Şimdi Ara

Keçi sakalı olan dinsiz,aykırı mı oluyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
16.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Din ile alakası yok!!!Kuran da ben keçi sakalı bırakan dinsizdir yazdıgını görmedim.Ya arkadaşlar dinimiz kolaylık dini zorlaştırmayın LÜTFEN!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: pr3dat0r

Din ile alakası yok!!!Kuran da ben keçi sakalı bırakan dinsizdir yazdıgını görmedim.Ya arkadaşlar dinimiz kolaylık dini zorlaştırmayın LÜTFEN!!

Ne bu şiddet bu celal? Herşeyin Kuran'da yazması şart mı? Kuran'da yazmıyor ama Hadislerde var.. Kuran'ı bilip uygulayıp Hadisleri yok saymak doğru mu? Sünnettir sakal uzatmak.. Ve uzatmanın adabı da Hadis-i Şeriflerde yazar..

Benim amacım size düşüncemi zorla kabul ettirmek değil.. Ama hayır, o öyle olmaz zart zurt da demeyin.. Diyecekseniz sebeplerini ve kaynaklarını gösterin, bilmiyorsam ben de öğreneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 30 Eylül 2008; 14:50:49 >
  • gidin kumla oynayın
  • Tamam sakal bırakırsın..Ama keçi sakalının yasak oldugu nerede yazıyor?Bana şu sallama hadisleri veya cart curt adamların sözlerini getirme.lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pr3dat0r

Tamam sakal bırakırsın..Ama keçi sakalının yasak oldugu nerede yazıyor?Bana şu sallama hadisleri veya cart curt adamların sözlerini getirme.lütfen.

Keçi sakalı yasak demedim..

Sakal bırakmak sünnettir.. Yani yanaklarda ve çenede bırakmak.. Sadece çenede bırakırsan sünnet olmaz.. Ama günaha girmezsin veya yasak değildir.. Ama tam anlamıyla sünnet değildir yaptığın.. Benim bilgim bu yönde..
  • Bence ailelerin çoğu din konusuna değil, başkalarının ne diyeceği konusuna daha çok önem verdikleri için kısıtlayıcı bir tavır takınıyor ... Benim babamda problem çıkarırdı zamanında (sakalımın çok yakıştığını da söylerdi ) ... yani deden ne der, amcan ne der vs

kişisel tercihlerimizi doya doya yaşayamıyoruz bu ülkede... kişisel tercihlerimizi yaşayamamızın sebebi bazen aileler , bazen toplum, bazen de bizler...

sonuç olarak eğer sormak istediğin işin dini buyutu ise cevabı budur :http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=2180

sormak istediğin bizlerin fikirleri ise ; zaten söyledim kişinin inançları doğrultusunda maksimum özgürlük... Yani dışarıdan bakarak kimseyi, hiçbir sebepten yargılamam çünkü adamı tanımıyorum zaten...

• Anladığım kadarıyla aile büyükleri sakal istemiyor.. Aksine benim dedem sakalımı uzatmamı ister.. Sakalımın uzunluğuna hiç laf etmedi, aksine kısalığına onca laf etti
  • dedem islamiyet konusunda çok geniş bilgilere sahip biridir.bir keresinde keçi sakalımı gördüğünde bu sakal tipinin ezidi(izidi)lere ait olduğunu söylemişti güzel bir dille,ama kes dememişti.. keçi sakalı günah olabilir,tam olarak emin olamıyorum.
    ezidiler hakkında bilgi için :http://www.turkleronline.com/diger/ezidiler/ezidi_2.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: PaiMei

yine dini bir konu ve yine paimei.

onun işi bu... ortalığı karıştırmak, milletin aklını bulandırmak.

peki bundan ne kazanacak?

orasını Allah bilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

Dinle hiç bir alakası yok.. Benim ailede diyor kes falan.. Tınlamıyorum.. Hangi kitapta yazıyor sakal şekli böyle olacak, şöyle olacak diye..?

al o zaman..

"Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakın" Buhari, Libas:63

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın, yahudilere benzemeyin" Tahavi Meânil-âsâr:4/230 , Ali el müttaki, Kenzül Ummal

"Erkekleri sakallarıyla, kadınları saç örgüleriyle süsleyen ALLAH'ı C.C. tesbih ederim" el Acluni,Keşfu'l-Hafa:1447

"Halik'e (Yaratıcıya) isyan hususunda, hiçbir mahlukata itaat yoktur." İbni Ebi Şeybe

"Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim

"Bıyığı almak dindendir." Beyhaki, Şuabul İman:6452

"Bıyığını uzatanın ALLAH-u Teâlâ duasını kabul etmez" Deylemi, Müsned'i Firdevs:5648

"Bıyığını kısaltan bir adam gördüğünüzde, işte o sizin en hayırlılarınızdandır. Bıyığını uzatan bir adam gördüğünüzde, o da sizin en şerlilerinizdendir."

Deylemi, Ahkamul Mezahib fi etvaril Liha veşşevarib:90

Hanefi Mezhebine göre sakalı traş etmenin hükmü "HARAM" dır. Şafii mezhebinde Tahrimen mekruh (harama yakın) denilse de imam Şafii'nin "Ümm" isimli eserinde haramlığına fetva verdiği bildirilmiştir. Ayrıca Maliki ve Hanbeli mezheblerinde haram olduğu bildirilmiştir.

Peygamberimizin (SAV) Ashabının ve Sahabelerinin (RA) içersinde sakal traş eden bir tek erkek yoktur.

"İslam şekil dinimi" diye de soru soranların ise,Mekke'de bütün hacıların neden ihrama büründüklerini açıklaması gerekir.

"Benim sünnetimi yaşatan beni yaşatmıştır, beni yaşatan beni sevmiştir, beni seven Cennet'te bana komşu olacaktır."

Hz Muhammed (SAV)

Not: Dindar değilim.. Birazcık araştırma yaparak buldum bu hadis-i şerifleri.. Bu arada hadis-i şerif Hz.Muhammed'in söyledikleridir.. Dinle alakası yok zart zurt diyerek bilip bilmeden konuşmayın.. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım

2.Not: Benim de keçi sakalım var

Yazdıklarından hangileri kuranda geçiyor biliyorsan yazabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 30 Eylül 2008; 16:13:33 >

• TOP SAKAL OLAYI BİLDİĞİM KADARIYLA İSPANYOLLARA KADAR DAYANIYOR.TARIK BİN ZİYAD ENDÜLÜSÜ FETHETTİĞİ ZAMAN ŞEHRE GİREN EMEVİ ASKERLERİNİN DÜZGÜN VE GÜR SAKALLARINDAN HOŞLANAN İSPANYOLLARIN,YİNE AYNI ŞEKİLDE SAKAL BIRAKMAK İSTEDİKLERİ ANCAK,ÇOĞUNUN SAKALININ ÇENE KISMINDAN ÖTEYE GİTMEDİĞİ VE BU SAKAL TİPİNİN ORADAN GÜNÜMÜZE GELDİĞİ SÖYLENİR.TESADÜFTÜR Kİ,SAUDİ ARAPLARA DİKKAT EDİLİRSE KRALLARI DAHİL ONLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU DA TOP SAKALLIDIR.(YANİ TV LERDEN İZLEDİĞİM KADARIYLA KENDİ KANALLARINDA)TARİHİ AÇISINDAN BİR RİVAYETTİR ANLATTIKLARIM.YANLIŞ OLUP OLMADIĞINI BİLEMİYORUM.AMA TOP SAKALLI ARAPLARI HERYERDE GÖREBİLİRSİNİZ.ARTI YUKARIDA BAHSE KONU HADİSLERİ BENDE DUYDUM AMA; ARAPLAR BUNA BAKILIRSA BİZİM KADAR DİKKATE DEĞER BULMUYORLAR HERHALDE BU KONUYU.
  • Sana yakistigini dusunuyorsan uzat be kardesim, millete ne?
  • Dinsizlik ile aykırılık aynı şey değildir , gayet imanlı ama aykırı bir insan olabilirsin veya imansız ama normal bir insan da olabilirsin , alakasız kavramlar yani.

Bıraktığın sakal çevrene aykırı gelebilir ancak onlara sakalın yüzünden seni dinsizlikle itham etmelerinin çok günah olduğunu makul bir dille anlat
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

quote:

Orjinalden alıntı: PaiMei

yine dini bir konu ve yine paimei.

onun işi bu... ortalığı karıştırmak, milletin aklını bulandırmak.

peki bundan ne kazanacak?

orasını Allah bilir...

Komiksin Evet dini konulara özenle yazıyorum yazmaya da devam edecğim çünkü kuzu değil sorgulayan bir bireyim, herhangi bir dini inancı da kötülemek gibi bir amacım yok bilgi ve fikir alışverişi yapıyorum, saygılı insanlar da adamakıllı cevap veriyorlar Hiç düşünmediği şeyleri insanlara düşündürüyorsam bu faydalı birşeydir, kuzu olmak daha mı iyi sence? Söylediklerimde bir mantıksızlık yanlışlık gördüysen, vereceğin bir cevap varsa saygı çerçevesinde paylaşırsın. Ortalığı karıştırsan(her ne demekse) lafını sana iade ediyorum.

• 21. yüzyıldayız aşın artık bunları...
  • Kuran'da ne uzun saçla ne de sakalla ilgili kötü bir şey gördüm hatta bildiim kadarıyla Peygamberimizin saçları da omzuna kadar uzanıyormuş.

Küçüklükten beri saç uzun olunca papaz gibi olmuşsun gibi laflar duyduğumuzdan büyüklerimizden bunun etkisi olabilir ama ne uzun saçın ne de sakalın dinen kötü bişey olduğu mantıksız zaten.

edit : yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B0733A8E0 -- 30 Eylül 2008; 18:14:08 >
  • belli bir yaşa gelmiş ekonomik özgürlüğü olan gençlerimize bu gençlik bir daha ele geçmez yaşayın diyorum ama bu yaşamada bazı kıstaslar varki bunların dışına çıkıncada kopyacı veya taklitçi bir yapı çıkıyor ortaya bence bu hoş değil geçmişi olmayanın geleceğide olmaz.herkes kendini beğenip logosunu buna göre hazırlar
  • hadis-i şeriflerin %100 doğru olarak bugüne gelmesi zor bence, arada kunduzi olan bazı hocaların ekleme ve çıkarmaları da olabilir, ayrıca kulaktan kulağa oynarken bile 3 kişi sonra söylediğin değişiyor ki, aradan 1400 yıl geçmiş, dünyada ilk geldiği günkü gibi olan tek şey Kur'an-ı Kerim dir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

"Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin" Müslim, Taharet:16

ateşperest mi kaldı bu devirde? şekilci olmayın, saçım uzun sakalımda öyle oh mis

hocam o dönemde mecusi çok yaygındı şimdide hıristyanlar yaygın. peygamber efendimiz gayri müslime benzememeye çalışmıştır genelde. onlar saçını kısalttığında peygamber efendimiz uzatırdı onlar uzattığında kısaltırdı.

• şunun şurasında insanlar pozitif düşünce ve görüşleri ile negüzel bilgi alışverişindeler bunu hepimiz yapıyoruz ve takip ediyoruz ama buradan alınması ,alınmaması gerekenleri de belirtmeliyiz diye düşünüyorum arkadaşlar yüce dinimizden ulu efendimizden son kitabımızdan bahsediyorlar zaman zaman ancak bu çok nazik ve hassas konuda hiçte dikkatli değiller zaman zaman televizyonlardaki din adına ilim bilim sahibi olmuş proflar bile yok o satır öğle değil yok bu satır şöğle gibi aykırılıklara düşüyorlar ve seyredenlerde şaşıp kalıyor tabiki akademik düzeydeki kişiler arasında din adına yapılan sohbette ortak paydada buluşamadıklarına bakarsak din ve bunun öğretici kitabından neden farklı ifadeler çıkarıyorlar örneğin benim çok yakından tanıdığım bir akademisyen var koyu fenerbahçeli ama sorsan yedekleri bırak onbiri isimlendiremez takımına toz kondurmaz oyuncularını savunur över say onbiri yok müsbet ilimci olmak ve bu hazineden kullanmak bence uyar arkadaşlarımda alınmasın din adına ahkam kesmek benim haddim olamaz sadece görüşlerimin tezahürüdür

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.