Şimdi Ara

Kargo gönderimi için yaş sınırı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
27.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam olarak 16,5 yaşındayım. Acaba ilden ile kargo ile ürün yollayabilir miyim? 18 yaş sınırı var mıdır?

Kargo Gönderimi İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Türkiye'de kargo göndermek için genel bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak bazı kargo şirketleri, yasal yükümlülükler veya şirket politikaları nedeniyle belirli yaş sınırları uygulayabilmektedir.

PTT'de Kargo Gönderme Yaş Sınırı

PTT, Türkiye'deki en büyük kargo şirketlerinden biridir. PTT'nin kargo gönderme için belirlediği yaş sınırı şu şekildedir:

• 18 yaşından küçükler, velisinin veya vasisinin izni olmadan kargo gönderemezler.
    • 18 yaşından büyükler, herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın kargo gönderebilirler.

Bu nedenle, 18 yaşından küçük iseniz, kargo göndermeden önce velinizin veya vasinizin onayını almanız gerekmektedir. Onayı aldıktan sonra, PTT şubesine giderek kargonuzu gönderebilirsiniz.

Diğer kargo şirketlerinin yaş sınırlamaları hakkında bilgi almak için ilgili şirketlerin web sitelerini veya müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, yok. Hiç unutmam 11 yaşındayken yollamıştım
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Birde zor işler midir? Mesela istanbul-hatay arası bir şey göndermeyi düşünüyoruz. Hataydaki arkadaşın evinden alıp, benim evime kadar getirmelerini istiyorum. Ne yapmam lazım? Bu işi gönderecek kişi mi hallediyor? Telefonla arayıp, durumu mu anlatıyor?
  • Hatay'daki arkadaşının evinden almazlar. Hatay'daki arkadaşın en yakın kargo şubesine götürecek ve teslim edecek. Ardından adrese teslim olaraktan senin adresini, numaranı vs. verecek. (zaten kargoda yardımcı olurlar) ücreti ödeyecek veya karşı ödemeli yapacak. Bir imza atıp faturasını alıp eve dönecek.

Sonrası beklemede.

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • Evinden değil de şubeye gidipte verebilir. PTT ile kimlik vs istemeden bile gönderebilir.

Evinden göndermesini istiyorsa aras kargoyu kullanabilirsiniz. İnternet üstünden kurye çağırıyorsun.
    DH FORUM 2005 Üyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Hayır, yok. Hiç unutmam 11 yaşındayken yollamıştım

quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Kargonun şekli değil de asıl soruya cevap versek kargoda yaş sınırı var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.