Herkese selam. Üst komşum son 2 aydır her gün gece 22:00 - 01:00 arası gürültü yapıyor. Ufak bir çocuk gece 1'e kadar aralıksız çığlıklar atıyor, koşuyor ve mobilya hareketlerinden zemin sarsılıyor ki yalıtımı olmayan kötü bir apartmanda da değiliz. Çığlık öyle bir çığlık ki yani sanki işkence görüyor. Telefonum ile oturduğum yerde ses kaydı yaptığımda bile rahatlıkla duyuluyor o kadar yüksek bir ses. 22:00 artık insanların istirahata çekildiği yavaş yavaş yatmaya hazırlandığı bir saat akşam başlayıp, gece 1'lere kadar devam eden bu çocuk çığlığı, koşuşmalar ve şiddetli mobilya seslerinden dolayı artık uyku uyuyamıyoruz. Bundan birkaç ay önce apartman görevlisi ile haber göndertmiştim ama umursamadılar. Şu an da yazı yazıyorum yarın kapılarına bırakacağım ama umursayacaklarını sanmıyorum Bu işi yasal yollarla çözmek istesem çözüm alabilmem mümkün mü?. Yani özellikle bu çığlıklar ve beraberinde devam eden koşmalar, yer sarsılmalarına sebep olan şiddetli mobilya gümbürtüleri yasal yollarda çözüm alabilmek için yeterli şeyler mi yoksa tadilat,matkap olmadıkça umursanmaz mı merak ediyorum. Çözüm alabilirsem nereden başlamalıyım? |
Üst komşu gürültü problemi?

-
-
Sesin türünün ne olduğunun önemi yok, rahatsız edici olması yeterlidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgi için teşekkürler. Büyük ihtimal bu iş mahkemeye gidecek. Mahkemede desibel ölçümü isteniyormuş fakat bu desibel ölçümü anlık mı yapılıyor ne şekilde uygulanıyor bilgi bulamadım gürültü yapan evin içinden mi yoksa onların haberi olmadan benim evimden mi? Misal desibel ölçümü yapılacağı zaman hiç ses çıkarmazlar ölçümden sonra devam edebilirler. Birkaç hafta veya ay boyunca 7/24 ölçüm yapılmadığı müddetçe bu ölçümden sıyrılabileceklerini düşünüyorum
polise gürültü şikayetinde bulunun, geldiklerinde rapor tutarlar en azından kayıt altına alınmış olur resmiyette.
Polis zabıta ve belediyelerin ceza yetkileri var yine sonuç alamazsanız diğer yolu deneyin. Zaten çekidüzen vereceklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 10 Mart 2022; 22:26:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yapacak hiç bişey yok . facebook da gurupları bile var . polis bişey yapmıyor . hatta polis şikayet edilene allah sabır versin abla diye telkindeb ulunmuş. durum bu yani. çocuk dediğin 7 de 8 de yatar 1 e kadar uyanık çocuk mu o lur
-
Son durumu aktarayım gürültünün üst kattan geldiğini sanıyordum ama alt kattan geliyormuş. Alt kata afgan bir aile taşınmış 6 tane çocukları var 1 tanesi sabahtan gece 2’ye kadar çığlık atıyor geceleri mobilya çarpıyolar koşuyolar bağrıyorlar. Onların da alt katları rahatsızmış apartmanda 2 daire olarak şikayet ettik tam da dediğiniz gibi bişey çıkmadı. Gece 3’ten önce uyuyamıyorum artık uyku düzenim berbat bir halde taşınmayı düşünüyorum. Ne diyebilirim ki sadece bu kanunsuzluğa bu umursamaz hukuk sistemine lanet ediyorum hergün. Gecenin 2-3’ün de bam güm hayvan gibi duvara bişey çarpıyolar mobilyalar çekiyolar çocuk koşturuyor çığlıklar atıyor ve hiç bir yere şikayet edemiyorsun. Kendi sağlığım bozulmaya başladı uykusuzluktan
Yurt dışında yaşadığım dönemde yan ev de oturan şahıs guy idi. Sabaha kadar bağırtırırlardı sırf onum yüzünden o ülkeden soğudum. (tartışma demek istedim🤐)
Apartman yönetimini bu konu hakkında olağanüstü toplatın. Karar aldırıp ev sahibine bildirin. Ev sahibi gereğini yerine getirmezse o zaman gerekli hukuki yollara başvurursunuz.
-
hele afgan .... sen taşın oradan . çok avukatlar uğraştı bu gürültü mevzusuyla yok abicim olmuyor . uğraştı derken de direkt kendi başına geldi yani.
-
guy ne la
-
İki erkek kavga ediyor ama teki bağırıyor. O kavga edenlere deniyor.
Konunun üzerinden 3 yıl geçmiş fakat googlede arttırıp çözüm arayanların tıklamalarına hemde burdaki arkadaşlara denk gelip ek Fikir olur diye paylaşayım dedim..
yukardan ses gelince bizim evdeki taktik belli her birimiz bir odada süpürge sopa veya kalınca çıtalarla tavan Sıvasını kafamıza indirmeyecek şekilde hep birlikte koro halinde yukarı doğru sertçe tiklatiyoruz çoğu zamanda fayda görüyoruz
Uyarmak tabiki önemli ama sizinki aşırıya kaçmış ve etkili olmuşa benziyor.
Tabi bu da etkili olmazsa polisi hiç yukarı veya aşağı kata çıkartmadan tutunak tutmasını isteyin gürültü yapıldığına dair. Buna istinaden Kabahatlar Kanununa göre para cezası uygulamaları gerekir. Sonra bu tutanağı alıp ayrıyetten savcılığa başvurun sorununuz kökten çözülecektir. Dava sürecini de avukat takip etsin ki sorunun çözüleceğine emin olun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 5 Nisan 2025; 22:18:59 > -
Polisin elinde gürültüyü ölçecek bir ses ölçen alet yoksa o tutanak bir şey ifade etmez gibi geliyor bana. Ne yazılabilir mesela "geldiğimizde gürültü vardı" kime göre neye göre gürültü? Mesela bazı ses seviyeleri kimileri için yüksektir kimileri için normaldir. Bunun en doğru yolu ses ölçüm aleti ile seviyeyi ölçmektir. Zaten bu sebeple polisin bu tarz bir tutanak tutacağını zannetmiyorum. İlgilisini uyarır şikayet var ise karakola davet eder gibi geliyor bana. Olay mahkemeye intikal ettiğinde mahkeme kanıtlara bakacaktır ve elbette şahitlere.
Bu arada dediğim şeyin çok uçuk bir şey olduğunu düşünmeyin. Çevre Bakanlığın ses ölçme ile ilgili çalışmaları var. Hatta usulunun nasıl olduğu şurada anlatılmış lütfen inceleyin. Tabi bu durum binaların içerisini kapsıyor mu onu bilmiyorum doğrusu henüz yüzde yüz detaylıca incelemedim.
Geçmişte ben de komşu gürültüsüne maruz kalıp uyuyamamıştım, sizleri o kadar iyi anlıyorum ki.
-
Makul seviyede gürültü seviyesi aşılmış; apartmanın huzur ve sukunetini bozan kişi hakkında işlem yapılır. Kolluk geldiğinde bunun makul seviye mi değil mi buna karar verir ona göre tutanak tutar. Polis geldiğinde cihazla ölçeceğine dair uygulama da yok kaldı ki mevzuatta buna dair sınırı aştığı ile alakalı sınır da yok.
Mekanların gürültü seviyesini aşması bambaşka bir mevzuata tabi TCK ile alakası yok. Bu ihlal ile ilgili idari para cezası yazılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 12 Nisan 2025; 20:47:2 > -
Hocam muhalefet ediyorum sanmayın tamamen anlamadığım için soruyorum ben.
Alıntı
metni:Makul seviyede gürültü seviyesi aşılmış Makul seviye nedir hocam? Mesela size göre elektrik süpürgesi sesi makuldur, bana göre değildir. Bir baskasına göre de tarafsız olabilir.
Alıntı
metni:Kolluk geldiğinde bunun makul seviye mi değil mi buna karar verir Hangi kanuna, hangi yönetmeliğe göre hocam? Nerede yazıyor şu ses makul bu ses makul değil diye.
Ben mevzuyu anlamadığım için kafamda oturtamıyorum haliyle ve tam olarak algılayamadım o sebeple.
-
Kanun direk olarak böyle makul bir seviye aramıyor. Bizler kanunun lafzını söylemek zorundayız. İlgili suça ilişkin delil elde etme suçun derece olarak makul şüphe ile işlenmesini dikkate alır. Bu açıdan, CMK 116. madde gereğince, yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği konusunda “makul şüphe” varsa, şüphelinin konutu aranabilir. Polisin de buna riayet etmesi gerekir. Bu anlamda, mağdur TCK 123 Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu bağlamında gürültünün varlığı yeterli iken; gürültü mağdur veya mağdurların sağlığını bozacak seviyedeyse o zaman da TCK 183 Gürültüye neden olma suçu bağlamında değerlendirilir savcılıkça. Polis, burada suçun oluştuğu hakkında öncelikle basit şüphe ardından makul şüphe varsa buna uygun şüphelinin delillerinin elde edilmesi için bir kimsenin özel hayatının ve aile hayatının gizliliğinin sınırlandırılarak konutunda 5271 sayılı yasaya göre araştırma yapar. Ardından tutanak tutar. Makul sınır, makul şüpheden kaynaklı delil edilmesi açısından değerlendirilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 12 Nisan 2025; 22:34:43 >
-
Yazmış olduğunuz bilgilendirme için teşekkürler. Bu hususta @calmdownbro hocamızı da etiketleyelim kendisinin de görüşlerini dinleyelim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X