Şimdi Ara

Kartuşlu Yazıcı ile Baskı devre Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önceki yaptığım baskı devrelerde çıktıyı lazerli yazıcıdan aldım ama kartuşlu yazıcı çıktısıylada baskı devre yapılabilinirmi ?

• ben olmuyor diye biliyorum tonerli olması gerek

daha önce hiç denemedim bir dene istersen

en fazla baskı levhayı hiç edersin oda max 2-3 lira zarar demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

ben olmuyor diye biliyorum tonerli olması gerek

daha önce hiç denemedim bir dene istersen

en fazla baskı levhayı hiç edersin oda max 2-3 lira zarar demek

Deneyecektimde makinada kartuş yok alayım madem denemekten zarar gelmez .
  • mürekkep püskürtmeli yazıcılardan basılan çıktılar, suya karşı dayanıksız oluyorlar. ancak fotokopisini çekerek kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

mürekkep püskürtmeli yazıcılardan basılan çıktılar, suya karşı dayanıksız oluyorlar. ancak fotokopisini çekerek kullanabilirsin.

hmm anladım cevabınız için teşekkür ederim
  • http://www8.hp.com/tr/tr/products/printers/product-detail.html?oid=5385210#!tab=features
    Arkadaşlar bende de bu linkdeki yazıcı var bununla baskı devre çıktısı alıp yapabilirmiyim?
  • Ne yazık ki alamazsın.Alman için bundan çıktı alıp fotokopi çektirmen lazım.Fotokopi yöntemi iyi bir yöntem değildir.Bu yöntemin yerine direkt lazer yazıcıdan çıktı alman gerekir.

Bu tip kartuşlu yazıcılarla da süper pcbler yapılıyor.Birkaç modifiye ile doğrudan yazıcıya veriliyor plaket.Mürekkepler kağıt yerine plakete yazılıyor.Plaket yazıcıdan çıkınca fırınlanıyor.Fırında belli bir miktar ısıda belirli sürede tutuluyor.Mürekkep yapışıyor ve asite dayanıklı hale geliyor.Geri kalan işlemler aynı şekilde devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 25 Ocak 2014; 13:08:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • secollah kullanıcısına yanıt
    fotokopi çektirmen lazım derken hocam bu makinede fotokopi çeksem olmazmı lazer yazıcıya götürüp ondamı fotokopi çektirmem lazım illaki

• Evet bunda çektirsen gene aynı olacak.Büyük fotokopi makineleri de lazerdir haberin olsun.
    öyle bi deneyeyim o zaman saolasın
  • Lazer yazici toneri kagida puskurtmedigi icin baski devrede kullanilabilir puskurtmeli yazici malesef olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasim33

Lazer yazici toneri kagida puskurtmedigi icin baski devrede kullanilabilir puskurtmeli yazici malesef olmuyor

Aslında sebep o değildir.Toner asite dayanıklıdır fakat mürekkep dayanıksızdır.Mürekkebi de fırınlayıp dayanıklılaştırıp basanlar var.

Ama kağıt olunca iş mürekkebi kağıttan tekrar plakete akataramazsın ondan dolayı da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 25 Ocak 2014; 15:47:40 >
    Farkli bisey sylmedim puskurtmeli yazicida murekkep sivi halde oldugu icin kagidin icine isliyor lazerde toner toz halde yapisiyor kagida sivi degil daha sonra isinip eriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spontane89 -- 25 Ocak 2014; 15:54:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Püskürtmeli yazıcılar icin belki de kuşe kagıdı mürekkebi olabilir. Kuşe kağıdı mürekkebi suya daha dayanıklı bildigim kadarıyla.
  • Aslında mümkün

• quote:

Orijinalden alıntı: meco

Püskürtmeli yazıcılar icin belki de kuşe kagıdı mürekkebi olabilir. Kuşe kağıdı mürekkebi suya daha dayanıklı bildigim kadarıyla.

Kartuşlu Yazıcı ile Baskı devre Hk Kartuşlu Yazıcı ile Baskı devre Hk Kartuşlu Yazıcı ile Baskı devre Hk Kartuşlu Yazıcı ile Baskı devre Hk
    Yok hocam malesef kuşe mürekkebte işe yaramıyor onuda denedim ayrıca pigment mürekkep , transfer mürekkebi,dye bazlı mürekkepleride denedim sonuca en çok yaklaştığım kuşe ve pigment oldu ama onlarda komple kabuk gibi yollar kalkıp koptu fazla bekletince yollar kopuyor az bekletince malum yollar hepsi çözün müyor küçük devrelerde sonuç aldım ama devre boyutu büyüyünce böyle sorunlar ortaya çıkıyor aslında bu sorunu yaşayan yabancı bir vatandaş ta aşmış şöyleki çözeltiyi akvaryum su ısıtıcıları ile sabitlemiş birde reaksiyon hızlansın diye ayrıca gene akvaryum hava motoru ve taşını kullanmış ve başarılı olmuş
    http://www.instructables.com/id/Converting-an-Inkjet-Printer-to-Print-PCBs/step11/Notes-on-Etching/
    (birde flatbed mürekkebi var o kesin olur gibime geliyor çünkü onunla çakmak, cam ,ahşap .. gibi materyallere direk baskı alınıyor ama bu mürekkebi satan satıcıya sorduğumda bu yazıcılarda kullanılırsa yazıcı kafasında sorun çıkarta bileceğini söylemişti bende vaz geçtim şuanda askıya aldım)

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

Püskürtmeli yazıcılar icin belki de kuşe kagıdı mürekkebi olabilir. Kuşe kağıdı mürekkebi suya daha dayanıklı bildigim kadarıyla.

Yok hocam malesef kuşe mürekkebte işe yaramıyor onuda denedim ayrıca pigment mürekkep , transfer mürekkebi,dye bazlı mürekkepleride denedim sonuca en çok yaklaştığım kuşe ve pigment oldu ama onlarda komple kabuk gibi yollar kalkıp koptu fazla bekletince yollar kopuyor az bekletince malum yollar hepsi çözün müyor küçük devrelerde sonuç aldım ama devre boyutu büyüyünce böyle sorunlar ortaya çıkıyor aslında bu sorunu yaşayan yabancı bir vatandaş ta aşmış şöyleki çözeltiyi akvaryum su ısıtıcıları ile sabitlemiş birde reaksiyon hızlansın diye ayrıca gene akvaryum hava motoru ve taşını kullanmış ve başarılı olmuş
    http://www.instructables.com/id/Converting-an-Inkjet-Printer-to-Print-PCBs/step11/Notes-on-Etching/
    (birde flatbed mürekkebi var o kesin olur gibime geliyor çünkü onunla çakmak, cam ,ahşap .. gibi materyallere direk baskı alınıyor ama bu mürekkebi satan satıcıya sorduğumda bu yazıcılarda kullanılırsa yazıcı kafasında sorun çıkarta bileceğini söylemişti bende vaz geçtim şuanda askıya aldım)

denemis olmanız cok iyi ve faydalı bir bilgi.
    birde serigrafi mürekkepleri var biliyormusunuz?

http://www.eralteknik.com/marabu_uv_serigrafi.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

denemis olmanız cok iyi ve faydalı bir bilgi.
    birde serigrafi mürekkepleri var biliyormusunuz?

http://www.eralteknik.com/marabu_uv_serigrafi.html

Bu mürekkep hakkında hiç bilgim yok ustam yazıcıya uygunsa denemek için alabilirim , birde ben bendeki mürekkepler ile tişört'e baskıda da iyi sonuç alamıyorum yıkayınca soluyor gerçi en son denememde sprey vernik uyguladım sprey vernik tam kurumadan üzerine baskı aldım fotoğraf detayları çok güzel çıktı yıkamada da nispeten korudu ama yeterli değil acaba nasıl bir kaplama yöntemi uygun olur birde ben video!daki kaplama malzemesini türkiyede bulabilirmiyim

• Basılır sıkıntı olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.