çapında yapılan redüksiyon da mesafe kısa olduğu için sorun olmaz. Kaynak işlemi de (aslında bakır boruda yapılan işlem "sert lehim" işlemidir) performansı düşürmez. Nitekim VRF adını verdiğimiz çok iç üniteli sistemlerde zaten her bağlantı noktası kaynak ile birleştirilir. Yani düzgün işçilik ile yapılan kaynağın performansa kötü bir etkisi olmaz. Büyük sistemlerde de olağan kabul edilen bir uygulamadır.
2-Kablonun üzerinde kesiti yazar. Bunu okuyup söyleyebilir misiniz? 3x...mm² veya 3G...m² şeklinde bir kesit bilgisi olması gerekiyor. Kaçak akım rölesi olası hata akımları akması sonucu (izolasyon hatası vb. sorunlar sonucu toprak hattına akım akması veya nötr-toprak teması gibi durumlarda) elektriği keser. Sigorta ise hattı aşırı akıma karşı korur. Bu nedenle eğer kesit gerçekten sorun teşkil edecek kadar ince ise maalesef bu elemanlar ısınmayı ve ısınmanın meydana getireceği sorunları önlemez. Kesiti öğrenmemiz ve mümkünse enerji alınan noktadan klimaya kadar söz konusu ince olduğu düşünülen kablonun metrajını tahmini de olsa belirtirseniz net bir şekilde yeterliliği konusunda yorum yapabilirim.
Cihaz inverter olduğu için tasarruf elde etmek adına kapatmak yerine ayar sıcaklığını yükseltmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam merhaba, 12000 btu cihazda Kaira’yı mı yoksa Airfel’i mi önerirsiniz ? Birbirlerinden farkı varmı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam. Kaira'yı öneririm. Airfel henüz güncellenmedi ve R410A gazlı eski(genel olarak çok eski olmasa da R32'ye göre eski) nesil cihazlara sahip. İkisi de Daikin Türkiye'ye ait. Airfel'in üstüne pek düşmedi ve Airfel cihazları güncelletmedi. Kullanıcı seviyesinde soğutucu akışkanlar pek ayırt edilemez. Yani Daikin Airfel'i R410A gazlı bırakayım da Kaira daha çok satsın diye düşünerek bunu yapmıyor ama nedense Airfel dediğim gibi güncellenmemiş durumda. Bu bağlamda Kaira daha iyi bir tercihtir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@klima5505 hocam kablonun üstünde yazı yazan bir kısım yok ama tahminim 3x0.75. 2 metreden kısa. Dış üniteden 3x1.5 lik kabloyla ek yaptık. Direkt elektriği bu kabloyla dış üniteden almıyoruz yani. Bu kablo duvarın içinde olduğu için kullanılmasını istedim. Dediğim gibi hiç ısınma görmedim 4 saatlik süre zarfında. İlk taktığımızda turbo modda 16 derecede yarım saat kadar çalıştırdım yine bir ısınma olmadı. @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa KC -- 3 Haziran 2022; 21:9:23 >
Bahsetmiş olduğunuz metrajda 0,75mm² de olsa sakıncası yoktur. Cihaz max. kapasitede 5 ampere yakın akım çekmektedir ki bu sürekli değildir. Isınma da olmadığı için herhangi bir tehlike meydana getirmez.
Eğer kabloyu yenileyecek olursanız da kaliteli markaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Yani özellikle bu markaları tercih etmeniz iyi olur.
Öznur - HES - Prysmian markalarını tavsiye ederim. Bunlar kaliteli markalar olup (fikrimce özellikle Prysmian) tam bakırdır.
Başka markalar da eklenebilir tabi. Ancak çok yabancı bilinmedik markaların yalıtkan tabakası kalın olup iletkeni ince olabiliyor. Dıştan ölçünce tam kesit görünüyor ama iletkeni incecik.
Bazıları da bakır diye satılıyor ancak CCA çıkıyor. (Copper Coated Aluminum - Bakır Kaplı Alüminyum)
Bu kablonun da kesit hesabını alüminyum iletkene göre yapmak gerekir. Tabi bunu belirterek satanlar var,öyle olursa sorun değil ancak CCA kabloyu tam bakır kablo diye satan sahtekârlar da mevcut ne yazık ki.
Bu nedenle örneğini verdiğim markaları tercih ederseniz en azından tam bakır kablo aldığınıza emin olursunuz.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba, sigma klimalar hakkında ne düşünüyorsunuz, baymak klima ile karşılaştırıldığında hangisi öne çıkar.
12 binlik klima almayı planlıyorum, tercihen wifili olsa daha iyi olur.
-
Hocam merhabalar. Adıyaman'da yasiyorum. Salonuma klima almak istiyorum. 25 M2 odam. Batı cepheli. 11 gibi güneş görmeye başlıyor. En üst katta. Dış yalıtımı iyi ama üst yalıtım yok. Fransız pencereli pencereler büyücek. Musadenizle size bir kaç sorum olacaktı:
*Kaç BTU klima almami tavsiye edersiniz?
*10 bin lira civarı bütçeyle bir öneriniz var mı? Genel olarak öneriniz var mı biraz bütçe asılabilir.
* Fujiplus klimalar hakkında bilginiz var mı acaba? Bile uygun fiyatlı olarak gelmişler de.
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim, saygılar sunarım.
öncelikle bilgiler için teşekkürler hocam.
hare modeli MSZ-HR42VF olan cihaz önerildi bana 16k TL fiyat verildi. ama bana 16000 btu olduğunu söylemişti sizden anladığım bu aslında 14000btu. bayii kasıtlı mı yaptı anlamadım yanlış bilgi vermek oluyor bu.
-
Bosch Climate 3000i kuruldu. Gelen arkadaşların işçiliği beni son derece tatmin etti. İstediğim gibi aceleye getirmeden kurulumu yaptılar. Tek sıkıntı bakır boru için 5 metreden sonra metre başına 350 lira isteyeceklerdi. Ona da gerek kalmadı boru ucu ucuna yetti. @klima5505 yardımlarınızdan ötürü size de çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 4 Haziran 2022; 3:7:13 > -
biraz daha araştırdıktan sonra lg dualcool 12000 de karar kılıp ürünü kampanya ile 8700 e aldım. Servis elemanları özenli şekilde klima kurulumu, vakumlama, elektrik bağlantısı vs herşeyi halledip teslim ettiler. Çok memnun kaldım. Destekleriniz için teşekkürler
3 Tane klima almayı düşünüyorum. Gree Fairy 24.000 btu ve 2 tane 12.000 btu. Gree klimalarda ısıtma konusundan sorun olduğunu duydum, soğutmak için kullanacağım. Gree bir çok firmanının üreticisi olarak biliyorum ancak enerji tüketimi ve genel kullanım özellikleri hakkında bilgi sahibi değilim. Gree markayı tavsiye edermisiniz? Gree klima fiyat bandında başka önerebileceğiniz marka varmıdır?
-
-
Tesekkurler.
Dun kurulumu yapildi klimanin. Odanin ortasina dusunmustum ben ama usta boru mesafesinden dolayi degmez dedi. Salonun kosesine koyduk. Hem odanin icinden 4-5mt boru gececek hem de ekstra masraf cikacak dedi. Bakir boru fiyati olarak 340tl+kdv imis. Ondan dolayi onun dedigi yere koyduk.
Vakum yapacak misin diye sordugumda bunu sorman bile hata vakumsuz olur mu dedi :) Internette mi okudun diye sordu sonra bazi servisler gunde 10-12 yer kuruyor onlar yapmayabiliyor dedi.
Elektrik kablosu olarak 3x2.5 ttr is gorur mu? Genelde bu sekilde yazmislar. Internetten kablo sigorta alayip baglantisini da kendim yapayim diyorum. Iyi kotu anlarim bu islerden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur3435 -- 4 Haziran 2022; 19:55:10 > -
........
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbilgs -- 6 Haziran 2022; 10:38:23 > -
Hocam kaira 18000 btu olan modelin ısıtma kapasite değerleri 10580-19960 yazıyor firma bilgi doğru diyor açmak diğer kapasitelerde bu şekilde değil saçma değil mi sizcede
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kolay gelsin Arçelik klima reklamlarinda gördüm uyku modunda 15 desibel mis dogrumudur acaba 20 metrekare bir odam var ara kat kuzeye bakıyor Mersin'de yaşıyorum . servis bana bakır boruda takabiliriz dedi. Çok sessiz bir klima arıyorum arcelikten memnun kalirmiyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yılbaşında Beko'dan 12'lik klima aldım. Elden taksit olduğu için 6.900'e aldım. Bugün aldığım klimanın değeri 10.900. Bugün almaya kalksam kesinlikle bu fiyatlara alamazdım. Hatta şöyle diyeyim; son bir yıl içinde 100 ekran TV, bulaşık makinesi, çaydanlık, kahve pişirme makinesi, klima ve ocak aldım. Bunların toplamı bana 19.500'e mal oldu. Geçenlerde adamla ayak üstü sohbet ederken aldığım ürünleri şimdiki fiyatı ile hesaplattım. Hepsinin toplam maliyeti 31.200 tuttu. Aradaki farka bak.
-
arkadaşlar bilen herkes yazabilir.. klima elektrik tüketimleri kıyaslamaları çok yapılıyor.. günümüz klimalarında aynı şartlar altında aynı kapasite klimaların elektrik tüketimleri arasında uçurum var mıdır??
yani birisi 10 yakarken öteki 5 yakar mı aynı şartlarda.. bana pek mantıklı gelmiyor..benim şahsi düşüncem tamamen sallıyorum maximum %15 fark eder.. daha fazlasına inanmam..
-
Hocam iyi günler.Benim salonumla mutfak bitişik.Mutfaktan da balkonuma geçiş var.Aynı zamanda balkonda bir klima motoru için tesisat hazır çekilmiş durumda. Salon 35 metrekare civarı mutfak 25 metrekare civarı. Mutfak ve salonda aynı anda klima çalıştırma ihtiyacımız yok.Yani mutfakta oturduğumuzda salonu kullanmıyoruz.Aynı şekilde salonda oturduğumuzda da mutfağı kullanmıyoruz.Multi klima almam mantıklı mı?
Oturma odasında da yaklaşık 11 yıl önce aldığım mitsubshi kırıgamine serisi klimam var.Çok memnunum.
Salon ve mutfak için öneri yapabilirmisiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2 -- 5 Haziran 2022; 11:12:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X