Şimdi Ara

kasise çok hızlı girdim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
54.472
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

Şu kasisler artık kaldırılsın. Herkes bir rahat nefes alsın.

Yollardaki o lastik kasislerden nefret ediyorum 10 km ile bile girilse aracın canına okuyor.

Kasisler kaldırılmasın sadece daha uzun ve alçak yapılsın.
     kasise çok hızlı girdim
  • beylik düzündekiler kasis değil duvar gibi çin seddi mübarek. Hatta öyle kasis yapacaklarına keşke yola direkt beton döküp kapasalardı araba maraba geçer allah korusun.
  • Çapulcu sürücüler yüzünden yollar kasis doldu.
  • bunlar yıne ıyı bazısı kasıs yapıcam dıye duvarı dıkıyor.gecerken akla karayı secıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 15 Mayıs 2012; 19:39:13 >
  • belediyelere, düzgün çalışmayan insanımıza kızıyorum bu yüzden 2ön amortisör değiştirdim...

Şehir içi mümkünse araç kullanmamak en güzeli. kullanılacaksa şehir içi hız olan 50i bilmediğin yolda geçmeyecek, bildiğin yolda ona göre kullanacaksın.
  • frenleyerek girmek yerine frensiz daha faydalı olurdu araca.
  • quote:

O kasisler kendini bilmez sürücüler yüzünden konuyor. Kurunun yanında yaş misali. Bizim işyerinin orada okul var. Kapısı caddeye açılıyor. Kasis yok iken sürücüler hızlı geçerdi oradan. Çok fena kızardım. Kasis yapıldı. Şimdi sürücüler paşa paşa yavaşlıyor.
  • bazı kasisler var, o kadar yüksek ki geçerken havadaki oksijen miktarının azaldığını hissediyor insan
  • Ben de bugün saat 8 civarında kasise 70 ile giderken girdim, karanlıktı ve reflektörler de hiç parlamıyordu, son gücümle iki freni birden sıkmama rağmen motor yavaşlayamadı kasise girmeden önce kontrol edilemez şekilde sağa sola dönmeye başladı kasise girer girmez de beni üstünden fırlattı. Motorda takoz vardı hiç bir sıkıntısı yok ama kendim için öyle söyleyemem. Sol kalça kemiğim çatladı, bacak derim yandı. Pek bir hastanelik durum olmadı ancak gerçekten inanılmaz bir ağrısı var. Acilen bu kasis olayını çözmeleri gerekiyor, hadi bu sefer kurtuldum, diğerinde ölme şansım var. Kaskım, ceketim, eldivenlerim hepsi takılıydı. Düşme anında omzumu çok sert yere vurdum ama koruma sayesinde en ufak acı hissetmedim. Siz siz olun ben zaten kaza yapmam, zaten altımdaki düşük cc (cbr 125 kullanırken yaptım kazayı), zaten yıllardır sürüyorum, alıştık artık vs. gibi bahaneler bulmayın, giyin abi ekipmanınızı, kaza nereden gelecek belli olmuyor, biri kasis yüzünden kaza yapacaksın dese güler geçerdim ama az önce başıma geldi.

• Beylikdüzü ve Esenyurttaki tümseklerin sayısı Türkiyenin geri kalanındaki tümseklerin sayısından daha fazladır. Bunu bilmen gerekirdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde yol kenarındaki tabelaları takip ederek sürerim, yolun kaldırdığı hızla giderim. Türkiye'deki kasislerde şöyle bir sıkıntı var, o yola hız sınırını 50 koyuyorsanız, yaptığınız kasisten 50 ile geçerken araba uçmamalı. Yol kenarında dükkanlar var, kırk tane tabela var, kasis tabelası gözden kaçıyor. 50 ile geçtim. Uçtum tabii. Bereket ön takıma bir şey olmadı da, arabanın sinyal lambası kırıldı.

Bir defasında da eski oturduğum yerde çanak şeklinde bir yol vardı. Tam 90 derece dönerek giriyordunuz yola, 10-20 ile giderken bile yokuşun etkisi ile araba çok güzel 50-60 km hıza çıkıp, çanağın diğer tarafını da ataleti ile güzelce tırmanıyordu. Hoşuma gidiyordu yalan değil. Neyse gece eve gelirken geçtim bu yoldan. Sabah 7 de işe gidiyorum hava daha karanlık. Girdim o yola her zaman geçtiğim yol, saldım arabayı tam hızı hatırlamıyorum da, mümkün değil 50'yi geçmez. Ne tabela ne bir şey koymamışlar kocaman bir kasis. Uçtum tabii. Akşam iş dönüşü baktım kasis tabelasını v.b koyuyorlar.

Yol kenarına kasis tabelası koyup "Görsünler" demektense, yol butonu koyarak kasislere görünürlük kazandırsalar daha iyi olacak.
     kasise çok hızlı girdim

Bir de Halkalı'da bazı kasisler var, kasisin yüksekliği kaldırım kadar (Abartmıyorum), çıkışı ve inişi de çok dik. Şöyle 20 ile falan girerseniz arabanın burnu hopluyor çıkarken. Bir de çıktınız kasise, dört teker kasisin üstünde araba düz konuma geliyor. Sonra geri iniyorsunuz.

• rst78 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca amortisöre de zarar verebilir. Sonuçta frenlerken ön amortisörün boşluğunu almış oluyorsun. Hızlı giderken ani darbeyle belki patlamalara sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

quote:

Yollardaki o lastik kasislerden nefret ediyorum 10 km ile bile girilse aracın canına okuyor.

Kasisler kaldırılmasın sadece daha uzun ve alçak yapılsın.

Alıntıları Göster
    Bunlar çözüm değil hocam. Bu tarz kasisler pick-up ve hafif ticariler için fırlatma rampası işlevi görüyor.

En iyisi bu yol butonlarının 3-4 cm yüksekliğinde olanları. 10 ile bile gecemiyorsun. Ne kullanırsan kullan yavaşlama mecburi oluyor.

• Böyle durumlarda kasisi görür görmez frene asılıp temas anından hemen önce freni bırakmak olması gereken sanırım değil mi?

• Kasisi görünce fren yapılır. Ama kasisten geçerken fren yapılmamalı. Eğer tam geçerken fren yaptıysanız süspansiyon, amortisör, lastik-jant vb. alt takıma zarar verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-751620F32 -- 16 Aralık 2019; 22:56:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanusta

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

çukura, kasise girerken fren yapılmaz. araba ataletinden dolayı zaten öne doğru yığılıp yere yakınlaşır. altı vuramayacaksa bile vurur. baktınız yakında kasis var süratinizde var kasise kadar fren yapılır sonra fren bırakılır üzerinden geçilir

+

ekleme yapacak olursak ben de clio ile frensiz 70 kasise girdim ve arka amartisör yerinden cıkmıştı....alt aks bağlantı yerinden ve tak tak vura vura 700 km gitmiştim uzun yolda

Alıntıları Göster
    Neden ikinci el araba alınmaz sorusunun uygulamalı cevabı

• Amortisör , jantlar , lastikler zarar görmesi olası parçalar.

Ben skoda Rapid ile girdim. 80 di sanırım dort teker yerden kesilmişti.

Bir amortisör patladı, bir jant egrildi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.