Şimdi Ara

kasise çok hızlı girdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
53.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşımı beylikdüzüne sabaha karşı beş sularında bırakmak için yola çıktım tabela olmadığı için havada karanlık olduğu için 70 km hızla kasise girdim frene asıldım halde kızaklama yaptığı halde mesafede kısa olduğu için hiç bir faydası olmadı oturduğum koltuğun altı tak diye ses gelince içim gitti bir dünya küfür ettim araca ne gibi zarar gelmiştir sizce kafama taktım baya birazda bu gibi durumlarda kafaya çok takarım sizce motora bir zarar gelmişmidir karter koruyucu mevcut

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kasisten Hızlı Geçmenin Zararları

Tümsek veya kasislerden hızlı geçmek, aracınıza ve sürüş güvenliğinize zarar verebilecek tehlikeli bir uygulamadır. İşte kasisten hızlı geçmenin potansiyel zararları:

• Süspansiyon Hasarı: Hızlı bir şekilde kasise girmek, süspansiyon bileşenlerine, amortisörlere ve yaylara aşırı yük bindirebilir ve bunlara zarar verebilir.
    • Lastik Hasarı: Kasisten hızlı geçmek, lastiklerin çarpmalara maruz kalmasına ve patlamasına neden olabilir.
    • Jant Hasarı: Kasise hızlı bir şekilde girmek, jantlara da zarar verebilir ve eğilmelerine veya kırılmalarına neden olabilir.
    • Direksiyon Kontrolünün Kaybı: Kasisten hızlı geçmek, direksiyon kontrolünü kaybetmenize neden olarak ciddi kazalara yol açabilir.
    • Araç Kayması: Kasisten hızlı geçmek, özellikle ıslak veya buzlu yollarda, aracınızı kaymasına neden olabilir.
    • Yolculara Rahatsızlık: Kasisten hızlı geçmek, yolculara rahatsızlık verebilir ve savrulmalarına neden olabilir.

Güvenli ve sorumlu bir sürüş için, kasis ve tümseklerden her zaman yavaşlayın. Bu, aracınızı ve yolcularınızı olası zararlardan korumanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kasisten motora bir zarar geleceğini sanmam ama kasislerde hiçbir reflektör olmuyor gerçekten bu kasisleri yapanlar küfürü hakediyolar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

kasisten motora bir zarar geleceğini sanmam ama kasislerde hiçbir reflektör olmuyor gerçekten bu kasisleri yapanlar küfürü hakediyolar...

motor bloğunu çatlatma gibi bir durum söz konusu olabilirmi ?
  • kasısı fark edince, frene asılın fakat kasisin üserinden geçerken fren pedalını bırakın
    bu şekilde araca ve jantlara zarar vermezsiniz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

kasisten motora bir zarar geleceğini sanmam ama kasislerde hiçbir reflektör olmuyor gerçekten bu kasisleri yapanlar küfürü hakediyolar...

Bence pert oldu
  • böyle bi durumda motor bloğu değil motorun üzerindeki plastik kapağa bile bi zarar geleceğini tahmin etmiyorm...
  • quote:

quote:

öyle bi teknoloji yok! öyle bi kasis yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen ehliyeti kaptirmamis miydin?
  • Bende 3 gün önce akşam saatleriydi yolun parlamasından dolayı önceden fark edemedim ve son derece gereksiz bir yerde sürücülerin hızını azaltmaları için yapılan kasisin üstünden geçtim çok hızlı değildim 60-70 sabit bir hızla gidiyordum son anda farkedip frene asıldım ama kasise çok yaklaştığım için pek yavaşlayamadım kasise girmeden freni bıraktım 50-55 kmH ile kasisin üstünden geçtim baya bi zıpladım araca birşey olmadı ama süspansiyonun ömründen ömür gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 14 Mayıs 2012; 19:47:14 >
  • Yere fazla yatık olan arabalar için çok kötü bir durum oluyor tamponlar parçalanıyor bazen
  • Kasisleri son anda gördüyseniz hiç frene basmadan devam edin...Diğer türlü sert frenle girildiğinde daha fazla arar veriyor araca...
  • kasisin durumuna gore frene basıp basmama tercıhınızı yapmanız gerekıyor. bazı kasisler varki yuksek suratle gırınce ınerken on tamponu vurma ıhtımalı bıle oluyor. ama bir arkadaşın dediği gibi farkedınce frene basın ama tam gecerken frenden ayagınızı cekın en guvenlı durum bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

quote:

öyle bi teknoloji yok! öyle bi kasis yok.

Bu ülkede olmaz diye birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çukura, kasise girerken fren yapılmaz. araba ataletinden dolayı zaten öne doğru yığılıp yere yakınlaşır. altı vuramayacaksa bile vurur. baktınız yakında kasis var süratinizde var kasise kadar fren yapılır sonra fren bırakılır üzerinden geçilir
  • quote:

quote:

Çıtır pert
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

çukura, kasise girerken fren yapılmaz. araba ataletinden dolayı zaten öne doğru yığılıp yere yakınlaşır. altı vuramayacaksa bile vurur. baktınız yakında kasis var süratinizde var kasise kadar fren yapılır sonra fren bırakılır üzerinden geçilir

+

ekleme yapacak olursak ben de clio ile frensiz 70 kasise girdim ve arka amartisör yerinden cıkmıştı....alt aks bağlantı yerinden ve tak tak vura vura 700 km gitmiştim uzun yolda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

kasisin durumuna gore frene basıp basmama tercıhınızı yapmanız gerekıyor. bazı kasisler varki yuksek suratle gırınce ınerken on tamponu vurma ıhtımalı bıle oluyor. ama bir arkadaşın dediği gibi farkedınce frene basın ama tam gecerken frenden ayagınızı cekın en guvenlı durum bu.

kasislerde frenden ayağı çekmenin mantığı nedir(bilmediğimden soruyorum) lastiğe ciddi zarar mı veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Yere fazla yatık olan arabalar için çok kötü bir durum oluyor tamponlar parçalanıyor bazen

hocam zaten yolda nezaman böyle araç görsem ulan adam sende hiç akıl yokmu Türkiye'de böyle araç kullanılırmı diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Kasisleri son anda gördüyseniz hiç frene basmadan devam edin...Diğer türlü sert frenle girildiğinde daha fazla arar veriyor araca...

+1...
  • ne kadar hızlı olursanız olun, gözünüzü seveyim fren basılı şekilde kasise girmeyin.
    çünkü frene bastığınız anda zaten öntekerleklere araba ağırlığının kaç katı yük biniyor. tekerlerde ve akslarda bu kadar yük varken kasise girdiğin düşünülürse
    eline almanda olası.

kasise çok hızlı girdim
    heleki şu geniş kasislerde dikkat ediniz. kasise yaklaşırken frene basabildiğiniz kadar basın ama kesinlikle kasise varmadan bırakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 14 Mayıs 2012; 21:18:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.