Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2589. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.942
Cevap
962
Favori
4.900.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25872588258925902591
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beko klima aldım cumartesi montaja gelecekler çok yoğun olduklarıni söylediler, bakır boruyu kendim alırsam onla montaj yapabileceklerini söylediler fakat evde klima sistemi kurulu hazır şekilde duvar içinden. gene de bakır boru almam gerekir mi. Ve balkon küçük olduğundan dış uniteyi dama koymayı düşünüyorum üstümde 1kat var bu durum klimayı olumsuz etkiler mi performansını verimini düşürür mü?

@klima5505

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Kaira DTXR'ın fiyatı Bosch ile aynı hemen hemen, termoteknik riskini göze alıp Bosch olduğu için 3000i'ye kayıyor aklım ister istemez.

Bosch termoteknik ile iletişime geçtim, yakın yerde varmış zaten. boruların ağzı açık kalmış azotla temizlenmesi gerekli dediler sadece. onun dışında 18000 Btu için borular uygun diye yorum yaptı. bir de 3000i'nin wifi özelliği için gerekli olan modül aklıma takıldı, uzaktan çalıştırmam da gerekecek gibi görünüyor. ayrıca satılıyormuş yazılanlara göre ama öyle pek bulunan da bir şey değil sanırım ya da ben göremedim. servislerde bulunabilen bir cihaz mıdır yoksa yine internetten mi almak gerekiyor?

• Merhaba arkadaşlar, eski ev sahibinden kalan klimam var. Kiracı götürmesin diye söküp depoya koymuş.
    Malum klima fiyatları ve elektrik fiyatları uçmuş durumda.
    Arçelik artcool serisi (tablo gibi olanlar) A enerji geçiyor.
    Letgoda 3-4 bin civarı fiyatlar görmüştüm 13.000 Btu bu arada . Satıp 10 bin civarı a++ klima almak mantıklımı yoksa tekrar monte edip kullansam mı ? Şehir Denizli klima yatak odası için günlük max 3-4 saat çalışır gibi düşünüyorum

Diğer klima da salon için 25.000 btu eski nesil 🙂 o sanırım faturada sıkıntı çıkarabilir

Arçelik 24465 HP A++ 24000 ultra hijyen gri renk klima Arçelik sitesinde 17500 TL . Yerel bir satıcı 16350 TL ye satıyor. Kullanan varsa yorumunu öğrenebilir miyim
    Teşekkürler

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar merhaba

25 metrekare, dış cephe yalıtımı yok, güney cephe için klima önerinizi almak isterim

• Sessiz çalışma
    • Düşük enerji tüketimi
    • 3D üfleme ya da 4 yönlü otomatik salınım
    • Eco Mod

önceliklerim, dikkat etmem gereken diğer konular nelerdir

Samsung ya da SigmaPlus kullanan varsa performans bilgisi verebilir mi

Teşekkürler

Hocam merhabalar terkrar,

Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler, n11 de kaira 24000 btu yu 12584 tl fiyata görünce, piyasa çok dalgalı olduğu için kaçırmadan alalım dedik.

Ancak mesajınızda mitsubishi, shira eco, 3000i, lg sıralaması demişsiniz. Mitsubishi bütçeyi zorlayacak gibi görünüyor. Shira eco 12000 btu 30m2 salona uygun olur mu? Kaira yı iade edip bu modele yönelinmeli mi? Ya da 3000i nin 18000 btu olanına? Bunlarıın fiyatları 15.5 civarıydı, 3bin daha verip bu iki modelden biri mi tercih edilmeli sizce?

Yoksa Kaira 24000 btu iyi midir, bu şekilde bırakalım mı? Verim alır mıyız?

Şimdiden teşekkürler.

• Daikin sensira nasıl arkadaşlar

kusura bakmayın rahatsız ettim görürseniz cevap verirseniz sevinirim bugün alcam daikin sensira 12 binliği alcam bir de toshiba 13 binlik var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwho -- 2 Haziran 2022; 14:28:39 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Evet,ince boru karlanıyorsa kaçak var diyebiliriz. Tekrardan hayırlı olsun. :)

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • holigan1 H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

Saygılarımla...

• nekula N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Kaç m² alanda kullanacaksınız? 18 ile 24 arasında çok büyük olmasa da verim farkı var. 18 bir miktar daha yüksek verimli. Kapasite yükseldikçe verim azalmaktadır.

Saygılarımla...

• Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. 24000 Btu tercih edebilirsiniz. İnebildigi min. kaoasite itibarıyla sorun görünmemektedir. Ola ki fiyatlar tersine dönerse 18000 de tercih edebilirsiniz. 18000 yetersiz gelir diye 24000 demiyorum. Hazır indirim varken 24000 tercih edebilirsiniz. Sakıncası olmaz.

Bu vesileyle genel bir hatırlatma yapalım,yanlış anlaşılmayı önlemek adına,
    Bu kapasite uyumu her mekân için geçerli değildir. Cam alanı büyük olup ısı kazancı fazla olduğu için 18 yerine 24 uygundur. Her mekân için aynı uygunluğun söz konusu olduğunu söyleyemeyiz. Öyle olsa kapasitelerin bir önemi kalmazdı.

Saygılarımla...

Salonda kullanacağım. Salon yaklaşık 35-40 metrekare civarı. Bu Kaira çok bilmediğim bir marka. Orta ve uzun vadede hem cihaz olarak hem de servis olarak verim alabilir miyiz acaba? Y

• SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. İki dış ünite montajını imkansız kılan veya buna benzer sebepler yok ise multi cihazları tavsiye etmiyorum.

1-Çoğu markada işcilik+malzeme (boru vs.) ücretli.
    2-Üniteler daha pahalı.
    3-Mevsim geçişlerinde ihtiyaç olursa iki iç ünite farklı konumlarda aynı anda çalıştırılamaz. Yani aynı anda iç ünitenin biri soğutmada çalışırken diğeri ısıtmada çalışamaz.
    4-İki iç ünite aynı anda çalışacağı zaman performans düşmesi istenmiyorsa dış ünite büyük seçilmelidir. Bu sefer de iç ünitelerden biri çalışırken dış ünite büyük kalıp dur-kalk şeklinde çalışmaya başlar. Dış ünite küçük seçilse iki iç ünite aynı anda çalışınca kapasite düşer.

Örneğin iki adet 12000 Btu iç ünite ve 24000 Btu dış ünite kullandınız. İki iç ünite aynı anda çalışırken 2x12000 = 24000 Btu dış üniteye sorun olmaz.

Ama sadece biri çalışırken 12000 Btu iç --> 24000 Btu dış olduğu zaman dış ünitenin min. kapasitesi iç ünitenin ihtiyacından fazla kalırsa dış ünite dur kalk yapmaya başlar ve sarfiyat artar.

5-Dış ünitede olursa iç ünitelerin hepsi iptal olur.

Klima kullanımının yoğun olduğu yerlerde dördüncü madde sorun olmaktan çıkıyor.
    Kurumsal binalarda birinci ve ikinci madde pek sorun olmuyor. Çünkü onlarca iç üniteye onlarca dış ünite bağlama gibi bir seçenek en azından günümüz teknolojisinde olamaz.
    Üçüncü madde için de "Heat Recovery" "Isı Geri Kazanımlı" sistemler tercih ediliyor.

Özet geçmem gerekirse konut uygulamalarında hali hazırda müteahhit tarafından belirlenmiş bir uygulama yoksa,multi sistemden başka seçenek yoksa multi tercih etmek zorunlu olur. Ama bu gibi durumlar haricinde iki ayrı klima almak satın alma ve kullanım aşamalarında daha ekonomik olur.

Asla alınmaz kesinlikle uzak durun demiyorum. Ama öncelik bireysel klimaların olmalıdır.

Saygılarımla...

• dj halid D kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam hocam.

Ptasarım soğutma olarak belirtilen değer cihazın test koşullarında sunduğu kapasiteyi belirtir. Soğutma için test sıcaklığı sabit bir değerdir.

Yani klimanın 35 derecelik ortam sıcaklığında transfer ettiği ısı miktarını belirtir.

35 derecelik sıcaklıkta 3,6kW ısı transferi yapmış.

3,6 x 3412 = 12283 Btu kapasite sunmuş.

Yani bu cihaz soğutma kapasitesi 12283 Btu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bunu belirtmektedir. Tüketim değeri değildir.

Kaira'nın nominal tüketimi 1,18kW/h'dir.

Sadece soğutma için sıralama yaparsak ;

Sigma Plus

Kaira DTXR

Baymak

Şeklinde sıralama yapabiliriz. Kaira'ya alernatif olarak E.C.A Syplos ESA1312A100 cihazı tavsiye edebilirim. Bu cihaz da fiyatı uygun olup performansı yüksek bir seçenektir.

Saygılarımla...

Selamlar tekrardan,

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Sizin mesajınızı geç gördüm, gri sevdamızdan vazgeçip Kaira 18000 BTU satın aldık. Aldıktan sonra çok ilginç bir şey fark ettim. Eğer doğru anladıysam Kaira'nın 18000 BTU'luk kliması aslında Bosch 3000i'den daha verimli. 18000 BTU'luk olanının SEER değeri 7.4, diğerler versiyonlarının ise (24000'de dahil) 6.1-6.3 arası. Bosch 3000i nin 18000 BTU'luk versiyonun SEER değeri ise 7.

Sizin mesajınızı gördükten sonra keşke 24000'lik alsaydık dedik. Hem de diğer odaların sıcağını da kırardı. Yalıtım kötü olsa da pencereler pimapen olduğundan dolayı 18000 üzmez diye düşünüyorum. Hem de epey iyi fiyata aldım, 11300. Fiyat güncellemesi gelmiş 13000 civarına yükselmiş.

Şu an için tek sıkıntımız klimanın boyutu. Eski kiracının taktığı yere takarız diye düşünüyorduk ama klimanın eninden kurtarmıyor. Dediğiniz gibi Daikin'e keşif hizmeti istediğimi belirteceğim.

Rehber niteliğindeki cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramist1 -- 2 Haziran 2022; 15:18:9 >

• AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

Kapasite olarak 18000 Btu tavsiye ederim. Yalıtım olmasaydı 24000 gerekirdi.

HaRe ve Enviro Türkiye'de Manisa fabrikasında üretiliyor.

HaRe serisinin 18000 Btu'ya kadar (18000 dahil) olan kapasitelerinin iç ve dış üniteleri Türkiye'de üretiliyor.

21000 ve 24000 olanları ise yine Tayland üretimi.

Enviro'nun ise 15000 Btu'ya kadar (15000 Dahil) olan kapasiteleri Türkiye'de üretiliyor.
    18000 Btu olanının iç ünitesi Türkiye,dış ünitesi Tayland üretimi.

21000 ve 24000 olanları ise iç dış Tayland üretimidir.

Yani üretimin tümü henüz Türkiye'ye aktarılmadı.

Kirigamine Zen ve Legendera'nın tamamı Tayland üretimi.

Lossnay Havalandırma Cihazları da Japonya üretimi.

Kalite olarak bir kayıp olmadı doğrusu. Zaten parçalar yine ithal. Burada sadece toplama kısmı gerçekleştiriliyor. Onda da herhangi bir kalite kaybı yok. Çünkü kalite kontrol yine Mitsubishi'nin standartlarında yapılıyor.

Bu bağlamda kişisel fikrimi sorarsanız üretim yeri değişse de tercih edilmesine engel bir rol oynamıyor. Yani ben olsam bu sebepten ötürü tereddüt etmem çünkü gerçekten kalite kaybı en azından şimdilik bulunmamaktadır.

Türkiye'de üretim yapılması zamanla daha yoğun olacaktır. Daikin de Sakarya Hendek Fabrikası'nda VRV dış ünite üretimine başlıyor.

Saygılarımla...

• ibrahmanıl İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hayırlı olsun. Hazır tesisat varsa ayrıca boru almanıza gerek yok. Servis hazır tesisat olmadığını düşünerek boruyu siz alırsınız demiştir. Kendileri alüminyum kullandıkları için bakır olursa siz alın diye öneride bulunmuşlar.
    Üst kata konması klimaya zarar vermez. Kot farkı 3 4 metreyi geçmez diye düşünüyorum. Bu da cihaza zarar vermeyecektir,verim düşmeyecektir. Hazır tesisat eğer çatıya kadar uzanmıyorsa çatıya kadar uzatmak için boru almanız gerekir. Onu ayrı tutmak lazım. Eğer hazır tesisat balkonda son buluyorsa çatıya kadar kaç metre gerekiyorsa o kadar bakır boru almanız gerekiyor. Ama boru zaten çatıya gidiyorsa o zaman ayrıca almaya gerek yoktur.

Saygılarımla...

• Hocam selamlar.

Yaklasik 28 30m² olan salona klima bakiyoruz. Aklimda mitsubishi ve gree var su an icin. Bugun itibari ile turkiyede olculen en sicak yer olan mardin kiziltepede kullanacaz

12000btu mu 18000btu mu karar veremiyorum bir turlu daha dogrusu 18000btu butcesine bilindik markalarda cikamiyorum ama almisken omurluk olsun istiyorum. Ayrica 1 sene sonra su anki evimizden cikacaz ve bi daha bu kadar buyuk salonlu bir evde oturacagimizi sanmiyorum 18btu alip sonradan fazla gelmesi durumu da var. Siz ne onerirsiniz 12000btu pisman eder mi dedigim verilere gore ? Ayrica onerdiginiz marka modeller var mi ?

• safsatabunlar S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

Boruların ağzı açık kaldı ise azot ile temizlik gerekir,bu doğrudur.

Modülü ise servisten temin edebilirsiniz veya müşteri hizmetleri ile görüşüp talep edebilirsiniz. Yurt içinde internetten bulmak maalesef mümkün değildir.

Saygılarımla...

• Merhaba. 13000 Btu Artcool kullanım yoğunluğunuz da az olduğu için tekrar kullanılabilir ancak diğer 25k cihaz eski nesil. Sabit hızlı bir cihaz ve tüketimi inverter olanlarına göre daha fazla olacaktır. Bu nedenle mümkünse onu satıp yenisini almanızı tavsiye ederim. R22 gazlı,R410A bile değil. Yani bayağı bir geçmişi var. Bir de cihaz monteli iken yoğun kullanıldı ise zamanla kompresörde meydana gelen aşınmalar verimi düşürür. Bu zamanın meydana getirdiği olağan bir yıpranmadır. Bu da sarfiyatı ve sesi artırır. Eğer yeni klima için bütçeniz yoksa mecburen kullanmanız uygun olur ancak diğer türlü yenilemenizi tavsiye ederim. Yeni Arçelik cihazlar da soğutma ağırlıklı kullanımlar için kullanıma müsaittir. Alternatif olarak LG markasına da bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 25872588258925902591
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.