Şimdi Ara

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
16.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar james hetfield sakalını bilirsiniz. benim de o şekilde yaklaşık 1.5 aydır uzattığım 2-3 cm bi sakalım vardı.evdekiler sürekli laf ederdi yok bizim aileye yakışmıyomuş yok bilmemneymiş.. söylediklerine aldırış etmeyip uzattıkça uzattım.. ama yarın bayram diye ısrarla kesmemi istediler.kıramayıp kestim.şimdi yine başa sardık,2 aylık emek daha sarfetmem gerekicek..anlamıyorum 2 cm kılla nasıl dinsiz,nasıl aykırı olunuyor .. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 30 Eylül 2008; 3:29:56 >

suratım biçimsiz yani çirkinim sakalla azcık düzeltiyorum onuda kestiriyolar

Orjinalden alıntı: FREE-4

sorma dostum ya benim baba tarafıda öyle saçlarım uzun yani japon çizgi filmindeki çocuklar gibi sakallarımda uzun zola kestirdiler o kadar şey boşa gitti

suratım biçimsiz yani çirkinim sakalla azcık düzeltiyorum onuda kestiriyolar

benim çocuksu suratım var ama sakallar uzadı mı yaşımı olduğu gibi gösteriyorum.sakalları kesince 16 lık gibi oluyorum bu da hoşuma gitmiyor.
  • hocam senin yaşadıklarını ben de yaşadım, zamanla bu konulara karışamıyorlar, olmaz diyeceksin basitçe. bayram ziyaretine gitmeye zorlamaları da saçma . Sakal senin, zevk senin. İsyan bayrağı çekmen lazım kısacası
  • böyle yerleşmiş normallerimizi yabancı müzik dinleyenin namazı kabul olmaz mı? sacı uzun olan i.ne mi? bacagındaki kolundaki kılı alan vs. mi diye bu uzar gider ama bunları dinle bağdaştırmamalıyız

Orjinalden alıntı: niko_jr

hocam senin yaşadıklarını ben de yaşadım, zamanla bu konulara karışamıyorlar, olmaz diyeceksin basitçe. bayram ziyaretine gitmeye zorlamaları da saçma . Sakal senin, zevk senin. İsyan bayrağı çekmen lazım kısacası

isyan bayrağı çekince de herkes soğuk bakıyor, içim rahat etmiyor.zaten babam sakalıma birşey demez de abilerim laf söylüyorlar.ben 1.5 ay uzattıktan sonra kurban bayramında tekrar kestirirler kesin .. olmaz deyince de bizim hatırımız yok mu gibisinden konuşup canımı yiyorlar

• valla bu konuda şanslıyım saçıma sakalıma giydiklerime karışan ailem yok
    saçlarımı omuzlara kadar uzatcam diyorum nasıl istersen diyorlar
  • kestirme bence
    1 kere dicekler 2 kere dicekler sonra biraz tavır koycaklar unutcaklar gitcek

Brothers everywhere
    Raise your hands into the air
    We're warriors, warriors of the world
  • quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

isyan bayrağı çekince de herkes soğuk bakıyor, içim rahat etmiyor.zaten babam sakalıma birşey demez de abilerim laf söylüyorlar.ben 1.5 ay uzattıktan sonra kurban bayramında tekrar kestirirler kesin .. olmaz deyince de bizim hatırımız yok mu gibisinden konuşup canımı yiyorlar

Abim yok nası bişi bilemem ama baban bişi demezken onlara laf düşmez. Senin yerinde olsam bu konuda ısrarcı olurdum eğer seviyorsam sakalı. Yarın bir gün bir yerde işe girince sakal bırakamayabilirsin. Şimdiden hevesi almak lazım. Hatır koyarlarsa, siz sakalımı kestirterek benim acı çekmeme sebep oluyorsunuz de. Yalan da değil, bu foruma yazacak kadar koymuş demek ki sana.

• brz satanist emo tarzı takıl sonra sakala eywallah derler.
  • Ya böle şeyler doğru değil bence yabancı mzk dne aykırı keçi sakalı falan bunlar dinle ilgili nerde yazıyorki..En başta Kur'an da bile yazmıyor ya..Bunlara inanmak saçma ama ailen çok zorluyorsa kesmen iyi olmuş

Orjinalden alıntı: TokioHoteL

Ya böle şeyler doğru değil bence yabancı mzk dne aykırı keçi sakalı falan bunlar dinle ilgili nerde yazıyorki..En başta Kur'an da bile yazmıyor ya..Bunlara inanmak saçma ama ailen çok zorluyorsa kesmen iyi olmuş

evet bunun dinle ilgisi yok. Asla! sakal erkeğin süsüdür. Kadınlar makyaj yaparlar bir sürü losyon falan kullanırlar. Erkeğin ise tek süsü sakal ve saç. Uzun saç kötü bişi değildir, Hz muhammedin saçları uzundu. örf ve adetleri bir kenara bırakın. Kendinize yakışanı yapın

Keçi sakal hakkında tek bir hüküm okumadım ne ayet ne de hadis. Bunların hepsi geri kalmış türk adetleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 30 Eylül 2008; 5:38:46 >

• aslında sorun sakalın sakal olmayınşından yani cevap sorunun içinde belli bi idol olmuş kişinin sakal tarzı (sanırım sadece sakal bıyık yok) buda toplumumuzda ne yazıkki 3. düya ülkesi olduğumuz için hoş karşılanmıyor helede bayramda gelecek geri kafalı akrabalarınız varsa gerçekten zorbi durum sana göre doğal ama işte ailene göre öyle değil bundan bir 10 yıl sonra sende güleceksin inat ettiğin şeylere o dam kim ki ben ona özeniyorum o bana özensin diyeceksin emin ol ama tabi sakalın dinle alakası yok denemez malesef her inanca simge olmuş sakal kesimleri var genlede top sakal dediğimiz sakal türü yahudi hahmlarda kesinlikle vardır kısaca gayrimüslüm bi olaydır ama o sakalı bırakmam seninde öyle olduğun anlamına gelmez ama dışardakilerde öyle sanmaz malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DVD-RW -- 30 Eylül 2008; 5:49:52 >

• Ne alakası varsa, şekilciliklede bir yere varılıyorsa söyleyin mesela;"ben çok sadece giyinirim ve hep traş olurum" falan diyince daha mı düzgün ideal insan oluyorsun. Yok!...eee o kadar farkılılığın nesi kötü ki?.
    Hoşuma gitmiyor sakalın ama ister kes ister kesme sana kalmış sözünden başka birşey denmemesi lazım.

Orjinalden alıntı: KayTheRock

Arkadaşlar james hetfield sakalını bilirsiniz. benim de o şekilde yaklaşık 1.5 aydır uzattığım 2-3 cm bi sakalım vardı.evdekiler sürekli laf ederdi yok bizim aileye yakışmıyomuş yok bilmemneymiş.. söylediklerine aldırış etmeyip uzattıkça uzattım.. ama yarın bayram diye ısrarla kesmemi istediler.kıramayıp kestim.şimdi yine başa sardık,2 aylık emek daha sarfetmem gerekicek..anlamıyorum 2 cm kılla nasıl dinsiz,nasıl aykırı olunuyor .. !

evet...evdekiler öyle diyorsa öyledir
    kotulugumuzu yildizlara sicratana kadar
    Ertungaa ! Ruberu !
    roket takimi her zaman isik hiziyla hareket eder
    ya teslim olun ya da savasmaya hazir olun ! "
  • Arkadaşım benim sakalım 7 cm devamlıda kısaltırım , Askerden geldim geleli saçımı kestirmedim 2000 yılında askerden geldim düşün gerisini baya bir uzun Grind Core müzik dinlerim Ayrıca karadenizliyim düşün gerisini , Aynı sorunları maalesef bende zamanında yaşadım kesmeseydin keşke çünkü sen osun kendini öyle ifade ediyorsun Bugün onu yaptırdılar Yarın dahada fazla yaptırımlar uygularlar sana Önemli olan senin duruşun insanlıgın.... Hz muhammedin sadece savaş zamanı mecburiyetten saçımı kesememiştir yine Hz muhammed elmacık kemiklerinden aşagısında sakal çıkmayan yani keçi sakal diyelim bir müslümana tebessüm etmiştir Sorulduğundada onun yüzündeki melakeleri gördüm demiştir , saygılar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.