Şimdi Ara

Üst komşu gürültü problemi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Üst komşum son 2 aydır her gün gece 22:00 - 01:00 arası gürültü yapıyor. Ufak bir çocuk gece 1'e kadar aralıksız çığlıklar atıyor, koşuyor ve mobilya hareketlerinden zemin sarsılıyor ki yalıtımı olmayan kötü bir apartmanda da değiliz. Çığlık öyle bir çığlık ki yani sanki işkence görüyor. Telefonum ile oturduğum yerde ses kaydı yaptığımda bile rahatlıkla duyuluyor o kadar yüksek bir ses.


    22:00 artık insanların istirahata çekildiği yavaş yavaş yatmaya hazırlandığı bir saat akşam başlayıp, gece 1'lere kadar devam eden bu çocuk çığlığı, koşuşmalar ve şiddetli mobilya seslerinden dolayı artık uyku uyuyamıyoruz. Bundan birkaç ay önce apartman görevlisi ile haber göndertmiştim ama umursamadılar. Şu an da yazı yazıyorum yarın kapılarına bırakacağım ama umursayacaklarını sanmıyorum


    Bu işi yasal yollarla çözmek istesem çözüm alabilmem mümkün mü?. Yani özellikle bu çığlıklar ve beraberinde devam eden koşmalar, yer sarsılmalarına sebep olan şiddetli mobilya gümbürtüleri yasal yollarda çözüm alabilmek için yeterli şeyler mi yoksa tadilat,matkap olmadıkça umursanmaz mı merak ediyorum. Çözüm alabilirsem nereden başlamalıyım?




  • Sesin türünün ne olduğunun önemi yok, rahatsız edici olması yeterlidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler. Büyük ihtimal bu iş mahkemeye gidecek. Mahkemede desibel ölçümü isteniyormuş fakat bu desibel ölçümü anlık mı yapılıyor ne şekilde uygulanıyor bilgi bulamadım gürültü yapan evin içinden mi yoksa onların haberi olmadan benim evimden mi? Misal desibel ölçümü yapılacağı zaman hiç ses çıkarmazlar ölçümden sonra devam edebilirler. Birkaç hafta veya ay boyunca 7/24 ölçüm yapılmadığı müddetçe bu ölçümden sıyrılabileceklerini düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polise gürültü şikayetinde bulunun, geldiklerinde rapor tutarlar en azından kayıt altına alınmış olur resmiyette.

    Polis zabıta ve belediyelerin ceza yetkileri var yine sonuç alamazsanız diğer yolu deneyin. Zaten çekidüzen vereceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 10 Mart 2022; 22:26:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    yapacak hiç bişey yok . facebook da gurupları bile var . polis bişey yapmıyor . hatta polis şikayet edilene allah sabır versin abla diye telkindeb ulunmuş. durum bu yani. çocuk dediğin 7 de 8 de yatar 1 e kadar uyanık çocuk mu o lur

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Son durumu aktarayım gürültünün üst kattan geldiğini sanıyordum ama alt kattan geliyormuş. Alt kata afgan bir aile taşınmış 6 tane çocukları var 1 tanesi sabahtan gece 2’ye kadar çığlık atıyor geceleri mobilya çarpıyolar koşuyolar bağrıyorlar. Onların da alt katları rahatsızmış apartmanda 2 daire olarak şikayet ettik tam da dediğiniz gibi bişey çıkmadı. Gece 3’ten önce uyuyamıyorum artık uyku düzenim berbat bir halde taşınmayı düşünüyorum. Ne diyebilirim ki sadece bu kanunsuzluğa bu umursamaz hukuk sistemine lanet ediyorum hergün. Gecenin 2-3’ün de bam güm hayvan gibi duvara bişey çarpıyolar mobilyalar çekiyolar çocuk koşturuyor çığlıklar atıyor ve hiç bir yere şikayet edemiyorsun. Kendi sağlığım bozulmaya başladı uykusuzluktan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında yaşadığım dönemde yan ev de oturan şahıs guy idi. Sabaha kadar bağırtırırlardı sırf onum yüzünden o ülkeden soğudum. (tartışma demek istedim🤐)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apartman yönetimini bu konu hakkında olağanüstü toplatın. Karar aldırıp ev sahibine bildirin. Ev sahibi gereğini yerine getirmezse o zaman gerekli hukuki yollara başvurursunuz.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    hele afgan .... sen taşın oradan . çok avukatlar uğraştı bu gürültü mevzusuyla yok abicim olmuyor . uğraştı derken de direkt kendi başına geldi yani.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    guy ne la

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    İki erkek kavga ediyor ama teki bağırıyor. O kavga edenlere deniyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.