Şimdi Ara

YOĞUŞMALI KOMBİ TESİSAT BORUSU NASIL OLMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu başlık açıkmış ama faklı kategori altında. cevap verilmemiş. ben de aynı başlığı buraya açtım. hem bana hem de merak eden arkadaşlara yardımcı olur inşallah.

fırat boruya baktım 3 çeşiti var. pp-r kompozit boru, pprc folyolu boru, pprc boru. biraz açıklamalarını okudum ama farklarını pek anlayamadım sanırım. birde bakır boru duydum. en iyisi bakırmış ve de biraz pahalıymış. boru işinin aslı nedir acaba? bilgilerinizi ve deneyimlerinizi yazarsanız teşekkür ederim.

bir de borunun ölçüsünü sormak istiyorum. kaç olmalı? çünkü küçük diye kompe boruları değişen bile duydum.

ustalara güveniyorum ama benim için kullanıcıların görüşleri her zaman daha kaydadeğer.

• 3/4 folyosuz pprc kullansınlar folyolular çatlama ve delinmede tamir zor kaynak oluyor
  • folyolu boru tesisata oksijen girmesini engeller yani kombiyi ve radyatörleri korur
    piyasada %90 kompozit boru kullanırlar.çünkü bu boru traşlama gerektirmediği için montaj süresi daha kısadır
    ve daha ucuzdur

"deliksiz alüminyum folyolu" boru tercih edin.kompozit boru tercih etmeyin.

uzun vadede kombinizin eşanjörünü korur.eşanjör 4-5yılda delineceğine daha uzun dayanır
    bakır boru daha iyidir ama pahalıdır.

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Bakır boru hakkındaki şu bilgiler doğru mu hocam?

1-evler %800 (yüzde sekiz yüz) yani 8 misli hızlı ısınır

2-kombi ile petek arası derece farkı olmaz, bu nedenle kombi en düşük ısıda çalışır, en az %20 tasarruf sağlar

3-aynı çapta plastikden yarı yarıya küçük görünür, estetiği bozmaz

4-bulunduğu odalara az da olsa ısı yayıp, odayı daha da çabuk ısıtır.

5-plastiğe göre yapımı çok kolaydır, usta bu yüzden hata yapamaz, çok zor yerlerde kaynak edilebilir, bakır boru yapan ustalar, plastik iş çıktığında genelde burun kıvırırlar.

6-tamiri çok basit ve ucuzdur,plastik gibi 1 metre bölgede ve çok iptidai tamir durumu yoktur, delinmişse (çivi vb ile), delik kapatılır olur biter.

7-kombi ömrünü 2 kat arttırır, servis süresini en az 2-3 misli uzatır, plastik de kombi her yıl bakım ister, bakır da 3-5 yılda bir kafidir.

8-kombi pompasını yormaz, elektrik tüketimini azaltır.

9-anında kayıpsız sıcaksu verir, boru içindeki su, ev içinde 4 saatte ancak soğur.

10-avrupada yoğuşmalı kombiler için sadece bakır boruya izin vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.