|
|

7 Mobil
|
|
Elektrik Aboneliği
Su Aboneliği
Vefat eden kişinin su aboneliğinin devri, elektrik aboneliğinin devrine benzer şekilde gerçekleştirilir. Mirasçılar, su şirketine başvurarak vefat eden kişinin su aboneliğini kendi adlarına devredebilirler.
Doğalgaz Aboneliği
Vefat eden kişinin doğalgaz aboneliğinin devri de diğer abonelik türlerine benzer şekilde gerçekleştirilir. Mirasçılar, doğalgaz şirketine başvurarak vefat eden kişinin aboneliğini devralabilirler.
Önemli Hususlar
Mirasçılar, vefat eden kişinin aboneliklerini devretmek için gerekli işlemleri zamanında yapmalıdırlar. Aksi takdirde, abonelikler iptal edilebilir ve ceza uygulanabilir. Ayrıca, mirasçılar vefat eden kişinin aboneliklerine ait borçlardan sorumludur. Bu nedenle, aboneliklerin devri işlemlerini gerçekleştirmeden önce borç durumunu kontrol etmek önemlidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
|
|
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky@net -- 12 Eylül 2016; 8:39:06 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky@net -- 12 Eylül 2016; 11:10:12 > |
|
|
Merhaba öncelikle başınız sağolsun. Daha detaylı anlatabilir misiniz? |
|
Merhaba, babamın üzerine kayıtlı olan elektriği, ihbarname göndermeden kestiler. Elektriği üzerime alana kadar geçen sürede buzdolabındaki ürünler eridi ve ani kesinti nedeniyle bilgisayarımın ana kartı arızalandı. Voltaj dengesizliğinden kaynaklanan sorunlar sadece bunlarla sınırlı değil; daha önce de elektrik saatinde daire numaraları olmadığı için defalarca uyarıda bulundum fakat dikkate almadılar. Zaten elektrik saatini değiştiren de kendileri. Elektriği kesmeye gelen kişi, hangi sigortanın hangi daireye ait olduğunu bilmiyor. Mazeret olarak, 'Elektrikçiye para verin, o şekilde yaptırın' diyerek geçiştiriyorlar. Ayrıca okuma işlemi sırasında panonun kapaklarını açık bırakıp, koruma metallerini yerlere bırakıyorlar. Görsel olarak da ekledim. Panoya civata alıp kendim takmaktan bıktım, bir civata 4,5 TL ve 12 tane elektrik saati var, panoda artık civata kalmadı. Oradaki barkodu okutmak çok zor değil, cihaz zaten engellemiyor. Elektrik idaresinin acilen kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Ayrıca b**** vefat ettiği için abonmanlık ücretini varislerin toplu şekilde toplanarak ödemesi gerekiyormuş. Bu çok saçma; Isparta’dan vekalet mi alacağız? Kişi başı 250 TL almak için en azından kendi hissesi olanın hakkını versinler, herkesin aynı anda gelmesini istemek mantıksız. Gelen kişi kendi hakkını alsın, bu kadar saçmalık olamaz. İSKİ bile varis belgesiyle gidene ödemesini yaptı. Vefat etmiş babamın üzerindeki abonmanlık parasına bu şekilde el konulduğu için hakkımı helal etmiyorum. Bu şekilde kimse alamaz diye milyonlarca insanı mağdur edip parasına el koyuyorlar, ne güzel iş. |
|
"hakkımı helal etmiyorum" nasıl bir hak arama mücadelesi hocam? Hukuk yoluyla ilerlerseniz hakkınızı alırsınız. https://tuketici.epdk.gov.tr/epdk.be/ Üstte paylaşmış olduğum linkten ise elektrik dağıtım firmasını sikayet edebiliyorsunuz. Görselleri de eklersiniz. |
|
|
|
|