Şimdi Ara

İstanbulkart'ta öğrenci indiriminde 30 yaş sınırı kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu saçma sapan kural İmamoğlu'nun ekibinin eseriydi. Eşitsizlik mi desen insan hakları mı desen bir çok şeye aykırı bir karardı. 30 Yaşını geçtiysen öğrenci olamazsın diye bir şey dayatmışlardı. Bunun gibi bir çok durumdan ötürü ben oyumu vermem artık. Mahkeme kararını da çok doğru buluyorum geç bile kalındı. Yani diyeceğim o ki al birini vur ötekisine...

bigpara.hurriyet.com.tr
    İstanbulkart'ta öğrenci indiriminde 30 yaş sınırı kaldırıldı
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/istanbulkartta-ogrenci-indiriminde-30-yas-siniri-kaldirildi_ID1615747/

• Yanlış anlamayın da insan 30 yaşına gelip da gelir seviyesi olarak hala öğrenci indirimli toplu taşıma kullanmaya muhtaçsa bir sıkıntı var demektir. Aynı durum İzmir’de de oldu. Yüksek yaptığım zamanlarda sonuna kadar indirimli haktan faydalandım. Yaş sınırı getirdiklerinde de aşırı hak verdim. Benim gibi insanlar gelmiş 30 yaşına, asgari ücretin kaç katı para kazanıyoruz; hiçbir geliri olmayan, aile parası ile okumaya çalışan çocuklarla aynı kefeye mi koyacağız kendimizi. Şu yaptığım yorum tamamen siyaset dışı bir yorum. Cevap olarak siyasi bir cevapla gelmeyin lütfen.
  • YHT öğrenci yaş sınırı 13-26 onu napcaz uyanık. 

• Yanlış anlamayın da insan 30 yaşına gelip da gelir seviyesi olarak hala öğrenci indirimli toplu taşıma kullanmaya muhtaçsa bir sıkıntı var demektir. Aynı durum İzmir’de de oldu. Yüksek yaptığım zamanlarda sonuna kadar indirimli haktan faydalandım. Yaş sınırı getirdiklerinde de aşırı hak verdim. Benim gibi insanlar gelmiş 30 yaşına, asgari ücretin kaç katı para kazanıyoruz; hiçbir geliri olmayan, aile parası ile okumaya çalışan çocuklarla aynı kefeye mi koyacağız kendimizi. Şu yaptığım yorum tamamen siyaset dışı bir yorum. Cevap olarak siyasi bir cevapla gelmeyin lütfen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ama teoriyi kenara itip gerçek hayata baktığımda şunu görüyorum:

1- açık öğretim ile üniversite okuyan erkeklerin çoğu askerliği kısa yapmak için okuyolardı (şimdi askerlik değişti gerçi)

2- yetişkin olup öğrenci kartı taşıyan benim gördüğüm herkes sadece indirimli yolculuk için öğrenci kalmaya devam ediyor. beleşçi yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Onu da mahkemeye verelim dicem ama onların elinde iptal ettirtmezler  

Altına imzamı atıyorum   Tüm dünyada bu kural evrenseldir. Öğrencilik hakkı kazanmış herkes haklardan yararlanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 31 Temmuz 2025; 22:14:4 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalnız mahkeme komple yanlış bir karar demiyor, başka kriterlere de bak, öyle iptal et diyor. Yani senin söylediğin gibi 'kaç yaşında olursa olsun öğrencidir' gibi bir gerekçe yok ve olmayacak. Ben kendim de 30+'yim, ve şahsi aracım olmasına rağmen sık sık toplu taşıma kullanıyorum.

Ancak ucuz kredilerle evimizi arabamızı alan bizleri, hele hele 40+ kişileri, ekonomik olarak çok daha zor koşullara atılmış gençlerin sübvanse etmesi doğru değil. Mahkemenin de dediği gibi gelire endeksli bir yaklaşım olsa, bordrolu çalışan hariç kimse doğru gelir beyan etmez ki. Dolayısıyla en doğrusu İBB'nin yaptığı idi, belki max 35'e çekilebilirdi yaş sınırı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 5 Ağustos 2025; 14:21:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Evet hocam haklısın ben de 33 yaşındayım ve ikinci üniversitemi okuyorum. Arabam da yok düzenli bir gelirim olan işim de yok. Benim gibi durumda olan on binlerce öğrenci olduğuna eminim. En azından 35 yaş yapabilirdi. Gerçekten ülkede her şey gittikçe kötüye gidiyor. Büyükşehir belediyelerinin oldukça vatandaşa destek çıkması gerekiyor.

Mesela İBB spor tesislerine gidiyorum. Kasım ayında 40 TL olan fitness üyeliği Ocak ayında 150 TL oldu ve Temmuz ayında 3. zammı alarak 500 TL olmuş ayrıca kontör sistemi olduğundan 18 kontörü 12'ye düşürmüşler. Yani gizli zam da yaparak bir nevi 750 TL civarına çıktı. Mahallemdeki sıradan bir GYM salonu 1250 TL aylık istiyor. Ne farklı kaldı onlardan? Maalesef İBB yönetimi değişti artık sadece oy alacak hizmetler yapıyor, ne hikmetse kent lokantalarına 1 kere zam geldi 70 TL oldu. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Spor hizmetleri de teşvik edici rakamlarda kalmalıydı.

• indirim haklarını geri alan arkadaşlarımız var mı ?

Mahkeme kararı henuz uygulamaya başlanmadı galiba.

SGK belgesi istiyorlar.

O ne için anlamadım? Bunla ilgili yayınlanan bir duyuru var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 13 Eylül 2025; 0:2:48 >

Çalışmadığını kanıtlamak için. Sadece Master veya Doktora yapanlar için indirim uygulanıyor. Daha geçen İBB meclisinden bu karar geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 13 Eylül 2025; 0:50:51 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 17 Eylül 2025; 0:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.