Şimdi Ara

RF KANAL NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

RF KANAL HAKKINDA NE BİLİYORSANIZ YAZIN LÜTFEN... YA DA BİR LİNK VERİRSENİZ SEVİNİRİM...

TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

RF 12 KANAL BİR DEVRE ELİME GEÇTİ AMA VERİCİNİN DEVRESİ VAR RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ AMA ALICININ DEVRESİ YOK ONU NASIL BULABİLİRİM? ELİNDE BU DEVREYE UYGUN ALICI DEVRESİ OLAN VAR MI? RESİM YETERLİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalso -- 4 Şubat 2007; 18:02:14 >

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
  • Radyo frekans kanalları 12 lisi 2lisi 4lüsü oluyor mhz farklı oluyor... Aralarındaki farkı merak ettim?
    quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Radyo Ferkans Kanalı anlamına gelir fakat çok genel bir tanım. Açarmısın.
    Electric and Electronic Engineer
  • kanal deyimi aynı anda kaç tane bilgi gönderebileceğini ifade eder örneğin 2 kanalda birbirinde bağımsız 2 farklı seri iletişim yapabilirsin

power led sürücüleri

şifreli kapı kilitleri

AR-GE çalışmaları
  • Kullanım kolaylığı bakımından RF bantları kanallara ayrılır. Bunlar neler olabilir mesela çağrı kanalı olabilir, sadece ses veya sadece dijital modların kullanıldığı kanallar olabilir, SSTV gibi görüntülü haberleşmeler için kullanılan kanallar olabilir. Bantların içindeki bölümler diyebiliriz yani. Bandın kapladığı frekanslara ve o bantta kullanılan modların bant genişliklerine göre kanal frekansları belirlenir. Orta dalga AM bandında kanallar arasında bir kaç KHz fark varken FM bandında kanallar arasında 500 KHz gibi büyük aralıkların bulunması gibi.

Bir de arkadaşın dediği kanal var ama ikisi çok farklı şeyler. Benim anlattığım apayrı bir şey oldu tabii. Soruyu daha açık sorsaydınız ben de onu anlatırdım ama neyse önemli değil yazmış olduk artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 3 Şubat 2007; 21:40:51 >

• Hazır bir robota bir rf alıcı verici takacam... Robot 6 işlevli 2 kanal yeterli olur mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Kullanım kolaylığı bakımından RF bantları kanallara ayrılır. Bunlar neler olabilir mesela çağrı kanalı olabilir, sadece ses veya sadece dijital modların kullanıldığı kanallar olabilir, SSTV gibi görüntülü haberleşmeler için kullanılan kanallar olabilir. Bantların içindeki bölümler diyebiliriz yani. Bandın kapladığı frekanslara ve o bantta kullanılan modların bant genişliklerine göre kanal frekansları belirlenir. Orta dalga AM bandında kanallar arasında bir kaç KHz fark varken FM bandında kanallar arasında 500 KHz gibi büyük aralıkların bulunması gibi.
  • Hazır bir robota bir rf alıcı verici takacam... Robot 6 işlevli 2 kanal yeterli olur mu?

KAç kanal tavsiye edersiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: Nefti_sd

kanal deyimi aynı anda kaç tane bilgi gönderebileceğini ifade eder örneğin 2 kanalda birbirinde bağımsız 2 farklı seri iletişim yapabilirsin
    Nous faisons confiance dans Dieu
    electronics engineer
    https://donanimveyazilim.wordpress.com
  • benim anlatmaya çalıştığım değişkenle kanalın karıştırılması örneğin 8 butonun durumunu rf ile göndermek için 8 kanal kullanmaya gerek yok seri bilgiye çevirerek tek kanaldan gönderebilirsiniz 8 kanal çok pahalıya gelir. kanallar ses veya görüntü göndermek içinde kullasnılsa gene seri iletişimle gönderiliyor ne için kullanacağınız size kalmış tabi girişin analog vada digital olmasına görede değişir.

tek kanal rf alıcı verici:

http://microloji.com/index.php?topic=39.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefti_sd -- 3 Şubat 2007; 22:29:31 >

power led sürücüleri

şifreli kapı kilitleri

AR-GE çalışmaları
  • Tüm işlevler tek bir veri akışı oluşturacak şekilde kodlanarak sadece 1 kanalla da iş halledilebilir ya da her işlev için ayrı kanal da kullanılabilir. Tamamen dizayna bağlı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 3 Şubat 2007; 22:30:39 >
  • konuyla alakasız ama rf amp. lazım beyler nette baktım pek bişi bulamadım oyuncak araba kumandasını güçlendirmek istiyorum 27 mhz bi frekansı war birde 49 mhz lik kumanda ve alıcısı var yeni konu açmaya gerek yok dedim buraya yazdım
    kare dalga gönderilir.alıcıda bu pwm ye çevrilir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.