Şimdi Ara

İstanbul'da kadınlara pembe metrobüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, kadınların rahat seyahat edebilmesi için "pembemetrobüs" istedi. Esmerer'in önerisine göre her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renkli metrobüs sefere konulacak. Bu durumda isteyen kadın yolcular normal seferdeki araçlarla, isteyen ise pembe renkli metrobüsü tercih ederek seyahat edebilecek. Esmerer'in bu teklifi önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunması bekleniyor.

İşte Esmerer'in açıklaması:

İTİŞ KAKIŞ YAŞANIYOR

"Toplu taşıma hizmetlerindeki kalite, özellikle trafik probleminin yoğun olarak yaşandığı İstanbul'umuz için tartışılmaz önemi olan bir konudur. Toplu taşıma sistemi içerisinde metrobüs hattı, hayata geçirildiği günden beri çoğu İstanbullu için önemli bir ulaşım aracı olarak tercih edilmektedir.

Metrobüs'ü tercih eden İstanbullu kadın hemşehrilerimizin, araçlardaki yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Gidecekleri yere yetişme telaşı içinde, mecburen dolu araçlara binmek zorunda kalan bayan yolcular, hamile, çocuklu veya yaşlı oldukları halde, nefes almanın zor olduğu, itiş-kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen istemeye istemeye seyahat etmek durumunda kalıyorlar. Kimi zaman kendisini insan zanneden ahlaksızlar tarafından, kadınlık zerafet ve onurunu ayaklar altına alan taciz vakalarının yaşanması da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır.

4 ARAÇTAN SONRA 1 PEMBE METROBÜS

Bu tarz sıkıntıların aşılması adına teklifimiz; her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renkli metrobüsün sefere konulmasıdır. Bu durumda isteyen kadın yolcular normal seferdeki araçlarla, isteyen ise pembe renkli metrobüsü tercih ederek seyahat edebileceklerdir. Bu uygulama kadınların, yukarıda ifade ettiğimiz olumsuz seyahat koşullarını, asgariye indirecek ve huzurlu bir yolculuk etme imkanı sağlayacaktır.

Adına bakanlık kurup, hayat şartlarının kendilerine dayattığı, maddi- manevi zorlukları hafifletmeye çalıştığımız kadınlarımız için, İstanbul'da yapılacak bu uygulama bir "pozitif ayrımcılık" yaklaşımı olarak eminiz ki toplumun bütün kesimleri tarafından desteklenecektir. Biz, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak, bu konuyu Meclis üyelerimizin girişimleriyle, Büyükşehir Belediyesi meclisinin gündemine taşıyacak ve hayata geçmesi için gereken çalışmaları sonuna kadar yapacağız.

Bu talebimizden sonra belki birileri bizi hala, soğuk savaş mantığı çerçevesinde, dünyanın farklı coğrafyalarına göndermek için yer arayacaklardır. Onlara tavsiyemiz boşuna uğraşmamalarıdır. Bu dünya var oldukça, insanımız için doğrular ne ise bizler, onları söylemeye devam edeceğiz ve en kısa zamanda iktidar olduğumuzda bu güzellikleri insanımız için uygulamaya koyacağız.

Unutulmamalıdır ki Milli Görüşçüler bu vatanın asli unsurlarıdır. Toplumu kamplara ayırmanın olumsuzluklarının hala farkına varamayanlar, katı ideolojik düşünce yapısından kurtulup, Allah tarafından şefkat ve merhamet timsali olarak yaratılan kadınlarımızın, bu yaşadıkları olumsuzlukların sonuçlarını, insani açıdan değerlendirirlerse, teklifimizin ne manaya geldiğini daha iyi anlayacaklardır."
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    benim yorumum eğer böyle yaşanırsa vay bu ülkenin kadınınada insanındada . böyle ayrımcılık mı olur kadınları her yerde ayırıyoruz üstte tutuyoruz zaten yok orda yer ver burda yer ver (ben vermiyorum ama diğer erkekler),sıranı ver ,öncelik ver,otobüsde yer seçmelerine izin ver falan sanki uzaydaan gelmişler gibi bide şimdi cinsiyetlerine özel otobüs mü olucak yapmayın allah aşkına ya.böyle bi teklif kabul edilirse bu ülkeyi yönetenleride......böyle teklif veren sp partsi adayı kadına bi güzel dayak atmak lazım onlar kendilerine ayrı birer üstün varlıkmış gibi tututuyorlar lan aradaki fark 2-3 tane organ neyin kafasını yaşıyosunuz??????

• Trafiktede haremlik selamlık başlıyor, yakında kadınlar ve erkekler için 2 ayrı şeritte yapılır pembe çizglili şerit siyah şeritli otoyol.
  • Anca bu gelmiş akıllarına...
    Kadınlar rahat etsin, erkekler beter olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Trafiktede haremlik selamlık başlıyor, yakında kadınlar ve erkekler için 2 ayrı şeritte yapılır pembe çizglili şerit siyah şeritli otoyol.

Adamlar zamanında çıplak çizilmiş "karikatür" leri de yasaklamışlardı. Adamlar karikatürden bile zevk alabiliyorlar, o derece... Beyin, bacak arasında olunca bunlar normal tabi. Bir de ülkenin yönetimini üstlenmek istiyorlar, düşünsene...
  • Kandınların, hatta sadece kadınların değil erkeklerinde insan gibi seyahat edebilmeleri için bol bol metro ağı yapmayı önersinler. İktidar olup yapsınlar. Laik-antilaik çatışması çıkartıp çok ekmek yedi bu muhafazakarlar
  • Destekleyeceğim uygulama.

Bu uygulamayı da desteklemeyen bayan maşalar çıkacaktır. Yok bizim sevgilimiz var, karı - koca binmek istiyoruz falan ama hikaye..
    Ben pek metrobüs kullanmıyorum fakat iş saatleri içerisinde ne kadar sıkışık olduğunu hepimiz biliyoruz. Rahat etmek isteyen bayanlar kullansın pembe olanını.. Bundan kime ne zarar gelebilir?
    Bayanların bu uygulama için teşekkür bile etmeleri lazım onlara ayrıcalıklı davranıldığı için.
    Bu insanları ayırmak yada haremlik/selamlık yapmak değil, bayanların rahata kavuşması için toplu taşımalarda olması gereken.
    Metrobüslerde arkasına dayanmış pos bıyıklı leş gibi sigara kokan adamdan rahatsız olanlar buna binecek bu kadar basit.

Genç fordçular rahatsız olması mümkünse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Trafiktede haremlik selamlık başlıyor, yakında kadınlar ve erkekler için 2 ayrı şeritte yapılır pembe çizglili şerit siyah şeritli otoyol.

Adamlar zamanında çıplak çizilmiş "karikatür" leri de yasaklamışlardı. Adamlar karikatürden bile zevk alabiliyorlar, o derece... Beyin, bacak arasında olunca bunlar normal tabi. Bir de ülkenin yönetimini üstlenmek istiyorlar, düşünsene...

Bi kız çocuğu düşünelim..

Sadece belaltı esprilerin olduğu ve çıplak karikatür barındıran bir dergiyi, tv programını veya gösterileri okuyarak-izleyerek büyüdü.
    Büyüdüğünde bu durumların utanılması gereken şeyler olmadığını düşünecek ve çok rahat edecek.
    facebookta karşıma çıkıyor 15-16 yaşındaki gencecik kızlar seks hakkında her şeyi biliyor ve birçoğu da bunu tecrübe etmiş. Nerden biliyorsun diye sorabilirsin, bende 21 yaşındayım ve gençlere hitap eden onbinlerce üyesi olan bir sayfam var oradaki muhabbetlerden görebiliyorum bunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Destekleyeceğim uygulama.

Bu uygulamayı da desteklemeyen bayan maşalar çıkacaktır. Yok bizim sevgilimiz var, karı - koca binmek istiyoruz falan ama hikaye..
    Ben pek metrobüs kullanmıyorum fakat iş saatleri içerisinde ne kadar sıkışık olduğunu hepimiz biliyoruz. Rahat etmek isteyen bayanlar kullansın pembe olanını.. Bundan kime ne zarar gelebilir?
    Bayanların bu uygulama için teşekkür bile etmeleri lazım onlara ayrıcalıklı davranıldığı için.
    Bu insanları ayırmak yada haremlik/selamlık yapmak değil, bayanların rahata kavuşması için toplu taşımalarda olması gereken.
    Metrobüslerde arkasına dayanmış pos bıyıklı leş gibi sigara kokan adamdan rahatsız olanlar buna binecek bu kadar basit.

Bence de olumlu bir uygulama. İsteyen normaline binsin, isteyen pembesine. Zorlama yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce trafikte haremlik-selamlık başlar daha sonra kadınların trafiğe çıkması yasaklanır. Her şeyi yavaş yavaş istedikleri şekle sokacaklar.
  • quote:

Madem o kadinlar les gibi sigara kokan erkeklerden ve genc fordculardan rahatsiz oluyorlar binmesinler otobuse !!! 2-3 tane organlari farklidiye ayrimcilik oluyor ya onlari kullansinlar baska bi ulasim araciyla gitsinler.madem kullanmiyosun yorum yapma ne kadinlar var o otobuslerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

Madem o kadinlar les gibi sigara kokan erkeklerden ve genc fordculardan rahatsiz oluyorlar binmesinler otobuse !!! 2-3 tane organlari farklidiye ayrimcilik oluyor ya onlari kullansinlar baska bi ulasim araciyla gitsinler.madem kullanmiyosun yorum yapma ne kadinlar var o otobuslerde

Ne kadar kıt düşünüyorsunuz resmen hükümeti düşmanı olanlar haremlik- selamlıga baglamış olayı ...

Durumu olmayıp işe giden bayan ne yapçak yürümemi gitçek veya 20 dk ya gitçegi yolu 2 saateemi gitçek İETT ile zaten zorunlu diye bir kaide yok isteyen istedigine binebilir. hem bu sebeble normal metrobüs seferleride bir nevi rahatlar bayanlar pembe metrobüse gecince . 2 Yıl önce metrobusu kullanıyordum neredeyse her gün bir gargaşa bayan erkek arasında..

• quote:

quote:

Cuk oturdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TüplüveÖfkeli -- 21 Şubat 2012; 16:55:26 >

• Güzel bir uygulama bayanlar için fakat bu uygulama aslında ülkemizin ne kadar aciz ve geri olduğunu kanıtlar nitelikte..
  • quote:

quote:

quote:

Cuk oturdu.

Şöyle bir sorun var. Uçkurundan beynine kan ulaşmayan arkadaşlar, bakacak metrobüste kadın görecek, diyecek ki pembesine binmemiş demek ki bu hanımefendi taciz edilmek istiyor. Haketmiş, pembesine binseymiş.

Saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. Bulduğunuz çözüm bu mu gerçekten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Protex11 -- 21 Şubat 2012; 17:01:29 >

• Bu tür uygulamalar masum görünüşlüdür ve 4-5 otobuste bir kadınlar rahat etsin diye denerek başlar. Ancak çağdaş toplumlarda örneği görülemiycek , ayrımcı ve haremlik-selamlık benzeri bir uygulamadır. O otobuste kadınlar rahatsız oluyorsa erkeklerde rahatsız oluyor. Bunun çözüm yolu cinsiyete göre ayrım yapmak yerine mevcut sistemi düzeltmektir. Kimse o otobüslerde sıkış gitmekten hoşlanmıyor ve kimsenın orda kadınları ellemeye çalışıcagını da düşünmüyorum. kendisi böyle istekler içinde olanların başlarınında böyle şeyler istediğini sanması doğal tabiki. Böyle zihniyetlerden arınmak şart. Bunlar genelde herşeyi yasaklayanlar ve bu yasakları destekleyenler oluyor zira kendileri herşeyden cinsel çıkarım yapıcak kadar sapiklar. Herneyse, Böyle bir uygulamayı Türkiyede yürürlüge koymak sıkar biraz. Ben bile bukadar sinirlendiysem böyle bir sistemin yururluğe konması durumunda neler olur kimbilir.

• Kadın fordçularda var 2 kez tacize uğradım ben bizim içinde özel metrobüs yapılsın
  • haremlik selamlık diyen arkadaşlar sevgililerini, eşlerini, kız kardeşlerini, ablalarını, annelerini tıklım tıklım metrobüste afedersiniz kıç kıça yolculuk etmelerini mi isterler yoksa sadece bayanların olduğu sıkışık bir metrobüste mi gitmelerini isterler? açık konuşun düşünün.
    anca sallayın siz klavye başından görüşünüze göre sallamak kolay ancak iş pratiğe gelince sizden ayrımcısı yoktur eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 21 Şubat 2012; 17:07:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demos112

quote:

quote:

quote:

Cuk oturdu.

Şöyle bir sorun var. Uçkurundan beynine kan ulaşmayan arkadaşlar, bakacak metrobüste kadın görecek, diyecek ki pembesine binmemiş demek ki bu hanımefendi taciz edilmek istiyor. Haketmiş, pembesine binseymiş.

Saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. Bulduğunuz çözüm bu mu gerçekten?

O zihniyette olan erkekler zaten kadınları rahatsız ediyor. Düşünmüyor ki..

Uçkuruna hakim olmayan insan ne vatanına, milletine, kendine hayırlı işler yapamaz.
    Pembe metrobüse binmeyen bayanlar siyah metrobüslerde zaten rahat ediyordum mantığını taşımıyor mu?
    Yani zaten o sapıklar metrobüsün içinde vardı ve kurtulmak isteyenler pembe olanına geçti..
    O abazanlardan kurtulmak istemeyenlerse eskisini kullansın bu kadar basit.

• Pembe metrobüs, ne kadar tatlı! Yemezler güzel kardeşim, artık her şeyi açık açık yapabiliyorlar ve buna dur diyecek birileri yok.
  • quote:

Kadın fordçularda var 2 kez tacize uğradım ben bizim içinde özel metrobüs yapılsın
    Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TüplüveÖfkeli -- 21 Şubat 2012; 17:09:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.