Şimdi Ara

Renault Megane 4 1.5 Blue dCi EDC Bakım Ücreti Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

69.000’de 2021 model dizel otomatik Megane 4 aracım var. Bu zamana kadar 3 yıllık garanti sürecinde hep yetkili serviste yaptırdım bakımını, kendileri arayıp fiyat teklifinde bulundukları için. Ancak aracın garantisi bittikten sonra açıkçası çok yetkili servise götürmek istemiyorum. Daha 2-3 gün evvel araca Adblue, Partikül filtresi iptali yapıldı. Bu işlemi yaptırdığım yerin iddiasına göre yetkili serviste devre dışı bırakılan bu komponentleri geri aktif ettiklerini söylüyor. Hem bu yüzden, hem de fiyat konusundan ötürü aracı özel servise götürmek istiyorum. 2025 için yetkili servis fiyatları nedir, Ankara içinde özel servis tavsiyesi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben ayni araci yetkili servise goturdum 9500 tl ye bakimi hallettim. Ozel servislerden fiyat alirsaniz referans olsun diye yaziyorum.

• 65.000 km'deki aracınızın neden adblue ve partikül filtresini iptal ettirdiniz onu anlamadım. Bakıma gelince dışarıda kendi bildiğiniz tanıdığınız bir usta yoksa yetkili servis en iyisi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hakikaten ben de o kmde partikül iptaline anlam veremedim.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

hocam yetkili servislerden birisi 13.000, diğeri 10.700 lira fiyat çekti. antifriz değişimi çok elzem midir? kurtay oto’da bakım fiyatı 7500 küsür lira. sanki daha mantıklı duruyor.

• srdn81 S kullanıcısına yanıt

hocam ankara soğuğunda aracı 2 gün kullanmadık, 2 gün sonra çalıştırınca adblue 1200 km’den önce doldurun uyarısı verdi. doldurmamıza rağmen sorun çözülmedi, hata uyarıları silinmeyince mecburen adblue iptali yaptırmak zorunda kaldık. komple adblue sisteminin değişimi çok pahalıya patlıyor, aracın garantisi de bitti.

• guneralp G kullanıcısına yanıt
    Keşke yetkili servise gösterseydiniz, bazen iyiniyet kapsamında bu tür şeyleri uyguna yapıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guneralp G kullanıcısına yanıt

3000 devirde 10 dakka surup rejenerasyon yapmaniz gerekiyordu gereksiz islem yaptirmissiniz

• hocam 3000 devirde sürdük, lamba sönmüyor. her seferinde başka bir arıza veriyor. ilk başta adblue veriyordu, sonra nox ve partikül filtresi verdi. devamında da kesilmeyen arızalar verince tek çözüm olarak iptal ettirmeyi uygun gördüler. ecu ekibindeki arkadaşlar bu tertibatı komple değiştirmek istersek 100.000 liraya yakın bir ücretin çıkacağını, bunu değiştirmenin de kesin çözüm olmayacağını söyledi. ben aracı a noktasından b noktasına gitmek için kullanıyorum, başıma sorun açmaması daha önemli.

• DCI motorların DPF'si hemen dolmaz ve kronik sorunu yoktur. Adblue'da keza öyle, Ankara'da 4.5 makyajlı kasayı 100.000km civarı kullandım 2 sene -15 derecelerde bile sorun çıkmadı. Çözümü var, kristalleşme önleyici sıvı katıyorsun içine 200-300ml kışın sorun çözülüyor.

DPF'ye gelince 65.000km'de DPF iptal ettirecek kadar sorun çıkarıyorsa, günlük 3-5km kullanıyorsunuz demektir yani motor ısınmadan stop ediyorsunuzdur.

DPF iptali sadece yazılım ile çözülmüyor, sadece hata kodu vermiyor araç ancak, DPF dolmaya ve işlemeye mekanik olarak devam ediyor. Yani ileride komple tıkanırsa bu sefer çekiş sorunu yaşarsınız ve öyle suyla falan temizlemeye gider yine sonuç alamazsınız.

Acilen DPF yazılımını eskiye döndürün derim. Sonra çıkın çevreyoluna 30-40km 2500-3000 devir aralığından birinde ayağını gazda sabit tutup gazlayın, araç kendine gelir. Daha kötü durumdaysa Liqui Moly'nin DPF koruyucu sıvısını atın yarım depoya, sonra depoyu doldurup 90-100km 3000-3200 devir sabit gazlayın bu sefer daha da faydalı olur.

Renault'ların yazılım hatası var fabrikasyon, DPF ışığı sık yakıyor ama aslında DPF'si dolmuyor. Onun da sebebi aptal teknoloji start&stop ve adblue.

• bah hele bahhh. dizel arabamız varsa günde 3-4 km yol yapmıcamışız. araba mı bizim sahibimiz biz mi arabanın sahibiyiz? yere batsın dizel yere batsın ocak söndüren karablue

• zotacing kullanıcısına yanıt

hocam biz hataları sildikçe başka bir hata veriyordu, illallah ettirdi en son. motordan yana 1.5 blue dci olarak hiçbir sorunumuz yok, seviyoruz memnunuz. ama adblue olayı cidden yordu 3 haftadır şaşmaz'a gide gele bir hal olduk.

bu arada 4. yıl 69.000 km'de megane'ın fren hidroliği değişmeli mi? freni fazla kullanan birisi değilim.

• Yaptırmadan önce KESİNLİKLE SORUN daha 2 gün önce euro 6 motor triger devirdaim bakım v.s yaptım su pompası yoksa o araçların havası alınmyor servise yaptırmadan önce sorun, kimsenin başı ağrımasın (lütfen beni yanlış anlmayın ukalalık v.s olaraktan insaniz hiç kimse her şeyi bilerek doğmuyor) yoksa havası alınmaz su olur araçta hararet yapıp contayı yersiniz.

• Dizel arabayı çok seven kardeşimi 1.3 Tce motorlu Megane 4 almaya teşvik eden sistemin adıdır AdBlue.

• Şu devirde dizel mi kaldı ya paran yoksa binme kardeş

• Dwayne35 D kullanıcısına yanıt

hocam bahsettiğiniz şeyi anlamadım. aracın normal periyodik bakımı yapılacak. su pompası ile bağlantısı nedir bu durumun anlamadım. bu bakıma devirdaim dahil değil, aracın 70.000 bakımı yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guneralp -- 12 Mart 2025; 23:43:56 >
  • Ortalama 10k bakım ücreti benzinli 2021 model 1.3 benzinli otomatik Bursa mais dizelde aşağı yukarı aynıdır antifriz muhakkak değişin yağ ile birlikte ömrü dolmuştur .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.