Şimdi Ara

kiracı tahliyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evimizi kiaraya vermek istiyoruz ama ilerde 2 3 yıl sonra ben evlenip oturacam o zaman bu sebeble çıkarabilirmiyim kiracıyı yoksa uzar mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 senedir evimde oturamıyorum sırf kanunların kiracıdan yana olmasından, kiracıların ahlak edep yoksunu olmasından, sürecin kiraliyor gibi değilde sanki satın alıyor gibi olduğundan bomboş tutuyorum evi. Varsın gelecek olan para gelmeyi versin insan faktörü ile uğraşmaktansa para ile uğraşmayı tercih ederim kendi malımın dilencisi olamam.

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

ahlaksızlık ne alaka anlamadım

tahliye tahahütnamesi aldın mı kiracıdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kiracı tahliyesi masraflar
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türk Borçlar Kanunu’nun 350. maddesi uyarınca, ev sahibinin kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişiler için konutta oturma zorunluluğu doğarsa, kira sözleşmesinin bitiminde ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açılabilir; ancak bu dava sözleşme süresinin sonunda ve en geç bir ay içinde açılmalı veya kiracıya noter kanalıyla bu süre içinde ihtar çekilmelidir. Dolayısıyla, ileride evlenip bu konutta oturma niyetiniz, gerçek, samimi ve zorunlu bir ihtiyaç olarak mahkemeye ispatlandığı takdirde, kiracının tahliyesi hukuken mümkündür; ancak bu süreç mahkeme kararı gerektirdiğinden birkaç ay sürebilir ve kira sözleşmesinin süresi dolmadan ihtiyaç sebebiyle tahliye talebi ileri sürülemez.

evi kiradayken satma imkanım var değilmi peki birde evlecegim zaman sözleşme bitiminden sonra dava açabilirim 1 yıl sürsede cıkma ihtimali var diye biliyorum yanlış mı

teşekkürler tahliye tahahütnamesi kira sözleşmesinden sonra imzalanması gerekiyormus kiracı sözleşmeyi imzalayıp tahahütnameden vazgeçerse ne olacak anlamadım

Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için, kira sözleşmesinden sonra ve kiracının özgür iradesiyle imzalanması gerekir; aynı gün imzalanan veya baskı altında verilen taahhütnameler geçersiz sayılır. Kiracı kira sözleşmesini imzaladıktan sonra taahhütname vermeyi reddederse bu hukuken mümkündür ve ev sahibi kiracıyı taahhütnameye zorlayamaz; ancak kiracı sözleşmeden sonra geçerli şekilde bir tahliye taahhütnamesi imzalamışsa, bu taahhütten tek taraflı vazgeçemez ve ev sahibi, belirtilen tahliye tarihinden itibaren bir ay içinde icra takibi başlatarak veya tahliye davası açarak kiracıyı çıkarabilir.

Yine de kiraya vermeyi düşünüyorsan. Kiracını çok iyi seç durumunu belirt. Sözleşmeyi noterden yap. İcra işlemlerinde sözleşmeye itiraz edemiyor. 2 yıl sonrası için noterden tahliye tah. ve boş tahliye tah. al. Mahkemeye işin düşerse tecrübeli iyi avukat tut. Piyasada boş işi bilmeyen çok avukat var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

teşekürler sadece kira sözleşmesiyle 10 yıl mı oturabiliyor kiracı tahahütname sözleşmeden sonra olacagı için kimse imza atmaz diye düşünüyorum

Sözleşme 10 yıl ama kiracıyı çıkartmak 12 yıl sürüyor. Evi tutmak isteyen atıyor. İyi bir emlakçıya verirsen o her şeyi ayarlıyor. Şözleşme vb şeyleri noterden yaparsan mahkeme süreçlerini biraz daha kısaltırsın. itiraz edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otansvc O kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.