Şimdi Ara

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
16.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

Sakal bırakmak Peygamberimizin sünnetidir.. İnanmayanlar hadis-i şeriflere bakabilir.. Sakal bırakmak sanıldığının aksine dinsizlik göstergesi değildir..

@VGroove

mahallemizin yobazlarıdediğin adamlar(muhtemelen aşırı dinci) eminim ki seni muhterem biri olarak gördükleri için uzun uzun bakmışlardır.. Çünkü Peygamberimizin saçı sakalı uzundu.. Peygamberimizin yaptıklarını yapmak da sünnettir

Tabi keçi sakalı farklı ama

ve niyet önemli ,şekil için sakal bırakırsan sanmıyorum sünnet olsun ama bilemem ben fikri mi söyledim

• _____________________________
  •  Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

ve niyet önemli ,şekil için sakal bırakırsan sanmıyorum sünnet olsun ama bilemem ben fikri mi söyledim

Şimdi farkettim de konu keçi sakalı için açılmış.. Ama sakal bırakmak hele ki uzun sakal bırakmak büyük sünnetler arasındadır.. Ve bıyık bırakmak da caiz değildir.. Mecusiler bıyık bırakır..

Not: Bende de keçi sakalı var nah böle.. bkz:

@KvM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 30 Eylül 2008; 15:00:56 >

METU EEE

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ondercok

ya hakkaten ben bırakıyorum one öyle yahudi sakalı diyolar halbuki peygamber efendimiz sakal bırakılmasını bıyığın kesilmesini söylemiş..

yahudiler favori uzatır diye biliyorum.. Bıyıklar sakaldan kısa olmalı..

Piii bende hem keçi sakal var hem de favoriler uzun Taşlicaklar len beni

• ne alaka ya sizin dış goruşunuzle dinin ne alakası var akıl var mantık var

• ailem de keçi sakal yahudilerin sakal tipidir diye söylene söylene kestirdiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

Dinle hiç bir alakası yok.. Benim ailede diyor kes falan.. Tınlamıyorum.. Hangi kitapta yazıyor sakal şekli böyle olacak, şöyle olacak diye..?

al o zaman..

"Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakın" Buhari, Libas:63

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın, yahudilere benzemeyin" Tahavi Meânil-âsâr:4/230 , Ali el müttaki, Kenzül Ummal

"Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim" el Acluni,Keşfu'l-Hafa:1447

"Halik'e (Yaratıcıya) isyan hususunda, hiçbir mahlukata itaat yoktur." İbni Ebi Şeybe

"Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim

"Bıyığı almak dindendir." Beyhaki, Şuabul İman:6452

"Bıyığını uzatanın ALLAH-u Teâlâ duasını kabul etmez" Deylemi, Müsned'i Firdevs:5648

"Bıyığını kısaltan bir adam gördüğünüzde, işte o sizin en hayırlılarınızdandır. Bıyığını uzatan bir adam gördüğünüzde, o da sizin en şerlilerinizdendir."

Deylemi, Ahkamul Mezahib fi etvaril Liha veşşevarib:90

Hanefi Mezhebine göre sakalı traş etmenin hükmü "HARAM" dır. Şafii mezhebinde Tahrimen mekruh (harama yakın) denilse de imam Şafii'nin "Ümm" isimli eserinde haramlığına fetva verdiği bildirilmiştir. Ayrıca Maliki ve Hanbeli mezheblerinde haram olduğu bildirilmiştir.

Peygamberimizin (SAV) Ashabının ve Sahabelerinin (RA) içersinde sakal traş eden bir tek erkek yoktur.

"İslam şekil dinimi" diye de soru soranların ise,Mekke'de bütün hacıların neden ihrama büründüklerini açıklaması gerekir.

"Benim sünnetimi yaşatan beni yaşatmıştır, beni yaşatan beni sevmiştir, beni seven Cennet'te bana komşu olacaktır."

Hz Muhammed (SAV)

Not: Dindar değilim.. Birazcık araştırma yaparak buldum bu hadis-i şerifleri.. Bu arada hadis-i şerif Hz.Muhammed'in söyledikleridir.. Dinle alakası yok zart zurt diyerek bilip bilmeden konuşmayın.. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım

2.Not: Benim de keçi sakalım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 30 Eylül 2008; 14:21:04 >

METU EEE

• quote:

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

ateşperest mi kaldı bu devirde? şekilci olmayın, saçım uzun sakalımda öyle oh mis
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

ateşperest mi kaldı bu devirde? şekilci olmayın, saçım uzun sakalımda öyle oh mis

zaten uzun olması makbul ateşperestin kalmadığını nerden çıkarıyorsun? çevrende ateşperest yok diye dünyada da hiç yok mu sanıyorsun.. ayrıca hadislerin söylendiği dönemde mecusiler vardı.. Hem mecusi lafı genel olarak "kafir" anlamında kullanılmıştır..

METU EEE

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

zaten uzun olması makbul ateşperestin kalmadığını nerden çıkarıyorsun? çevrende ateşperest yok diye dünyada da hiç yok mu sanıyorsun.. ayrıca hadislerin söylendiği dönemde mecusiler vardı.. Hem mecusi lafı genel olarak "kafir" anlamında kullanılmıştır..

Bıyığı olan kişinin nasıl duası kabul olmuyor yalan bence hadis

• quote:

"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın, yahudilere benzemeyin" Tahavi Meânil-âsâr:4/230 , Ali el müttaki, Kenzül Ummal

"Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim" el Acluni,Keşfu'l-Hafa:1447

"Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim

"Bıyığını uzatanın ALLAH-u Teâlâ duasını kabul etmez" Deylemi, Müsned'i Firdevs:5648

"Bıyığını kısaltan bir adam gördüğünüzde, işte o sizin en hayırlılarınızdandır. Bıyığını uzatan bir adam gördüğünüzde, o da sizin en şerlilerinizdendir."

Vay be, İslam gerçekten şekilciymiş demek ki... Bıyığı olanın duası bile kabul olmuyor, bıyığı kestin sakalı uzattın mydı(dini kullandın mı) hayırlı diye gezinip milletin anasını ağlatabilirsin yani buna ortam yaratılmış, çok mantıklı.

Bir de şu dikkatimi çekti:
    "Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim"

Kadın süsünü örtüyle saklamalı ama erkek süsünü(sakalını) göstermek zorunda. Ayrımcılık değil mi bu? Savunduğunuz şeylere bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 30 Eylül 2008; 14:28:46 >

• bıyığı olana kafir gözüyle bakmışlar.etrafımda sadece bıyık bırakan tonla insan var.bana pek gerçekçi gelmedi,günümüz şartlarında değerlendirilmiyor bu tür şeyler.

Evet hadis yalan..

@PaiMei

Kadın süsünü eşine saklamak zorunda değil.. Ayrıca erkek de sakalını göstermek zorunda değil.. Ayrıca ben bildiklerimi koydum oraya.. Dedim ya dindar değilim ve keçi sakalım var.. Size de karışmıyorum.. Ama neyin ne olduğunu bilin

Ayrıca bıyık bırakmak sorun değil.. Sorun, bıyığın sakaldan uzun olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 30 Eylül 2008; 14:32:54 >

METU EEE
  • Bence çevreyle alakalı biraz

@PaiMei

Kadın süsünü eşine saklamak zorunda değil.. Ayrıca erkek de sakalını göstermek zorunda değil.. Ayrıca ben bildiklerimi koydum oraya.. Dedim ya dindar değilim ve keçi sakalım var.. Size de karışmıyorum.. Ama neyin ne olduğunu bilin

Kadın sadece eşine gösterebiliyor ama erkek için böyle bir durum geçerli değil, çok adil. Toplumda kim hükmediyorsa ona göre düzenlenmiş gibi sanki. Peygamberimiz kadın olsaydı böyle bir durum olur muydu acaba diye düşünmeden edemiyorum...

Yazdıklarınıza ben demiyorum ki yanlış... Fakat tüm insanların zaman-mekan farketmeksizin inanması beklenilen bir dinin böyle saçmalıklara yer vermesini sorguladım sadece, size mantıklı geliyorsa saygı duyarım.

Bunlar benim görüşüm, niyetim hakaret etmek değil. Yanlız benim keçi sakalımdan dolayı, bıyığımdan dolayı bana hakaret söz konusu burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 30 Eylül 2008; 14:40:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: PaiMei

quote:

@PaiMei

Kadın sadece eşine gösterebiliyor ama erkek için böyle bir durum geçerli değil, çok adil. Toplumda kim hükmediyorsa ona göre düzenlenmiş gibi sanki. Peygamberimiz kadın olsaydı böyle bir durum olur muydu acaba diye düşünmeden edemiyorum...

Yazdıklarınıza ben demiyorum ki yanlış... Fakat tüm insanların zaman-mekan farketmeksizin inanması beklenilen bir dinin böyle saçmalıklara yer vermesini sorguladım sadece, size mantıklı geliyorsa saygı duyarım.

Bunlar benim görüşüm, niyetim hakaret etmek değil. Yanlız benim keçi sakalımdan dolayı, bıyığımdan dolayı bana hakaret söz konusu burda.

Bu konuda haksızsınız diyemem.. Ve peygamberimiz kadın olsaydı neler oldu sorusunu bir tek Allah bilir.. O öyle uygun görmüş demek ki.. Sormak için fırsatım olursa sorarım tabi ki ona.. Ve bunlar bana mantıklı geliyor.. Çünkü ben de bıyık sevmem-uzatmam sakalımı uzatırım.. Genelde keçi sakalı olur..

Neyse.. Herkesin günahı boynuna.. Ölünce göreceğiz kim yanlış yapmış kim doğru..

METU EEE

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.