Şimdi Ara

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
16.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: punk89

hadis-i şeriflerin %100 doğru olarak bugüne gelmesi zor bence, arada kunduzi olan bazı hocaların ekleme ve çıkarmaları da olabilir, ayrıca kulaktan kulağa oynarken bile 3 kişi sonra söylediğin değişiyor ki, aradan 1400 yıl geçmiş, dünyada ilk geldiği günkü gibi olan tek şey Kur'an-ı Kerim dir...

hadisin bilimi vardır bildiğin soy ağacı gibi araştırılır. kaynağı kim kim aktarmış hangi ağazdan söylenmiş. söyleyen kişi bu konuda çok önemli. kişinin en ufak bir yalanı varsa onun hadisleri sahih ( gerçek ) hadis olarak kabul edilmez. ve eğer bir hadis birçok kaynak tarafından aktarılmış ve birbiri ile benzeşiyorsa kuranı kerim ve diğer sahih olduğu doğrulanmış hadislerle doğrusal yönde uyuşuyorsa o hadis sahih olarak kabul edilir. işte örneğin buhari müslim İbni Ebi Şeybe bunlar güvenilir kaynaklardır ha günümüzde sahih olarak bilinen ama esasında öyle olmayan hadislerde var . peygamber efendimiz bu şekilde yanılş hadis aktaracak olanlar için çok fena azaplar olduğunu söyledi.

”KİM BENİM AĞZIMDAN BİLEREK HADİS UYDURURSA,CEHENNEMDEKİ YERİNİ HAZIRLASIN.”(Müslim)

1-“KADINLARI GÖZE ÇARPAN ODALARDA OTURTMAYIN.YAZIYI DA ÖĞRETMEYİN.DİKİŞ ÖĞRETİN,VE NUR SURESİNİ DE İYİ ÖĞRETİN” örneğin bu sahih değildir ki dinimiz okdara ilme önem vermiş kuranı kerimde ilk inen ayet nedir OKU. ve ayrıca okumayı bilmeyen kadın kuranıkerimi nasıl okuyacak ? tamamen yalan olduğu cas cavlak ortada

• benimde keçi sakalım var ama çok uzatmıyorum

amcamlar biraz takıntılı idi ama babam izin verince gerisine halt yemek düşüyor....

bu arada saça sakala karışan bi hadis duymadım ben...yani sonuçta vücudda var olan bişe...yasak olsa niye çıksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 30 Eylül 2008; 19:11:35 >

Orjinalden alıntı: med_cezir197

quote:

Orjinalden alıntı: punk89

hadis-i şeriflerin %100 doğru olarak bugüne gelmesi zor bence, arada kunduzi olan bazı hocaların ekleme ve çıkarmaları da olabilir, ayrıca kulaktan kulağa oynarken bile 3 kişi sonra söylediğin değişiyor ki, aradan 1400 yıl geçmiş, dünyada ilk geldiği günkü gibi olan tek şey Kur'an-ı Kerim dir...

hadisin bilimi vardır bildiğin soy ağacı gibi araştırılır. kaynağı kim kim aktarmış hangi ağazdan söylenmiş. söyleyen kişi bu konuda çok önemli. kişinin en ufak bir yalanı varsa onun hadisleri sahih ( gerçek ) hadis olarak kabul edilmez. ve eğer bir hadis birçok kaynak tarafından aktarılmış ve birbiri ile benzeşiyorsa kuranı kerim ve diğer sahih olduğu doğrulanmış hadislerle doğrusal yönde uyuşuyorsa o hadis sahih olarak kabul edilir. işte örneğin buhari müslim İbni Ebi Şeybe bunlar güvenilir kaynaklardır ha günümüzde sahih olarak bilinen ama esasında öyle olmayan hadislerde var . peygamber efendimiz bu şekilde yanılş hadis aktaracak olanlar için çok fena azaplar olduğunu söyledi.

”KİM BENİM AĞZIMDAN BİLEREK HADİS UYDURURSA,CEHENNEMDEKİ YERİNİ HAZIRLASIN.”(Müslim)

1-“KADINLARI GÖZE ÇARPAN ODALARDA OTURTMAYIN.YAZIYI DA ÖĞRETMEYİN.DİKİŞ ÖĞRETİN,VE NUR SURESİNİ DE İYİ ÖĞRETİN” örneğin bu sahih değildir ki dinimiz okdara ilme önem vermiş kuranı kerimde ilk inen ayet nedir OKU. ve ayrıca okumayı bilmeyen kadın kuranıkerimi nasıl okuyacak ? tamamen yalan olduğu cas cavlak ortada

bilgilendirme için teşekkür

• quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

Dinle hiç bir alakası yok.. Benim ailede diyor kes falan.. Tınlamıyorum.. Hangi kitapta yazıyor sakal şekli böyle olacak, şöyle olacak diye..?

al o zaman..

"Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakın" Buhari, Libas:63

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın, yahudilere benzemeyin" Tahavi Meânil-âsâr:4/230 , Ali el müttaki, Kenzül Ummal

"Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim" el Acluni,Keşfu'l-Hafa:1447

"Halik'e (Yaratıcıya) isyan hususunda, hiçbir mahlukata itaat yoktur." İbni Ebi Şeybe

"Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim

"Bıyığı almak dindendir." Beyhaki, Şuabul İman:6452

"Bıyığını uzatanın ALLAH-u Teâlâ duasını kabul etmez" Deylemi, Müsned'i Firdevs:5648

"Bıyığını kısaltan bir adam gördüğünüzde, işte o sizin en hayırlılarınızdandır. Bıyığını uzatan bir adam gördüğünüzde, o da sizin en şerlilerinizdendir."

Deylemi, Ahkamul Mezahib fi etvaril Liha veşşevarib:90

Hanefi Mezhebine göre sakalı traş etmenin hükmü "HARAM" dır. Şafii mezhebinde Tahrimen mekruh (harama yakın) denilse de imam Şafii'nin "Ümm" isimli eserinde haramlığına fetva verdiği bildirilmiştir. Ayrıca Maliki ve Hanbeli mezheblerinde haram olduğu bildirilmiştir.

Peygamberimizin (SAV) Ashabının ve Sahabelerinin (RA) içersinde sakal traş eden bir tek erkek yoktur.

"İslam şekil dinimi" diye de soru soranların ise,Mekke'de bütün hacıların neden ihrama büründüklerini açıklaması gerekir.

"Benim sünnetimi yaşatan beni yaşatmıştır, beni yaşatan beni sevmiştir, beni seven Cennet'te bana komşu olacaktır."

Hz Muhammed (SAV)

Not: Dindar değilim.. Birazcık araştırma yaparak buldum bu hadis-i şerifleri.. Bu arada hadis-i şerif Hz.Muhammed'in söyledikleridir.. Dinle alakası yok zart zurt diyerek bilip bilmeden konuşmayın.. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım

2.Not: Benim de keçi sakalım var

Bıyığın dinde tabiki yeri var..

Ama sakalın şekli yok.. İstediğim şekli veririm sakala..

• Ne kadar özgür bir ülkede yaşadığımız ortada.

Bu sakal tipi çok hoşuma gidiyor.

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?

Bu da güzel.

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ?
    birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..

• Alakası yok bendede var hiç öle bi tepki almıyorum ki öle bişe deseler cevabını yapıştırırım direk. avatarımdaki resimimde gözüküo.....
  • dinle alakasını kısaca anlatayım.

islamiyette ibadet kısmında diğer dinlere benzemek uygun değildir.mesela güneşin tam kızıl olduğu vakitlerde (bunlar doğduğu,tepede olduğu ve battığı vakitlerdir)ateşe tapanlar ibadet ettikleri için kerahat vakti olarak nitelendirilmiş,namaz kılınması doğru bulunmmaşıtır.
    tutupta yahudiler gibi favorilerinizin üstünü uzatırsanız bu pek yakışan bir davranış olmaz zira bu saç yahudilerde çok yaygındır.hemde dinleri bakımından kutsallık arz eder(kendileri kıyamet vakti buralarından tutulup cennete atılacaklarına ınanırlar)
    öte yandan smsiyah saç boamanında yahudi adeti olduğu ileri sürülür.bu çok mantıklı deildir çünkü dünyadaki saçı beyazlayan tüm siyah saçlılar saçlarını boyatabilirler.bu yahudilere özel bir tutum değildir.

aynen bu şekilde keçi sakalda bir dine ait değildir.ha şu var james abi gibi abartanların genelde satanizme gönül vermesi gibi bir gerçekte var.

benimde 6 ay öncesine kadar 2 yıldır benle lan bir keçi sakalım vardı.baze bazı otamlarda bana uzaylı gibi bakanlar oluyordu.ailemden büykler ilk başta garip karşılarken sonra alıştı.onları kırmadan genç olduğunu anlatarak durumu gayet rahat kurtarabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

valla bu konuda şanslıyım saçıma sakalıma giydiklerime karışan ailem yok
    saçlarımı omuzlara kadar uzatcam diyorum nasıl istersen diyorlar

Benim de öyle sayılır, küpe takıcam saçımı uzatıcam desem güzel olmaz der annem ama karışamaz karıştırtmam babam da rahat bırak çocuğu nasıl istiyorsa öyle yapsın der

quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

Tamamen oturduğun yer ile alakalı bence.Çevrende geri kafalılar varsa , ailen ''insanlar ne der...'' düşünseciyle hareket ederler...

Ben de zaman zaman saçları ve sakalları uzatıyorum.Hele bu yaz 3-4 cm boyundaydı sakallar

Mahalledeki yobazların bir bakışı vardı hala gözümün önünde

Bir kere babam bana demişti ;

Oğlum o sakallar güzel durdu da millet satanist sanmasın seni ?

-Bırak baba ya o yobazlardan daha müslüman olduğum ortada...

Konu da orada kapandı

Lafı koymuşsun
    quote:

Sakal bırakmak Peygamberimizin sünnetidir.. İnanmayanlar hadis-i şeriflere bakabilir.. Sakal bırakmak sanıldığının aksine dinsizlik göstergesi değildir..

@VGroove

mahallemizin yobazlarıdediğin adamlar(muhtemelen aşırı dinci) eminim ki seni muhterem biri olarak gördükleri için uzun uzun bakmışlardır.. Çünkü Peygamberimizin saçı sakalı uzundu.. Peygamberimizin yaptıklarını yapmak da sünnettir

Öyle bir şey olduğunu hiç sanmıyorum çünkü Peygamberimizin saç ve sakal tarzıyla arkadaşımızınki çok farklı sandığım kadarıyla... Sen keçi sakalı bırakınca, Barış Akarsu gibi saçlarını uzatınca sünnet mi yapmış oluyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 1 Ekim 2008; 19:55:52 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

Dinle hiç bir alakası yok.. Benim ailede diyor kes falan.. Tınlamıyorum.. Hangi kitapta yazıyor sakal şekli böyle olacak, şöyle olacak diye..?

al o zaman..

"Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakın" Buhari, Libas:63

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın, yahudilere benzemeyin" Tahavi Meânil-âsâr:4/230 , Ali el müttaki, Kenzül Ummal

"Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim" el Acluni,Keşfu'l-Hafa:1447

"Halik'e (Yaratıcıya) isyan hususunda, hiçbir mahlukata itaat yoktur." İbni Ebi Şeybe

"Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim

"Bıyığı almak dindendir." Beyhaki, Şuabul İman:6452

"Bıyığını uzatanın ALLAH-u Teâlâ duasını kabul etmez" Deylemi, Müsned'i Firdevs:5648

"Bıyığını kısaltan bir adam gördüğünüzde, işte o sizin en hayırlılarınızdandır. Bıyığını uzatan bir adam gördüğünüzde, o da sizin en şerlilerinizdendir."

Deylemi, Ahkamul Mezahib fi etvaril Liha veşşevarib:90

Hanefi Mezhebine göre sakalı traş etmenin hükmü "HARAM" dır. Şafii mezhebinde Tahrimen mekruh (harama yakın) denilse de imam Şafii'nin "Ümm" isimli eserinde haramlığına fetva verdiği bildirilmiştir. Ayrıca Maliki ve Hanbeli mezheblerinde haram olduğu bildirilmiştir.

Peygamberimizin (SAV) Ashabının ve Sahabelerinin (RA) içersinde sakal traş eden bir tek erkek yoktur.

"İslam şekil dinimi" diye de soru soranların ise,Mekke'de bütün hacıların neden ihrama büründüklerini açıklaması gerekir.

"Benim sünnetimi yaşatan beni yaşatmıştır, beni yaşatan beni sevmiştir, beni seven Cennet'te bana komşu olacaktır."

Hz Muhammed (SAV)

Not: Dindar değilim.. Birazcık araştırma yaparak buldum bu hadis-i şerifleri.. Bu arada hadis-i şerif Hz.Muhammed'in söyledikleridir.. Dinle alakası yok zart zurt diyerek bilip bilmeden konuşmayın.. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım

2.Not: Benim de keçi sakalım var

Tmm da bana Bıyığını uzatanın Allah-u Teâlâ dualarını kabul etmez lafı ve de bıyığını uzatan en şerlilerinizdendir lafı saçma geldi bence fakedir ama bilmiyorum
    Kur'an-ı kerim'de geçiyor mu peki geçiyorsa sayfayı söyle babama soracam bakalım... Bıyıkla duanın ne alakası var Pala bıyıklılar snn söylediklerine göre kâfir o zaman(snn söylediklerin değil de bu sözlere göre bence bu fake Kur'an-ı kerim'de görmedikçe asla bu kadar saçma şeylere inanmam

• @se[R]pentine

Hocam öyle düşünmeleri mümkün değil...Çünkü sakallar Hacı Style değil

Ya genelde çevrem ne der , ne düşünür diye takmam...İnsanların şık gözükmek için bıraktıkları sakal bazılarına batıyorsa o , onların sorunudur.

Müslümanlığın özünü kavrayamamış , alakasız yerlere saptırmış olan insanların hakkımda ne düşündükleri umrumda değil...

quote:

Orjinalden alıntı: PaiMei

quote:

@PaiMei

Kadın süsünü eşine saklamak zorunda değil.. Ayrıca erkek de sakalını göstermek zorunda değil.. Ayrıca ben bildiklerimi koydum oraya.. Dedim ya dindar değilim ve keçi sakalım var.. Size de karışmıyorum.. Ama neyin ne olduğunu bilin

Kadın sadece eşine gösterebiliyor ama erkek için böyle bir durum geçerli değil, çok adil. Toplumda kim hükmediyorsa ona göre düzenlenmiş gibi sanki. Peygamberimiz kadın olsaydı böyle bir durum olur muydu acaba diye düşünmeden edemiyorum...

Yazdıklarınıza ben demiyorum ki yanlış... Fakat tüm insanların zaman-mekan farketmeksizin inanması beklenilen bir dinin böyle saçmalıklara yer vermesini sorguladım sadece, size mantıklı geliyorsa saygı duyarım.

Bunlar benim görüşüm, niyetim hakaret etmek değil. Yanlız benim keçi sakalımdan dolayı, bıyığımdan dolayı bana hakaret söz konusu burda.

Bu konuda haksızsınız diyemem.. Ve peygamberimiz kadın olsaydı neler oldu sorusunu bir tek Allah bilir.. O öyle uygun görmüş demek ki.. Sormak için fırsatım olursa sorarım tabi ki ona.. Ve bunlar bana mantıklı geliyor.. Çünkü ben de bıyık sevmem-uzatmam sakalımı uzatırım.. Genelde keçi sakalı olur..

Neyse.. Herkesin günahı boynuna.. Ölünce göreceğiz kim yanlış yapmış kim doğru..

Arkadaşım, bence(bana göre sadece kendime ait fikrim) Allah'ın Peygamberimizi erkek olarak yaratmasının amacı şudur... Şimdi erkekle, kadın iki farklı cinsiyete sahiptir. Erkekler, kadınlara göre doğanın kanunu gereği daha güçlüdür ve kadın hizmet eden taraftadır erkekse hükmeden güç sahibi taraftadır... Bence Allah'ın Peygamberimizi erkek olarak yaratmasındaki temel amacı buydu

• quote:

Orjinalden alıntı: Blitzkrieger

2 güne kadar benim sakalın yanında james inki halt etmiş diyordum ama baktım çok kaba duruyor kısalttım geri...

amcamlar biraz takıntılı idi ama babam izin verince gerisine halt yemek düşüyor....

bu arada saça sakala karışan bi hadis duymadım ben...yani sonuçta vücudda var olan bişe...yasak olsa niye çıksın?

Tmm ama snn cinsel organında koltuk altında kıllar çıkıyor mesela onları kesmemek yasak gibi birşey kesmek zorundasın yani hristiyanlar kesmiyor çünkü
    Bazı arkadaşlar demişler başka kişiler tarafından söylenen hadisler fln demişler... Hadis sadece Peygamberimiz tarafından söylenen sözlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 1 Ekim 2008; 20:54:39 >

• Bunlar herkes için genelgeçer kurallar değildir. Her ailenin kendi içişidir ve aileden aileye değişir. Senin ailen böyle yapmanı istiyorsa ve sonucunda mutlu olacaklarsa, bu sana da fazla bir şey kaybettirmeyecekse yapmalısın -ki yapmışın... Bayramda bundan dolayı insanları incitmeye gerek olmadığı düşüncesindeyim.

Üşüyoruz Reis...
  • arkadaslar bunlar hep turkce kuran olmamasından kaynaklanıyor millet dini anlamıyor verdiği mesajı anlamıyor arabca aptalca sesler çıkarıyor dindar olduğunu sanıp bide zerresini anlamadan kuranı hatmediyor ya yuh arrtık cahillik son surat
  • ARKADASLAR GEREKSİZ TARTISMALAR YAPIYORSUNUZ bence sorun dinle imanla alakası yok ailem hacı dolu ne yani ben sakal sac uzatcam die bana karısamazlar he ! herkişinin bir fikri vardır sana fikrini söyler basar gider senin sakal uzatıo uzatmaman dinsiz oldugunu göstermez ozaman yahudilerin cogu kel kellerde yahudimi ? böyle bir saçmalık olamaz aklına ne yatıyorsa yapıcaksın millet hiçde s....de olmasın BU ARADA ÖLE BİLİP BİLMEDEN HADİSİ ŞERİF LERİ KURANI KERİMİ ONUŞMAYALIM.. BİLİYORSAN KONUSACAKSIN HAKSIZMIYIM ? TAMAM ŞİMDİ DAALIN MEVZU BİTTİ :D

Orijinalden alıntı: umpQelz

ARKADASLAR GEREKSİZ TARTISMALAR YAPIYORSUNUZ bence sorun dinle imanla alakası yok ailem hacı dolu ne yani ben sakal sac uzatcam die bana karısamazlar he ! herkişinin bir fikri vardır sana fikrini söyler basar gider senin sakal uzatıo uzatmaman dinsiz oldugunu göstermez ozaman yahudilerin cogu kel kellerde yahudimi ? böyle bir saçmalık olamaz aklına ne yatıyorsa yapıcaksın millet hiçde s....de olmasın BU ARADA ÖLE BİLİP BİLMEDEN HADİSİ ŞERİF LERİ KURANI KERİMİ ONUŞMAYALIM.. BİLİYORSAN KONUSACAKSIN HAKSIZMIYIM ? TAMAM ŞİMDİ DAALIN MEVZU BİTTİ :D

bu konuyu nasıl buldun merak ettim?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.